Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο καλός υποτακτικός

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Her0ica, στις 13 Δεκεμβρίου 2008.

  1. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ο ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ

    για πρόσεξε την γλώσσα σου σε παρακαλώ 
     
  2. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Ο ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ

    Κι εσύ, επίσης...  
     
  4. MiB

    MiB Regular Member

    Αν όντως ισχύει η ηλικία που δηλώνεις, τότε το σίγουρο είναι ότι έχεις πολύ καιρό μπροστά σου μέχρι να ξεκαθαρίσεις τι σου κάνει και τι όχι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια έντονη επιθυμία για να το ψάξεις και φυσικά τύχη (περισσότερο κι από κρίση - λόγω ηλικίας) κατά την επιλογή των partner με τους οποίους θα πειραματιστείς. Σίγουρα κάποια στιγμή θα τη βρεις την άκρη. Ποιος ξέρει; μπορεί τελικά να μην είσαι ούτε υ, ούτε Κ, μπορεί όμως κάτι άλλο..

    -----

    Με την ευκαιρία, κι επειδή στα τελευταία posts του νήματος το κυρίαρχο θέμα είναι η .. κυριαρχία, θα ήθελα να σημειώσω ότι είτε έμφυτη, είτε επίκτητη, είναι σίγουρα επικίνδυνη όταν ασκείται από άτομα που τη διαχειρίζονται με αποκλειστικό κριτήριο το δικό τους - και μόνο - όφελος/ηδονή. Αυτό δεν ισχύει βέβαια μόνο στο σεξ και το bdsm, ισχύει και στους υπόλοιπους κοινωνικούς τομείς.

    Πιστεύω πως το bdsm πρεσβεύει τόσο την κυριαρχία όσο και την υποταγή, μέσω της πνευματικά αγνής τους έννοιας. Δυστυχώς όμως, παρατηρώ ολοένα και περισσότερο ότι το bdsm πρεσβεύει - για πολλούς - απλά ένα "καταφύγιο" ψυχολογικών συμπλεγμάτων. Σίγουρα κάποιοι δίνουν νόημα στην ανυπαρξία τους, είτε μέσω κυριαρχίας, είτε μέσω υποταγής. Κατά πόσο υπάρχει όμως αυτή η αγνότητα της αμοιβαίας ηδονικής πλήρωσης; Αυτό δεν είναι άλλωστε και το ζητούμενο όπως υποστηρίζει και το "υγιές" ιδεολογικά κομμάτι του bdsm;

    Παρόλο που το bdsm δύναται να προσφέρει σπάνιες ηδονές μέσω επιπλέον πνευματικών κι εγκεφαλικών διεργασιών - εκατέρωθεν, υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να το βλέπουν απλά ως έναν αμεσότερο τρόπο προσέγγισης "θηραμάτων" για τις όποιες ορέξεις τους. Οι συγκεκριμένοι "θύτες" συνήθως ενδιαφέρονται από ελάχιστα έως καθόλου να ψάξουν/ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εκάστοτε θηραμάτων* τους, παρά μόνο τις δικές τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις δύσκολα θα υπάρξει κάποιο σημαντικό - αμοιβαίο - όφελος, ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκλωβισμού/αιχμαλωσίας του θηράματος από το θύτη σε συγκεκριμένους ρόλους, πρακτικές και πλαίσια συμπεριφοράς που ίσως να μην του ταιριάζουν απόλυτα. Τότε, μοιραία θα επέλθει αργά ή γρήγορα κάποια κρίση, ενώ το θήραμα θα έχει ήδη χάσει άλλες ευκαιρίες ενδεχομένως, για πιο εποικοδομητικούς πειραματισμούς.

    Ίσως και να είμαι ρομαντικός, αλλά αυτό που θα "πυροδοτήσει" άμεσα τις όποιες κυριαρχικές μου ορέξεις, είναι περισσότερο η πρόκληση της ανάδειξης κι εξέλιξης των υποτακτικών αναγκών της ανάλογης partner, και λιγότερο η πρακτική διεκπεραίωση της ικανοποίησής τους.

    Το σεξ είναι πλέον ευκολότερο από ποτέ, όπως κι όλα τ' άλλα. Καλώς ή κακώς υπάρχουν τα πάντα γύρω μας εν αφθονία και δε χρειάζεται να κουραζόμαστε και τόσο. Ας μη γίνει όμως το bdsm άλλο ένα από τα fast food του sex. Γιατί τελικά έτσι το βλέπω να καταλήγει μέσω συστηματικής κι αυθαίρετης τυποποίησης. Κάτι που θα είναι μεγάλη αδικία - κυρίως για εκείνους που το εμπνεύστηκαν.



    Υ.Γ. * Χρησιμοποίησα τους όρους "θύτης-θήραμα", καθώς θα μπορούσαν να είναι είτε υ, είτε Κ..
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Μια χαρά εννιάλογο το βρίσκω   Αν και...

    "Ερωτεύσιμος, όχι ερωτύλος" μου μοιάζει για παράταιρο, γιατί έχει να κάνει με το πώς τον βλέπουν οι άλλοι τον άνθρωπο όχι με το τι είναι αυτός ή το πώς νιώθει.

    Στα μάτια μου, η αριστερή στήλη των πρώτων επτά μείον μίας γραμμών δείχνει υποτακτικό ευχαριστημένο και σε φάση ισορροπίας, ενώ η δεξιά στήλη δείχνει υποτακτικό μπερδεμένο και μάλλον δυστυχή.

    Το περί μη κρίσης των επιθυμιών του Κυρίαρχου είναι, κατ εμέ, σωστότατο, τότε μπαίνει στη φάση που πραγματικά απολαμβάνει την Κυριαρχία του Έτερου (όχι την δική του υποταγή, έχει διαφορά) ο υποτακτικός.

    Το περί πέπλου υπακοής λειτουργεί μεν και για πολλούς μπορεί να είναι υπέροχο, διαισθάνομαι όμως ότι όταν (πλέον) λειτουργεί αρχίζει να υπάρχει εξάρτηση του υποτακτικού από τον Κυρίαρχο. Pas mal ή τουλάχιστον όχι απαραίτητα, απλά να το ξέρουν και οι δύο  

    Σχετικά με τις αναστολές μελών ως προς το "δουλικός" κατ εμέ ο δουλικός υποτακτικός, αν πιάνω σωστά το νόημα εδώ, είναι στη φάση εκείνη καταπιεσμένος με την έννοια ότι προσπαθεί να "δίνει το παρόν" με μια πανταχού παρούσα δουλικότητα που σκοπό έχει να τον κάνει να υπερβεί την δυσφορία που κάπου νιώθει. Ο πρόθυμος υποτακτικός, αν το κατάλαβα σωστά, εδώ είναι ο αβίαστα και με απόλαυση δουλικός υποτακτικός.
     
  6. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Ο ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ

    Καλημέρα-όταν λες αριστερή στήλη? 
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ο Durcet εκανε μια πολυ ευστοχη παρατηρηση,αναφορικα με την κριση του Κ απο τον υ,αν μιλαμε για υ προδιαγραφων που θετει η Her0ica,που θα πρεπει να ξεκαθαρισει αν θελει αβουλο δουλικο - σκυλακι η ενεργο,σκεπτομενο συντροφο στην σχεση ,που να συμβαλλει στην πορεια της - η διαδραση που λεγαμε σε αλλα νηματα-.Ισως η Her0ica να "φοβαται" οτι η κριση μπορει να οδηγησει και στον ελεγχο εκ των κατω ,πιστευω ομως οτι ενας οξυδερκης Κ αυτο μπορει να το αντιληφθει,να το αποτρεψει κρατωντας τον ελεγχο και αφομοιωνοντας δημιουργικα την - με οποια μορφη - κριτικη μπορει να δεχθει απο τον υ να συνεχισει να οδηγει την σχεση σε μονοπατια που θα χαιρονται και οι δυο να περπατανε η/και να εξερευνουν.
     
  8. Her0ica

    Her0ica Regular Member

    απο MiB

    Πιστεύω πως το bdsm πρεσβεύει τόσο την κυριαρχία όσο και την υποταγή, μέσω της πνευματικά αγνής τους έννοιας. Δυστυχώς όμως, παρατηρώ ολοένα και περισσότερο ότι το bdsm πρεσβεύει - για πολλούς - απλά ένα "καταφύγιο" ψυχολογικών συμπλεγμάτων. Σίγουρα κάποιοι δίνουν νόημα στην ανυπαρξία τους, είτε μέσω κυριαρχίας, είτε μέσω υποταγής. Κατά πόσο υπάρχει όμως αυτή η αγνότητα της αμοιβαίας ηδονικής πλήρωσης; Αυτό δεν είναι άλλωστε και το ζητούμενο όπως υποστηρίζει και το "υγιές" ιδεολογικά κομμάτι του bdsm;


    Eιναι πολυ ευκολο να ξεκαθαρισεις την ηρα απο το σταρι απο τη θεση του κυριαρχου μεχρι να κρινεις οτι τα ζητουμενα ειναι ιδια και οφειλεις να το κανεις οσο διαρκει η περιοδος αξιολογησης του υποτακτικου
    Το ιδιο βεβαια ισχυει και για τους sub
    Θα προτεινα αποχη απο σωματικες δραστηριοτητες αλλα δεν νομιζω οτι πρακτικα ειναι παντα εφικτο αυτο
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2008
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Ο ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ

    Δεν πιστεύω ότι κάθε υποτακτικός είναι δουλικός. Δεν μπορώ επίσης να δώσω με οιονδήποτε τρόπο ένα θετικό στην έννοια δουλικός. Ο πρόθυμος υποτακτικός είναι τελείως διάφορος από το πρόθυμο δουλικό υποτακτικό. Ο δουλικός υποτακτικός ακόμη και αν εκείνος χαίρεται τη δουλικότητά του συνήθως είναι απωθητικός για τον Κυριάρχό του αλλά και για τους άλλους .
     
  10. Her0ica

    Her0ica Regular Member

    θεωρω οτι οι ρολοι πρεπει να ειναι ξεκαθαροι για να μην χανομαστε στη γενικοτητα
    η κριση ειναι ανθρωπινο χαρακτηριστικο σχεδον τοσο συχνο οσο η ανασα
    Συνεχως "μεζουριαζουμε"....
    Ενα απο τα οφελη του υποτακτικου ειναι οτι παραδιδοντας τον ελεγχο βγαζει απο πανω ενα πολυ μεγαλο μερος αυτου του φορτιου
    Φυσικα και δεν πεφτει σε υπνο ενα κοματι του ειναι και οφειλει να ειναι παντα σε εγρηγορση
    Σκεφτεται και ΠΡΕΠΕΙ να σκεφτεται δεν μπορει ομως να κρινει το παραμικρο
    Ειναι στιγμες που ο Κυριαρχος θελει να τον οδηγησει καπου οπου αρχικα δεν ειναι εμφανες
    Φτιαχνει λοιπον σκαλοπατακια και του δειχνει το δρομο σταδιακα
    Αν σταματαει σε καθε ενα απο αυτα να το συζητησει και η μαγεια χανεται και πολυ πιθανο να μην φτασει ποτε
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μπορει να ειναι και ετσι.Προσωπικα βεβαια θεωρω πως για να ισχυσει το τελευταιο κομματι της τοποθετησης σου πρεπει να εχει εγκαθιδρυθει η εμπιστοσυνη αναμεσα στα δυο μερη αλλα και μια συναισθηματικη εμπλοκη...
     
  12. Όταν λέμε «βγάζει από πάνω ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του φορτίου» εννοούμε
    και του οικονομικού? Επειδή ψάχνω αφέντρα για να αποθέσω πάνω της το συγκεκριμένο
    «φορτίο» που με βαραίνει τα μαλα. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις οι αφέντρες
    ακουσουν το αίτημα μου γίνονται «λούηδες» και μη τις είδατε μη τις απαντήσατε…….
    Αναρωτιέμαι γιατί. Είναι τόσο παράλογο αυτό που ζητώ?
    Ανεξάρτητα από αυτό όμως έχω παρατηρήσει ότι ενώ θέλω να είμαι ένας
    καλός υποτακτικός…δεν με θέλει καμιά με αποτέλεσμα να γυρίζω από δώ
    κι από κει σαν Ρονιν. Πήγα να κάνω και τον «αφέντη»,ένα φεγγάρι,
    αλλά πάλι…. τζίφος. Μάλιστα τώρα που το ξανασκέφτομαι γίνονται
    «λούηδες» και χωρίς το παραπάνω αίτημα ….εξαφανίζονται μόλις με δουν