Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Κύριος Τίποτα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 21 Ιανουαρίου 2009.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    DRD, ξεκινώ καταρχήν από το αξίωμα πως καθένας είναι ο κύριος Τίποτα για τους συνομιλητές του όταν εγγράφεται εδώ. Από τη στιγμή που γίνεται αντιληπτός και μετά καθένας μας τον αξιολογεί ως ενδεχόμενο ή μη αποδεκτό παρτενέρ συνερτήσει διαφορετικών κριτηρίων.
    Θα μιλήσω για κάποια από τα δικά μου κριτήρια εν προκειμένω.

    Ψευδώνυμα:
    Κάποια ψευδώνυμα προσβάλλουν την αισθητική μου. Όταν συμμετέχει κανείς σε ένα forum όπου γίνεται μία πραγμάτευση των θεμάτων σε θεωρητικό επίπεδο, θεωρώ ανάρμοστο αισθητικά –έως χυδαίο- το να φέρει το ψευδώνυμο kane_mou_ton_kwlo_xwni. Η κυκλώπειου μεγέθους διαφορά των σημείων στα οποία εγώ και ο συνομιλητής μου, τοποθετούμε το όριο μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου βίου, αυτή η φοβερή υπέρβαση των εσκαμμένων από τη δική του πλευρά, όπως γίνεται αντιληπτή από το δικό μου αισθητικό κριτήριο, είναι απαγορευτική για τη σύναψη σχέσης. Κάποια άλλα ψευδώνυμα προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου. Όπως έχω ξαναδηλώσει τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει κανείς τη μάσκα που κρατά μπροστά από το πρόσωπό του σε αυτό το forum, μαρτυρούν τόσο πολύ την ιδιοσυγκρασία του, που είναι σαν να βλέπει κανείς και πίσω από το ίδιο το πρόσωπο. Συνεπώς για άνθρωπο που διαθέτει τα απαιτούμενα αισθητήρια για τη διάκριση των ανθρώπων που αναγνωρίζει ως εξαιρετικά αξιόλογους, ψευδώνυμα του τύπου MegasAfentis που προσπαθούν τόσο κραυγαλέα να αξιώσουν την εκτίμηση (ή λυπηρά να διακονεύσουν το χαρακτηρισμό «κύριος»), κρίνονται ως υπεράγαν απωθητικά.

    Profile:
    Ο προσωπικός χώρος κάθε χρήστη (η περιοχή που ονομάζουμε Profile) δίνει το στίγμα της αισθητικής κάποιου. Ένας κύριος που αναρτά στο Profile του μία φωτογραφία με το πέος του λόγου χάρη, ή που παραπέμπει στην προσωπική του ιστοσελίδα όπου ο κέρσορας έχει τη μορφή μαστιγίου ή δονητή, ο διακατεχόμενος εν πάσει περιπτώσει από αισθητική πορνείου και ο που κραυγαλέα προσπαθεί να αναδύει πατώκορφα σεξ, είναι – ας ειπωθεί τόσο ήπια – cult.

    Χρήση του γραπτού λόγου:
    Περί δεινότητας χειρισμού του γραπτού λόγου τρεις παρατηρήσεις. Πρώτον άνθρωπος που θέλει να επικοινωνεί δεν στέκει να μην προσπαθεί να χειριστεί τα γλωσσικά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση. Η άρνηση της προσπάθειας για χρήση σημείων στίξης, για ορθογραφία (ενώ υπάρχουν δωρεάν κειμενογράφοι και λεξικά), για συγκροτημένη σύνταξη είναι κατά την αντίληψή μου ενδεικτική έλλειψης διάθεσης για επικοινωνία και, συνεπαγωγικά, απαξίωσης του συνομιλητή. Δεύτερον ο που κάνει ορθογραφικό σφάλμα σε μία λέξη, πιθανότατα δεν έχει επαρκή αντίληψη της έννοιας στην οποία κάνει μνεία. Κάποιος χρήστης είχε γράψει ότι είναι ειδήμων επί των μαγνητικών «παιδίων». Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αντιλαμβάνεται αυτό για το οποίο μιλάει εφόσον εμφανώς αγνοεί την ετυμολογία του. Τρίτον οι λέξεις και οι έννοιες είναι συνυφασμένες σε κάθε γλώσσα με έναν άρρηκτο δεσμό. Δεν είναι εφικτό να πραγματευτεί κανείς τόσο λεπτά ζητήματα όταν χειρίζεται ένα λεξιλόγιο 200 λέξεων, εκτός και αν είναι θυμόσοφος – προσωπικά δεν είμαι και γι αυτό στην προσπάθεια να γίνομαι σαφής γράφω πολύπλοκα έως κουραστικά. Δεν είναι δυνατό συνήθως να επιτευχθεί haute coiffure με εργαλείο τη μηχανή του γκαζόν.

    Περιεχόμενο των σχολίων του:
    Το τί λέει κανείς –πέρα εντελώς από το πώς το λέει- έχει βαρύνουσα σημασία. Πρώτον η εγγύτητα αλλά και η φύση της πρόσφυσής του στο BDSM είναι κριτήρια συμβατότητας άρα και αξιολόγησης. Δεύτερον και κυριότερον, γιατί είμαι της άποψης πως δέον είναι όπως κανείς δημιουργεί βιώσιμες σχέσεις και όπως ζει μέσα από αυτές το BDSM. Ως εκ τούτου, για να επιτύχει μία M/s επί παραδείγματι σχέση, δεν αρκεί ένας άνθρωπος κυριαρχικού χαρακτήρα και ένας άνθρωπος υποτακτικού χαρακτήρα με κοινή αρέσκεια στο bondage ή στο medical play. Θα πρέπει κατά την εκτίμησή μου να υπάρχει μία γενικότερη συμβατότητα σε μορφωτικό, κοινωνικό, αισθητικό κλπ επίπεδο. Αν κάποιος δεν αφήσει να διαφανεί η προσωπικότητά του, μέσα από κάποια posts φρονώ πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ψυχανεμιστεί κανείς μέσα από ένα καλωσόρισμα και μόνο ή από ένα ανέκδοτο λ.χ. την παρουσία ενός αξιόλογου ανθρώπου.

    Καταλήγουμε όθεν στο ότι αξιολογούμε το ενδεχόμενο συμβατότητάς μας με έναν άνθρωπο με όσα περισσότερα κριτήρια μπορούμε να επιβάλλουμε συναρτήσει της φύσης και του μεγέθους της επικοινωνίας μας μαζί του. Ο καθηγητής μου στα αραβικά, έλεγε ότι μπορούσε να διακρίνει τις όμορφες γυναίκες μόνο από τα μάτια τους και από το σωματότυπό τους στο βαθμό που αυτός διαφαίνονταν κάτω από τη μπούργκα. Διαχειρίζομαι λοιπόν όσες πληροφορίες έχω για κάποιον, και εφόσον εδώ δεν είναι παρά μια δημόσια γραπτή συζήτηση, το τί γράφει και το πώς το γράφει συνιστά κριτήριο αξιολόγησης.

    Ας έρθω τώρα στο επίμαχο: η φήμη. Δεν χωρά αμφιβολία περί της ορθότητας αυτού που θίγεις μέσα από το νήμα σου. Το κεκτημένο δια της φήμης status είναι ένα στοιχείο το οποίο καλώς ή κακώς δεν μπορεί να διαφύγει της αξιολόγησης. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διακρίνω δύο ειδών φήμες. Υπάρχει αυτή που επιδιώκεται από έναν άνθρωπο που την έχει ανάγκη ακριβώς επειδή έρχεται να λειτουργήσει ως προστιθέμενη αξία επί του ίδιου. Υπάρχει και αυτή που απορρέει ως αποκλειστικό λογικό αποτέλεσμα από την ανάδυση μίας καθόλα αξιόλογης ή πολυσχιδούς προσωπικότητας.

    Βεβαίως ο MasterJp έχει αυτή τη στιγμή ένα κεκτημένο status ένεκα φήμης, αυτή η φήμη όμως δεν επεβλήθη έξωθεν, κάποτε ήταν ο κύριος Τίποτα γι αυτούς που τον ανέδειξαν σε δημοφιλή Master. Και ναι βεβαίως, αν γράψει ότι 1+1=3 θα αρχίσουν πολλοί εικάζω να σκέπτονται ότι κάτι δεν βαίνει καλώς με την άλγεβρα που γνώρισαν ως τώρα. Από την άλλη πλευρά, ακριβώς επειδή η φήμη είναι το αποτέλεσμα ενός αυθύπαρκτου διαδικτυακού –ας μιλήσω μόνο γι αυτό- προφίλ και όχι το βασικότερο συστατικό στοιχείο του, υποθέτω ότι του δημιουργεί αυξημένες επιταγές προς εκπλήρωση. Διότι ένα λάθος πληκτρολόγησης μπορεί να οδηγήσει ανθρώπους στην προσπάθεια τεκμηρίωσης του θεωρήματος 1+1=3. Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο να στέκεσαι ψηλά. Και σε πλήρη αντίθεσή μου με τη διατύπωση του Dolmance σε εκείνο το αποχαιρετηστήριο post που αναρτήθηκε την περίοδο της προγραμματισμένης αποχής μου, οι διακεκριμένοι άνθρωποι –με όποια κριτήρια και αν διακρίθηκαν-, όχι απλώς δεν έχει νόημα να διεκδικούν επιεικέστερη αντιμετώπιση –δεν είναι αυτό άλλωστε ελιτισμός κατ εμέ-, αλλά τουναντίον, είναι επιφορτισμένοι με το βαρύ φορτίο της φήμης. Είναι αυτοί που κρίνονται αυστηρότερα από οποιονδήποτε άλλο, και έτσι πρέπει να κρίνονται κατά τη δική μου θέαση. Ο MasterJp λ.χ. δεν δικαιούται να γράψει ούτε ένα φαιδρολόγημα -αυτό είναι ελιτισμός.

    Βρίσκω λογικό το να εγκλωβίζεται κανείς σε φυσιογνωμίες τέτοιου βεληνεκούς. Πού να πάνε οι σκλάβες του MasterJp; Πού αλλού θα μπορούσε να πάει η lara του E-p; Και ποιος θα τη δέχονταν καταρχήν για σκλάβα του όταν η ίδια φέρει την προστιθέμενη αξία της συναναστροφής της με τον Electro pain (και τη γνωρίζει και πιθανώς θα υποκύψει στον πειρασμό να τη χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα); Και σε αυτή τη σκέψη δεν υπάρχει το υπονοούμενο πως η lara δεν έχει αυθύπαρκτη αξία, αλλά πως μέρος της υποταγής που νιώθει για τον αφέντη της οφείλεται σε αυτή τη φήμη (που οφείλεται στην αυθύπαρκτη αξία του). Θεωρώντας άλλωστε τα πράγματα και από την πλευρά του κυρίαρχου μέλους, είναι εμφανές ότι οι προαναφερθείσες κυρίες είναι καταδικασμένες σε ένα πάρα πολύ μικρό target group γιατί έχουν προσλαμβάνουσες που δεν ευνοούν το μέσο υποψήφιο Master, έχουν εισαχθεί σε σχεσιακά καθεστώτα μέσα στα οποία έχουν διαμορφώσει ισχυρή αντίληψη περί του τί είναι ο κυρίαρχος, και έχουν συναναστραφεί επί μακρόν ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ advanced επίπεδο. Πνευματικοί ογκόλιθοι τύπου tender_lilly μπορεί πολύ σεμνά να δηλώνουν (και να το πιστεύουν) ότι έχουν τη νηφαλιότητα να προσφέρουν την υποταγή τους σε κάποιον χωρίς να διαβλέπουν απαραιτήτως την όποια ασυμμετρία στη σχέση, προσωπικά όμως διαφωνώ ριζικά με αυτή τη διατύπωση γιατί πιστεύω ότι όλοι οι υποτακτικοί άνθρωποι αναζητούν καταρχήν ένα άλλοθι, έναν ισχυρότατο λόγο που θα τεκμηριώνει ορθολογιστικά (αν είναι δυνατόν!) την υποταγή τους. Όσο πιο αξιόλογοι και έμπειροι είναι οι ίδιοι, και όσο πιο στιβαρό ήταν το παλαιό τους άλλοθι, τόσο δυσκολότερα βρίσκουν ένα νεο.

    Δεν πιστεύω εν τέλει πως κάποιος δεν θέλει να δώσει μία ευκαιρία στον κύριο Τίποτα, αλλά πως δεν θέλει να προχωρήσει στην επίπονη διαδικασία να γνωρίσει χίλια πραγματικά τίποτα για να καταλήξει σε έναν αξιοπρεπή άνθρωπο. Ιδιαίτερα σε έναν χώρο όπως αυτόν όπου πολλοί παρεισφρύουν για λόγους που μόνο του BDSM δεν άπτονται. Όταν εγγράφηκα σε αυτό το forum, ζήτησα advisoring από το MasterJp, αιτούμενη να μου προτείνει υποτακτικούς άνδρες που κατά τη δική του εκτίμηση μου ταίριαζαν, κάποιους ήδη (κοινώς διαπιστευμένα) εκπαιδευμένους. Όχι από έπαρση, αλλά από πρακτικό νου. Ο κύριος Τίποτα έχει πιθανότητες να μου ταιριάζει, όσες έχει και ο κύριος που κάθησε δίπλα μου χθες στο κάθισμα του αεροπλάνου. Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα γι αυτόν, και συνεπώς δεν έχω κίνητρο να τον γνωρίσω ακόμη περισσότερο.

    Με μία εντελώς διαφορετική οπτική, εντέλει, γιατί να θεωρήσουμε πως η τακτική της ανάδυσης των κύριων Τίποτα είναι η σωστή και να μην θεωρήσουμε ότι εσύ προσωπικά είσαι τύχερη, ή ακόμη ορθότερα ότι τα ζητούμενά σου είναι πιθανό να εκπληρώνονται από περισσότερους ανθρώπους, ακριβώς επειδή είναι λιγοστά αυτά που έχεις επιτακτικά ανάγκη; Είσαι αυτοδιαχειριζόμενος άνθρωπος, κορεσμένος ως προς τις περισσότερες πτυχές της ζωής του, και έχεις την πολυτέλεια να παίζεις. Δεν αναζητάς τον κύριο Κάτι γιατί δεν θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις κάτι συγκεκριμένο. Μπορείς να παίζεις με τις πιθανότητες του κύριου Τίποτα γνωρίζοντας ότι θα πάρεις κάτι, και ίσως αυτή η γνώση της μη γνώσης αναφορικά με το τί είναι αυτό το κάτι που θα πάρεις, να είναι από μόνη της κάτι. Για να μην αναφέρω ότι μπορεί να είναι και το κάτι που αναζητάς, και που μόνο ο κύριος Τίποτα μπορεί να στο δώσει. Ο πατέρας μου όταν δεν πεινάει καθόλου, παραγγέλνει οτιδήποτε έχει παράξενο όνομα στον κατάλογο – όταν έχεις φάει τα πάντα πολλάκις και τα βρίσκεις πληκτικά ή όταν δεν πεινάς, είναι ωραίο να μην ξέρεις τί ακριβώς θα σου φέρουν να φας.
     
    Last edited: 26 Ιανουαρίου 2009
  2. Απάντηση: Re: Ο Κύριος Τίποτα

    Πιστεύσεις οτι η συμβατότητα αυτή μπορεί να ανακαλυφθεί σε μεγάλο βαθμο μέσα από την ανάγνωση κειμένων ενός ατόμου σε δημόσιες συζητήσεις;

    Προσωπικά τέτοια κείμενα μπορεί να με έκαναν να σχηματίσω μία πρώτη εντύπωση για κάποιον, η οποία στη συνέχεια της ιδιαίτερης επικοινωνίας ή της δια ζώσης γνωριμίας μου μαζί του θα είχε τις ίδιες πιθανότητες να ενισχυθεί ή να καταρριφθεί εντελώς.

    Επιπλέον, αν κάτι με έκανε να διαβλέπω, έστω και μέσα από τη δημοσια εμφάνιση κάποιου ατομου, στοιχεία αυτής της συμβατότητας που αναφέρεις, αυτό το κάτι δε θα ήταν απαραίτητα κατεβατά από σοβαρές και εμπεριστατωμένες απόψεις επί του BDSM. Θα μπορούσε άνετα να είναι ένα ευχάριστο σχόλιο, μία αυθόρμητη κατάθεση ψυχής και ας είναι κακογραμμένη, μία μόνο λέξη, ή ακόμα και μία σιωπή...

    Συμφωνώ, καθόλου εύκολο. Χρειάζεσαι την αφοσίωση και την αγάπη ενός άλλου.  

    Έτσι, βέβαια, μπορεί να προχωρήσει στην εξίσου ή περισσότερο επίπονη διαδικασία να γνωρίσει χίλιους """αξιοπρεπείς ανθρώπους""", ωστε να καταλήξει σε ένα (όχι έναν) τίποτα.
     
    Last edited: 26 Ιανουαρίου 2009
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Το όλο ζήτημα ξεκινά κυρίως από την επιθυμία πολλών γυναικών να αναζητούν ερωτικούς συντρόφους «εκ του ασφαλούς», αλλά και την εκμετάλλευση αυτής τους της επιθυμίας από κάποιους κυρίαρχους.


    Το να προσπαθείς να ανταγωνιστείς κάποιους σε ένα χώρο είναι κάτι θεμιτό.

    Το να προσπαθείς όμως να κατατάξεις τον εαυτό σου στην “elite” του είδους (παρά τα όποια χάλια σου) και τους άλλους ως «κυρίους Τίποτα» από το φόβο μη σου κλέψουν τις υποψήφιες υποτακτικές-σκλάβες, είναι αξιολύπητο (όπως και οι ίδιοι οι δήθεν ελιτιστές ως άνθρωποι βέβαια).
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πολύ ζουμερό το ποστ DRS. Και διαπιστώνω για ακόμη μία φορά ότι πράγματι έχεις χιούμορ. 

    Καταλαβαίνω. Όπως και τα ρούχα που φοράει κάποιος. Όπως και το εξώφυλλο ενός βιβλίου.

    Έχω κάνει εξαιρετικές συζητήσεις με ψαράδες, DRS. Έχω διαβάσει εξαιρετικά ποιήματα γραμμένα πάνω σε χαρτοπετσέτες, από μαστουρωμένους φοιτητάκους. Έχω ερωτευθεί κάποιον που οι φίλοι του τον φώναζαν "πουτσοκέφαλο". Δεν χρειάζεται να πω πώς κέρδισε αυτό το παρατσούκλι. Και δεν τον ερωτεύθηκα για τον προφανή λόγο, διόλου.

    Μπορώ να κακολογήσω όλα τα ψευδώνυμα των πιο επιφανών μελών του φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου του δικού σου και του δικού μου. Με τρώνε τα χέρια μου να το κάνω και αν δεν με συγκρατούσε η ευπρέπειά μου και η κούραση την οποία αισθάνομαι, καθώς μόλις τελείωσα το γράψιμο ενός σημαντικού για μένα κειμένου, θα ξεκινούσα από τον αγαπητό και δυστυχώς απόντα Lord Dragonal και θα τελείωνα με τον αγαπητό και ωσεί παρόντα Dream Master. Όχι κακοπροαίρετα, αλλά για να καταδείξω ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του διαφορετικά από ότι τον βλέπει μία ανελέητη σατιρίζουσα πένα. Το dora_salonica για παράδειγμα (ας υποκύψω στον πειρασμό) δεν μπορεί παρά να παραπέμπει στην αείμνηστη Xaviera Hollander, η οποία όπως όλοι ξέρουμε ήταν μία πόρνη που κάθισε και έγραψε τα απομνημονεύματά της. Τί μπορεί να σημαίνει αυτό, πέρα από το ότι είμαι μία σαραντάρα Σαλονικιά, με περισσότερη ζωή πίσω της παρά μπροστά της, που δεν κατάφερε να γίνει ούτε συγγραφέας, ούτε πόρνη; Σταματώ.

    Έχεις δίκιο. Έχω αναρτήσει συχνά φωτογραφίες του δαρμένου κώλου μου, του ανόητου τατουάζ στο σβέρκο μου και της γλυκύτατης φάτσας μου. Αυτό θα έπρεπε να μας λέει πολλά. Τα οποία συνοψίζονται ίσως στο πολύ απλό, ότι επιχειρώ "χρύσεα χαλκείων διαμείβεσθαι". Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι μόνο οι αδυναμίες τους. Δεν μπορώ να είμαι τόσο σκληρή, ούτε καν στην αυτοκριτική μου, διότι έγινα μητέρα και απλά δεν μπορώ. Αποδέχομαι και κατανοώ, αυτό το μπορώ.

    Είναι αληθές. Γι αυτό μία από τις καλύτερες ερωτικές συνευρέσεις μου έλαβε χώρα ανάμεσα σε μένα και σε έναν νεαρό Βούλγαρο, ο οποίος μιλούσε μόνο Βουλγάρικα, τα οποία δεν ομιλώ εγώ. Περάσαμε δύο υπέροχες νύχτες μαζί και δεν τσακωθήκαμε ούτε μία φορά. Διότι δεν μπορούσαμε. Και φυσικά, επειδή δεν είχαμε τί άλλο να κάνουμε, πηδιόμασταν συνεχώς. 

    Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται να με μορφώσεις για να μου τον χώσεις. Ούτε να μου τον χώσεις για να με μορφώσεις. Αν τα δύο συμπίπτουν, έχει καλώς. Σημασία έχει τί ψάχνει κανείς. Γαμιά, ερωτική σχέση, Μάστερ, σκλάβα, καθηγητή Μαθηματικών, πουτανάκι κ.ο.κ. Η γνώση του γραπτού λόγου από κάποιον θα μου ήταν πράγματι χρήσιμη αν έψαχνα έναν καλό συνομιλητή σε φόρουμ ή έναν καθηγητή Έκθεσης. Για να πάω στο μπαράκι και να τα κοπανήσω με κάποιον, δεν μου χρειάζεται αυτό. Για να συνάψω BDSM σχέση θα κρίνω τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν απαιτώ καθηγητή Πανεπιστημίου. Έχω συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνουν την χρήση του γραπτού λόγου, την οικονομική επιφάνεια ή την εξαιρετική εμφάνιση σύμφωνα με τα βλακώδη πρότυπα της εποχής. Και άλλα πολλά.

    Έχω γνωρίσει Μάστερς χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, έναν συγκεκριμένα. Ήξερε πολλά για τη ζωή, θα μπορούσε να με διδάξει και μένα πολλά. Δεν θα μιλούσαμε για ποίηση, αυτό είναι βέβαιο, αλλά τυγχάνει να έχω πολλά ενδιαφέροντα. Αν θα μπορούσε να κυριαρχήσει επάνω μου; Σαφώς.

    Συμφωνώ όσον αφορά τις BDSM σχέσεις, σε γενικές γραμμές, χωρίς να ξεχνώ ότι οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, όπως αυτή του φίλου Μάστερ που προανέφερα. Δεν συμφωνώ όμως όσον αφορά την φιλία. Επίσης, μου αρέσει να μοιράζομαι τις δικές μου γνώσεις με άτομα που ίσως ξέρουν λιγότερα από μένα σε κάποιον τομέα. Συχνά ανακαλύπτω ότι έχουν περισσότερες γνώσεις από μένα σε κάποιον άλλον τομέα. Δεν θα μπορούσα να μάθω να βάφω τοίχους αν δεν έκανα παρέα με μπογιατζήδες. Να αλλάζω πρίζες αν δεν έκανα παρέα με ηλεκτρολόγους. Να χρησιμοποιώ το drill, να λουστράρω ξύλινα έπιπλα, να γράφω στίχους, να κάνω ιστιοπλοϊα, να χορεύω τσιφτετέλια, να κάνω ωτοστόπ στην Εθνική οδό και να απωθώ φορτηγατζήδες, αν δεν μάθαινα από τα κατάλληλα άτομα. Θα είχα παραμείνει μια μεγαλοαστή καθώς πρέπει κόρη και ίσως κάποτε να έγραφα τις βαρετές αναμνήσεις μου. Οι δε στίχοι μου, θα είχαν ρίμα. 

    Σωστά. Αν ήσουν λιγότερο αθώα  θα ήξερες ότι ένας καλός image maker σε χώνει στην πρώτη κατηγορία και ένας έξυπνος πλασαδόρος του εαυτού του χώνεται μόνος του στη δεύτερη. Πρόβατα υπάρχουν πολλά, δεν φταίνε οι επιτήδειοι. Κι εγώ θα πουλούσα ψυγεία στους Εσκιμώους, αν οι Εσκιμώοι ήταν βλάκες. Πράγμα που ίσως και να το κάνω.

    Πέραν αυτών, υπάρχουν και οι αξιόλογες και πολυσχιδείς προσωπικότητες που αποκτούν την φήμη τους σύμφωνα με την αξία τους. Ένα σημαντικό τμήμα της αξίας τους, κατ΄εμέ, είναι μια δυσκολοκατάκτητη αρετή: η ταπεινοφροσύνη.

    Συμφωνώ. Πόσο χαίρομαι που είμαι η dora_salonica και μπορώ να κάνω ότι γουστάρω. 

    Υπάρχουν Κυρίαρχοι στην Ελλάδα, με μεγάλη και πολύχρονη πείρα, είναι φοβερά αξιόλογοι και έτυχε να γνωρίσω μερικούς από αυτούς. Δεν έχουν γράψει σχεδόν ποτέ στο φόρουμ ή δεν έχουν καμία σχέση με το φόρουμ. Έχω την τιμή να συνομιλώ μαζί τους σε φιλικό επίπεδο και ξέρω ότι δεν τους ξέρει κανένας από το σινάφι εδώ μέσα. Να πάνε λοιπόν να τους βρούνε, όσοι θέλουν και αν προκύψει η ανάγκη. Εγώ πώς τους βρήκα δηλαδή, που κάνω παρέα και με άσχετους;  Αλλιώς θα έπρεπε ο MasterJp και ο Electro pain να φορτωθούν εκατοντάδες υποτακτικές ο καθείς. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ασφαλώς. Να κόψουμε φλέβες ή να ανοίξουμε τα μάτια μας;

    Όσο για την ορθολογιστική τεκμηρίωση, έχω υποδουλώσει πνευματικά και συναισθηματικά άντρες πολύ καλύτερούς μου. Το καταφχαριστήθηκα, η φτηνή πουτάνα. 

    Καταλαβαίνω. Εγώ έχω. Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Επί 40 χρόνια τους μαζεύω. Οι καλύτερες γνωριμίες ήταν οι τυχαίες. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να ακούει και να βλέπει. Όποιος φοράει παρωπίδες, δεν θα έχει την δυνατότητα να ανακαλύψει συμβατότητες που θα τον εκπλήξουν. Μειώνει επομένως μόνος του τις πιθανότητες επιτυχίας. Αντί να χρησιμοποιεί το μυαλό του για να εκτιμά το περιβάλλον, προσεγγίζει το περιβάλλον φιλτράροντας και απορρίπτοντας, βάσει προκαταλήψεων, εικόνων, ελλιπών δεδομένων, εκείνες τις περιπτώσεις που απαιτούν πραγματική δεξιοτεχνία κρίσης. Πάει στα εύκολα, DRS, και αυτό είναι ασυγχώρητο. Διότι σκουριάζει. Όχι τόσο στην εξάσκηση των κριτικών του ικανοτήτων, όσο σε αυτή την εξαιρετική ανθρώπινη ικανότητα που λέγεται διαίσθηση. Και η οποία, όπως όλες οι ικανότητες, απαιτεί χρήση και μπορεί να τύχει βελτίωσης. Και μην πιστέψεις κανέναν Κυρίαρχο που θα σου πει ότι δεν χρησιμοποιεί την διαίσθησή του.

    Εν μέρει ναι. Αν θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής όμως, τα κίνητρά μου στην προσέγγιση τούτη είναι εγωιστικά και ορθολογιστικά, όπως τα ανέλυσα λεπτομερώς ανωτέρω. Τρώω αυτό που επιλέγω, γνωρίζοντας από πριν αν είναι εξωτικό φρούτο ή σκατά, με ένα λεπτό ιδιάζον άρωμα γιασεμιού.
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ο Κύριος Τίποτα

    Πιστεύω ότι η συμβατότητα αυτή είναι πιθανότερο να ανακαλυφθεί μέσα από την ανάγνωση κειμένων ενός ατόμου, παρά μέσα από την ανάγνωση καλωσορισμάτων, emoticons και ανεκδότων, ή ακόμη περισσότερο από τη μη ανάγνωση των κειμένων του.

    Η ανάγνωση της διατύπωσής της άποψής σου πως για να στέκεται κανείς ψηλά χρειάζεται έξωθεν στήριξη, θα μπορούσε να είναι ενδεικτική ως παράδειγμα κατανόησης ενός ανθρώπου από τα γραπτά του.  
    Ως άποψη καθεαυτή τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα, αν και την απορρίπτω ολοσχερώς.

    Δεν αντελήφθην το λογοπαίχνιό σου.
     
  6. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Απορια μου! αναζητας ερωτικο συντροφο η τροπο για να αποδηξεις την λογοπνευματικη σου ανωτερωτιτα. 
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν αναζητώ ερωτικό σύντροφο και δεν γνωρίζω τί είναι η 'λογοπνευματικη ανωτερωτιτα' αγαπητέ whipmarks.
     
  8. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    ..λογοπνευματικη ανωτερωτιτα...ειναι οι 10 εντολες που εδωσε ο θεος στον μωηση για τους ανθρωπους σε γλωσσα καθαρη χωρις ορθογραφικα λαθη,και μετα την εκανε... 
     
  9. Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    Μπορεί να είναι πιο πιθανό. Μπορεί όμως και η εικόνα που παρουσιάζει κάποιος μέσα από τα επιτηδευμένα κείμενά του να είναι εντελώς παραπλανητική.


    Ο καθενας μπορεί να στέκεται ψηλά, όταν αισθάνεται ψηλά. Αντικειμενικά, το 'ψηλά' και το 'χαμηλά' δεν υπάρχουν... όλα είναι υποκειμενικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αισθανθεί κάποιος ψηλά. Θεωρώ οτι η αγάπη και η αφοσίωση από ένα τουλάχιστον άλλο άτομο είναι ο πιο σίγουρος τρόπος.

    Έγραψες οτι πολλοί θεωρούν ως επίπονη διαδικασία να γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν "καταξιωθεί δημοσίως" γιατί διατρέχουν τον κίνδυνο να διαπιστωσουν οτι τα άτομα αυτά δεν είναι αξιόλογα. Και σου απάντησα σε αυτό οτι θεωρώ εξίσου επίπονη διαδικασία να γνωρίζεις "καταξιωμένα δημοσιως" άτομα, τα οποία τελικά να αποδεικνύονται (στα μάτια σου) αναξιόλογα
     
    Last edited: 27 Ιανουαρίου 2009
  10. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Ο Κύριος Τίποτα

    ...Hello Mike!!! Welcome!!! how are you...? and how do you do...?
    We made black eyes to see you...


    ...................................

    ελπιζω να υπαρχει ...ελπις!
    για ολους μας υπαρχει περιθωριο συνειδητοποιησης και εξελιξης


    Γι:scratchhead:ργος

    ...μπορει να γνωρισεις: χίλιους """αξιοπρεπείς ανθρώπους""", αλλα 0 εις το πηλικον (κανεις να μη κανει τιποτα το ιδιαιτερο στην καρδια σου)  

    Γι ργος
     
    Last edited: 27 Ιανουαρίου 2009
  11. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ποιος ο λογος να εγγραφεις σε ενα φορουμ αν δεν θελεις να επικοινωνησεις τις ιδέες σου για τη θεματολογία του ?Αν δεν επιθυμεις να διαβασεις γραπτα αλλων μελων ωστε να δεις μια διαφορετική οπτική?
    Ομως μια μεγάλη μερίδα των νεων μελών του φορουμ επιλεγουν την σιωπη μια και τα ενεργα μελη ειναι συντριπτικα λιγοτερα απο τα μη ενεργα.
    Απο τα ενεργα μελη , πολλα επιλεγουν σαν χώρο εκφρασης τους κατα κύριο λογο το off topic.
    Σε ενα φορουμ θα κριθεις απο τα γραπτα σου μια και ειναι ο μονος τροπος να εκφρασεις τις ιδεες σου και να αποκαλυψεις ενα μικροτερο η μεγαλυτερο μερος της προσωπικοτητας σου.
    Αν εχεις κατι να πεις για το Bdsm πες το γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος να αναλωνεσαι σε οτιδηποτε αλλο εδω μεσα.
    Για ολα τα "αλλα" υπαρχουν φορουμ γενικου ενδιαφέροντος πχ adsl.gr.

    Τωρα για μερικους που επιμενουν να αναλωνονται σε χιουμορ αμφιβολου ποιοτητας , το οποιο ακομψα εισβαλει σε εξαιρετικα ενδιαφεροντα νηματα για να αποσπασει για λιγο την προσοχη μας ωστε να πεσει πανω στα μικροκαμωμενα εγω τους θα τους ελεγα να αποχωρησουν .
    Γελιοποιουνται και αν βρισκουν απολαυση σε αυτο ας σκεφτουν την αλλαγη του προφιλ τους στην καταλληλη κατηγορια.

    Ο καθε ενας προσφερει οτι μπορει σε αυτο το φορουμ( με την εννοια των δυνατοτητων) και ως τετοιος θα κριθει.

    Αν αυτα που γραφει (η αν επελεξε να μην γραφει) ειναι τιποτα με την εννοια της μη εκφρασης αποψης περι του bdsm ή της μη τεκμηριωμενης αποψης, τοτε ως κυριος ανυπαρκτος ή γελοιος ή εκλιπαρων την προσοχη των αλλων θα αντιμετωπισθει . Και δικαιως.
     
  12. sw

    sw

    τελειο!