Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείγμα ανεπάρκειας & αδυναμίας ή μήπως όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iwnas, στις 10 Μαρτίου 2009.

Tags:
  1. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Πριν από μερικές μέρες έκανα μια φευγαλέα σκέψη την οποία όμως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να ακούσω τις απόψεις σας.
    Όταν κάποιος Dom/sub καταφεύγει στο να συμβουλευτεί έναν άλλον Dom/sub για το πως θα γίνει όλοένα και καλύτερος στο ρόλο του αυτό είναι για το ίδιο δείγμα ανεπάρκειας υποστήριξης του status του και αδυναμίας ή μήπως όχι;
     
  2. LordAini

    LordAini Regular Member

    Φυσικά και όχι. Ίσα ίσα η προσπάθεια να γίνει καλύτερος είναι προς τιμήν του. Δεν υπάρχει καμμία ντροπή στο να ρωτάς και να μαθαίνεις.
    Έτσι πιστεύω.  
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Δείγμα ανεπάρκειας & αδυναμίας ή μήπως όχι;

    Σωστός ο νέος, κι ας είναι και ξενύχτης...  

    Θεωρώ πολύ εύλογη την απάντηση στην ερώτηση, και ουσιαστικά μονόδρομο. Σαφώς και σε τίποτε δεν τον υποτιμά να ρωτήσει, ή να συζητήσει κάτι. Και όχι μόνο με άλλον Dom, αλλά, γιατί όχι, και με κάποιον sub. Έστω κι αν υποθέταμε πως όλοι μας είχαμε ανάλογες εμπειρίες ποσοτικά, ποτέ δεν θα ήταν απόλυτα ίδιες. Γιατί να μην ρωτήσεις λοιπόν, γιά να συμπληρώσεις κάποιο κενό, κάποια έλλειψή σου; Ή γιατί να μην πάρεις μιά δεύτερη γνώμη, από κάποιον που -ασχέτως status- εκτιμάς την κρίση του; Θα ήταν είτε κουτό, είτε υπερβολικά εγωιστικό να μην το κάνεις, αν υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσες να συμβουλευτείς. Εκτός κι αν κανείς πιστεύει φυσικά, ότι γιά να παίζει σωστά το ρόλο του Κυριάρχου, οφείλει να βρίσκεται διαρκώς σε god-mode. Ή αν νομίζει, ότι η ανάληψη του ρόλου του Κυριάρχου και μόνο, τον τοποθετεί σε μόνιμο god-mode...


     
  4. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αν και πιστεύω εξ όσων διαβάζω από εσένα, ότι είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να γνωρίζεις εκ των προτέρων την σωστή απάντηση στο ερώτημα σου. Θα το παραβλέψω για να πω την γνώμη μου, (όπως άλλοι) πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο σκοπός του ερωτήματος σου.

     

    Προσωπικά είμαι υπέρ της φιλοσοφίας ότι "Καλύτερα να ρωτήσεις δέκα φορές, παρά να χαθείς μία". Απεχθάνομαι τους ξερόλες ανθρώπους, που δεν τα πάνε καλά με τον Σωκράτη επειδή πιστεύουν ότι τη φράση "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα" την είπε γι αυτούς, προκειμένου να θίξει την τιμή και την υπόληψή τους. Για μένα αυτή η φράση αντίθετα σημαίνει πολιτισμός και επικοινωνία και γι' αυτό τον λόγο "Γηράσκω αεί διδασκόμενος".

    Μετά από αρκετά χρόνια που βρίσκομαι στους κόλπους του BDSM, επιμένω να ρωτώ για να μαθαίνω. Δεν διστάζω να το κάνω όποτε νοιώσω την ανάγκη ή όποτε θεωρώ ότι πρέπει να μάθω κάτι που δεν γνωρίζω, είτε πρόκειται για κάποια νέα τεχνική για μένα, είτε για κάτι που με έχει προβληματίσει. Ίσως σε παραξενέψει ή σε ξενίσει που σαν Κυρίαρχη δεν ρωτώ μόνο φίλους Κυρίαρχους για θέματα που με απασχολούν αλλά ρωτώ και άτομα υποτακτικής ψυχολογίας. Έχω την εντύπωση ότι οι υποτακτικοί φίλοι μου υπήρξαν οι καλύτεροι σύμβουλοι μου, στην έως τώρα πορεία μου. Έμαθα και διδάχτικα και εξακολουθώ να μαθαίνω από αυτούς πολλά. Φυσικά κάνω αυστηρή επιλογή μόνο στο άτομο που κάνω τις ερωτήσεις μου και του ζητώ να με βοηθήσει να λύσω τις απορίες μου. Θα πρέπει να έχω κρίνει ότι είναι ικανό να του επιτρέψω να μου δώσει τα φώτα του ή την βοήθεια του. Πρέπει να εμπιστεύομαι την κρίση του, να έχω αποδεχθεί το γενικότερο σκεπτικό του, αλλά και την στάση της ζωής του.

    Το θέμα είναι ο τρόπος που θα αξιολογήσω τις απαντήσεις που θα πάρω από το κάθε άτομο που θα απευθυνθώ, οι οποίες μπορεί να είναι και διαφορετικές από άτομο σε άτομο και ανάλογες με αυτόν που έχω απέναντι μου. Επιλέγω φυσικά αυτή που προσαρμόζεται στις δικές μου ανάγκες και "πάει" περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μου. Όπως ρωτώ, έτσι επιτρέπω και να με ρωτούν αν κρίνουν κάποιοι ότι έχω κάτι πω για το θέμα τους και τους οποίους τους ευχαριστώ. Το εκτιμώ!  

    Απογοητεύομαι πολύ όμως όταν διαβάζω απόλυτα γραφόμενα, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν άτομα που μπήκαν στον χώρο "χθες" με καθοδήγηση από άλλα άτομα και που μέχρι τότε είχαν πλήρη άγνοια για το BDSM και τις εκφράσεις του, αν και διατυμπανίζουν ότι το είχαν μέσα τους (φυσικά σαν kinky παιχνίδι και όχι σαν BDSM έκφραση).
    Θεωρώ λοιπόν γι αυτά τα άτομα, ότι μπορεί να είναι ίσως αρκετά έξυπνα, να έχουν πιάσει το νόημα και γενικότερα τη φιλοσοφία του χώρου, αλλά είναι απαράδεκτο να μοστράρουν στους υπόλοιπους, σαν οι απόλυτοι έχοντες και κατέχοντες των μυστικών και των κλειδιών του BDSM lifestyle.

    Είτε μας αρέσει, είτε όχι, πρέπει να δεχθούμε ότι το ΒDSM είναι αστείρευτο και δεν μαθαίνετε ποτέ…Εκφράζεται με τόσους τρόπους, όσους και οι άνθρωποι που το απαρτίζουν. Μπορεί και κάθε μέρα να είναι και μια νέα έκπληξη.

    Γενικότερα όμως η ζωή μου με έχει διδάξει να είμαι καχύποπτη και δύσπιστη. Δεν πιστεύω τίποτε απ' αυτά που ακούω και διαβάζω γενικότερα όπως επίσης πιστεύω μόνο τα μισά απ' αυτά που βλέπω.

    Αγαπητέ Iwna πρέπει να ρωτάς πάντα για κάτι που δεν γνωρίζεις, ή και που αμφιβάλεις για το σωστό της επιλογής σου….Δεν είναι ντροπή (και το ξέρεις). Έτσι θα εκπλαγείς αφού θα καταλάβεις ότι θα ανακαλύπτεις σε κάθε γωνιά του δρόμου ότι σε περιμένει κάτι άγνωστο και καινούριο προς εσένα.

     
     
  5. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Συμφωνώ και επαυξάνω και με αυτό και με την πάντα τεκμηριωμένη άποψη της Κα. SM aArt Lady
     
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Αυτο ακριβως ειναι ανταλλαγη αποψεων και πραγματικα ενα στοιχειο που για μενα κανει ενα Κυριαρχο να ειναι Κυριαρχος.Κανεις δεν γεννηθηκε να ξερει οτιδηποτε,ποσο μαλλον για ενα τοσο ιδιαιτερο χωρο οπως ο δικος μας.
    Μακαρι να ειχαν ολοι το θαρρος να ρωτανε πραγματα οταν δεν γνωριζουν παρα μετα να ερχονται τα ασχημα αποτελεσματα.Ας μην ξεχναμε οτι "παιζουμε" καποια παιχνιδια τα οποια και σωματικα και ψυχικα μπορει να τραυματισουν εαν δεν υπαρχει προσοχη,ασφαλεια και λογικη.Η συναινεση ειναι δεδομενη για μενα.

    Να κανω και την αρχη λοιπον.Θα ηθελα ενημερωση σε οτι αφορα "παιχνιδια" με το νερο (water plays)
    Εαν καποιος εχει ασχοληθει,εχει εμπειριες πανω στο θεμα πραγματικα θα εκτιμουσα καποια πληροφορηση πανω σε τεχνικες,ασφαλεια και after care.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Συνυπογράφω.
     
  8. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Με την προϋπόθεση πως η όποια συμβουλή δε λαμβάνει το χαρακτήρα υπόδειξης , τότε ναι θα συμφωνήσω κι εγώ με τους υπόλοιπους.
     
  9. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Η ευχαριστία μου θα είναι διπλή. Πρώτον γιατί κατάλαβες πλήρως το νόημα του νήματος αυτού και δεύτερον γιατί έδωσες μια άκρως εμπεριστατωμένη και στοιχειοθετημένη απάντηση.
    Τα σέβη μου!






    Υ.Γ Φίλτατε Apollyon εάν κατάλαβα σωστά τον τύπο του παιχνιδιού που αναζητάς (βλ. water play) ίσως να έχω να σου δώσω κάποιο παράδειγμα συνοδευόμενο από τις όποιες δικλίδες ασφαλείας
     
  10. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Άρτεμις είναι ευκαιρία να σου εξομολογηθώ, ότι ένας λόγος που σε εκτίμησα όταν σε πρωτογνώρισα, ήταν επειδή σε ένα prive BDSM play party, που έτυχε να είμαστε προσκεκλημένες μαζί και πάνω σε μια πολύ απλή πράξη ενός session, που οι περισσότεροι του χώρου λένε ή νομίζουν ότι ξέρουν να την κάνουν καλά, (είναι να τρελαίνεσαι) είπες ότι "δεν ξέρω να το κάνω, αλλά θέλω να το μάθω" και το άλλο το θεϊκό. … "Σαν άτομο δεν με εκφράζει αυτή η πράξη, αλλά θα ήθελα να γνωρίζω να την κάνω αν χρειαστεί"

    Αυτά τα λόγια που τα είπες δημόσια και χωρίς ντροπές, ήταν μια σφραγίδα γνησιότητας της Κυριαρχίας σου, αλλά και το έναυσμα να πω μέσα μου αλλά και συζητώντας με μια καλή μου φίλη που επίσης το άκουσε… "Αυτή η γυναίκα είναι αυθεντική, δεν είναι δήθεν και φυσικά είναι όντως δική μας"

    Άρτεμις είσαι μια πραγματική Κυρία και η αλήθεια είναι ότι έμαθες πολύ καλά αυτό που τότε δεν γνώριζες.  


    Με ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο σου…

     
     
  11. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Δείγμα ανεπάρκειας & αδυναμίας ή μήπως όχι;

    Ο χώρος του BDSM είναι "δια βίου μάθησις"..Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα..
     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Δείγμα ανεπάρκειας & αδυναμίας ή μήπως όχι;


    ιωνα ρωτας αν:
    ... είναι για τον ίδιο δείγμα ανεπάρκειας υποστήριξης του status του και αδυναμίας
    κι εγω λεω: ναι , ειναι δείγμα ανεπάρκειας υποστήριξης του status του και αδυναμίας αφου υπολειπεσαι του στατους σου και αναγκαζεσαι να ρωτησεις.
    και ερωτω: ειναι υποτιμητικο αυτο?
    και τοποθετουμαι: ειναι γενναιοτης η συναισθηση και παραδοχη της οποιας αδυναμιας του ατομου και η προσπαθεια του να μειωνει συνεχως τινοντας στο τελειο το απολυτο το ιδανικο .