Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στερεότυπα και δεδομένα στο BDSM..

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 13 Ιανουαρίου 2009.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Tι θεωρείτε προσωπικά ως στερεότυπο και τι ως δεδομένο στο χώρο του BDSM;
    Ποιο από τα πρώτα σας ενοχλεί και δεν το εφαρμόζετε ή θα επιθυμούσατε να μην το συναντάτε καθόλου;
    Ποιο από τα δεύτερα ,ενώ εμπεριέχει αυτού του όρου ,δεν το απαντάτε όσο πρέπει;
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Περί στερεοτύπων.

    Θα ήθελα να μην συναντώ τη στερεότυπη στάση των ανθρώπων απέναντι στα στερεότυπα του BDSM. Τόσο εκείνων που προσπαθούν να τα ενισχύσουν όσο εκείνων που προσπαθούν να τα αποκαθηλώσουν.

    Βρίσκω παρασιτικούς εκείνους που μάχονται υπέρ της διάδοσης της BDSMικής κουλτούρας (που δεν μπορεί να υφίσταται ως μία, καθώς η σεξουαλικότητά μας δεν ορίζει μονοσήμαντα την προσωπικότητά μας εν γένει), που πασχίζουν να "απενοχοποιήσουν" το BDSM ντυμένοι καρνάβαλοι σε δημόσια events του πορνοθεάματος, που ευαγγελίζονται οτιδήποτε φερόμενο ως BDSM Rule σε ολλανδικές ιστοσελίδες, που πρεσβεύουν αξίες και αγωνίζονται για τη δημόσια έκφραση συμπεριφορικών στοιχείων που υιοθέτησαν μονάχα για να ταυτοποιηθούν ως BDSMers με το Status της επιλογής τους, εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται και λειτουργούν ως τηλεψυχαναλυτές, κριτές και υπεύθυνοι αξιολόγησης της εγγύτητας των άλλων στο BDSM (που δεν είναι χώρος που δεν χωρά πολλούς, αλλά δυναμικό σύνολο ανθρώπων) ως face controllers σε fora, parties, IRC Channels και λοιπές φυσικές ή διαδικτυακές συναθροίσεις ανθρώπων, κ.α.

    Από την αλλη πλευρά, βρίσκω παρασιτικούς εκείνους που πασχίζουν να καταρρίψουν κάθε ανάγκη ύπαρξης του BDSM ως θεσμικό πλαισίο, που χλευάζουν οποιαδήποτε πρόσφυση σε αυτό, που προσπαθούν να το αποψιλώσουν από το όποιο ιδεολογικό του πλαίσιο, που προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη ότι δεν είναι παρά alternative sex attitude, που εμποδίζουν τους ανθρώπους να εκφραστούν γι αυτό διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους όποτε έρχονται αντιμέτωποι με θέση, θέαμα ή διατύπωση που δεν άπτεται του σεξ, της vanilla αισθητικής/ηθικής/λογικής (λ.χ. ο σαδιστής είναι κακός και ο μαζοχιστής χρείζων βοηθείας) τους, που επιδιώκουν τη συναναστροφή με προσκείμενους στο BDSM για να εκφράσουν την απαξίωσή τους και τις στερεότυπες απόψεις τους αναφορικά με ιδιότητες που βιωματικά αγνοούν, που σπαταλούν χρόνο, bandwith και φαιά ουσία για να αναρτήσουν εδώ ή αλλού χιλιάδες posts εμβολίζοντας φαιδρολογήματα και επιτηδευμένα ανεπιτήδευτες ατάκες του τύπου "αφήστε ρε παιδιά τις οθόνες σας και κοιτάχτε να κάνετε κανένα session" (αφήνοντας να εννοηθεί πως εκείνοι εξαντλούν τη σοβαρότητά τους πραγματώνοντας όσα οι σοβαροφανείς -και μόνο- λοιποί πραγματεύονται μονάχα θεωρητικώς) σε συζητήσεις - προσπάθειες ανθρώπων να επικοινωνήσουν για πράγματα που ένθερμα τους απασχολούν.

    Τους αξιολογώ εξίσου γραφικούς, και εξίσου θύματα των στερεοτύπων.

    ΥΓ. Δεν αντιλαμβάνομαι τί εννοείς με τον όρο "δεδομένο", ούτε όμως και τη φράση "ενώ εμπεριέχει αυτού του όρου". Μπορείς να επαναδιατυπώσεις σε παρακαλώ;
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Το μονο δεδομενο που θεωρω στο βδσμ ειναι η διαθεση καποιων να κυριαρχουν- και να αντλουν ηδονη απο αυτο- και καποιων αλλων να κυριαρχουνται-και να αντλουν ηδονη απο αυτο.
    Η ανωθεν (ποθεν; ) εκπορευομενη οργανωτικη δομη,διαρθρωση σε βδσμικες "ταξεις"(στατους) ,η αποπειρα θεσμισης κανονων συμπεριφορας και λειτουργιας των συμμετεχοντων και η οποια αποπειρα να κοινωνικοποιηθει και μορφοποιηθει ως κινημα η ταση ολος αυτος ο ετεροκλητος συρφετος που εντασσει εαυτον στην εν γενει βδσμικη "οικογενεια" ειναι η , κατα τη γνωμη μου,στερεοτυπικη αντιληψη περι βδσμ που με απωθει.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor


    Η προσπάθεια θεώρησης των BDSMers ως νεοφιλελεύθερη σεξουαλική μειονότητα, αντιδραστικής και αντιθεσμικής νοοτροπίας.
     
  5. skia

    skia Contributor

    ΄
    Τί θεωρώ ως στερεότυπο στο χώρο?
    Ότι πρέπει να σεβόμαστε τον άλλο βάσει status. Ότι τα υποτακτικά μέλη οφείλουν να απευθύνονται με σεβασμό σε όλους τους Κυρίαρχους. Όχι ότι το πιστεύουν όλοι αλλά το έχω ακούσει και μου βγήκε μάτι.... Για ποιό λόγο ακριβώς να μιλώ με σεβασμό σε κάποιον που δεν σέβεται ο ίδιος τον εαυτό του? δεν καταλαβαίνω...
    Με ενοχλεί απίστευτα η ύπαρξη ατόμων που περηφανεύονται για τις ''γνώσεις τους'' ( που δεν είναι καν γνώσεις) και υπεραμύνονται αυτών με γελοίο τρόπο .
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Στερεότυπα και δεδομένα στο BDSM..

    Λόγω κρυώματος και έλλειψης διάθεσης απάυτό θα επανέλθω εντός των ημερών στα νήματα μου...
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Στερεότυπα και δεδομένα στο BDSM..

    με ενοχλεί η μπιχεβιοριστική τάση κυριαρχίας σε υποτακτικούς... αυτό το "my way or no way" πέραν του ότι είναι η εύκολη λύση, προδίδει "κυρίαρχους" που δε μπαίνουν στον κόπο να προσεγγίσουν τους υποτακτικούς όπως τους αξίζει... λησμονούν πως έννοιες όπως σεβασμός, εμπιστοσύνη, υπακοή εμπνέονται και συν τω χρόνω κερδίζονται... επ' ουδενί απαιτούνται

    επίσης με ενοχλεί η "εκπόρνευση" του χώρου και η κυρίαρχη τάση προβολής του φετιχισμού ως bdsm... ο νω ον νοείτω
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Στερεότυπα και δεδομένα στο BDSM..

    Σα στερεότυπο σκιαγραφώ την ιδανική εικόνα του κάθε Κυρίαρχου ή υποτακτικού status ,που Π/πολλοί προσπαθώντας να την προσεγγίσουν παραγκωνίζουν το σπουδαιότερο.Το ένστικτο τους.Δυστυχώς βλέπω πως Π/πολλοί BDSMers αντί να κοιτάξουν να εκφράσουν πολλές φορές τη φύση τους (ή και την κάβλα τους για αρκετούς) κοιτάζουν να ανταποκριθούν στο Ρ/ρόλο τους.Σε αυτήν την παγίδα "πέφτουν" κυρίως οι Κυρίαρχοι/Κυριαρχικοί γιατί νιώθουν πως αυτοί πρέπει να δικαιώσουν πρώτοι τον τίτλο τους και γιατί πρέπει να αποδείξουν πως δίκαια κρατάνε τα ηνία..

    Σα δεδομένο εννοώ τα βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς(τουλάχιστον) κάθε Κ/Κ/υ/σ.. Θα αναφέρω τις έννοιες κυριαρχία,επιβολή,υπακοή και δε θα διευκρινίσω περαιτέρω..

    Μιλάω κυριολεκτικά.Ο BDSM χώρος έχει κάποιες δεδομένες συμπεριφορές (για τους περισσότερους τουλάχιστον)..Ο Κυρίαρχος είναι έτσι,ο σκλάβος είναι αλλιώς και πάει λέγοντας..
     
  9. Έχω πάλι ερώτηση.  
    Τους βρίσκεις παρασιτικούς ως προς τι?
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Παρασιτικούς, με κριτήριο το τί αποκομίζω από συναναστροφή μου μαζί τους cornilios.
     
  11. Μα δεν ρωτησα ,πως το καταλαβαινεις η με ποια κριτηρια είναι παρασιτικοι.
    Ρωτησα , εις βαρος τινος πραγματος είναι παρασιτικοί?
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Εμού. Αν διαβάσεις προσεκτικότερα την προηγούμενη απάντηση, θα διαπιστώσεις ότι διατυπώθηκε σε πρώτο ενικό.