Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα είδη των υποτακτικών..

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 12 Ιανουαρίου 2009.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    Μην είσαι χαζούλι   Ανάλογο νήμα έχω αναρτήσει και για τους Κυριαρχικούς.Ποτέ δεν ανέφερα και ποτέ δεν προέβαλα το απυρόβλητο της Κυριαρχίας το οποίο σαφώς και δεν υπάρχει.Αν θεωρείς πως το παρρόν νήμα υποτιμάει τους υποτακτικούς απλά κάνεις λάθος και σαφώς δεν ηταν επ΄ουδενί στις προθέσεις μου άμεσα ή έμμεσα να βληθώ κατ΄αυτών.Νιώθω πως το πήρες πολύ προσωπικά και δεν έπρεπε,ειδικά από ΄μένα που βάζω στο ίδιο επίπεδο την ατομική αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου και το ξέρεις και δεν έθεσα ποτέ θέμα ανωτερώτητας οποιουδήποτε status ή προσανατολισμού.

    Σε περίπτωση που κάποια σημεία μου είναι διατυπωμένα λάθος,θα σε παρακαλέσω να μου τα υποδείξεις για να μπορέσω το κατα δύναμιν να τα αναδιατυπώσω..

    Αλλά θα επιμείνω πως έδωσες μεγαλύτερης σοβαρότητας στο νήμα απ΄όση χρειάζοταν..(ίσως γιατί δεν γνώριζες το ανάλογο νήμα που προανέφερα..)

    Περιμένω λοιπόν  
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    δε θεωρώ πως υποτιμάει τους υποτακτικούς αλλά πως προσβάλει τη μοναδικότητα του καθενός μας... και με εξέπληξε δυσάρεστα όταν είδα πως νηματοθέτης είσαι εσύ που γνωρίζω πως υπερασπίζεσαι τη διαφορετικότητα

    όπως είναι προφανές αγνοούσα την ύπαρξη του αντίστοιχου thread για τους Κυρίαρχους... με αυτό το νέο δεδομένο, οφείλω να αναδιατυπώσω το προηγούμενο post μου:


    έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια υπερανάλυσης των status

    επιτρέψτε μου να απέχω απ' αυτό το "παιχνίδι"​



    PS. Inco, μου έπεσε λίγο βαριά η λέξη "δουλοπρεπής"... κατά τ' άλλα δεν μπορώ να σχολιάσω την άποψή σου για τα "είδη" των υποτακτικών μια που δεν έχω γνώμη επί του θέματος... το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι τη διαφωνία μου με κάθε μορφή κατηγοριοποίησης :*
     
  3. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    Μα η κατηγοριοποίηση δεν υποβιβάζει τη διαφορετικότητα.Χωρίς να θέλω να μπω πάλι στο χαζό ρινγκ της "ταμπέλας-αντιταμπέλας" ,όπως θέτω πως υπάρχουν καλοί,αγαθοί ,πονηροί ή κακοί άνθρωποι κοκ ή ψηλοί,κοντοί,γεμάτοι,αδύνατοι κοκ κτλ κτλ κτλ έτσι μιλάω και για κάποιες αντίστοιχες επιμέρους κατηγορίες και στο θέμα των υποτακτικών ή των Κυριάρχων αποκλειστικά και μόνο ως προς το κομμάτι της Κυριαρχίας/υποταγής.Η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου έχει να κάνει με πάρα πολλές παραμέτρους που δε θίγονται και στο νήμα για ευνόητους λόγους,όπως ψυχισμός,ιδιοσυγκρασία,μόρφωση κτλ κτλ

    Άρα μη θεωρείς πως υπό τις έννοιες του "υποτακτικού" και του "Κυρίαρχου" προσπαθώ να "κουκουλώσω" όλη την πρωταρχική ανθρώπινη υπόσταση..

    Και μην επιμείνεις γιατί θα ζητήσω να σου κάνουν μύνηση όλοι οι κοινωνιολόγοι της χώρας  

    Μου χρωστάς ένα φιλάκι  

    Πι Ες:Δεν έχω αντίστοιχο όρο αντί του "δουλοπρεπής" (που πάλι δεν τον θέτω με αρνητική βαρύτητα).Αν εσύ έχεις να μου αντιπροτείνεις κάποιον,ευχαρίστως άμα μου αρέσει p) να τον καθιερώσω..(αρκεί να μη μου ζητήσεις μετά πνευματικά δικαιώματα  )
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..


    1) να δω τον Πιπερόπουλο να μου κάνει μήνυση και τι στον κόσμο!

    2) δε σου χρωστάω τίποτις καθότι δε με καλωσόρισες μετά βαΐων και κλάδων  

    3) αναφορικά με το "δουλοπρεπής" δυστυχώς δεν έχω να αντιπροτείνω κάτι μια που εξ' ορισμού αυτός ο χαρακτηρισμός συγκρούεται με τον/την περήφανο-η σκλάβο-α που έχω στο μυαλό μου  



    ζητώ συγνώμη για τυχόν παρέκκλιση της ροής του νήματος
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    Λυπάμαι που δεν καταλάβαινα τόσο καιρό. Έχω πολύ δρόμο, αλλά τουλάχιστον (σε) κατάλαβα (εν μέρει).

    Τα σέβη μου.
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    Yποκλίνομαι στο επιχείρημα σου,αλλά από την άλλη αντιτάσσω το γεγονός πως η υπερηφάνεια ως στάση απέναντι στο σύνολο δεν είναι ανάγκη πως αναιρείται λόγω του όρου και δεύτερον πως ακόμα και η έννοια του δούλου λογοτεχνικά και μη έχει και άλλες πιο "γλυκιές" ερμηνείες  

    Μην ξεχνάς πως κάποτε(πράγμα που συμβαίνει σε πολλές ακόμα ανατολικές κοινωνίες) η γυναίκα ήταν περήφανη που ήταν "δούλα" στον άντρα της..Οπότε βλέπεις ακόμα μια ερμηνεία του όρου..

    Εν τέλει..που να χτυπάς τον κ@λο σου κάτω εγώ το φιλάκι θα το εισπράξω  
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    δεκτό... μόνο που πέρα από τις γλυκιές ερμηνείες η λέξη "δούλος", ανέκαθεν, δε μου ήταν εύηχη


    Καθόλου δεν το ξεχνάω και αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω "περήφανη σκλάβα"... έτσι καταλαβαίνεις πως δεν εννοούσα περήφανη απέναντι στο σύνολο, αλλά περήφανη που είναι σκλάβα... αλλιώς θα χρησιμοποιούσα το επίθετο "αξιοπρεπής"


    σύμφωνοι... γλωσσόφιλο διαρκείας... όταν ανέβεις  
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    Ε καλά.."είπαμε στη γριά να χέσει και ξεκ@λόθηκε " το ΄κανες!!  
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Τα είδη των υποτακτικών..

    συγνώμη περήφανε Αφέντη του Ricardo, αλλά πήγαινες γυρεύοντας  
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μόλις τελειώσω το μέτρημα των κόκκων της άμμου στην ακρογιαλιά και το μέτρημα των άστρων στον ουρανό, θα καταπιαστώ με το μέτρημα των ειδών των υποτακτικών.

    Θα σας ενημερώσω. 
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Να υποθεσω οτι οι αθλοι εχουν ιεραρχηθει κατ 'αυξοντα βαθμο δυσκολιας; 
     
  12. Babylon

    Babylon Regular Member

    Υπαρχουν οσα ηδη υποτακτικων οσα και ειδη ανθρωπων, αλλα μαλλον αυτο δεν απανταει στην ερωτητση σου. Θα προσθεσω στις κατηγοριες που εχουν ηδη ειπωθει (αν και δεν επιασα τις κατηγοριες "αντιδραστικοι-εγωιστες") τους τουριστες, (δεν το λεω κατηγορηματικα ολοι μας κανουμε τουρισμο ποτε ποτε), τους τεμπελιδες (δηλ. αυτους που νομιζουν πως υποτακτικος ειναι αυτος που καθεται και απολαμβανει ενω κανει τα παντα ο αλλος) και φυσικα τους συνειδητοποιημενους.