Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Iδιωτικό BDSM Συμφωνητικό

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iwnas, στις 20 Ιανουαρίου 2009.

  1. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Συζητώντας με φίλους μου μας γεννήθηκε η απορία για το αν μπορεί να υπάρξει κάποιο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία μιας D/s σχέσης. Μέρες αργότερα μια φίλη μας νομικός που συμμετείχε στην συνάντηση προέβει στην σύνταξη ενός είδους ιδιωτικού συμφωνητικού που θα μπορούσε να διασφαλίσει μια ομαλή D/s σχέση. Σας το παραθέτω περιμένοντας να ακούσω τις απόψεις σας πάνω σε αυτό και τις πιθανές σας παρατηρήσει ή διορθώσεις.







    Συναινετικό D/s συμφωνητικό

    Το συγκεκριμένο κείμενο αποσαφηνίζει τις ευθύνες του ……….(Master) και της……………(submissive) σαν μέρος μιας συναινετικής Dominant/submissive συμφωνίας μεταξύ τους. Το παρόν κείμενο αποτελεί ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών και απαγορεύεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες η χρήση του (μερικώς ή πλήρως) από τρίτους.
    1.ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ: Το παρόν συμφωνητικό έχει ισχύ από τα μεσάνυχτα της ……….. μέχρι τα μεσάνυχτα της ………..
    Η παρούσα συμφωνία ακυρώνεται αυτόματα εάν προκύψει ένας από τους παρακάτω λόγους.
    1.1 Εάν κάποιο από τα δύο μέλη αυτής της συμφωνίας αρρωστήσει βαριά, νοσηλευτεί ή πεθάνει.
    1.2 Εάν κάποια από τις δύο πλευρές εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία της να αποχωρήσει από αυτήν τη σχέση.
    1.3 Το παρόν συμφωνητικό καθίσταται δεσμευτικό και για τις δύο πλευρές : παραβιάσεις των κανόνων που ορίζουν την ασφάλεια, την λογική και την συναινετικότητα αυτής της σχέσης μέσα στα πλαίσια της κοινής συμφωνίας των δύο πλευρών αποτελούν λόγο για τον αυτόματο τερματισμό της μεταξύ των συμφωνίας.
    2. ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ MASTER: Στα πλαίσια της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών ο Master οφείλει να καθοδηγεί και να συμπεριφέρεται στην submissive κατά τρόπο που θα είναι μέσα στα πλαίσια του λογικού, αισθησιακού και συναφών συμπεριφορών, και θα την βοηθά να κινηθεί στην κατεύθυνση της ικανοποίησης και της προσωπικής αυτοπραγμάτωσης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Master δεσμεύεται να κάνει τα ακόλουθα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    2.1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: O Master είναι υπεύθυνος για την φυσική, πνευματική και συναισθηματική υγεία της submissive.
    2.2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ SESSIONS: O Master υποχρεούται να παρέχει τουλάχιστον ένα επίσημο D/s session κάθε μήνα.
    2.3 ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ: Ο Master πρέπει αν τιμωρεί την submissive για ανάρμοστες ή ανεπιθύμητες συμπεριφορές, πράξεις κλπ. Ο Μaster οφείλει να ανταμείψει την submissive για υπάκουες και επιθυμητές συμπεριφορές, ενέργειες, σκέψεις κλπ σε πλαίσια που θα συμφωνηθούν και από τις δύο πλευρές.
    3.ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ submissive: Στα πλαίσια της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών η submissive συμφωνεί να εκτελέσει απρόσκοπτα τον ρόλο της μέσα στα πλαίσια της D/s σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών. Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να εφαρμόσει τα παρακάτω κατά τον καλύτερο δυνατό για αυτήν τρόπο.
    3.1 ΥΠΑΚΟΗ: Η submissive θα αφιερώσει τον εαυτό της ψυχή τε και σώματι στην βούληση του Master. H submissive οφείλει να υπακούει τον Master όπως έχει συμφωνηθεί.
    3.2 ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ: Η submissive οφείλει να απαντά σε κάθε ερώτηση του Master κατά τρόπο όσο το δυνατόν ξεκάθαρο και ειλικρινή.
    3.3 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η submissive οφείλει αν διαθέτει το σώμα της όποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιβάλλει ο Master όπως έχει συμφωνηθεί.
    3.4 ΣΕΒΑΣΜΟΣ: Η submissive οφείλει να αποκαλεί τον Master της “Master”, εκτός και αν της ζητηθεί να τον αποκαλέσει με διαφορετικό τρόπο δημόσια κατά την παρουσία φίλων ή της οικογένειας αυτού. Η submissive οφείλει αν μιλά με σεβασμό προς τον Master της σε κάθε στιγμή.
    4. ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ: O Master υποχρεούται να χορηγήσει στην submissive κάποιο αντικείμενο ή σύμβολο που θα υποδηλώνει την κυριαρχία Του προς αυτήν καθώς και θα σφραγίζει την δέσμευση μεταξύ των δύο πλευρών. Το εν λόγω σύμβολο θα πρέπει να φέρεται διαρκώς από την submissive. Τα κολάρα θα χρησιμοποιούνται μόνο σε private sessions.
    5. ΛΕΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Σε κάθε session η submissive οφείλει αν χρησιμοποιεί τις παρακάτω λέξεις ασφαλείας.
    Κόκκινο: Δηλώνει τον κίνδυνο και οδηγεί σε αυτόματη διακοπή της συνεδρίας και αποδέσμευσης της submissive από τα όποια δεσμά βρίσκεται.
    Λευκό: Διακοπή της δράσης εκείνη την στιγμή, αποδέσμευση της submissive από τα δεσμά της και συνέχιση της συνεδρίας.
    Μπλε: Προσωρινή παύση της συνεδρίας.

    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

    Οι δύο πλευρές δεσμεύονται πως δεν θα προκαλέσουν εν αγνοία ή εν γνώσει τους μόνιμες σωματικές ή ψυχολογικές βλάβες. Για την διασφάλιση αυτού οι δύο πλευρές δεσμεύονται επίσης στην μη όχληση προσώπων από το οικογενειακό ή εργασιακό περιβάλλον και των δύο για την ικανοποίηση εκβιαστικών ή άλλου είδους αξιώσεων από τους συμβαλλομένους.


    Συντάχθηκε την …………………….


    Ο Master Η submissive









    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πως θα αποκαλείς τον Master σου όπου και όποτε αυτό σου ζητηθεί;
    2. Ποιο θα είναι το όνομα που θα δοθεί (εάν δοθεί) στην submissive;
    3. Ο Master θα έχει τον ρόλο του Dom 24/7 ή μόνο κατά τη διάρκεια των συνεδριών;
    4. Από ποιον θα τίθενται τα όρια, οι κανόνες και οι συνθήκες των sessions;


    ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    1. Η υγεία σου αποτελεί μέλημα του Master. Οφείλεις να τον ειδοποιείς εάν κρίνεις ότι χρίζεις ιατρικής παρακολούθησης και να τον κρατάς ενήμερο για την κατάστασή σου.
    2. Όταν ο Master θελήσει αλλαγές στη στην συμπεριφορά του ή στις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιεί οφείλει να σε ενημερώσει και να συζητήσει μαζί σου πιθανές προτάσεις και επιθυμίες Του.
    3. Η submissive δικαιούται να έχει μία ημέρα ξεκούρασης από την εκπαίδευσή της. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας απαγορεύεται να απομακρυνθεί από τον Master εκτός και αν αυτό αποτελεί συμφωνία μεταξύ των δύο.
    4. Η submissive οφείλει να χαμογελά και να δείχνει όσο το δυνατόν χαρούμενη.
    5. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει αν είναι υπερήφανες, διότι εκφράζουν ελεύθερα την φύση και τις επιθυμίες τους μέσα σε πλαίσια που ορίζει μια συμφωνία μεταξύ ενηλίκων. Σε κάθε πράξη και οι δύο πλευρές οφείλουν να επιδεικνύουν σοβαρότητα και σεβασμό στη φύση του άλλου.
    6. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει αν είναι ειλικρινείς και να μην αποκρύπτουν πράγματα η μία από την άλλη. Έλλειψη ειλικρίνειας από την πλευρά της submissive αποτελεί αιτία για σοβαρή τιμωρία, ενώ από την πλευρά του Master δίνει στην submissive το δικαίωμα να ζητήσει τερματισμό της σχέσης.
    7. Η submissive οφείλει αν φορά το σύμβολο κυριαρχίας του Master σε κάθε στιγμή της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο δείχνει το σεβασμό προς το πρόσωπό Του και την αφοσίωσή της σε Αυτόν.
    8. Και οι δύο πλευρές οφείλουν να ακολουθούν απαρέγκλιτα τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.
    9. Η επιλογή αξεσουάρ που θα φορεθούν και τα toys που θα χρησιμοποιούνται στις διάφορες συνεδρίες αφήνονται στην κρίση των δύο συμβαλλομένων πλευρών.
    10. Ο Μaster έχει το δικαίωμα να εισάγει στις συνεδρίες (εάν το θελήσει) κάποιο είδος τελετουργικού.
    11. Η submissive οφείλει να φορά κολάρο και χειροπέδες μέσα στο σπίτι (εάν κατοικεί μαζί με τον Master) και πρέπει να παραμένει δεμένη στο κρεβάτι εάν Αυτός πρόκειται να απουσιάσει για λίγη ώρα.
    12. Εάν ο Master αποφασίσει να φορέσει η submissive δημόσια κολάρο τότε ο τύπος και το σχέδιο αυτού θα αποτελέσει προϊόν κοινής συμφωνίας μεταξύ των δύο.
    13. Και οι δύο πλευρές οφείλουν να υπακούσουν αναντίρρητα στα κελεύσματα που συνδέονται με τις λέξεις ασφαλείας που προαναφέρθηκαν.
    14. Οι λέξεις ασφαλείας μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες που θα αποτελούν προϊόν συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων πλευρών.
    15. Ο Master οφείλει να φροντίσει για την ορθή διατροφή και ενυδάτωση της submissive ούτως ώστε να μην θέσει την υγεία ή ακόμα και τη ζωή της σε κίνδυνο.
    16. Ο Master υποχρεούται να διακόψει την εκπαίδευση ένα συντρέχουν λόγοι υγείας και οφείλει να προτρέπει την submissive να έχει τακτική ιατρική παρακολούθηση.
    17. Ο Master οφείλει να δίνει σημασία σε σημάδια ή κινήσεις που υποδηλώνουν την πιθανή ύπαρξη κινδύνου για την submissive.
    18. Ο Μaster πρέπει αν φροντίζει ούτως ώστε η submissive να μπορεί να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μετά το πέρας ή κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας κατά τρόπο σχετικά εύκολο.
    19. Η χρήση των λέξεων ασφαλείας δεν έχει ισχύ όταν η submissive τιμωρείτε από τον Master.

    ΤΥΠΟΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ

    ▪ Η απαγόρευση της οπτικής επαφής με το περιβάλλον μπορεί ενίοτε να νοηθεί σαν μέθοδος τιμωρίας.
    ▪ Η αποχή από σαρκικές ή άλλου είδους ικανοποιήσεις.
    ▪ Μαστίγωμα για περιπτώσεις εξαιρετικά ανάρμοστης συμπεριφοράς.
    ▪ Δημόσιος εξευτελισμός της submissive για περιπτώσεις εξαιρετικά μεγάλης ανυπακοής.


    ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ submissive

    Έχει το δικαίωμα να θέσει κάποια όρια (κυρίως σε θέματα που αφορούν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας) και να απαιτήσει τον σεβασμό και την τήρησή τους. Οφείλει να απαιτήσει από τον Μaster να την καθοδηγήσει κατά το δοκούν και αν την οδηγήσει στην ανακάλυψη του πραγματικού της εαυτού και των ορίων της ως ανθρώπινο ον. Ο master οφείλει να σέβεται την διαφορετικότητα της και την κατώτερη φύση της και αν της παρέχει κάθε είδους βοήθεια όποτε αυτό χρειαστεί. Απαιτεί η όποια τιμωρία της να μην ενέχει κινδύνους για την σωματική της ακεραιότητα και υγεία της και απαιτεί την προσοχή και στοργικότητα του Master. Έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από την σχέση ή από κάποια συνεδρία εάν νιώσει πως ο Master έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και τους κανόνες της παρούσης μεταξύ τους συμφωνίας. Απαιτεί να παίρνει από αυτήν τη σχέση αυτά που αρμόζουν στο ρόλο της μέσα σε αυτήν και τίποτα λιγότερο. Απαιτεί να έχει τον ανάλογο σεβασμό με αυτόν που δείχνει στον Master και αποζητά την βοήθειά του σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή προκύψει σε αυτήν.
    Από την πλευρά της δεσμεύεται να σέβεται και να τιμά τον Master, να ικανοποιεί τις ανάγκες του κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να είναι υπάκουη και πρόθυμη και να περικλείει Αυτόν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη της. Τέλος δεσμεύεται να κάνει τις επιθυμίες Του δικές της και να λαμβάνει ικανοποίηση μέσα από την δική Του ικανοποίηση.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Πλακα κανεις,ετσι;
    Νομικος δεν ειμαι,αλλα πιστευω οτι κανενα ιδιωτικο συμφωνητικο αυτου του ειδους μπορει να σταθει ενωπιον δικαστηριου,ουτε να δεσμευσει περισσοτερο καποιο απο τα μερη απ'οτι μια προφορικη συμφωνια.
    Καποιες δε αναφορες ,οπως πχ οτι "οι δυο πλευρες δεσμευονται οτι δεν θα προκαλεσουν εν αγνοια τους ψυχολογικες βλαβες" (!!!) ειναι κυριολεκτικα για γελια.
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αποπάνωθε. Ένα τέτοιο συμφωνητικό έχει την ίδια νομική ισχύ που θα μπορούσε να 'χει κι ένα κομμάτι χαρτί περιτυλίγματος. Και, φυσικά, δεσμεύει τα μέρη όσο μία προφορική συμφωνία. Ωστόσο, δε μπορώ να παραγνωρίσω τη συμβολική αξία που μπορεί να έχει για κάποιους μία τέτοια σοβαροφανής έγγραφη δέσμευση. Και, ας μην ξεχνάμε πως η τυπολαγνεία - πρωτοκολολαγνία αποτελεί μέγιστο φετίχ πολλών.
     
  4. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Χωρίς να δηλώνω κι εγώ νομικός μπορώ να σου πω πως ένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεσμεύει τις δυο πλευρές και έχει νομική ισχύ σε περιπτώσεις δικαστικής διαμάχης μεταξύ των μερών που το έχουν συνυπογράψει.
    Το να θέλουν δύο άτομα να αποσαφηνίσουν την σχέση τους μπορεί κατά τη γνώμη σου να είναι γελοίο δεν παύει όμως να αποτελεί πραγματικότητα (ιδιαίτερα σε χώρες του εξωτερικού).

    P.S Καμιά προφορική συμφωνία δεν έχει μεγαλύτερη ισχύ από ένα χαρτί που φέρει υπογραφές
     
  5. Δηλαδη αυτο το συμφωνητικο που εβαλες, εχει νομικη ισχυ σε περιπτωση δικαστικης διαμαχης?
     
  6. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Ναι, ένα κομμάτι χαρτί θα μας σώσει..
     
  7. Iwnas

    Iwnas Regular Member




    Από την στιγμή που θα φέρει τις υπογραφές και των δύο (το γνήσιο των οποίων μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστωθεί) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο και να έχει νομική ισχύ.
    Παλαιότερα έχω διαβάσει πως ενός τέτοιου είδους συμφωνητικό χρησιμοποιήθηκε ως ελαφρύντικο στοιχείο σε μία υπόθεση κανιβαλισμού στην Νορβηγία. Όχι πως αθώωσε τον κατηγορούμενο,αλλά απέδειξε πως η πράξη του αποτελούσε προϊόν συναίνεσης των δύο πλευρών καθώς αναφερόταν ως αποδεκτή πρακτική σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαν προσυπογράψει.
     
  8. Θα ηθελα να ειμαι απο μια μερια, στην αιθουσα του δικαστηριου ,να δω τον δικαστη να το διαβαζει  
    Ειδικα εκει που λεει για τους τροπους τιμωριας.
    Ιωνα καπου τα εχεις μπερδεψει. Αυτο το "συμφωνητικο" δεν εχει καμια νομικη ισχυ πουθενα.
    επειδη αυτα που αναφερει δεν ειναι συνομα.
    Περα απ' αυτο τετοια "συμφωνητικα" ειναι για πλακα και για να δωσουν ενα τονο αληθοφανειας
    σε ενα παιχνιδι
     
  9. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Εγώ απλά κατέθεσα ένα κείμενο που μου δόθηκε ως προϊόν μια συζήτησης.
    Σε ευχαριστώ πάντως που μου δίδαξες σήμερα πως το να έχουν δύο άνθρωποι μια D/s σχέση και να την διασφαλίζουν με κάποιον τρόπο δεν είναι σύνομο.
     
  10. Ωχ θεε μου θεε μου!!!!!! Θελω να βαλω τις φωνες  
     
  11. Iwnas

    Iwnas Regular Member



    Φώναξε. Πίστεψε με κάνει καλό στην εκτόνωση των εντάσεων
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Μην το λες cornilios, σύννομα μπορεί να μην είναι, αλλά νομική ισχύ ως παραβίαση νόμου και νόμων υπέρ βωμών και εστιών μπορεί να έχουν, και άμεση μέλιστα  

    Και για του λόγου μου το αληθές, έχει συμβεί και αυτό το πραγματικό γεγονός που είχα περιγράψει στο νήμα Ένα sexual slavery contract παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας!

    Όλα του καλά αυτού του συμφωνητικού για όποιον το θέλει, με γειά του και χαρά του πλην όμως έχει κάτι γερές αντιφάσεις και κενά ενώ αναγράφει πολλές αιτίες διάλυσής του, που θα έστεκαν αν είχε λιγότερους όρους. Με πολύ απλούστερα συμφωνητικά θα μπορούσε ξαφνικά κανείς να βρεθεί με το πρόβλημα ότι δεν έχει τηρήσει την υπογραφή του και μ ένα επιπλέον βαρύδι στη σχέση.

    Χώρια που με χάλασε πάνω πάνω που γράφει ότι αν αρρωστήσει κάποιος απ τους δύο σοβαρά ή νοσηλευτεί πάπαλα η σχέση! Χωρίς να λέει πουθενά αν η σχέση περιγράφεται πλήρως από το συμφωνητικό ή μόνο το D/s κομμάτι αυτής. Δηλαδή, πάπαλα πάπαλα ή απλά D/s δεν θα έχουν αλλά σχέση θα έχουν και θα πηγαίνει κάποιος στο νοσοκομείο για το ταίρι του π.χ. χωρίς να επείγεται για μαστίγωμα; Αυτό και μόνο παραπέμπει στο φετιχιστικό κίνητρο.

    Αν θέλει κάποιος συμφωνητικό, θα πρότεινα κάτι των τριών γραμμών το πολύ, που να γράφει την πρόθεση σχέσης με μία παραπομπή σ ένα όσο το δυνατό πιό επίσημο και πιό αποδεκτό για το χώρο κείμενο για το τί είναι D/s, το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει και αν η ισχύς του θα μπορεί να ανασταλεί νωρίτερα για τον οποιοδήποτε λόγο γιατί ουσιαστικά οι αιτίες που αναφέρει, δεν αφήνουν έξω και τίποτα, οπότε προς τί το χαρτί;

    o.k. οι πιο πολλοί από μας δεν είναι ακτιβιστές όπως θα ήθελε ο Incomplete_ αλλά κανείς να μην έχει πάρει μυρωδιά ότι το βδσμ είναι στα όρια της νομιμότητας ως τέτοιο; Ή ότι τα συμβόλαια γάμου, ελεύθερης συμβίωσης κ.λπ. είναι προϊόντα δύσκολων κοινωνικών συμβιβασμών που απεικονίζουν και την κουλτούρα της εποχής τους;