Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Μαγνητική Προσωπικότητα των Κυρίαρχων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Ιανουαρίου 2009.

?

Ποιά είναι η γνώμη σας;

  1. Κυρίαρχος= Μέσμερος

    6 vote(s)
    17,1%
  2. Κυρίαρχος= ξενέρι

    0 vote(s)
    0,0%
  3. Κυρίαρχος= κάτι στο μέτριο

    1 vote(s)
    2,9%
  4. Κυρίαρχος=εξαρτάται από τον άνθρωπο

    28 vote(s)
    80,0%
  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Θεωρείτε ότι η πλειοφηψία των Κυρίαρχων αντρών και των Κυρίαρχων γυναικών διαθέτει μία μαγνητική προσωπικότητα; Ή τους θεωρείτε τα μεγαλύτερα ξενέρια όλων των εποχών; Μήπως ούτε κρύο ούτε ζέστη, κάτι στο μέτριο; Μήπως ολίγον πεζοί αλλά πολύ ισορροπημένοι; Ή είναι ακριβώς όπως και όλοι οι υπόλοιποι, βανίλλες, υποτακτικοί, σκλάβοι και εξαρτάται μόνο από τον κάθε άνθρωπο;

    Μιλάω για την πλειοψηφία, όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις. Είναι τελικά ο Κυρίαρχος ένας Μέσμερος; Ή είναι η ψυχρή φωνή της μετριοπαθούς λογικής, της ισορροπίας, του σταθερού πλαισίου κανόνων, της οικονομίας των πόρων, της στυγνής λογικής και της απουσίας πάθους και φαντασίας;

    ΥΓ. Θα βάλω και τις επιλογές σε λίγο γιατί δεν μούκατσε. Μου κάνει πλακίτσα ο Θεός. Τάχουνε κάνει πλακάκια...
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Mέχρι να καταφέρεις να βάλεις τις επιλογές (αν χρειάζεσαι βοήθεια, please don't hesitate to ask), θα σου απαντήσω γενικά, όπως το έχω αντιληφθεί προσωπικά.

    Είναι υποκειμενικό. Και εξηγώ:
    Πέρα απ' το αυξημένο "Εγώ" (με την καλή έννοια) που νομίζω ότι έχουν ως κοινο σημείο οι Κυρίαρχοι γενικά, ο τρόπος που δρουν και αντιδρούν είναι διαφορετικός. Κάποιοι είναι ήρεμοι, κάποιοι δυναμικοί κτλ.
    Το αν είναι "μαγνητικοί" εξαρτάται από το τί μαγνητίζει τον καθένα μας. Π.χ. εμένα μπορεί να με τραβάνε αυτοί που εκφράζουν/εξωτερικεύουν την κυριαρχία τους ήρεμα, ενώ κάποια άλλη εκείνοι που την εκφράζουν/εξωτερικεύουν με "βαρβαρότητα".
    Και πάει λέγοντας  
     
  3. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    δεν ξερω τι ειναι Μεσμερος,αλλα μου αρεσε σαν εκφραση.ΝΑΙ ειναι Μεσμεροι.Και μερικες φορες ξεχνανε να πατισουν το καζανακι στην τουαλετα.
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Εξαιρετικό. Γι αυτό σε γουστάρω, μου φτιάχνεις τη διάθεση. 

    Ο γάτος μου κάθεται και μεσμερίζει τα πουλιά στο μπαλκόνι. Τα κοιτάζει σαν να θέλει να τα υπνωτίσει και μουρμουρίζει κάτι γατίσια πράγματα. Περιμένει ότι με αυτή την μέθοδο τα πουλιά θα πέσουν από το κλαδί ίσια μέσα στο στόμα του. Δεν έγινε ποτέ, αλλά αυτός δεν απελπίζεται. Φαντάζομαι ότι είναι μέρος της φύσης του. 

    Πληροφορίες για τον Μέσμερο θα βρεις στο Ίντερνετ.
     
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Η Μαγνητική Προσωπικότητα των Κυρίαρχων

    πράγματι, θεωρώ πως η πλειοψηφία των Κυρίαρχων έχουν μια γοητευτική προσωπικότητα... τόσο γοητευτική που σχεδόν σαγηνεύει... αυτό δε σημαίνει πως οι προσωπικότητες των Κυρίαρχων είναι ίδιες, κάθε άλλο... απλά έχουν κάτι θελκτικό... ίσως επειδή είμαι στην αντίπερα όχθη.. who knows...
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Η Μαγνητική Προσωπικότητα των Κυρίαρχων

    Νομίζω πως οι σκλάβες και οι υποτακτικές, ενώ καμιά φορά είναι λίγο μπερδεμένες ή ελαφρώς ανισόρροπες (πάλι σε γενικές γραμμές, δεν μιλώ για μεμονωμένες περιπτώσεις), έχουν μία φοβερά έντονη και γοητευτική και μαγνητική προσωπικότητα.

    Αντιθέτως, οι Κυρίαρχοι, αυτοί που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, υστερούν λίγο σε αυτόν τον τομέα. Είναι ίσως αναγκαίο κακό για να έχουν αυτή την σταθερότητα και ισορροπία λογικής και συναισθήματος (η ισορροπία συναισθήματος είναι όρος που συχνά αποτελεί σχήμα οξύμωρο, στη δικιά μου εμπειρία τουλάχιστον, αν και το παλεύω), σαν να χρειάστηκε να θυσιάσουν κάτι για να έχουν αυτό που έχουν, αυτό που ίσως ελκύει αυτούς που δεν το έχουν. Και ίσως με αυτό τον τρόπο ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον. Όχι ακριβώς σαν τσιμπούρι, που λέω συχνά, όταν θέλω να γίνω κακιά, αλλά σαν να τους ελκύει και αυτούς ακριβώς αυτό που οι ίδιοι δεν μπορούν να έχουν. Λίγη μούρλα, λίγο φραμπαλά, κορδελίτσες, λίγο από το ανθρώπινο αλλοπρόσαλλο φάσμα. Μια πρέζα αλάτι για να έχει νόημα η ζωή.

    Δεν μιλώ για μεμονωμένες περιπτώσεις τρελιάρηδων Κυρίαρχων. Νομίζω πως ακόμη και αυτοί, κάπου λούφαξαν, πνιγμένοι υπό το βάρος της καθημερινότητας, της ισορροπίας, του ίδιου του πλαισίου όπου έκλεισαν μόνοι τους τον εαυτό τους. Σπάνια πια βλέπω κάποιον Κυρίαρχο να παιχνιδίζει, να βγάζει το μικρό παιδί μέσα του, και αυτό με θλίβει. Γιατί εγώ, αυτό το έχω. Και το βρίσκω υπέροχο. Και επειδή τα αγαπώ πολύ αυτά τα συμπαθή (αν και ενίοτε γουρουνοειδή) όντα, θα ήθελα να το έχουν και αυτά. 
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Η Μαγνητική Προσωπικότητα των Κυρίαρχων

    τι σημαινει μεσμερος ?   
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Re: Απάντηση: Η Μαγνητική Προσωπικότητα των Κυρίαρχων

    Μεσμέρ. Ήταν ο γάλλος γιατρός που άρχισε να πειραματίζεται σοβαρά με τον υπνωτισμό. Λίγο πριν τη γαλλική επανάσταση. Πήδηξε με την ψυχή του, σημάδι ότι γι αυτόν ο υπνωτισμός έκανε δουλειά.

    Μαγνητική προσωπικότητα για τους άλλους έχει ο σεξουαλικά ικανοποιημένος και γι αυτό σίγουρος για τον εαυτό του. Έχω γνωρίσει Κυρίαρχους αλλά και μία σκλάβα με μαγνητική προσωπικότητα  
     
  9. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Μαγνητική Προσωπικότητα των Κυρίαρχων

    ευχαριστω tender lilly 
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Λίγα λόγια για τον Μέσμερο (από το νήμα"Η κρυφή συμμετρία")

    Στο τελευταίο τέταρτο του 18ου αιώνα, ο Γερμανός γιατρός Φρανς Άντον Μέσμερ (Μέσμερος ελληνιστί) ξεκίνησε την θεραπεία νευρολογικών ασθενειών στο Παρίσι. Οι ασθενείς του έπεφταν σε μία κατάσταση ύπνωσης και κατόπιν η υγεία τους βελτιωνόταν, για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο Μέσμερος δεν γνώριζε ακριβώς σε τί οφειλόταν η βελτίωση των ασθενών του. Υπέθεσε, λοιπόν, για να εξηγήσει το φαινόμενο, ότι υπάρχει ένα συμπαντικό υγρό το οποίο συνδέει όλα τα ανθρώπινα όντα και το ίδιο το σύμπαν. Οποιαδήποτε αρρώστια δεν ήταν τίποτε άλλο από την διατάραξη αυτού του υγρού. Ο ρόλος του θεραπευτή ήταν να αποκαταστήσει την ισορροπία των μαγνητικών ρευμάτων αυτού του υγρού. Έτσι έφτιαξε ένα πλαίσιο για να εξηγήσει την δυαδική σχέση ανάμεσα στον θεραπευτή και στον ασθενή. Μία σχέση η οποία ξεκινάει από την ασυμμετρία των δύο μετεχόντων, του ασθενή που ζητά απελπισμένα κάτι που ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει τί είναι, και του θεραπευτή που προσφέρει σχεδόν τα πάντα, σαν να ήταν δικά του για να τα δώσει.

    Το μοντέλο αυτής της σχέσης είναι παρόμοιο με την πρωταρχική σχέση (primary relationship) ανάμεσα στο βρέφος και στην μητέρα, μία σχέση ασύμμετρη και δυσανάλογη όσο καμία άλλη. Στην αναλυτική ψυχολογία, ο όρος για την πρωταρχική σχέση είναι uroboros (Neumann, "Storia delle origini della conscienza", 1949). Ο uroboros αντιστοιχεί στην συμβολική εικόνα του φιδιού που καταπίνει την ουρά του. Ο όρος αυτός καθώς και η εικόνα καταδεικνύουν την κυκλικότητα της σχέσης και τον αποκλεισμό οποιουδήποτε εξωτερικού παράγοντα άλλου από την Μητέρα. [Τα περί Λακανικού Πατέρα και του Νόμου του σε σχέσεις BDSM εντάσσονται περισσότερο στην προσπάθεια διαχείρισης της σχέσης μέσω της δημιουργίας ενός νέου υπερεγώ, ενός λειτουργικού κέντρου ελέγχου μέσα στο υ, ή την αγωνιώδη αναζήτηση από την ελλιπή προσωπικότητα ενός ατόμου για έναν Πατέρα - προστάτη. Η πρωταρχική σχέση σε συναισθηματικό επίπεδο είναι η σχέση ανάμεσα στο παιδί και στην Μητέρα.]

    Η απόλυτη εξάρτηση που βιώνεται στην πρωταρχική σχέση, αναβιώνει στην ψυχανάλυση. Ουσιαστικά στοιχεία της συναισθηματικής μας ζωής είναι η ενδοπροβολή και η προβολή (introjection and projection), τα οποία εμφανίζονται σχεδόν σε όλες τις σχέσεις της ζωής μας. Το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας ενδύεται με τις προσδοκίες μας και τις επιθυμίες μας. Αναβιώνουμε δε πρότερες σχέσεις της ζωής μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ιδίως όταν είμαστε ερωτευμένοι και το συναισθηματικό ενδιαφέρον είναι πολύ έντονο. Τότε αγνοούμε τα σημάδια που μας στέλνει ο Άλλος και η εσωτερική εικόνα που προβάλλουμε επάνω του σκεπάζει την πραγματική εικόνα των σημείων που εκπέμπει ο ίδιος.

    'Ετσι και στην θεραπευτική σχέση, η προσωπικότητα του θεραπευτή φαίνεται στον ασθενή ανώτερη από ότι πραγματικά είναι. Το 1784 οι δύο ερευνητικές επιτροπές που διόρισε ο βασιλιάς Λουδοβίκος XVI να ερευνήσουν τις θεραπευτικές πρακτικές του Μέσμερου, δεν βρήκαν καμία ένδειξη του μαγνητικού υγρού αλλά παρατήρησαν την απόλυτη υποταγή των ασθενών προς τον θεραπευτή. Στην μυστική αναφορά τους προς τον βασιλιά ανέφεραν τους κινδύνους που προκαλεί η ερωτική έλξη των ασθενών προς τον θεραπευτή (De Saussure, "Transference and animal magnetism", 1963). O Ellenberger, στο βιβλίο του "The discovery of the unconscious" (1970), αναφέρει ότι οι πιο σημαντικές περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί αφορούν μία γυναίκα ασθενή και έναν άντρα θεραπευτή.

    (Οι πληροφορίες προέρχονται από το βιβλίο του Carotenuto, "Kant's dove").
     
  11. female

    female Contributor



    Ευχαριστούμε, Ντόρα!

    Με λίγα λόγια, ανεκαλύφθη η κρυφή "γοητεία της εξουσίας" των γιατρών... Κάτι ξέρει ο DocHeart τελικά ε.  


     
  12. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Εξαρτάται από ποια θ' αντιλαμβανόταν κάποιος/α ως μαγνητική προσωπικότητα...Για άλλους/ες σημαντικό στοιχείο μιας μαγνητικής προσωπικότητας θα ήταν η "γρανιτική" θέση κάποιου/κάποιας αναφορικά με κάποια θέματα ( H οποία βέβαια αν αφορούσε οποιοδήποτε θέμα ανεξαιρέτως, εγώ θα την εκλάμβανα απλά σαν ανούσια ισχυρογνωμοσύνη...του είδους ανθρωπόμορφο ντουβάρι/μουλάρι...Γιατί άλλο έχω ιδίαν άποψη και την υπερασπίζομαι και άλλο "βραχώνω" για τ' οτιδήποτε σαν τον ροφό στο θαλάμι)...

    Άλλο στοιχείο θα ήταν η οξυδέρκεια και η ικανότητα για γρήγορη λήψη καίριων αποφάσεων, όπως και εκείνη του να "ωθεί" τους άλλους να τον ακολουθούν, χωρίς να το "κραυγάζει", ούτε επιβάλλοντας την παρουσία του με την χρήση όποιων "γαλονιών". Απλά δίνοντας το παράδειγμα με την συμπεριφορά του και πείθοντας τους άλλους με τα επιχειρήματα του...Μπαίνοντας όταν είναι αναγκαίο "μπροστά" χωρίς θεατρινισμούς, δίχως καμία διάθεση να "κλέψει" το προσκήνιο από κανέναν...( Και σ'αυτή την τελευταία περίπτωση θα ήταν σίγουρα μέσμερος κατ' εμέ )...Σημαντικότατο ρόλο παίζει βέβαια και η έλλειψη "πείνας" του για τ΄οτιδήποτε ( πόσο μάλλον για "κρέας" ) και η παντελής απουσία του λήμματος φθόνος από το λεξιλόγιο του...Μια μαγνητική προσωπικότητα πρέπει να γνωρίζει τον αυτοέλεγχο, αλλά χωρίς να καταπιέζει τα ένστικτα της, σε σημείο που να "ρομποτοποιείται"...Ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ πάντα κατ' εμέ δεν κάνει κάποιον λιγότερο Κυρίαρχο...Ούτε ο σεβασμός προς το άτομο που του υποτάσσεται θα τον "χάλαγε" η θα μείωνε τον όποιο μαγνητισμό του ως προσωπικότητα...

    Εν κατακλείδι δεν φτάνει μόνο ένας βούρδουλας, ούτε ένα πλούσιο ρεπερτόριο εντολών/τιμωριών για να είναι κάποιος Κυρίαρχος ( η θα έλεγα καλύτερα Κυριαρχικός...Αφού Κυρίαρχος κάποιος γίνεται μόνο εν τη παρουσία ατόμου που την Κυριαρχία επάνω του την προσφέρει...Αν κάνω λάθος σε αυτό το σημείο, διορθώστε με )...Η Κυριαρχία/Υποταγή είναι πρωτίστως εγκεφαλική μορφή σχετίζεσθαι...Και η όποια "υπεροχή" κατακτάται, συντηρείται με καθημερινή προσπάθεια...και σε καμία περίπτωση δεν καταχράται...

    Αλλά όπως πάντα είναι όλα θέμα αντίληψης και προσωπικού γούστου του καθενός...Και αν βγήκα εκτός θέματος...συμπαθάτε με... 
     
    Last edited: 30 Σεπτεμβρίου 2014