Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 27 Ιανουαρίου 2009.

  1. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

    Πράγματι είναι πολύ ελλιπής και επιφανειακή η ανάλυση/εξήγηση   κατά συνέπεια εν μέρει αληθής. Αν δεν καταπιαστώ με το τι συνέβη με εμένα και τα ρεβίθια στη παιδική μου ηλικία δεν έχω κάνει τίποτα   όπως επίσης αν δεν ασχοληθώ με το ιστορικό πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τρώω και μου αρέσουν τα ρεβίθια,   και αν δεν δω και την αλληλεπίδραση που έχω με τα ρεβίθια   και δεν εξετάσω και το σύστημα εγώ-και-τα-ρεβίθια-μου σε σχέση με το υπόλοιπο σύμπαν   έχω αποτύχει.    

    Ένα χαλαρό παραδειγματάκι ήταν dora, σε ένα ποστ που αυτό που ήθελε να πει ήταν η τελευταία του παράγραφος.

    Η απόλαυση είναι το πιο λογικό πράγμα στο κόσμο. Το μόνο κακό μ αυτή είναι ότι δεν έχει από μόνη της επαρκή οικονομία. Δηλαδή προσωρινές μικρές απολαύσεις μας στερούν από άλλες μεγαλύτερες. Δουλειά του “εγώ” (κατά Freud, δηλαδή του ώριμου άνθρωπου) είναι ακριβώς η μελέτη και η διαχείριση αυτής της οικονομίας ώστε να παράγεται το μέγιστο αποτέλεσμα. Αυτό είναι λογική.
    Η «Εκλογίκευση» δεν είναι έργο του «εγώ» δηλαδή έργο του ώριμου ανθρώπου.
    Εκλογίκευση: Στον αμυντικό αυτόν μηχανισμό μη αποδεκτή συμπεριφορά, κίνητρα ή συναισθήματα δικαιολογούνται με τη λογική ή γίνονται συνειδητά ανεκτά με λογικές (αλλά μη σωστές) εξηγήσεις. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

    Και βεβαίως ο ώριμος άνθρωπος χειρίζεται ενοχές κάνοντας τις συνειδητές και ξέροντας τι πρέπει να πληρώσει γι αυτές. Ενέχομαι σημαίνει χρωστάω. Οποιοδήποτε άλλοθι μας κάνει τσάμπα μάγκες, προσπαθώντας να αποφύγει τη πληρωμή. Αλλά αυτό είναι κακή οικονομία. Αλογοσκουφιές δηλαδή.  


    Αυτό το πλάσμα δεν θα είχε ανάγκη κανενός είδους απόλαυση. Είναι πολύ μακριά από εμάς αυτό. Ευτυχώς ή δυστυχώς…
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    να μια ενδιαφερουσα θεωρηση που περασε λιγο στο ντουκου.
    αλλοθι αναζητα καποιος ειτε ως τεκμηριο αθωωτητας εναντι εξωθεν κατηγοριας ,ειτε ως δικαιολογια μιας πραξης του που αμφισβητειται η/και επικρινεται εξωθεν η και εσωθεν,απο τον ιδιο.
    Ποια η κατηγορια λοιπον;
    Προφανως αυτη η ιδια η υποτακτικοτητα του υποτακτικου.
    Γιατι και απο ποιους βρισκεται υπο κατηγορια;
    Μα... γιατι ειναι αποκλινουσα συμπεριφορα και οχι μονο,επιπλεον αξια οικτου η και περιφρονησης..Ακομα και εντος της κοινοτητας, της του φορουμ εννοω, εχει εκφρασθει η αποψη πως η κυριαρχια ειναι υγεια, εξ αντιδιαστολης τι συνεπαγεται;
    Ενδομυχα η φανερα, βανιλλες και πολλοι βδσμιστες θεωρουν τους υποτακτικους κατωτερους,περιφρονητεους,γεγονος που εισπραττουν οι υποτακτικοι.
    Οσοι εξ αυτων δεν μπορουν να το διαχειρισθουν,αυτοι αναζητουν αλλοθι.
    Τωρα ποσοι/ες ειναι αυτοι...
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

    Δεν συμφωνώ. Αυτό το πλάσμα είναι τμήμα μας. Είναι η βάση.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

      . Η αρχέγονη.
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Πώς μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος ότι χρειάζεται άλλοθι, αφού μία τέτοια αντίληψη θα προαπαιτούσει τη λογική κατάρριψη του άλλοθι (το οποίο όλοι χρειάζονται);
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πώς θα μπορούσε κάποιος ο οποίος χρειάζεται άλλοθι, να αντιληφθεί το πλαίσιο σκέψης ενός ατόμου που δεν χρειάζεται άλλοθι; Το ότι όλοι χρειάζονται άλλοθι είναι αξίωμα;

    Εάν η ανάγκη ή η μη ανάγκη του άλλοθι είναι θέμα λογικών συνεπαγωγών, έχεις δίκιο. Εάν η ανάγκη ή η μη ανάγκη του άλλοθι δεν είναι θέμα λογικών συνεπαγωγών, αυτό που λες δεν ισχύει. Πιστεύω ότι το άλλοθι έχει συναισθηματικά ερείσματα, όχι λογικά.

    Η λογική είναι τμήμα της ύπαρξής μας. Συχνά, πηγαίνουμε ενάντια στην λογική. Ολόκληρη η Χριστιανική σκέψη αντιβαίνει στην λογική. Ο Νίτσε το έχει αποδείξει με εξαιρετική επιχειρηματολογία, την οποία μπορώ να παραθέσω επί τροχάδην. Και όμως, ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας έχει ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Να υποθέσουμε ότι η ανάγκη του άλλοθι πηγάζει από αυτό;
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

    ειπωθηκε:

    όλοι οι υποτακτικοί άνθρωποι αναζητούν καταρχήν ένα άλλοθι, έναν ισχυρότατο λόγο που θα τεκμηριώνει ορθολογιστικά (αν είναι δυνατόν!) την υποταγή τους.


    να διατυπωσω μια ισως αφελη ερωτηση?

    οι κυριαρχικοί άνθρωποι αναζητούν καταρχήν ένα άλλοθι, έναν ισχυρότατο λόγο που θα τεκμηριώνει ορθολογιστικά (αν είναι δυνατόν!) την κυριαρχια τους?
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Πώς διαφοροποιείς τα συναισθηματικά από τα λογικά ερείσματα; Γιατί πιστεύεις ότι οι υποτακτικοί άνθρωποι (και κυρίως οι άνδρες) είναι ενοχικοί αν όχι επειδή αδυνατούν να εκλογικεύσουν την αρέσκειά τους. Σίγουρα δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες να εκλογικεύουμε ό,τι μας συμβαίνει -προσωπικά έχω μάλλον αυξημένες- αλλά κανείς εξ ημών δεν μπορεί να αγνοήσει τη λογική του. Όλοι χρειάζονται λογικά άλλοθι. Και ναι, για μένα αυτή η θεώρηση είναι αξιωματικά ορθή.

    DRD, δεν αναγνωρίζω άλλη οντότητα (με τη φιλοσοφική έννοια του όρου) με θεϊκή υπόσταση πλην της λογικής. Τίποτα δεν εκτιμώ περισσότερο από αυτήν. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για οποιαδήποτε θρησκεία - αν και πολύ θολά ψυχανεμίζομαι αυτό που προσπαθείς να πεις και εκτιμώ πως έχεις δίκιο.
     
  9. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

    Syrah θα μπορούσες να δώσεις τον ορισμό με τον οποίο χρησιμοποιείς τις λέξεις «άλλοθι» και «εκλογικεύω»;
     
  10. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

    μπορείς σε παρακαλώ να μου τεκμηριώσεις τα bold?
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Soutzoukakia: Μιλώντας για άλλοθι, κάνω λόγο για μία λογική τεκμηρίωση της επιθυμίας ενός να υποτάσσεται σε έναν άλλο. Δεν υποτάσσεσαι σε οποιονδήποτε εδώ φέρεται ως κυριαρχικού χαρακτήρα. Προφανώς γιατί δεν διαβλέπεις σε οποιονδήποτε το λογικό έρεισμα να φαίνεται ως κυρίαρχός σου. Αυτό πιστεύω. (Δες την υπογραφή της Σαπφούς, είναι ενδεικτική του σκεπτικού μου.)

    sapfw: Όπως ανέφερε και η D. πρόκειται περί αξιώματος. (Τα αξιώματα δεν τεκμηριώνονται. Τα θεωρήματα τεκμηριώνονται βάσει αξιωμάτων.) Δεν μπορώ δηλαδή να τεκμηριώσω το bold κομμάτι που μου υπέδειξες γιατί το αντιλαμβάνομαι ως ορθό αξιωματικά.
     
  12. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Ποιός χρειάζεται άλλοθι;

    Syrah γνωρίζω πολύ καλά τη διαφορά θεωρήματος και αξιώματος όπως γνωρίζω και πως το αξίωμα είναι μια πρόταση αυταπόδεικτη και κοινά αποδεκτή... από τη στιγμή όμως που υπάρχει έστω και ένας που υποστηρίζει το αντίθετο (πχ εγώ δε χρειάζομαι κανένα άλλοθι για να γονατίσω μπροστά Του και να ακουμπήσω το μέτωπό μου στο πάτωμα όταν Τον βλέπω), τότε δε μιλάμε για αξίωμα αλλά για προσωπική άποψη που προσπαθείς να επιβάλεις σαν αξίωμα