Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Δεν θέλω να στεναχωρήσω όποιον νιώθει εαυτόν ανώτερο από τους λοιπους κοινους θνητους..
    επίσης μη ψάχνετε μέσω μαθηματικων να δείτε τι χρωμα εχει το μηλο που κρατατε.. απλως.. κοιτάξτε το..

    Ενημερωτικά λοιπόν..  
    εχει ηδη αποφασισθεί και νομοθετηθεί η ισότητά των πολιτών.. όλων..  

    Στο συνταγμα της Ελλαδας:
    στο άρθρο 4 ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις

    ευρωπαικο συνταγμα:
    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας των πολιτών, που κατοχυρώνεται με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όλοι οι πολίτες δικαιούνται ίσης αντιμετώπισης από τα όργανα και τους οργανισμούς της Ένωσης.
    Το Σύνταγμα απαγορεύει επίσης, κάθε μορφή διάκρισης με βάση την εθνικότητα, το φύλο, την κοινωνική προέλευση ή το χρώμα, ενώ σέβεται απόλυτα την πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική ποικιλομορφία.

    Το Σύνταγμα αναγνωρίζει και προστατεύει τα δικαιώματα του παιδιού και των ηλικιωμένων καθώς και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες. Γενικά, ενισχύει την προστασία όχι μόνο των δύο φύλων αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων

    Πηγες βρειτε στα συνταγματα κ στις διεθνεις συμβασεις..



    Μετα τιμής
    Μαρία
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

      
      
     
      
     
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Η νομική κατοχύρωση της ισότητας δε συνεπάγεται και βιολογική κατοχύρωση.
     
  4. Σοβαρά???!!!!!!!  
    Κι είχα σκοπό να αρχίσω να σε κάνω παρέα.   Ευτυχώς που το είπες
    Εγώ πάλι είμαι γνήσιος Έλλην  
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Υπάρχει βιολογική ανισότητα; Αν ναι, μήπως θα μπορούσες να ορίσεις το βιολογικά "ανώτερο" και "κατώτερο" στα πλαίσια του ανθρωπίνου γένους; Μέχρι να δω έναν απόλυτα πειστικό ορισμό, εμμένω στην άποψή μου πως δεν υπάρχει βιολογική ανισότητα, αλλά μόνο διαφορετικότητα.
     
  6. Τι ειναι αυτα που λες ρε Ελυσιουμ    
    Αν ελεγες οτι η νομική κατοχύρωση της ισότητας δε συνεπάγεται και ουσιαστικη
    κατοχυρωση(της ισοτητας) να πω ενταξει αλλα βιολογικη ισοτητα η ανισοτητα?!!!! Και μετα λες
    οτι εγω σε βγαζω ρατσιστη.  
    Με την αποκωδικοποίηση του dna οι επιστήμονες απέδειξαν ότι
    είμαστε ίδιοι με τις μύγες σε ποσοστό άνω του 90%.
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Το θέμα είναι να αποδείξουμε αν είμαστε όλοι ίσοι ή να είμαστε ίσοι τηρουμένων των δυνατοτήτων μας στη διεκδίκηση της ατομικής αξιοπρέπειας και σε ότι αυτή συνεπάγεται;

    Επίσης.. Ποια η "χροιά" και η ακριβής ερμηνεία του όρου "ίσος" για 'σένα;
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Το ότι υφίσταται είναι γεγονός.
    Εκτός κι αν αμφισβητείς π.χ. ότι δεν έχεις την ίδια εξωτερική εμφάνιση με το διπλανό σου. Ή το ότι δεν έχετε το ίδιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα ή την ίδια ικανότητα όρασης.

    Από εκεί και πέρα το αν ένα χαρακτηριστικό είναι ανώτερο ή κατώτερο από κάποιο άλλο, δεν το ορίζω εγώ.





    Το ότι λόγω... δεν μπορείς να δεις πέρα από... και αποκαλείς εμένα ρατσιστή είναι ένα γεγονός.

    Δε μπορώ να σε βοηθήσω όμως παρά να σου πω και πάλι να μαζευτείς.
     
  9. Καλά μαζεύομαι.
    Τα βιολογικά χαρακτηριστικά είναι βιολογικά χαρακτηριστικά
    Δεν χωρίζονται σε ανώτερα η κατώτερα. Εσύ πιστεύεις ότι είναι ανώτερα
    η κατώτερα? Γράφεις ότι δεν το ορίζεις εσύ. Ποιος το ορίζει?
     
  10. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    καλα δεν εχεις δει τη διαφημιση?
    μεσος ορος δεν υπαρχει.....
    πως να ανηκεις σε κατι που δεν υπαρχει?
      
     
  11. Master V

    Master V Regular Member

    Να δώσω μια λίγο προβοκατόρικη θέση η οποία δείχνει κατά κάποιο τρόπο ότι το μότο «όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι» είναι εντυπωσιακό αλλά στερείται λογικής συνάφειας.

    Να ξεκαθαρίσω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι υποστηρίζω τόσο την διαφορετικότητα όσο και την ισότητα, απλώς θεωρώ ότι αυτά τα δύο είναι μεταξύ τους, λογικά μη σχετιζόμενες έννοιες.

    Για να το κάνω πιο κατανοητό, θα παραθέσω μια ιστορία που θυμάμαι από τα θρανία (αν και η αναφορά σε αρχαίες ιστορίες δεν με εκφράζει)
    Λέει λοιπόν κάπου έναν αλληγορικό μύθο για τα λιοντάρια και τους λαγούς, ο οποίος αποδίδεται σε ένα κυνικό φιλόσοφο τον Αντισθένη.
    Όταν οι λαγοί μαζεύτηκαν στην Εκκλησία του Δήμου και ζήτησαν ισότητα για όλους, τα λιοντάρια απάντησαν: - Που είναι τα νύχια και τα δόντια σας;
    Αυτό θέλει να πει για να το κάνω ψιλά, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ισότητα μεταξύ ανόμοιων πραγμάτων παρά μόνο αν υπάρχει κάτι που υπερκαθορίζει μια ομοιότητα και μια συμμετρία. (πχ στην περίπτωση των ανθρώπων, το γεγονός ότι όλοι είναι άνθρωποι)
    Λέει ο Αριστοτέλης κάπου, ότι δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή χωρίς ισότητα και δεν μπορεί να υπάρχει ισότητα χωρίς συμμετρία. Τα ανόμοια πράγματα δεν μπορεί να είναι συμμετρικά. Μια τέτοιου τύπου ισότητα την ονόμαζαν "ισότητα κατ΄ αξίαν", δηλαδή ένας τύπος ισότητας ανάλογα με την προσφορά και την αμοιβή ή τη βλάβη και την ποινή. Αυτός που προσφέρει περισσότερα απολαμβάνει περισσότερα. Αυτός που έχει σημαντικότερα καθήκοντα και υποχρεώσεις, έχει μεγαλύτερα δικαιώματα. Με κάποιο τρόπο, αυτό το ονομάζουμε σήμερα αξιοκρατία, και πολλοί ακτιβιστές παλεύουν γι αυτό ενώ παράλληλα παλεύουν για την διαφορετικότητα κλπ.
    Τι θέλω να πω. Η υπεράσπιση της διαφορετικότητας είναι άλλο πράγμα από την υπεράσπιση της ισότητας.
    Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα όλων μας. Η κάθε διαφορετικότητα έχει διαφορετικά δικαιώματα. Γι αυτό μιλάμε για τα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών, των εργαζομένων, των ναυτικών, των εργαζομένων σε βαρέα κλπ. Κάθε διαφορετική ομάδα ανθρώπων έχει διαφορετικά δικαιώματα. Αν όλοι ήταν ίσοι θα είχαν ίδια δικαιώματα. Αλλά στη πραγματικότητα δεν έχουν και δεν θέλουμε να έχουν. Για να διαφυλάξουμε ακριβώς τις ιδιαιτερότητες της κάθε διαφορετικότητας.
    Η ισότητα τώρα μπαίνει σε άλλο επίπεδο. Και αυτή είναι δικαίωμα όλων μας αλλά έξω από τα κριτήρια της διαφορετικότητά μας. Δεν είναι ίσος ένας λιμενεργάτης με έναν υπάλληλο γραφείου, ως εργάτες, αλλά είναι ίσοι ως άνθρωποι. Όμως ως άνθρωποι δεν έχουν την ταμπέλα του εργάτη, αλλά μια υπερταυτότητα, αυτή του ανθρώπου. Δηλαδή, έχουν ίδια ανθρώπινα δικαιώματα αλλα όμως έχουν διαφορετικά εργατικά δικαιώματα κ.ο.κ.
    Καταλήγω: Δεν μπορούμε να εξετάζουμε και να υπερασπιζόμαστε την ισότητα όλων με βάση τη διαφορετικότητα τους. Αποτελεί, όπως έκανα νομίζω σαφες, λογικό σφάλμα.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    Δεν πιστεύω ότι η αξιοπρέπεια συναρτάται εξωτερικών παραγόντων, ως εκ τούτου, φρονώ πως όλοι έχουμε την ίδια ευκαιρία να υπάρξουμε -κατά το δικό μας ορισμό της αξιοπρέπειας- αξιοπρεπείς.

    [Προς αποφυγή παρερμηνειών:

    Ο λόγος για τον οποίο δεν αναγνωρίζω τις συγκυρίες ως παράγοντες αξιοπρέπειας, είναι το γεγονός πως κατ' εμέ αξιοπρέπεια είναι η συνέπεια ενός στις προσωπικές του αξίες, στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις συγκυρίες αυτές.

    Ως από τα παραπάνω αλλιώς θα ορίσω την αξιοπρέπεια διαφορετικά, σε διαφορετικές περιπτώσεις. Αξιοπρέπεια για έναν άνθρωπο με θεμελιώδες βιοτικό επίπεδο είναι κατ εμέ, να μην επιδεικνύει κανείς δουλοπρεπή συμπεριφορά απέναντι σε έναν προσβλητικό εργοδότη, αλλά να αναζητήσει για τον εαυτό του κάτι καλύτερο. Αξιοπρέπεια για έναν άνθρωπο κάτω από το όριο της φτώχειας είναι κατ εμέ, να προτιμήσει την υποτίμηση της προσωπικότητάς του από έναν φαύλο εργοδότη, από την κλοπή. Αξιοπρέπεια για κάποιον άλλο είναι κατ εμέ, να προτιμήσει να κλέψει από το να ωθήσει τα παιδιά του στην πορνεία, κοκ.]

    Αν από την άλλη πλευρά, αυτό που με ρωτάς, είναι το κατά πόσο θα έπρεπε, ή θα ήταν καλό, να ζούμε όλοι υπό τις ίδιες συγκυρίες κατά τη δική μου άποψη, σου λέω πως κάτι τέτοιο θα ήταν μακροπρόθεσμα ανέφικτο. Και ίσες ευκαιρίες να είχαμε, δεν θα τις διαχειριζόμασταν όλοι με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Κάποιοι από εμάς θα αναδύονταν από το πλήθος αποκτώντας ισχύ (δικαίως). Θα κεφαλαιοποιούσαν τα προνόμιά τους και θα κληροδοτούσαν στην επόμενη (όχι απαραίτητα εξίσου ενάρετη) γενιά τους τη δυνατότητα εκκίνησης από καλύτερη αφετηρία, σε σχέση με την αντίστοιχη των απόγονων των λοιπών (αδίκως).

    Κοντολογίς, δεν τρέχει ο καθένας μόνος του στο στίβο, σκυταλοδρομία παίζουμε. Η αφετηρία σου είναι το τέρμα κάποιου άλλου, και τη σκυτάλη μπορεί να την παραλάβεις ήδη εκπρόθεσμα.

    Η μαθηματική, ασφαλώς.

    Αν μοντελοποιούσες μαθηματικά τον τίτλο του νήματός σου θα έβλεπες ένα τεράστιο λογικό σφάλμα. Αν είμαστε όλοι διαφορετικοί, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίσοι. Και ο λόγος για τον οποίο δεν είμαστε όλοι ίσοι, είναι το ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί. Η ασυμμετρη πρόσβαση των ανθρώπων στην τροφή, τη μόρφωση, τον πλούτο, τα αγαθά εν γένει, δεν είναι απόρροια μίας έξωθεν επιβεβλημένης αδικίας. Είναι το αποτέλεσμα μιας ζύμωσης διαφορετικών οντοτήτων τα τελευταία εκατοντάδες χιλιάδες έτη.

    Ούτε οι αυστραλοπίθηκοι τελούσαν υπό καθεστώς κοινωνικής ισότητας, κάποιοι είχαν τις νοστιμότερες τροφές και τις ομορφότερες θηλυκές. Γιατί κάποιοι ήταν δυνατότεροι μυικά, υγιέστεροι, γονιμότεροι. Βιολογικά υπερείχαν.