Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Και τι να κάνουμε γι ' αυτό;  
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Απολύτως τίποτα αγαπητέ Incomplete_, δεν χρειάζεται να τεκμηριωθεί ότι είμαστε όλοι ίσοι.

    Η ερώτηση που παρέθεσα στην αρχή του post μου δεν ήταν ρητορική.

    Βάσει τίνος κριτηρίου μπορεί να αποδειχτεί ότι είμαστε ίσοι; Αν θέλω να καταλήξω σε κοινές (ίδιες, ίσες) τιμές στην αξιολόγηση όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, θα πρέπει να καταφύγω σε κλειστές ερωτήσεις*.

    Προσωπικά δεν μπορώ παρά μόνο δύο τέτοιες να διανοηθώ:
    - Είμαστε όλοι άνθρωποι;
    - Είμαστε όλοι διαφορετικοί;

    "Ίσοι" δεν είμαστε (ως τιμές που επιστρέφονται σε ερωτήσεις/δείκτες), κατά κανένα άλλο τρόπο, κατά την αντίληψή μου.




    * Είναι οι ερωτήσεις, το περιεχόμενο των απαντήσεων των οποίων ανήκει στο σύνολο boolean τιμών, δηλαδή Ναι/Όχι, Σωστό/Λανθασμένο κλπ.
     
  3. cider

    cider Kitchen master

    Αγαπητή Syrah, με όλο τον σεβασμό τολμώ να σου πω ότι κατά την άποψή μου τα δύο τελευταία ποστ σου σε αυτό το νήμα αναδεικνύουν τον παραλογισμό της Λογικής.
     
  4. gallant

    gallant Regular Member

    "- Είμαστε όλοι άνθρωποι;
    - Είμαστε όλοι διαφορετικοί;"

    Το ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί είναι σίγουρο και αυτό είναι όλη η ομορφιά του παιχνιδιού.
    Το ερώτημα αν είμαστε όλοι άνθρωποι;... εχμ... έτσι όπως εξελήσεται το νήμα... μερικοί θα ήθελαν να είναι μισάνθρωποι, άλλοι κομπιουτεράκι, άλλοι τέλειοι, τέλος πάντων όλοι προσπαθούμε να γίνουμε κάτι και μερικοί μπορεί να καταφέρουμε να γίνουμε "άνθρωποι". Καλή επιτυχία σε όλους μας.
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Το "αναδεικνύεται" πόρρω απέχει από το "αποδεικνύεται" αγαπητέ cider.
     
  6. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Ηταν βραδακι , και ο ξυλουργος ριχνοντας μια τελευταια ματια στο εργο του , γεματος ευχαριστηση εκλεισε το φως και κινησε για το σπιτικο του .......
    Τοτε μες την ησυχια , αναμεσα στα πριονιδια , τις κολλες , τα βερνικια και τα λογης λογης ξυλα , ακουστηκε μια μικρουλα αλλα στιβαρη φωνη :

    "Μα επιτελους κυριε Μολυβι .... εχω στραβωθει πολεμοντας να κοψω ευθεια πανω στις γραμμες που αφηνετε και δεν φαινονται τοσο καθαρα ...παραμενετε αξυστος εδω και καιρο , εχετε γινει πολυ κοντος και εγω πρεπει να βγαζω τα ματια μου για να σε δω..."

    "- Τι λετε κυριε Πριονι ; .... ξεχνατε ασφαλως οτι πανω στα τοσα δημιουργηματα του μαστορη μας ελιωσα ... ξεχνατε ποσες γραμμες τραβηξα και εγινα κοντος και αξυστος ... Τι να πω και για τον κυριο Τρυπανι που ολο γυρω γυρω απο το ιδιο σημειο γυριζει ; ..."

    "- ΑΑΑΑ ... μα σας παρακαλω .... Εγω μπορει να γυριζω γυρω γυρω ... αλλα εισχωρω σε βαθος που κανενας απο εσας δεν εχει φτασει ... ενω ο Κ.Ξυστηρης δουλευει μονο στην επιφανεια του ξυλου ...."

    "- κ. Τρυπανι .. ειστε αφελης .. προφανως λησμονειτε οτι χαρις σε μενα καθε ακατεργαστο κομματι ξυλου αποκταει μορφη και γινεται εξαρτημα συνεργασιμο με τα αλλα ξυλα .... δεν εχω καμια σχεση με το κ.Γιαλοχαρτο που παει περα δωθε πανω σε αυτο που εχω ηδη διαμορφωσει εγω..."

    "-Αααεεεε ... κουνια που σας κουναγε ... αν δεν ημουν εγω να λιανω τις επιφανειες και να τους δωσω απαλη υφη διχως χαρακιες , σκληθρες , και ανωμαλιες , θα ειχε καμια αξια το αποτελεσμα της δικης σας δουλειας ? .... αν υπαρχει καποιος απο εμας που δεν κανει κατι σημαντικο ειναι ο κ Πινελος ..."

    "-Ωρε δεν πατε καλα ... δεν ειναι σημαντικο που μουσκευω συνεχως χειμωνα καλοκαιρι μεσα στα χημικα για να τα απλωσω στο ξυλο και να το κανω ανθεκτικο στον χρονο ? ...... δεν με βουτανε ξανα και ξανα μεσα σε βερνικια για να δωσω λαμψη και χρωμα στα εργα ? .... το εχετε χασει τελειως ? ... οτι και να κανετε εσεις , διχως την δικη μου συμβολη , το ξυλο θα ειχε καταστραφει στην πρωτη βροχη , ή θα ηταν αχρωμο και αγυαλιστο και κανεις δεν θα το ηθελε ...."

    Η συζητηση κρατησε και καθε πλευρα ελεγε τα δικα της επιχειρηματα ... Ομως καποια στιγμη αρχισε να ξημερωνει και σε λιγο ο ξυλουργος μπηκε στο εργαστηρι με τον πατερα του ... επιασε στα χερια του το δημιουργημα του και οι δυο τους θαυμαζαν και χαιρονταν για το θαυμαστο αποτελεσμα ......

    ερωτηση για την Συραχ : ....  ) )
    Παρα την ανυπαρξια κοινων παραγοντων και συντελεστων ως προς την αποδοση των εργαλειων του ξυλουργου , μπορουμε να ξεχωρισουμε καποιο απο αυτα ως υποδεεστερο ή καλυτερο ;
     
  7. Emma

    Emma Contributor

     ​

    ................


    However, νομίζω ότι το "κλειδί" είναι να φερόμαστε γενικά όπως θα θέλαμε να μας φέρονται if the shoe was on the other foot.
    Επίσης, αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα λόγια και δη οι δημοσιεύσεις σε ένα φόρουμ για να δείξουμε ότι είμαστε politically correct, αλλά το τί κάνουμε when it gets down to it.
     
    Last edited: 13 Φεβρουαρίου 2009
  8. cider

    cider Kitchen master

    Γι' αυτό και μπήκε στο ποστ μου, αντικαθιστώντας το "αποδεικνύεται" που είχα γράψει αρχικά.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Η έλλειψη δυνατότητας απόδοσης τιμών στις αξίες δύο τελεστών καθιστά απαγορευτική τη σύγκρισή τους, άρα και τη σύσταση ισότητας ή ανισότητας, προφανώς.

    Το ότι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί πως είμαστε όλοι ίσοι, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι μπορεί να τεκμηριωθεί πως δεν ειμαστε όλοι ίσοι.
     
  10. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Όλοι διαφορετικοί αλλά και με τόσα κοινά: Μας παιδεύουν τα ίδια πράγματα μας "γεμίζουν" τα ίδια(σε συναισθηματικό επίπεδο ομιλώ-εκεί κατ εμέ είναι και η ουσία).
    Μας διαφοροποιούν οι εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες η αλαζονεία μας και οι φόβοι μας!
    Διαφορετικό επίπεδο διανοητικό,πνευματικό,ικανότητες..... Ο κάθε ένας μοναδικός! Αλλά μήπως απλά αλληλοσυμπληρωνόμαστε?
    Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να αποδεικνύονται τα πάντα με επιχειρήματα απλά είναι θέμα ηθικής-προσωπικής ηθικής!
    Μέρη ενός ευρύτερου συνόλου. Και σίγουρα αν θέλω να μην έχω καμοία σχέση με τα παιδάκια που πεθαίνουν καθημερινά all over the world δικαίωμα μου-απλά συρρικνώνω την ύπαρξη μου!
    Αν επιλέγω να μην δέχομαι την διαφορετικότητα του οποιουδήποτε απλά δεν σέβομαι την δική μου διαφορετικότητα !

    Αν επιλέγω να "ταΐζω" την αλαζονεία μου και να νιώθω διαφορετικός-καλύτερος-ανώτερος ....μάλλον φοβάμαι πολύ!Επιλογή του καθενός απλά έτσι με αδικώ!

    Η διαφορετικότητα (ανωτερότητα,κατωτερότητα) ορίζεται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκεκριμένες συνθήκες ...... ελάχιστες συνιστώσες για αληθινά+ουσιώδη συμπεράσματα! Μετά από μερικά χρόνια πόσο σημαντικό θα είναι?

    Θέμα προσωπικής ηθικής-και σίγουρα για να μην τα μπερδέψουμε άλλο πράγμα το πως σέβομαι τον κάθε συνάνθρωπο και άλλο το πως σχετίζομαι και ποιον επιλέγω "να βάζω στο σπίτι μου" και στη ζωή μου. Διαφορετικά πράγματα

    Ο άνθρωπος εξελίσσεται-αν μη τι άλλο έχει αυτή την ικανότητα-θέμα επιλογών!



    Y.Γ. Η πράξη είναι πάντα πολύ πολύ πιο δύσκολη απ τα όμορφα λόγια 
     
  11. female

    female Contributor



    Η φιλοσοφία των Ινδιάνων για τη θέση του κάθε όντος στη φύση και ο σεβασμός τους για όλα τα όντα μέσα στον κύκλο της ζωής ήταν σοφία που αποδεικνύεται ιστορικά και οικολογικά ανυπέρβλητη. Στην σημερινή κοινωνία της αφθονίας, ΑΝ υπήρχε ορθολογική διαχείριση πόρων και πλούτου (καλά, εδώ κυλιούνται στα γέλια...) η ζωή (και όχι μόνο η ανθρώπινη) θα μπορούσε να έχει και την τιμή που της αξίζει.

     
  12. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Εγώ έχω πάλι απορίες…
    Είμαι «μπασταρδάκι» (κατά πως λένε μερικοί) διότι είμαι μισή ελληνίδα και μισή γερμανίδα, άρα δεν ανήκω στο μέσο όρο
    Μένω με τον «ξένο» μέσα στο σπίτι μου, καθότι μένω με τη μητέρα μου που είναι γερμανίδα.
    Έχω παραπανίσια κιλά, άρα δεν ανήκω στο μέσο όρο.
    Έχω κάνει διδακτορικό, άρα δεν ανήκω στο μέσο όρο.
    Λατρεύω το bdsm, άρα δεν ανήκω στο μέσο όρο.
    Έχω ταξιδέψει σε περίεργα μέρη και έχω πιάσει φιλίες με τους «ιθαγενείς», άρα δεν ανήκω στο μέσο όρο.
    Κι όμως εξακολουθώ να είμαι ευτυχισμένη.
    Έχω πάρει τη ζωή μου λάθος και τι πρέπει να αλλάξω και γιατί?
    Θα με κάνει πιο ευτυχισμένη η όποια αλλαγή και είναι αυτό εγγυημένο?
    Με ποιόν διαφέρω και γιατί?