Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 3 Φεβρουαρίου 2009.

  1. gaby

    gaby Guest

    Το πάχος μεταξύ άλλων, είναι μια άμυνα έναντι της ωμής σεξουαλικότητας του υποτακτικού ατόμου. Κάτι που το προστατεύει από την πραγματοποίηση των επιθυμιών του. Όταν σε μία σχέση Κυριαρχίας - υποταγής οι άμυνες του υποτακτικού πέφτουν μια μία, μπορεί σταδιακά να αποκτά συνειδητότητα σκλάβου μεν αλλά έχει και άλλη ανάγκη από το πάχος του, για προστασία και ασφάλεια. Οπότε δεν είναι απίθανο πραγματικά να μη μπορεί να αδυνατίσει, εκεί που σε πρότερα στάδια χαμηλότερης συνειδητότητας, μπορούσε με άνεση. Και να νιώθει έντονη την ενοχή που δεν μπορεί. Τότε κατά τη γνώμη μου χρειάζεται βοήθεια από τον Κυρίαρχο. Περισσότερη πίεση, ισχυρότερη απαίτηση, ελάχιστα πιό στενό έλεγχο. Και λίγο ξύλο ίσως, μάλλον θα ωφελούσε   χωρίς να είναι το παιχνίδι τους αυτό, χωρίς να το αποκτά με παρελκυστικές, χειριστικές τακτικές ο σκλάβος.

    Γενικά έχω δει ανθρώπους να αδυνατίζουν υπό από την πίεση του ερωτικού τους συντρόφου εντός και εκτός βδσμ, αυτό που δεν έχω δει ποτέ μου είναι ανθρώπους με τάση στο πάχος να αδυνατίζουν υπό το κράτος του φόβου και της απόρριψης στη σχέση τους.

    Υπάρχουν λογικά περιπτώσεις που ένα υποτακτικό άτομο δεν θέλει (πλέον) να χάνει κιλά, ενδεχομένως όταν επί καιρό δεν παίρνει αυτά που έχει ανάγκη από τη σχέση του. Σε αυτή την περίπτωση, ένας συνειδητοποιημένος σκλάβος θα ζητούσε από τον Αφέντη του αυτά που έχει ανάγκη ή release, ένας λιγότερο συνειδητοποιημένος θα ενοχοποιούσε τον εαυτό του και δεν θα καταλάβαινε τί του φταίει και δεν αδυνατίζει.
     
  2. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Μα εδώ το θέμα δεν τίθεται για το αν ο μάστερ θα έδινε μια τέτοια εντολή. Την έχει δώσει την εντολή. έχει κρίνει και έχει αποφασίσει πως είναι η ώρα για να γίνει το συγκεκριμένο. Έχω παρατηρήσει όμως lara πως όταν μια άποψη δεν σου αρέσει αρχίζεις και προσβάλεις. Ενώ συνέχεια διατυμπανίζεις να μην γίνετε αυτό. Η άποψη μου είναι αυτή που ανέφερα αν εγώ δεν είχα την δύναμη να κάνω κάτι που μου ζήτησε που έχει να κάνει με τους εθισμούς μου θα σήμαινε κάτι από τα παρακάτω.
    Για σένα δεν ξέρω και για τις αδυναμίες σου, δεν είχα καμία πρόθεση να σε θίξω εξάλλου δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους όλων των υποτακτικών.
    Όμως πες μού ένα παράδειγμα. Είσαι με τον αφέντη σου και εκείνος σου έχει ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο ή έναν συγκεκριμένο αριθμό τσιγάρων και νιώθεις πως θες πολύ να καπνίσεις. Παρακαλάς να κάνεις και άλλο και εκείνος δεν το εγκρίνει (γνωρίζω τι είναι εθισμός) τι κάνεις? Αλήθεια είναι στο χέρι σου να κάνεις ότι θέλεις?
     
  3. gaby

    gaby Guest

    @ soft_crystal,

    δεν είναι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις που νιώθεις σκληρά τη γλύκα της υπακοής, αν όχι πάντα, πολλές φορές;
     
  4. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Ναι! Γλυκά και έντονα.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    lara[E-p], εξαιρετικό το ποστ. Η ευαισθησία και η ψυχογνωσία σε όλο της το μεγαλείο. Νάσαι καλά κοπέλα μου. 

    ΥΓ. Αυτά με τις γλύκες δεν τα πιάνω. 
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ειχε αναρωτηθει η ελφκατ για τα κινητρα ενος μαστερ οταν δινει μια εντολη που στοχευει στην διατρηση αυτου που ονομασα σκληρο πυρηνα της ατομικοτητας του καθενα και απαντηση δεν υπηρξε.

    Αν αναρωτηθω τωρα εγω γιατι θα πρεπει οι σκλαβες να ψαχνουν δικαιολογιες και αλλοθι οταν δεν θελουν να συμμορφωθουν σ'αυτες ακριβως τις εντολες ,αντι να υπερασπισθουν ευθεως το φυσικο ,αυτονοητο κατ'εμε δικαιωμα τους να αυτοδιαχειριζονται αυτον ακριβως τον σκληρο πυρηνα,οντας σκλαβες,θα παρω απαντηση; ( εκτος απο την αναμενομενη ,οτι το μονο δικαιωμα που εχει η σκλαβα ειναι να επιλεξει να ειναι σκλαβα ,κλπ κλπ)
    Γιατι ρε κοριτσια ντρεπεστε να πειτε στα ισια του μαστερ "δεν θελω αγαπη μου ν'αδυνατισω ,γουσταρω να πλουτισω τον Παπαστρατο , δεξου με με τα παθη μου και τις αδυναμιες μου,που τις ειδες οταν με επελεξες" .
    Σοφτ Κρυσταλ , ναι, στο χερι σου ειναι να υπερασπιστεις ο,τι θεωρεις για σενα αδιαπραγματευτο ,μην κολλας στα κιλα,υπαρχουν κι'αλλα παραδειγματα που απογυμνωνουν "ηθικα" αντι να ενδυναμωνουν την επιδιωξη του μαστερ, τι θα'λεγες αν ηθελε να σε αποκοψει π.χ απο τους γονεις σου, αν σε διεταζε να σταματησεις τις επαφες μαζι τους;
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    @ντόρα μου σ ευχαριστω ξανα.  

    @soft crystal
    Δεν σε προσβάλλω πίστεψε με, δεν είχα τέτοια πρόθεση και ζητώ συγνώμη αν έστω και άθελα μου εξέλαβες το έντονο μου ύφος γραφής, ως προσβολή.
    Και ειλικρινά δεν ένιωσα θιγμένη από τίποτα που έγραψες!
    Απλά διαφώνησα με κάτι έντονα.

    Με τα πιο πάνω, συμφωνώ.
    Καμιά φορά κάποια θέματα λύνονται με αυτό τον τρόπο.
    Απλά όχι πάντα και όχι όλα.

    Προσωπικά λοιπόν, δεν δέχομαι πως οι Μάστερ είναι Θεοί.
    Δεν δέχομαι πως είναι αλάθητοι.
    Δεν δέχομαι πως έχουν απαντήσεις πάντοτε και για όλα και κάθε απάντηση που έχουν είναι σωστή πάντα.
    Δεν δέχομαι πως το Ds είναι πανάκεια και δεν δέχομαι πως είναι εφικτό να υπακούνε σε διαταγές όταν υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις όλες οι σκλάβες επειδή έχουν την βαθειά και ειλικρινή επιθυμία να το πράξουν.
    Και όπως δεν πιστεύω σε Μάστερ – Θεούς έτσι δεν πιστεύω και σε απόλυτα τέλειες σκλάβες.

    Πιστεύω σε ανθρώπους που αλληλεπιδρούν και προσπαθούν όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας να τα βγάλουν πέρα, με τον εαυτό τους, τους δαίμονες τους, τις αδυναμίες τους κ.τ.λ. και μέσα σε όλα αυτά να κατορθώσουν να καλυτερέψουν, να βιώσουν ολοκληρωμένες και ευτυχισμένες στιγμές μέσα από μια δημιουργική αλληλεπίδραση που βασίζεται στις επιλογές και το είδος της σχέσης τους.

    Όσο καλύτερα μπορούν δεν σημαίνει, έδωσα μια εντολή και επειδή για τους όποιους λόγους δεν εκτελέσθηκε άμεσα κόβω τα πόδια της σκλάβας και της δίνω κλωτσιά.
    (Αναρωτιέμαι αν σε αυτό πλησιάζω το σκλαβοκεντρικό τρόπο εκπαίδευσης? (και όχι σκλαβοκεντρικό bdsm))

    Εξ αρχής ζήτησα να διευκρινιστεί σε τι είδους σκλάβους αναφερόταν η Συρά και όλο το νήμα αφορά όχι wannabees αλλά υποδειγματικούς σκλάβους.
    Αυτός ο ορισμός από μόνος του ακυρώνει το
    Ακριβώς επειδή μιλάμε για υποδειγματικό σκλάβο και οι υποδειγματικοί σκλάβοι προσπαθούν ειλικρινά όσο μπορούν και πέρα από όσα μπορούν, δεν χρειάζονται να καταφεύγουν σε ψέματα όταν ειλικρινά έχουν προσπαθήσει να εκτελέσουν και δεν τα καταφέρνουν.

    Όταν λοιπόν ένας υποδειγματικός σκλάβος, ο οποίος σε διάρκεια χρόνου έχει αποδείξει πως είναι αυτό που δηλώνει, πως έχει κάθε επιθυμία και διάθεση να υπακούει και να υποτάσσεται στις εντολές αυτού που επέλεξε ως Αφέντη του, αδυνατεί να εκτελέσει κάτι, έστω κι όταν αυτό το κάτι μοιάζει τεχνικώς εφικτό, τότε κατά την άποψη μου, κάθε νοήμων Αφέντης θα αναρωτιόταν, τι πρόσκομμα υπάρχει εκεί, γιατί η σκλάβα αδυνατεί να εκτελέσει την εντολή, όσο και να προσπαθεί.
    Κι απο κει και πέρα να προσπαθήσει να βρει εκείνους τους τρόπους που θα μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν και να ακυρώσουν όσα εμποδίζουν εκείνη να μετατρέψει το θέλω σε μπορώ.
    Κι αν δεν πάσχει από Θεΐκό σύνδρομο, να ζητήσει βοήθεια αν χρειαστεί.

    Δεν σημαίνει και καλά πως η αδυναμία εκτέλεσης μιας εντολής παραπέμπουν και καλά στα πιο κάτω:
    Μπορεί να μην υπάρχει θέμα στη σχέση, μπορεί να μην υπάρχει θέμα στη δύναμη της υποταγής ή της κυριαρχίας Του και η σχέση να μην βανιλλίζει και τα λουριά να είναι μια χαρά σφικτά.
    Και παρόλα αυτά κάποια εντολή να μην εκτελείται.
    Όχι επειδή η σκλάβα δεν επιθυμεί να την εκτελέσει, όχι επειδή προσπαθεί να ακυρώσει την κυριαρχία Του, αλλά επειδή όσο και να προσπαθεί σκοντάφτει σε εμπόδια, κάτι την μποϋκοτάρει.

    Ας υποθέσουμε πως Έδωσε μια εντολή.
    Προσπάθησα να την εκτελέσω με κάθε δυνατό τρόπο.
    Απέτυχα.

    Υπάρχουν διάφορες λύσεις σε κάτι τέτοιο.
    Κάποιες απ αυτές θα μπορούσαν να είναι οι πιο κάτω:

    Είτε αναθεωρεί την δυσκολία της εντολής που πιθανόν αρχικά να μην μπόρεσε να διαβλέψει και ψάχνει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης.
    Μπορεί να αναλύσει και να ψάξει βαθύτερα πιθανούς λόγους και αιτίες (ίσως και αφορμές ) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεκαθαρίσει όσο είναι δυνατό τι είναι αυτό που εμποδίζει τη σκλάβα στην εκπλήρωση της επιθυμίας της να τον υπακούσει.
    Αν δεν πετύχει ούτε αυτό, τότε μπορεί να ζητήσει βοήθεια κάποιου πιο ειδικού, ο οποίος να μπορεί να βοηθήσει τη σκλάβα στο ξεπέρασμα των δυσκολιών της.
    Και βέβαια μπορεί και να την διώξει, επειδή η συγκεκριμένη εντολή είναι βασική στην συνέχιση της σχέσης με επιτυχία.
    Σε κάθε περίπτωση μπορούν να συνδυαστούν και διάφορες μέθοδοι πειθαρχίας, τιμωρίας, στήριξης κ.ο.κ. εκτός από την περίπτωση του release.

    Εκείνο που λέω είναι πως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς συγκρούσεις.
    Και τα απόλυτα θεωρητικά ορθά δεν λειτουργούν πάντα στην πραγματικότητα.

    Δεν θα δω το θέμα του διαιτολογίου, η Συρά παρακάλεσε να μην επικεντρωθούμε σ αυτό, οπότε ας πάρουμε το ζήτημα του καπνίσματος που μου έχει όντως τύχει.

    Απλά υπακούω. Κι υποφέρω.
    Αλλά υπακούω.
    Όταν με έβλεπε να πλησιάζω τα όρια του ανεξέλεγκτου στερητικού συνδρόμου, μου έδινε ο Ίδιος τσιγάρο.
    Δεν μου ζήτησε ποτέ όμως να το κόψω, λέγοντας μου, πως όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή θα το κόψουμε μαζί.

    Από κει και πέρα πως θα αντιδράσω, πόσο θα δυσκολευτώ, τι βοήθεια ή στήριξη πιθανόν να χρειαστώ σε τέτοια περίπτωση δεν μπορώ να γνωρίζω και δεν θέλω να εικάζω, επειδή συνήθως οι εικασίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Εκείνο που με σιγουριά μπορώ να πω πλέον για μένα, είναι πως όσο δύσκολη και να είναι η επίτευξη του στόχου, όποιες κι αν είναι οι συγκρούσεις, θα δουλεύω όσο χρειαστεί, είτε συνεχίζω να είμαι σκλάβα Του ή όχι τυπικά, μέχρι να μπορέσω να ξεπεράσω κάθε δυσκολία μου να μετατρέψω το θέλω σε μπορώ.
     
    Last edited: 11 Φεβρουαρίου 2009
  8. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Τώρα το παράδειγμα αυτό με τους γονείς έχει καμία σχέση με εθισμό?


    Δεν ξεφεύγεις λίγο?
    Σε λίγο θα μου πεις να ζητήσει να μην δει τα παιδια της.
    Δεν παίζουν αυτά τα σενάρια.
    Για σένα έχουν την ίδια βαρύτητα το τσιγάρο, το ποτό, τα φαγητό, με τους γονείς και τα παιδία?
    Αν ήταν άτομο που ζηταγε κάτι τέτοιο θα έφευγα όση εξάρτηση και αν είχα σε εκείνον.
     
  9. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ειναι Βανιλα η αποψη που θα πω , αλλα νομιζω πως ταιρειαζει ....
    ο καλυτερος τροπος για να ζητησεις , ειναι να δωσεις ο ιδιος το παραδειγμα ....
    Εξακολουθωντας να λατρευεις τον αλλο γι αυτο που ειναι , ενω ταυτοχρονα εργαζεσαι στην δικη σου καλυτερευση ... ειτε αυτη αφορα την σιλουετα σου , ειτε σημεια του χαρακτηρα σου .... τοτε ειναι απολυτα σιγουρο πως ο παραδειγματισμος θα σας εκπληξει με την δυναμη και την πειθω του ...
    Ας μην ξεχναμε επισης οτι η αγαπη ειναι η κινητηριος δυναμη της ψυχης που κινει το σωμα ...
    Βασιζομενος σε αυτην την αποψη μου ... πιστευω οτι η bdsm Κυριαρχεια , ειναι μια εξαιρετικα δυσκολη υποθεση που προυποθετει (μεταξυ αλλων) ΑΓΑΠΗ , μακροθυμια και ακεραιη υποδειγματικη συμπεριφορα ....
    Οσοι/ες δεν διαθετουν τα χαρακτηριστικα αυτα πρεπει , οχι μονο , να σκεφτουν πολυ σοβαρα τον αυτοπρσδιορισμο τους σε Κυριαρχους αλλα θα ηταν και σοφο να εξετασουν την περιπτωση του περιορισμου της επισυναψης σεξουαλικων/ερωτικων/Σ/μ σχεσεων .. με την χουφτα/δαχτυλακι τους ...... και οχι με καποιον αλλον ανθρωπο ....
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    underherfeet: Το νήμα βασίζεται στην ιδέα πως ένας σκλάβος δεν μπορεί να επιτύχει κάτι τεχνικώς εφικτό και αντικειμενικώς ευκταίο.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Syrah, πολλες νυφες θεωρουν ευκταια την αποκοπη του συζυγου τους απο την επιρροη της πεθερας τους.Εαν καποιες απο αυτες τυγχανουν και μιστρες , θα μπορουσαν και να την διαταξουν;
    Επι του υποσυνολου δε των συζυγων,η αποψη οτι οι αρρενες συντροφοι τους πρεπει να απογαλακτιζονται, ειναι αντικειμενικως ευκταια ...

    Soft crystal ,ημουν σαφης:

    "Αν αναρωτηθω τωρα εγω γιατι θα πρεπει οι σκλαβες να ψαχνουν δικαιολογιες και αλλοθι οταν δεν θελουν να συμμορφωθουν σ'αυτες ακριβως τις εντολες ,αντι να υπερασπισθουν ευθεως το φυσικο ,αυτονοητο κατ'εμε δικαιωμα τους να αυτοδιαχειριζονται αυτον ακριβως τον σκληρο πυρηνα,οντας σκλαβες,θα παρω απαντηση; ( εκτος απο την αναμενομενη ,οτι το μονο δικαιωμα που εχει η σκλαβα ειναι να επιλεξει να ειναι σκλαβα ,κλπ κλπ)"
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    α) Άνθρωπος που δεν έχει απογαλακτιστεί δεν είναι σε θέση να είναι σκλάβος, διότι δεν μπορεί να παραδώσει τον έλεγχο που δεν έχει. Δεν γίνεται λόγος για M/s σχέση.

    β) Το νήμα αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου αφενός υφίσταται M/s σχέση (δεν υπάρχει δηλαδή ζήτημα αναφορικά με το ποιος κυριαρχεί επί τίνος - η σύζυγος ή η μητέρα), αφετέρου σε περιπτώσεις όπου το ευκταίο του στόχου είναι κοινώς (τόσο από το Master όσο και από το slave) αναγνωρισμένο.