Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 3 Φεβρουαρίου 2009.

  1. anchor

    anchor Regular Member

    Όταν έκοψα το κάπνισμα (μετά από 25 χρόνια επί 2,5 πακέτα την ημέρα) σταδιακά μέσα σε έξι μήνες, μόνη μου και μόνο με αισθητή την παρουσία του, ήρθε η σειρά της απώλειας των κιλών. Τότε πέρασα μία έντονη κρίση λαμβάνοντας το μήνυμα λίγο καιρό αργότερα και αφού περίμενα κάποια επιβράβευση, με τρομερή απογοήτευση, ότι ό Κύριός μου είχε αποφασίσει να προχωρήσω και σε αυτό το στάδιο μόνη μου. Αφού ψάχτηκα και χτυπήθηκα και ξανάρχισα το τσιγάρο, τελικά έφτασα στο συμπέρασμα ότι το μπλοκάρισμά μου ήταν κάπως γενικότερο, ότι δηλαδή όχι απλώς έχω κάποιο έλλειμμα στον τομέα της συναισθηματικής ασφάλειας, του αισθήματος ότι γίνομαι αποδεκτή, αγαπητή, κτλ, πράγμα που είναι δεδομένο όπως έχω διαπιστώσει αυτο-ψυχαναλυόμενη, αλλά παραπέρα το κενό το εντόπισα στο ότι δεν είχα και εντελώς δεχτεί το γεγονός ότι ο Κύριός μου και γνωρίζει αλλά και θέλει περισσότερο από μένα την ίδια αυτό που είναι το καλύτερο για μένα. Βέβαια είχε προηγηθεί και μια μεγάλης διάρκειας σχέση στην οποία φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν και κάποιες βάσεις. Τελικά αφού διαπίστωσα όλα τα πιο πάνω, ξαναέκοψα το τσιγάρο και προχωράω ακάθεκτη.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Καλές επιτυχίες tinky σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά  

    Αγγίζεις μια μέθοδο, αυτήν της συνέχισης της προσπάθειας ουσιαστικά από μόνη σου.
    Η απομάκρυνση και η στέρηση της σκλάβας των προνομίων του ίδιου του Ds, χωρίς όμως release, είναι ίσως για κάποιου είδους σκλάβας η πλέον αποτελεσματικότερη.
    Δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στην σκλάβα, να χτυπήσει το κεφάλι της πάνω στον τοίχο όσο χρειάζεται μέχρι να επιλύσει και να ξεπεράσει τα εμπόδια της.

    Αγγίζεις αυτό που στο Αντίσταση – Αντίδραση
    πιστεύω και ονομάζεται
    Με την απομάκρυνση του, χωρίς όμως αυτή η απομάκρυνση να είναι release, ακόμη και με περιορισμένη επαφή ή μέχρι και καθόλου επαφή (αυτό αποκλείει στήριξη στο συγκεκριμένο task ή ακόμα και συζητήσεις επ΄ αυτού), πιστεύω πως ο Αφέντης δρα μεγαλόψυχα.

    Έκανε ότι θεωρεί πως μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει, αντιλαμβάνεται τις πραγματικές δυσκολίες και αφού δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα με την παρουσία του που να βοηθήσει, το προσφέρει με την απουσία του.
    Της δίνει χρόνο χωρίς άγχος και επιπλέον πιέσεις, να δουλέψει όπως καλύτερα η ίδια μπορεί με τις αντιστάσεις για να καταλήξει στην εναρμόνιση ανάμεσα στα θέλω του συνειδητού και του υποσυνειδήτου, χωρίς την πίεση της καθημερινής επαφής, με στέρηση πιθανόν του ιδίου του Ds, έτσι που να είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να επικεντρωθεί στην κάμψη της συγκεκριμένης αντίστασης.

    Αυτό ή ανάλογες τεχνικές μπορούν να λειτουργήσουν όπως αναφέρεις κι εσύ, όπως αναφέρει και πιο πάνω το καταπληκτικότερο άρθρο που διάβασα μέχρι σήμερα στην εκπαίδευση σκλάβας, σε σχέσεις που έχουν ήδη γερή βάση, που έχει καθιερωθεί η Κυριαρχία Του και η υποταγή της.
     
    Last edited: 11 Φεβρουαρίου 2009
  3. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Δεν ήθελες να με προσβάλεις? Φαντάσου να ήθελες.

    Μια αναίσθητη μάνα.

    Γενικά η ζωή μας είναι ένας αγώνας δρόμου συγκρούσεων. Η αυτοπειθαρχία είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Όμως όσο πιο πολύ δουλεύουμε την αυτοπειθαρχία μας τόσο περισσότερο κατακτούμε τους στόχου μας. Και το φοβισμένο υποσυνείδητο μας θα ακολουθησει.

    Είναι αυτονόητο αυτό. Γιατί πιστεύει κανείς το αντίθετο?


    Με μια εντολή δεν γίνεται τπτ αν δεν υπάρχει η υποστήριξη, η καθημερινή επαφή, δουλειά και από τους δυο. Φυσικά έχει να κάνει και με τις συνθήκες.
    Για μένα δεν νοείται να έχω μια σχέση με απόσταση και οι δεσμοί να είναι αρκετά δυνατοί ώστε να γίνει πραγματική δουλειά ( γιαυτο και δεν κάνω σχέση).

    Συμφωνώ με αυτό.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Δεν είναι ότι ντρέπεται να πει κάτι τέτοιο μια σκλάβα έστω και ατελής underherfeet, είναι ότι δεν της περνάει από το νου καν, πόσο μάλλον να το εκφράσει. Και σε συναινετικές καταστάσεις, το μεσαίο όνομα του M/s είναι "παραβίαση", οι πηρύνες των σκλάβων και τα πέριξ τους παραβιάζονται τακτικά και μη τακτικά (σε τόσα νήματα λέμε περί ταπείνωσης), απλά αλλάζουν θέση και πιθανά λίγο λίγο να συρρικνώνονται.

    Για M/s λέμε, όχι γι ασπασμούς των αγγέλων στ άστρα  

    Υπάρχουν και σκλάβοι που ούτε μπορούν ούτε θέλουν να κάνουν δίαιτα. Θέλουν όμως πάρα πολύ κι έχουν ανάγκη να τηρήσουν την εντολή που τους έχει δοθεί. Έτσι, κάτι ψιλοκαταφέρνουν στη δίαιτα. Μπορεί να μην τους νοιάζει ούτε τόσο δα το αποτέλεσμα, αλλά τους νοιάζει που δεν βγαίνουν εκτός πεδίου εντολών τους, στο βαθμό που οι ίδιοι το έχουν ανάγκη να παραμένουν εντός.

    Είμαι πια σχεδόν βέβαιη ότι διαπραγμάτευση από πλευράς σκλάβου, που να έχει κάποια αξία σε βάθος χρόνου, δεν υπάρχει σε μια σχέση M/s.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    είναι θέμα σφοδρής επιθυμίας τήρησης της δοθείσης εντολής, ή/και φόβου απόρριψης από τον Αφέντη τους?
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Κατ' εμέ το πρώτο και μόνο το πρώτο.

    Με τα προσωπικά μου αισθητήρια και τα ανυπόφορα αεί, παρόντα ασυνείδητα κριτήρια, αν μπει θέμα επικείμενης απόρριψης, η σχέση είναι πλέον ληγμένη, άλλο το πότε θα γίνει αυτό αντιληπτό και σε συνειδητό επίπεδο  
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    @soft crystal
    Αποσύρω τη συγνώμη μου και σταματώ εδώ τη συζήτηση, γιατί προφανώς δεν είναι δυνατή η όποια επικοινωνία μεταξύ μας.
     
  8. Logica

    Logica New Member

    ED , have you heard of them? huh?

    Ωραία λοιπόν, κάθισα και διάβασα το θέμα και διάβασα και αρκετές απαντήσεις και για να είμαι ειλικρινής ο λόγος που έγινα μέλος στην κοινότητα είναι κυρίως γιαί ήθελα να ποστάρω μία απάντηση στο παραπάνω.


    Και ο τίτλος μου λοιπόν είναι ED Have you heard of them και για αυτό ακριβώς θα μιλήσω.


    Ωραία η φιλολογία περί του ότι ο σκλάβος απλά θέλει να τραβήξει την προσοχή , όπως και το δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω και μπλα μπλα μπλα....

    Με όχι και μεγάλη μου έκπληξη , πληροφορήθηκα από τα διάφορα ποστς ότι σημαντικό μέρος των σκλάβων είναι και υπέρβαροι.


    Λοιπόν, επειδή όλα έχουν μία επιστημονική βάση, και επειδή όλα έχουν και μία ψυχιατρική βάση , αν και καταλαβαίνω πως στον συγκεκριμένο χώρο ενδέχεται την ψυχιατρική να την απορρίπτετε και τελείως, καθώς δεν θα αντιμετώπιζε το Bdsm ας πούμε όπως θα θέλατε, εγώ θα μιλήσω ακριβώς για αυτό.

    Οχι από την πλευρά του επαγγελματία, γιατί δεν είμαι , (So hold your fires) , αλλά από την πλευρά της παθούσας, που όπως συχνά συμβαίνει, έχει διαβάσει τόνους πάνω στο θέμα που την απασχολεί.


    Κατ αρχήν θα ήθελα να απορρίψω μερικές στερεότυπες ιδέες για τους υπέρβαρους - παχύσαρκους

    1. Δεν είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ παχυσαρκος κανένας.

    Τι εννοώ με αυτό. Κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει ξαφνικά μια μέρα για να πεί " Α, τι ωραία, ας αρχίσω να καταστρέω τώρα το σώμα μου, τις κινητικές μου δυνατότητες, την κοινωνική μου θέση, την μέση φυσιολογικότητά μου, και ας μετατραπώ σε έναν άνθρωπο που με δυσκολία θα ανεβαίνει το σκαλοπάτι στο τρόλευ, δεν θα χωράει στην πολυθρόνα, θα τον λειδωρούν στον δρόμο, και θα υπάρχει πάντα σούσουρο πίσω από την πλάτη του και γελοιοποιητικά σχόλια, καθώς επίσης και θα αδυνατεί να βρεί δουλειά , συντρόφους και συχνά ακόμη και φίλους λόγω της εμφάνισής του. "

    Εν ολίγοις κανένας δεν θα γινόταν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ θύμα κοινωνικών διακρίσεων και ρατσισμού, με τον ΤΟΣΟ έντονο τρόπο που συμβαίνει στους παχύσαρκους.

    Και μην ακούσω περίεργα γιατί ΕΙΔΙΚΑ στην ελλάδα που η παιδεία είναι στον πάτο του πηγαδιού, όλοι είναι ρατσιστές με τα πάντα.

    2. Οι παχύσαρκοι είναι αδύναμοι απέναντι στο φαγητό, ακριβώς όσο και τα πρεζάκια στην ομόνοια είναι αδύναμα απέναντι στην πρέζα τους.

    Με άλλα λόγια τα είναι όλα θέμα μυαλού- δύναμης θέλησης και άλλα σχετιζούμενα, τα λένε οι αδύνατοι άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν σχέση με το φαγητό. Και τι να καταλάβουν αυτοί. Μιλάνε άλλη γλώσσα.


    Και όταν λέω σχέση με το φαγητό, εννοώ ΣΧΕΣΗ . Γιατί το φαγητό, όπως και το αλκοόλ ή η ντόπα, είναι μία σχέση που αρά αλλά σταθερά θα δολοφονήσει όλες τις άλλες σχέσεις στην ζωή σου και σύντομα θα μείνει ο μονος σου σύντροφος.

    Στην πραγματικότητα δύναμη θέλησης και μυαλό μπορεί να έχουν και περίσσευμα οι παχύσαρκοι. Συχνά είναι πολύ πετυχημένοι και πολύ οξυδερκείς άνθρωποι.
    Αλλο είναι όμως το IQ και άλλο η εξάρτηση, και δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε τίποτα.

    3. Φυσικά η χειρότερη ντόπα είναι το φαγητό,πολύ απλά γιατί είναι κάτι με το οποίο πρέπει να έρχεσαι σε επαφή 3 φορές την ημέρα υποχρεοτικά. Πες σε έναν αλκοολικό να πίνει ένα σφηνοπότηρο ΜΟΝΟ 3 φορές την ημέρα και δες για πόσο μπορεί να το κρατήσει.....

    Και αυτή δεν είναι δική μου ιδέα, αλλά αποτέλεσμα έρευνας της αμερικανικής εταιρίας ιατρικής. Το 70 η κατάταξη των εξαρτήσεων ως προς την δυσκολία στην αποθεραπεία από αυτές ήταν ως εξής 1.ναρκοτικά , 2. αλκοολ, 3. φαγητό.

    Τώρα πια καττάλαβαν πως η σειρά πάει λίγο ανάποδα, και η καινούρια τους κατάταξη είναι 1. φαγητό, 2. αλκοολ, 3. ναρκωτικά.

    Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους.
    α. Ενας τοξικομανής αποδέχεται εύκολα το ότι είναι εξαρτημένος, και χτυπάει γρήγορα και εύκολα πάτο.
    β. Η τοξικομανία έχει 28 μέρες στερητικό και αυτό είναι όλο.
    γ. Εάν δεν έρθει το άτομα ξανά σε επαφή με την εξαρτησιογόνα του ουσία είναι οκ, και ΜΠΟΡΕΪ να μην έρθει ποτέ ξανά σε επαφή εάν το ΕΠΙΘΥΜΕΙ. Πράγμα που δεν συμβαίνει με το φαγητό.

    Με το φαγητό αντίστροφα είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος ότι είναι εξαρτημένος, δλδ άρρωστος. Ελα μωρέ, τρώω , απλά λίγο παραπάνω.


    Στην πραγματικότητα οι 3 αρρώστιες είναι ίδιες, και το μόνο που αλλάζει είναι η εξαρτησιογόνα ουσία ή αλλιώς the comfort substance.
    Για αυτό και συχνά οι εξαρτημένοι κάνουν μετατοπίσεις. Πρόσφατα το 18ανω άνοιξε παράρτημα για τις διατροφικές διαταραχές με΄σα στο Δαφνί, γιατί διαπίστωσε πως όσοι βγαίνανε από την πρέζα πέφτανε στο φαγητό... Νομίζω αυτό λέει πολλά.


    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ λοιπόν ή Eating DIsorders , είναι εκτός από τις πολυδιαφημισμένες ανορεξία (άρνηση σίτησης) και βουλιμία ( βουλιμικά επισόδεια με ακολουθεία εμμεττικού επισοδείου) και η ψυχαναγκαστική υπερφαγία (binge eating) και πολλές άλλες επίσης.


    Είναι καθαρά ψυχοπαθολογικές νόσοι, και η θέληση από μόνη της δεν μπορεί να τις επιλύσει.

    Ω ναι είναι ΝΟΣΟΙ. Πράγμα που σημαίνει πως αυτός που Νοσεί, ούτε το επέλεξε, ούτε το γουστάρει, όυτε είναι υπόλογος για την έκβαση της νόσου. Ακριβώς όπως ένας διαβητικός ας πούμε.

    Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκευτεί το somethingfishy.org που είναι πάνω στις διατροφικές διαταραχές, όπως επίσης και το oa.org (overeaters anonymous).


    Ταπεινή μου γνώμη, η πορεί για τη "λύση" είναι μακροχρόνια, αν όχι ισόβεια, και περνάει μέσα από την ψυχοθεραπεία (συχνά γνωσιακή - συμπεριφορική ) ΚΑΙ μέσα από τα δωμάτια των Ανονυμων, που δεν είναι τίποτε άλλο από ομαδική αυτοβοήθεια (group self-help psychotherapy).

    Οι διαιτολόγοι κουράρουν το σύμπτωμα, όχι το αίτιο για αυτό ακόμη και εάν είναι αποτελεσματικοί, δεν θα είναι για πολύ.

    Ενας παχύσαρκος, όπως και ένας διαβητικός, είναι άρρωστος για ολη του τη ζωή, και μία δίαιτα 6 μηνών ή 2 ετών δεν θα λύσει ποέ το πρόβλημα.

    Μία ισόβια νόσος που ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ, χρειάζεται μία ισόβια αναχαίτηση.


    Το αιγινήτειο έχει τμήμα ΔΔ, όπως και το Δαφνί , και οι ανώνυμοι υπερφάγοι υπάρχουν και στην ελλάδα και έχουν συναντήσεις καθημερινά.

    Για πληροφορίες msg me.
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ο καλός σκλάβος κατά την άποψη μου, απλώς υπάρχει.
     
  10. tinkerbelle

    tinkerbelle Regular Member

    To my mind, very simple really. Το ρήμα "θέλω" και μόνο περιγράφει την κατάσταση. Εξηγούμαι:
    Υπάρχει περίπτωση να μου πει ένας Κ "θέλω να σταματήσεις το κάπνισμα γιατί είναι βλαπτικό" και να αποσβολωθώ από το αποκαλυπτικό φως του λόγου του; Δεν ξέρω αν είναι βλαπτικό και πρέπει να μου το πει εκείνος; Κι αφού ξέρω γιατί το κάνω; Πολύ απλά γιατί ΘΕΛΩ επειδή ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Αυτά τα περί αυτοπειθαρχίας τα ακούω βερεσέ, κατ' εμέ κάποιος επιλέγει απόλυτα συνειδητά να δίνει προτεραιότητα στην απόλαυσή του και μόνο.
    Αν συμμορφωθεί με την "εντολή" του Κ "κόψε το κάπνισμα γιατί έτσι θέλω", τότε θα το κάνει γιατί θα επιλέξει να αντικαταστήσει την απόλαυση του καπνίσματος με μία άλλη, την απόλαυση να υπακούει δηλαδή, την οποία έχει συνείδηση ότι επιδιώκει, μ' άλλα λόγια τη ΘΕΛΕΙ. (Αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να μην "κάθεται" καλά με ορισμένους υ που δεν μπορούν να συμβιβάσουν τον υποτακτικό τους ρόλο με τη μεγιστοποίηση της απόλαυσής τους, οπότε χρησιμοποιούν τη θέληση του Κ ως άλλοθι για να "μασκαρέψουν" την επιλογή τους να την σεβαστούν). Είναι πραγματικά θέμα σύγκρισης μεγέθους απολαύσεων. Αυτό απαντά και το ερώτημα αν το bdsm μπορεί να είναι τρόπος ζωής που έθεσε νωρίτερα ο MindMaster: Εξαρτάται από το μέγεθος της απόλαυσης που αντλεί ο υ.
    Αρα το "δεν μπορώ" είναι μια κωδική φράση που σημαίνει απλά "βρίσκω λιγότερη ευχαρίστηση σε αυτό που περιγράφεις και που να σου λέω τώρα"

    Βεβαίως δεν μπορώ να αγνοήσω και τις συμπεριφορές ή συνήθειες που έχουν ισχυρό ενοχικό χαρακτήρα
    και όπου το "δεν μπορώ" σημαίνει "ξέρω ότι θα πρεπε και μισώ τον εαυτό μου που ό,τι και να λες ή να καταλαβαίνω δεν έχω τη δύναμη να κάνω αλλιώς". Εκεί δεν ξέρω πώς ακριβώς ένας Κ μπορεί να βοηθήσει απαιτώντας αφού η αδυναμία του υ να ανταποκριθεί ενισχύει περαιτέρω τις ενοχές του. Για να μην πω για το πώς η διαδικασία ισχυροποίησης της ατομικότητας του υ δεν συμβάλλει στο πλαίσιο της απορρόφησης της θέλησής του από τη θέληση του Κ.

    Βιωματικό input: ξέρω καλύτερα από τον καθέναν τί είναι καλύτερο για μένα και πώς να το επιτύχω και δεν περιμένω κανέναν να μου το πει. Οπως και ξέρω ακριβώς τί μου αρέσει και γιατί. Οπότε θα έλεγα (όπως υποννόησε υποθέτω κι ο underherfeet): "Lord Master of (my) Universe, καλέ μου, stick to the whips και χαλάρωσε...φάε κι εσύ λίγο από αυτό το θεικό mille feuille κι άναψε μετά αυτό το Montecristo και δώσε μου κι εμένα, γιατί κόψε το ένα κόψε το άλλο, σε λίγο θα το κάνουμε ιεραποστολικά!"

    ΥΓ. χωρίς καμμία διάθεση να γίνω μελοδραματική αλλά και χωρίς να αγνοώ τους πραγματικούς κινδύνους, θα πω πως πριν από δέκα χρόνια έχασα φίλη, λυγερή και λεπτή, που δεν έπινε, δεν κάπνιζε, από εγκεφαλικό, στα 27 της. Θα πω επίσης, με πλήρη επίγνωση των αναλογιών και του μέτρου, πως εμείς που επιδιώκουμε κάθε είδους "κακομεταχείρηση" ή "παραβατικές" απολαύσεις επί του σαρκίου μας δεν έχουμε ακριβώς κατά νου να το παραδώσουμε στον Αγιο Πέτρο εντελώς άθικτο, άπαχο και "άκαπνο".
     
    Last edited: 12 Φεβρουαρίου 2009
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

     
  12. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Έτσι και αλλιώς δεν την εννοούσες την συγγνώμη.
    Όπως θέλεις εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να επικοινωνήσω.
    Ότι θέλεις από εδώ και πέρα πριβέ να μην χαλάμε και το νήμα.