Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Elysium

    Elysium Contributor


    Ανώτερος σε τι ακριβώς και σε ποιο τομέα;

    Επαγγελματικό; Πνευματικό; Κοινωνικό; Μορφωτικό;
     
  2. Φυλετικα. Το διευκρινίζω και μεσα στην ερώτηση (σε bold)
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Επομένως δεν υπήρχε λόγος να αναφέρεις την επαγγελματική τους ιδιότητα.

    Θα σου απαντήσω λοιπόν πως δε θα ήθελα να είχα γεννηθεί Ρουμάνος ή Τσιγγάνος.
    Ελπίζω αυτό να απαντά στην ερώτησή σου.
     
  4. Δεν ρωτησα τι θα θελαμε η τι δεν θα θελαμε να ειχαμε γεννηθει.
    Ρωτησα αν τους θεωρεις ανωτερους ισους η κατωτερους με κριτηριο
    οτι εισαι Ελληνας. Οποτε δεν απαντας στην ερωτηση μου
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    cornilios:

    α) Ρατσισμός είναι η κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής, εθνικής ή κοινωνικής ομάδας και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της ότι οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυριαρχικό τους ρόλο έναντι των υπολοίπων φυλετικών, εθνικών, κοινωνικών κλπ ομάδων που θεωρούνται από αυτά κατώτερες. (Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας - Γ. Μπαμπινιώτη).

    Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο για τον οποίο ζητάς επισταμένως τον ορισμό μίας λέξης που διατίθεται σε λεξικά. Καλό θα ήταν να κατεβάσεις κάποια ηλεκτρονικά λεξικά για να αυτο-εξυπηρετείσαι.

    β) Αν η υπόθεσή μου πως διατυπώνοντας το ερώτημά σου προσπαθείς να καταδείξεις κάτι είναι λανθασμένη, τότε γιατί διαρρυγνύεις τα ιμάτιά σου προσπαθώντας να προσδώσεις ύποπτο χαρακτήρα στην έλλειψη σχετικής ανταπόκρισης από τους συνομιλητές σου; Όποιος θελήσει, θα σου απαντήσει.

    γ) Η ερώτησή σου όπως διατυπώνεται δεν βγάζει κανένα νόημα. Σε περιπτωση που εννοείς το παρακάτω:
    "Ποιος-α από εσάς πιστεύει ότι είναι ανώτερος-η από ένα Τσιγγάνο μικροπωλητή η μια Ρουμάνα καθαρίστρια με μοναδικό κριτήριο ότι είναι Έλληνας-ιδα την εθνικότητα?"
    διευκρινίζονται τα εξής:

    1. Αν το κριτήριό σου είναι η εθνικότητα, δεν υφίσταται αναγκαιότητα να κάνεις μνεία στα επαγγέλματά τους, γιατί κάτι τέτοιο μόνο εντυπώσεις δημιουργεί, και δεν δίνει απολύτως καμία χρήσιμη πληροφορία.

    2. Αν το κριτήριό σου είναι η εθνικότητα, καλό θα είναι πριν ζητήσεις μονολεκτικές και απερίστροφες απαντήσεις αναφορικά με το αν ανώτεροι είναι αθίγγανοι ή Έλληνες, να έχεις καταρχήν επιβεβαιώσει ότι οι αθίγγανοι ΔΕΝ είναι Έλληνες. Μέχρι στιγμής οι ιστορικοί δεν έχουν αποκρυσταλλώσει άποψη, αναφορικά με την καταγωγή των αθίγγανων. Άλλοι πρεσβεύουν ότι η αφετηρία τους βρίσκεται στην Ινδία και άλλοι ότι πρόκειται για θρακική φυλή. Ούτε οι πολιτογραφημένοι -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν την καταγωγή τους σε μεγάλο βάθος χρόνου, πόσο μάλλον νομάδες που τις τελευταίες τέσσερις χιλιετίες αλλάζουν τόπους και γραπτώς δεν αφήνουν το στίγμα τους πουθενά.

    3. Ακόμη και αν μπορούσε κανείς να επαληθεύσει το απολύτως γνήσιο της εθνικότητάς του, η εθνικότητα δεν είναι ένα κριτήριο αλλά ένα σύνολο απροσδιόριστου πλήθους κριτηρίων. Δεν νομίζω ότι κανείς εκ των συνομιλητών σου διαθέτει τόσες γνώσεις ώστε να είναι σε θέση να εξάγει metrics για τη συλλήβδην αξιολόγηση μίας εθνικότητας. Περί metrics έχω γράψει σχετικά σε προηγούμενο post μου, δες το αν έχεις την καλοσύνη για να μην υπερθεματίζω.

    Ως εκ τούτου, cornilios, η ερώτησή σου βεβαίως και έχει ρητορικό χαρακτήρα. Δεν επιδέχεται καμία ορθή απάντηση, και το μόνο που αφήνει στο στόμα, είναι μία πικρή γεύση από Ρουμάνες μετανάστριες που εργάζονται ως καθαρίστριες για να επιβιώσουν (τεχνηέντως δεν αναφέρθηκε ότι θα μπορούσαν να εργάζονται και ως πόρνες επίσης - αλλά αυτό δεν είναι τόσο μελοδραματικό καθώς θα αμοίβονταν καλύτερα), και τσιγγάνους μικροπωλητές στη βιοπάλη.

    Επίτρεψέ μου λοιπόν να πιστεύω ότι διαθέτω τα λογικά μέσα να αντιληφθώ πότε μία ερώτηση είναι ρητορική ή όχι.
     
  6. Εντάξει αποσύρω το επάγγελμα ως άσχετο.
    Αποσύρω και τους τσιγγάνους. Έχεις δίκιο.
    Τους αντικαθιστώ με Πακιστανούς και επαναλαμβάνω το ερώτημα

    Πιστεύεται ότι είστε ανώτεροι από ένα Ρουμάνο
    η έναν Πακιστανό με κριτήριο την δική σας εθνικότητα?

    Συραχ θα υπεκφεύγεις για πολύ ακόμα?
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    λοιπον ακου την ωμη πραγματικοτητα καλε μου φιλε (και ξερεις οτι το εννοω)
    εχω στη δουλεψη μου περι τους 15 πακιστανους και αλλους τοσους ρουμανους.
    λοιπον εμεις οι ειμαστε οι μονοι μ...........ες που δεν θεωρουμε τους εαυτους μας
    ανωτερους σε αντιθεση με εκεινους οπου τους θεωρουν, και οι μεν και οι δε, και
    μαλιστα υπαρχουν και ψιλοπροστριβες μεταξυ τους γι αυτο το θεμα.
     
  8. gallant

    gallant Regular Member

    "cornilios:

    α) Ρατσισμός είναι η κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της...
    ... να πιστεύω ότι διαθέτω τα λογικά μέσα να αντιληφθώ πότε μία ερώτηση είναι ρητορική ή όχι."



    Θεέ μου... έλεος. Ένα "δεν ξέρω δεν απαντώ" φτάνει.
     
  9. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    στο νημα αυτο εχει δωθει μια εννοια στο ρατσισμο και την ανισοτητα , η οποια προσπαθει να περιβαλει σκορπιες αποψεις (τεκμηριωμενες στο συνολο τους) σε μια κοινη καθημερινη λογικη που βολευει τον προσωπικο τροπο ζωης ...
    Οριζουμε και διακρινουμε τον ρατσισμο αναλογα με το τι μπορουμε να κανουμε εμεις γι αυτο και αν ακομα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα τοτε απλα προσπερναμε δηλωνοντας με αφελεια φιλελευθεροι υπονοωντας οτι αυτο συμπεριλαμβανει καθε δικαιη τοποθετηση απεναντι στην ανισοτητα ...
    Καποτε μια ηλικιωμενη κυρια χτυπησε την πορτα της γειτονισας της στην πολυκατοικια που εμεναν και οι δυο ... Η αλλη κυρια ηταν μια επιχειρηματιας που εβρισκε στο σπιτι της το προσωπικο της ασυλο απο τις σκοτουρες και τις δυσκολιες της καθημερινοτητας .. Η ηλικιωμενη κυρια της ειπε οτι ενιωθε πολυ μονη και την ρωτησε αν ειχε διαθεση για λιγη παρεα .. η εργαζωμενη ομως γυναικα της ειπε οτι ειχε ελαχιστο χρονο για να φροντισει το σπιτι και να πεσει για υπνο να ξεκουραστει , διοτι αυριο την περιμενε μια εξαιρετικα δυσκολη μερα ... Η ηλικιωμενη κυρια ζητησε ευγενικα συγνωμη για την ενοχληση και επεστρεψε στο διαμερισμα της ... Το επομενο πρωινο η πολυκατοικια αναστατωθηκε μαιθονοντας οτι η ηλικιωμενη στον 3ο αυτοκτονησε το προηγουμενο βραδυ .. Η επιχειρηματιας ποτε δεν κατορθωσε να ξεπερασει το περιστατικο αυτο και το εγραψε καπου πολλα χρονια αργοτερα οταν ειχε βγει στην συνταξη ....
    Ρατσισμος δεν ειναι μονο η αποψη μας για τον μεταναστη , τον τσιγγανο , τον ομοφυλλοφιλο , τον αναπηρο , τον ανεργο , τον εθισμενο σε ουσιες ή τον κακοντυμενο ... ο ρατσισμος σε καταβαλει και εγκαθιστατε μεσα σου , αορατος και ισχυρος , οταν επιτρεψεις στο κακο να σε νικησει , οταν επιτρεψεις να χαθει η αγαπη απο την καρδια σου και να κλεισουν οι πορτες της ....
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    cornilios, αν δεν γίνομαι αδιάκριτη, είσαι Έλληνας;


    ΥΓ. Άνευ διάθεσης προσβολής, θα ήθελα να αναφέρω πως όταν έχεις λάβει ήδη την απάντηση ότι η ερώτησή σου δεν μπορεί να απαντηθεί (εφόσον κάποιος δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει συλλήβδην καμία εθνικότητα), είναι ελαφρώς κουραστικό να την επαναλαμβάνεις σε κάθε post, και ελαφρώς προσβλητικό να μυρηκάζεις ότι οι συνομιλητές σου "υπεκφεύγουν", λες και τους καλείς σε απολογία και προσπαθούν να σε αποφύγουν όντας ένοχοι.
     
    Last edited: 12 Φεβρουαρίου 2009
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι


    Ο ρατσισμός δεν έιναι φυλετικό γνώρισμα αλλά ατομικό. Όπως υπάρχουν Έλληνες ρατσιστές, εθνικιστές τό ίδιο ισχύει και για άλλους λαούς.

    @cornilios
    Προσωπικά δεν κάνω διάκριση, ούτε θεωρώ ανώτερο ή κατώτερο κάποιον άλλον λόγω της φυλής του. Εν γένει δ ε ν π ι σ τ ε ύ ω στη σύγκριση.
     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι

    εχεις απολυτο δικιο elfcat, ομως το βλεπω σε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο στους αλλους λαους (οχι φυλες, μαλλον εθνικοτητες θα ελεγα), που δεν το θεωρουν κακο οπως εμεις, ποσοι γερμανοι , γαλλοι , βρετανοι απο οσους εχετε συναναστραφει δεν εχουν προσπαθησει να σας δειξουν την ανωτεροτητα τους?
    ευγενικα μεν αλλα το κανουν, μη πω για τους ισραηλιτες γιατι αυτοι εχουν πεισει κι ολο το κοσμο οτι ειναι ανωτερος λαος "περιουσιος του θεου" (εδω γελαμε).
    οι δε αλβανοι? καβαλημενα καλαμια !!!
    και.... και.... και.....