Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυρίαρχος bottom

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 14 Δεκεμβρίου 2008.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος bottom

    Συμφωνώ.

    Επίσης δε βλέπω κανένα πρόβλημα στον Κυριάρχο bottom... Είναι και αυτό υπό προϋποθέσεις, έκφραση Κυριαρχίας...
     
  2. Felicia

    Felicia Regular Member

    Ο καθένας τον εαυτό του φροντίζει να ικανοποιήσει. Καλά κάνουν...

    Στις ουσιαστικές σχέσεις τα πράγματα μπορούν να είναι διαφορετικά. Ο παράγοντας "αγάπη" για μένα ελαχιστοποιεί αυτού του είδους την "εξαπάτηση". Με την έννοια ότι όντως δίνεσαι στον άλλον κι όχι στις ανάγκες σου - ασχέτως αν τις ικανοποιείς ή όχι.
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Αυτο δεν νομιζω οτι μπορει να λειτουργησει ως σχεση.Ως ξεπετα ισως.
     
  4. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Συμφωνώ. Μία σχέση, άσχετα από το αν υπάρχει διαφορά δυναμικού, όπως συμβαίνει στις D/s σχέσεις, ή όχι, δεν αποσκοπεί τόσο στην ικανοποίηση σεξουαλικών, αλλά κυρίως συναισθηματικών αναγκών (άσχετα αν υπάρχει ή όχι η έννοια της αγάπης, που αναφέρει η Felicia). Επομένως, λογικό είναι αυτό που αναφέρω να μην ισχύει.
    Αλλά ας αναλογιστούμε πόσοι από αυτούς είναι πρόθυμοι να μπουν σε κάποια σχέση. Αν κρίνω από τα γραφόμενά τους, μεγάλο μέρος τους μου δίνουν την εντύπωση πως αναζητούν τακτικές, ή όχι τόσο τακτικές, ξεπέτες.
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Άραγε όντως δίνονται στις ανάγκες τους ή στις επιθυμίες τους?
    Οι ανάγκες είναι αυτό χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να έχουμε μια υγιή, ικανοποιητική κι ολοκληρωμένη οντότητα, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατη η επιβίωση η ίδια.
    Η ανάγκη να φάω για την επιβίωση vs η επιθυμία να φάω σήμερα όχι απλά κινέζικα, αλλά την πάπια με λεμόνι με ρύζι στον ατμό.
    Η αγάπη μπορεί να με κάνει να απαρνηθώ για πάντα την επιθυμία μου χωρίς κανένα επακόλουθο αλλά αν νικήσει την ανάγκη μου για φαγητό τότε θα πεθάνω από ασιτία. Δυνατό μόνο σε αγάπες είδους μητέρας - παιδιού πιστεύω, όπου για να ζήσει το παιδί σου θυσιάζεσαι εσύ.

    Οι περιπτώσεις που αναφέρει ο Durcet αφορά μια μερίδα ατόμων που δηλώνουν κάτι χωρίς να είναι.
    Αυτά τα άτομα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.
    Εκείνους πόυ γνωρίζουν τις ανάγκες τους αλλά δεν μπορούν εκφράζοντας τις ειλικρινά να τις καλύψουν και "αναγκάζονται" να υποδυθούν κάποιο άλλο ίσως παραπλήσιο ρόλο για την εξασφάλιση της κάλυψης μέσα από αυτό των αναγκών τους και σε εκείνους που δηλώνουν υπακοή ή ακόμα και υποταγή επειδή δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ποιες πραγματικά είναι οι ανάγκες τους και συγχίζουν ως ανάγκες τις επιθυμίες ή τις φαντασιώσεις τους.
     
  6. Felicia

    Felicia Regular Member

    Λάρα, νομίζω τα είπες όλα  
     
  7. spectrum

    spectrum Regular Member

    Ενας bottom που εχει τον ελεγχο και καθοριζει την πορεια του παιχνιδιου στην διαρκεια μιας συνεδριας
    ειναι σαφως Κυριαρχος οσον αφορα τουλαχιστον την συγκεκριμενη συνεδρια..Αυτοματως μαλιστα καθιστα τον παρτενερ του στην συνεδρια αυτη υποτακτικο Τοp...
     
  8. MiB

    MiB Regular Member


    Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να έβλεπα την πρακτική εφαρμογή του συγκεκριμένου ρόλου, καθώς δυσκολεύομαι αρκετά να την προσδιορίσω..

    Πως ακριβώς το εννοείς ότι "οι bottom έχουν στοιχεία Κυρίαρχου ούτως ή άλλως"; Έχεις κάποια συγκεκριμένα επιχειρήματα που το υποστηρίζουν;
     
  9. Emma

    Emma Contributor

    Αυτό το ποστ της lara[E-p] -> https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t14149/#post221900, είναι αρκετά επεξηγηματικό.

    Είναι δύσκολο να το εξηγήσω με δικά μου λόγια, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.
    Η Κυριαρχία, σε αρκετές περιπτώσεις, εστιάζεται στις ενέργειες του Κ προς τον υ. Παροχή πόνου, δώσιμο διαταγών, κτλ. Γι' αυτό και, όπως έχω πει και εγώ αλλά και άλλοι πολλάκις, δημιουργείται "σύγχιση" για το ποιός υπηρετεί ποιόν*, απ' τη στιγμή που αυτός ο πόνος, οι διαταγές, κτλ είναι το ζητούμενο του υ. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω Κ δεν είναι Κ, αλλά ότι με το να δίνεται περισσότερη έμφαση (ίσως) σε αυτά που λαβαίνει ο υ, κάπου "χάνεται" η βαρύτητα του από πού προέρχονται.
    Πρακτικά λοιπόν Κυρίαρχος bottom (όπως το καταλαβαίνω εγώ) είναι η περίπτωση του ατόμου που, ενώ είναι το κυρίαρχο μέλος στη σχέση, αρέσκεται στο σεξ να λειτουργεί ως bottom. Δηλαδή, το άτομο που έχει τον έλεγχο ή/και εξουσία σε όλους τους τομείς της σχέσης, αλλά στο σεξ αρέσκεται σε πράγματα, τα οποία αν αξιολογούσε κάποιος ανεξάρτητα, θα περιέγραφαν άτομο διαφορετικού/υποτακτικού status. Aυτό όμως που κάνει τη διαφορά, είναι το γεγονός ότι, ακόμη και σε αυτή τη περίπτωση, ο Κυρίαρχος bottom έχει την εξουσία, καθορίζοντας το πόσο, τί, πότε και πώς θα γίνει, έτσι ώστε να λάβει ο ίδιος την ικανοποίηση που θέλει. Είπε ο Hλίας σε προηγούμενο ποστ κάποια παραδείγματα, αλλά και το παράδειγμα της Felicia, με τα ανδροειδή, είναι εύστοχο.
    Για να κατανοήσεις όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να δεις τη σχέση και τις συμπεριφορές σε γενικότερο πλαίσιο, εν αντιθέσει με το να τα περιορίσεις μόνο στον σεξουαλικό τομέα.
    Φαντάζομαι πως ο όρος Κυρίαρχος bottom συναντάται ίσως περισσότερο ανάμεσα σε γυναίκες, παρά άντρες.
    Ο bottom έχει το ρόλο του υποτακτικού/παθητικού εν ώρα σεξ. Είναι αυτός όμως που συνήθως θέτει τα όρια, διαλέγει τον τρόπο, κτλ. Το "στοιχεία κυρίαρχου" αναφέρεται στον έλεγχο της κατάστασης. Δεν δηλώνει απαραίτητα κυριαρχία πάνω σε κάποιο άλλο άτομο.

    Υ.Γ. Σε κάποια φάση, θα πρέπει, εγώ κι εσύ, να διαχωρίσουμε την σημασία του "ρόλου" και του ρόλου, μιας και σε αρκετές περιπτώσεις τα εννοούμε διαφορετικά. Για μένα π.χ. το ρόλος έχει υποκριτική έννοια (υποδύομαι κάτι), ενώ το "ρόλος" δείχνει κάτι σαν ιδιότητα.

    -----------

    Διευκρίνιση: Δεν λέω με τίποτα ότι τα παραπάνω ισχύουν γενικά. Είναι απλά συμπεράσματα, βασισμένα στο πώς έχω καταλάβει και βλέπω εγώ τα πράγματα.
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2008
  10. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος bottom

    Θεωρητικά θα μπορούσε να συμβεί αλλά σ αυτή την περίπτωση μιλάμε ουσιαστικά για έναν μάστερ ανδρείκελο-ένα ρομπότ!!!
     
    Last edited by a moderator: 19 Δεκεμβρίου 2008
  11. MiB

    MiB Regular Member


    Έτσι το κατανοώ, αλλά μου φαίνεται πολύ "εγωιστικός" ρόλος. Τον partner σου δηλαδή τον θέλεις εντελώς άβουλο και να τον ενδιαφέρει αποκλειστικά η δική σου ικανοποίηση και μόνο; Γιατί αν ισχύει αυτό, τότε φαντάζομαι πως θα είναι λιγάκι δύσκολο να βρεις τον ιδανικό partner που θα σε ικανοποιεί απόλυτα..


    Ο "ρόλος" έχει και τις δυο έννοιες που αναφέρεις. Η έννοια με την οποία τον αναφέρω στα post μου αφορά στο σεξ και μόνο.
     
  12. Emma

    Emma Contributor

     

    Κάτι τέτοιο είχα γράψει και στο πιο πάνω ποστ μου, αλλά το έσβησα γιατί δεν ήθελα να εκληφθεί λάθος. Μιας όμως και "άνοιξες εσύ τη πόρτα", ναι, θεωρώ πως ο Κυρίαρχος bottom είναι απ' τα "χειρότερα" είδη Κυρίαρχου, λόγω του "εαυτουλισμού" του. Δεν νομίζω όμως ότι θέλει ένα άβουλο παρτενέρ, αλλά ένα παρτενέρ που έχει (τουλάχιστον) την ικανοποίηση του Κ ως κύριο μέλλημα και προτεραιότητα. Στη τελική, αυτό δεν διατείνονται ότι "προσφέρουν απλόχερα" οι περισσότεροι υποτακτικοί εδώ μέσα; "Θέλω μια Κυρία να την υπηρετώ, να την κάνω, να την φτιάχνω μπλα μπλα". Μπούρδες! Ακριβώς το αντίθετο ζητάνε στην πραγματικότητα. Αυτοί είναι λιγότερο ευατούληδες λοιπόν; Πόσοι απ' αυτούς νομιζεις ότι θα προσφερόταν να "υπηρετήσουν" μια τέτοια Κυρία;  
    Απ΄την άλλη, εμένα αυτή η μορφή κυριαρχίας μου αρέσει. Και ότ(αν) ασκώ και ότ(αν) μου ασκείται. Είναι, για μένα, η απόλυτη Κυριαρχία και ναι, έχει στοιχεία αντικειμενοποίησης σε κάποιο βαθμό.
    Μα ακόμη και στο σεξ δεν σημαίνει ότι κάποιος υποδύεται, απλά και μόνο επειδή έχει κάποιο "ρόλο".
     
    Last edited: 20 Δεκεμβρίου 2008