Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Κύριος Τίποτα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 21 Ιανουαρίου 2009.

  1. Her0ica

    Her0ica Regular Member

    Το οτι ειναι αφιλοξενο εχθρικο και επικριτικο το καθεστος του φορουμ στις νεες φωνες το εχετε λαβει υπ οψιν σας;
    Που μπορει να εχουν κατι να πουν και πολλα περισσοτερα να μαθουν αλλα τους περιμενουν στη γωνια με το πρωτο κιχ;
    Εγω προσωπικα απο το νημα του χαιρετισμου μου ,με το καλημερα δηλαδη δεχθηκα επιθεση.
    Ειχα 2 επιλογες
    Η να φυγω οπως ηρθα η να υιοθετησω το ρολο της εριστικης γιατι για να απολογηθω για τον εαυτο μου δεν επαιζε.
    Καλο πραγμα η συνηθεια και ολα οσα εχουμε μαθει και παγιωσει αλλα και το ανοιγμα προς τα εξω χρειαζεται καλη προαιρεση και οχι απλη συγκαταβαση.
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Ο Κύριος Τίποτα

    προσυπογράφω
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Με βρίσκουν σύμφωνη οι σκέψεις της camera obscura και της lara [E-p].

    Ας διαχωρίσουμε λοιπόν λίγο τον digital εαυτό μας, που εκφράζεται στο φόρουμ. Ουσιαστικά εδώ εκδηλώνουμε ως ένα βαθμό τη άυλη διανοητική πλευρά μας, μέ κάποια ίσως σπέρματα του συναισθηματικού εαυτού μας. Μέσα από αυτή την πλευρά μας, ο αναγνώστης ίσως διακρίνει αν έχει έχει ευαίσθητες κεραίες, ακροθιγώς και μόνο και κάποιες άλλες πλευρές μας. Ως εκεί. Η ακδήλωση της διανοητικής πλευράς θα εμπνεύσει πιθανόν καποιους να μας πλησιάσουν ή όχι... και αντιστρόφως. Δεν έχουν άλλο στοιχείο, άλλο ίχνος να μας υποθέσουν τί και τι δεν είμαστε.

    Δεν λαμβάνουμε επαρκείς πληροφορίες για το χαρακτήρα, την αληθινή ψυχική κατάσταση του γραφόντος και εδώ που τα λέμε δεν είναι αυτό το ζητούμενό μας...

    Προσωπικά, όταν διαβάζω αγαπητή dora, πλήθος (κατά την άποψή μου) ανοησιών από επίδοξους ξανά και ξανά, όταν διαβάζω δεκάδες νήματα που ανοίγονται καθημερινά ανούσια, άχρωμα και άοσμα, που ούτε έφηβος πια δε θα καταδεχόταν να τα γράψει, όταν βλέπω κάποιος ούτε την πιο απλή σκέψη του δε μπορεί να τη βάλει σε τάξη και γράφει ό,τι του έρθει, πώς θέλεις να εμπνευστώ? Ένας που γράφει ανοησίες, δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός ή έντιμος άνθρωπος αλλά σίγουρα δεν είναι εμπνευστικός.

    Αυτό δε σημαίνει ότι αυτός που γράφει super είναι και πραγματικά εμπνευσμένος.... σημαίνει όμως ότι δίνει μια καλή αφορμή για προσέγγιση... (λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι το αρχικό μέσο γνωριμίας είναι το διαδύκτιο.

    Ή μήπως δε συμφωνείς ότι το συζητήριό μας έχει εκπέσει προς το παρόν τουλάχιστον? Δεν αναρωτιέσαι άραγε γιατί?
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Πολύ μου άρεσε το ποστ της lara[E-p], σε μεγάλο βαθμό με κάλυψε. Και η camera_obscura, ιδίως με τη ρήση περί χαριτωμενιών, καθώς και η τοποθέτηση της elfcat.

    Αν και εμένα μου αρέσει η πολυχρωμία και η διαφορετικότητα της κάθε στιγμής και με συγκινεί βαθιά ο ανοιχτός χαρακτήρας του φόρουμ, όπου ότι και να γράψει ο καθένας μας υπόκειται στην άμεση και κάθε μορφής κριτική και θετική ή αρνητική αντίδραση του οποιουδήποτε. Ναι, θα ήθελα πιό πυκνές και ενδιαφέρουσες αντιδράσεις, άλλο παλμό, πιο ουσιαστικές συμμετοχές αλλά δεν είμαι κριτής κανενός.

    Γράφω για να εκφράζομαι, για την ευχαρίστησή μου, δεν έχω απαιτήσεις για το πώς, πόσο και κάθε πότε πρέπει να γράφουν οι άλλοι για να αρέσουν σ εμένα! και ρεπ δίνω σε ποστ, όχι σε νικ. Για τις προσωπικές μου επιλογές παίζει το ένστικτό μου, οι ανάγκες μου, η πραγματική διαθεσιμότητα του άλλου, η διάθεσή μου και ο χρόνος μου.

    Και αν το ένστικτό μου μού πει κάτι, γνωρίζω καλύτερα από το να το κάνω στην άκρη και να το υποκαταστήσω με κριτήρια γενικής εφαρμογής!

    Η άποψη ότι πίσω από μία αδιάφορη ή και απωθητική επιφάνεια κρύβεται ένας χρυσός χαρακτήρας, ένας καλός Κυρίαρχος, ένας μικρός θησαυρός που περιμένει να αποκαλυφθεί, μία πολύ ευχάριστη έκπληξη γενικώς, είναι το απόλυτο κλισέ. Δεν επαληθεύεται σχεδόν ποτέ και απορώ πώς έχει πάντα τόση πέραση...  
     
    Last edited by a moderator: 22 Ιανουαρίου 2009
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Tο θέμα είναι ξεκάθαρο. Όσοι θεωρούν βλακωδώς τον εαυτό τους hot-shot, φοβερό, γαμάτο, σιγά-μην-μιλήσω-εγώ-που-είμαι-φοβερή-με-αυτό-το-βόδι, κουβαλώντας δηλαδή δώθε κείθε μία αλαζονική και επομένως στρεβλή εικόνα του εαυτού τους, βασίζουν την στάση τους απέναντι στους άλλους στην γενική αίσθηση που αποκομίζουν από την αντιμετώπιση των συνομιλητών εδώ μέσα ή από τα σχόλια ανοήτων σε πάρτι και συγκεντρώσεις, αντί να χρησιμοποιούν την ευθυκρισία τους. Την ποια; Την ποια;

    Όχι, δεν αρκεί η γραφή κάποιου στο φόρουμ. Όποιος ενδιαφέρεται για κάποιον, το ψάχνει. Όποιος ψάχνει βρίσκει.

    Όχι, για να συνάψουμε σχέση δεν είναι απαραίτητο να διαλέξουμε έναν από τους 10 καλύτερους του φόρουμ αν κι εμείς ανήκουμε μέσα στους 10. Μπορούμε να διαλέξουμε ακριβώς όποιον γουστάρουμε.

    Όχι, πριν συνάψουμε σχέση δεν είναι απαραίτητο να σιγουρευτούμε ότι κανένας δεν θα γελάσει πίσω από την πλάτη μας για την επιλογή μας.

    Θλίβομαι βαθύτατα που σχεδόν κανένας δεν χρησιμοποιεί πλέον το μυαλό του. Το φαινόμενο που έθιξα είναι υπαρκτό. Δείτε πόσοι χώθηκαν εδώ πέρα από χθες και το παλεύουν. Έτσι είναι τα πράγματα. Είμαστε μαϊμούδες.
     
  6. Emma

    Emma Contributor

    dora καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου σχετικά με αυτό το νήμα. Αυτό που δεν έχω καταλάβει όμως είναι το ζητούμενό σου. Λες ότι "πλέον δεν χρησιμοποιεί κανείς το μυαλό του". Εξέτασες το ενδεχόμενο ότι ίσως όλα αυτά που εσύ βλέπεις ως αποτέλεσμα "μη χρήσης του μυαλού" να είναι συνειδητές επιλογές;

    Το πρόβλημα, όπως το έχω αντιληφθεί εγώ, είναι η έλλειψη σεβασμού προς το συνομιλητή (όποιος κι αν είναι αυτός) και τα παιχνίδια (για να μην πω "πόλεμος") εντυπώσεων (με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους). In one word: Ego.
    Γιατί τα 10 αυτά άτομα, που έχεις στο μυαλό σου, δεν γράφουν (ή δεν κάνουν αίτηση -αν δεν έχουν μπει ήδη- για να γράφουν) στο inner; Εκεί, λόγω της αυστηρότητας επιλογής στην εισαγωγή μπορεί (αν το θέλουν όλοι) να διατηρηθεί το (επιθυμητό) επίπεδο.

    Το θέμα λοιπόν έγκειται στο ποιό είναι πραγματικά το ζητούμενο του καθενός όσον αφορά τη συμμετοχή του σε αυτό το φόρουμ ή και (γιατί όχι; ) στο χώρο γενικότερα  
     
    Last edited: 22 Ιανουαρίου 2009
  7. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Από πού όμως θα προκύψει αυτό το ενδιαφέρον, στα πλαίσια ενός χώρου συζητήσεων; Καλώς ή κακώς, η πρώτη εικόνα που σχηματίζει κανείς για τους άλλους είναι μέσα από αυτά που γράφουν, τις απόψεις τους, ακόμα και τον τρόπο που γράφουν. Κάποιος, του οποίου οι απόψεις με βρίσκουν σύμφωνο ή που θα με κάνει να σκεφτώ, ακόμα και να γελάσω, σίγουρα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το ενδιαφέρον μου από αυτούς που είναι ωσεί παρόντες ή που η συνεισφορά τους περιορίζεται στο να πουν "Hi" στα καινούρια μέλη. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως οι τελευταίοι είναι για πέταμα, πως δικαιολογούν τον τίτλο του Κυρίου ή της Κυρίας Τίποτα. Μπορεί να είναι οι πλέον έμπειροι όλων ή να έχουν τον καλύτερο χαρακτήρα.. Ωστόσο, από τη στιγμή που, λόγω της στάσης τους εδώ μέσα, αδυνατούν να δείξουν κάποιο "εαυτό", λογικό είναι να μην δείχνουν, οι περισσότεροι, ενδιαφέρον γι' αυτούς.
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Όχι, δεν αναρωτιέμαι διόλου. Γιατί τα βιβλία που γράφονται, οι ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους, το σκουπιδαριό που ταϊζει η τηλεόραση στις μάζες και οι μπαρούφες που πασάρονται ως αντικειμενική ενημέρωση στις εφημερίδες, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε μία μικρογραφία της κοινωνίας όπως ένα φόρουμ να μην μπορεί να ικανοποιήσει την πιο στοιχειώδη επιθυμία για μία κάποια διαύγεια, πόσο μάλλον για έμπνευση. Έχεις απόλυτο δίκιο στην διαπίστωσή σου.

    Όπως όμως δεν μπορούμε να διαβάσουμε ένα ανούσιο βιβλίο που θεωρείται best-seller ή να δούμε μια ανόητη Χολλυγουντιανή υπερπαραγωγή που κόβει τρελά εισιτήρια, κατά τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να ψάχνουμε τους ανθρώπους με τους οποίους θα συναναστραφούμε. Με βάση τα δικά μας προσωπικά κριτήρια.

    Νομίζω πως μπορώ να αποφασίσω πότε ένα βιβλίο είναι καλό για μένα, πότε μια ταινία αγγίζει εμένα και πότε ένας άνθρωπος αξίζει κάτι για μένα. Εμπνέομαι από αυτό που εμπνέει εμένα, όχι από αυτό που εμπνέει τους άλλους. Αν τα δύο συμπίπτουν, πρόκειται περί απλής συμπτώσεως.

    Δεν αντιλέγω. Αλλά θα έπρεπε να αποφασίζουμε αν κάποιος μας ενδιαφέρει ή όχι, αφού το ψάξουμε μόνοι μας, με προσωπικά κριτήρια και χωρίς να θολώσει την κρίση μας η οποιαδήποτε "κοινή γνώμη". Το θεωρώ πιο λογικό, πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό. Απορώ γιατί δεν το κάνουν έτσι όλοι.

    @Emma, δεν πιστεύω ότι πρόκειται για συνειδητές επιλογές. Πιστεύω ότι απλά ξυπνάει το πρόβατο μέσα μας, όταν συμβαίνει αυτό. Δεν μπορεί αυτό που έχει αξία για τον καθένα να μην ορίζεται ξεκάθαρα και αποκλειστικά εσωγενώς.
     
    Last edited: 22 Ιανουαρίου 2009
  9. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Γιατι απορεις...αφου τα λες πιο πανω...
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Νομιζω πως η Δωρα εχει δικιο οταν λεει οτι ο καθενας μας πρεπει να αξιολογει με βαση τα προσωπικα του κριτηρια και οχι αυτα της "κοινης γνωμης".
    Ωστοσω το δειγμα γραφης καποιου ,μεσα απο το φορουμ,ο τροπος του,αυτα που αφηνει εκουσια η ακουσια να διαφανουν πισω απο τις γραμμες που γραφει,δινουν μια εικονα για το ποιον του ,την προσωπικοτητα αλλα και τον χαρακτηρα του,που δεν πιστευω πως θα αλλοιωθει σημαντικα αν επελθει κατοπιν και η προσωπικη επαφη .
    Αυτο θεωρω οτι ισχυει και για τα καινουργια μελη, που ειναι στο χερι τους να κερδισουν τον σεβασμο και την αναγνωριση των παλιων,εστω κι'αν αυτοι καποιες φορες τους κρινουν με τα σχολια τους επιπολαια - και στους τελευταιους βαζω και τον εαυτο μου μεσα -.
     
  11. Jomaru

    Jomaru Guest

    μετα την καταθεση αν θελετε ψυχης για τον πονο ερχεται και η πληρης απαντηση μου στον κυριο τιποτα.

    αν και Ντορις ως κυριος τιποτα δεν καταλαβα οτι εννοεις μονο τα κυριαρχα μελη και το θεμα σου με πηγε αλλου ελπιζω να μην με διαγραψουν μετα απο αυτο  


    για εμενα υπαρχουν διαφορων ειδων κυριοι τιποτα

    1. ειδος εκεινος ο λαλακας που μου εκλεψε τον κωδικο στον darknight στο φορουμ απο τη σχολη και το χρησιμοποιει για να κρυβει τον καλα κρυμμενο του εαυτο.

    2. ειδος εκεινος ο κυριος τιποτα που κατακρινει καθε θεμα που ανεβαινει στο φορουμ επειδη δεν του αρεσει ή αν θες δεν του στεκεται καλα στους κανονες ηθικης που θετει για τον εαυτο του και σχεδον απολυταρχικα θελει να τους επιβαλλει στο περιβαλλον του.

    3. ειδος , τωρα αρχιζουμε τα σοβαρα, εκεινων που στηνουν τις επονομαζομενες κλικες . εκεινες που θεωρουν τα μελη τους μονο καταλληλα και θεωρουν σωστο να χαρακτηριζουν ατομα και κυριως να διαδιδουν ψευδη θεματα... οουυυυ πολλα παραδειγματα...

    4. ειδος , το βρωμικο ειδος, εκεινων που εκμεταλλευονται εμπορικα το παθος μας blackmail μεχρι επαγγελματισμος.. μπορει το φορουμ να απαγορευει τις διαφημισεις.. αλλα στις συναντησεις ολοι ξερουμε καλα τι γινεται..

    5. ειδος , οι εκκολαπτομενοι παυλα λιγουρηδες για εκεινους ντρεπομαι πολυ..

    ο κυριος τιποτα λοιπον Ντορις μου ζει αναμεσα μας δεν ειναι αυτος που περιγραφεις αυτος ειναι το θυμα..
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Re: Ο Κύριος Τίποτα

    πολλα ειδη μαζευτηκαν εδω μεσα...χμμ..δεν ξερω για σας αλλα σημερα εχουμε φτιαξει μια ωραια ατμοσφαιρα :uhh:παναγια μου!