Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος thaleia, στις 18 Μαρτίου 2009.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Δεν πιστευω πως υπαρχει "καταλληλη"ηλικια.Ισως ομως να ειναι πιο σωστο ,οχι με την ηθικη εννοια,πιο χρηστικο τελος παντων να μαθεις πρωτα τα βασικα και μετα να παρεις ειδικοτητα,εφ'οσον αισθανεσαι την αναγκη.
    Πρωτα γινεσαι γενικος γιατρος,μετα παιρνεις ειδικοτητα χειρουργου και ακομα πιο μετα νευροχειρουργου...
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    οταν διαβασα το νημα καπου με ενοχλησε διοτι ο νους μου πηγε σε λαθος κατευθυνση ..... ωστοσο βλεπω απο τις απαντησεις οτι δεν ηταν αυτο που σκεφτηκα στην αρχη (περι γονεων και bdsm που ειμαι απολυτα κατηγορηματικος εναντια)

    πολυ σωστα ανεφερε η Syrah οτι φαντασιωσεις Σ/Μ μπορει να εχει καποιο παιδι απο πολυ νεαρη ηλικια .. και σιγουρα πρεπει να ερευνηθει απο τον γονεα αν ερθει στην αντιληψη του ... θεωρω ωστοσο τα 16 ως το αδιαπραγματευτο φυσικο συνορο για σεξουαλικους και ερωτικους πειραματισμους ... απο εκει και περα εχει να κανει περισοτερο με την αντιληψη θα ελεγα και οχι με την ωριμοτητα .. αλωστε η ωριμοτητα και η σοβαροφανια μαζι με τον συντηριτισμο ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους .. κυριως θα προσεχα αν το παιδι αντιλαμβανεται το τι σημαινει εναλακτικος ερωτισμος και πως αυτο γινεται κοματι της ζωης
     
  3. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό,με το ποια θεωρείται η καταλληλότερη ηλικία,έναρξης ενασχόλησης,ενός ατόμου,με το bdsm.Θα με ενδιέφερε όμως να μάθω αν υπάρχουν σχετικές έρευνες-αναφορές,που συμπεριλαμβάνουν τέτοια στοιχεία.

    Εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι,στην ηλικία των 25,έχοντας όμως διανύσει 6 χρόνια βανίλλα σχέσεων.
    Ξεκίνησα τις σεξουαλικές μου επαφές,μετά την ενηλικίωσή μου και αυτό θα ήθελα να κάνει και η κόρη μου.
    Βέβαια,άλλα χρόνια τότε..


    Η ενασχόλησή μου με το bdsm,ξεκίνησε τυχαία μιας και έμπλεξα με κακές παρέες   αλλά τελικώς,με κερδισε. 

    Θα ήθελα η κόρη μου να μην μπλέξει με κακές παρέες ποτέ,και να αρέσκεται στο παγωτό βανίλλα με λίγη kinky τρούφα,έστω ..  
     
  4. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    έτσι είναι incomplete μου εάν πέσεις στα ναρκωντικά και το BDSM δεν εχει γυρισμό. Ασε που οι πιο hardcore θα δικάζονται και ως κουκουλοφόροι πια... 


    Προτείνω να μην κάνει ποτέ κάποιος σεξ. γιατι εν τελει κρύβει πολλούς κινδύνους και δεν προσφέρει και τίποτα κοινωνικώς και ηθικώς οφέλειμο.
     
  5. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    E..xm..τον Elysium έκανες quote!  
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα με ευχαριστούσε το γεγονός το παιδί μου να ασχοληθεί με το bdsm...

    Το παγωτό βανίλια με κίνκι τρούφα, με αρέσει...
     
  7. Storm

    Storm Regular Member

    Γενικό συμπέρασμα πάντως είναι ότι δε μας πολυαρέσει η ιδέα ΄του να μπουν τα παιδιά μας στο χώρο, κι ας είμαστε εμείς μέσα, έτσι; Σαν να δυσανασχετούμε κάπως...
     
  8. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    ναι έχεις δίκιο Lady Dementia ήθελα να κανω quote και τους δύο...  

    επιπλέον βρε παιδιά διακρίνω μια εθελοτυφλία. Και εξηγούμαι. Πραγματικά πιστεύετε ότι μπορείτε να έχετε λόγο στις σεξουαλικές επιλογές του παιδιού σας? Εσείς ρωτήσατε τους γονείς σας για τις σεξουαλικές σας επιλογές?

    Πιστεύετε δηλαδή πως οι γονείς μπορούν ή πρέπει να έχουν λόγο στις σεξουαλικές προτιμήσεις ενος 16χρονου ή θου κύριε ενός 20χρονου? Γιατί τολμώ να πω πως το βλέπετε λίγο φαντασιακά το ζήτημα, λες δηλαδή και σας πρόσφερε κανείς τη δυνατότητα να το κάνετε ή να εκφέρετε άποψη (εφόσον το μάθετε που είναι άλλο ζήτημα).


    στην καλύτερη και σπάνια περίπτωση το μόνο που θα μπορείτε να κάνετε είναι να στηρίξετε τις επιλογές του/της. Όποιες κι εάν είναι αυτές. Κατι που πιθανότατα δεν θα κάνετε όπως δεν έκαναν και οι γονείς μας (και είχαν εξίσου καλές προθέσεις). Και δεν σας κατηγορώ τώρα ως κακούς γονείς, να εξηγούμαστε.

    ΥΓ ο μόνος λόγος που αυτή η συζήτηση δεν μου φαίνεται τελείως επί χάρτου είναι αυτός που ανέφερε η Storm. Ότι δηλαδή λίγο πολύ προβάλουμε μέσα από το τι θα θέλαμε για τα παιδιά μας σε σχεση με το bdsm, το τι θέλουμε και νιώθουμε εμείς.

    είναι σαν εκείνο το παιδικό παιχνιδάκι που βάζεις την κουκλιτσα σου να πει στη μαμά πόσο τη μισεί.
     
  9. Re: Απάντηση: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο... Συνειδητοποίηση.
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    Το αν με ευχαριστεί κάτι ή όχι απέχει πάρα πολύ από το αν θα επέμβω ή όχι αν θα σεβαστώ ή όχι την επιλογή του παιδιού μου... Εύχομαι επίσης το παιδί μου να μπορεί από μόνο του να στηρίζει τις επιλογές του και να μη χρειάζεται τη μαμά και το μπαμπά για αυτό το σκοπό.... Επίσης λέω να διατηρώ στο ακέραιο να έχω μια άποψη για κάτι χωρίς να σημαίνει κάτι παραπάνω από αυτό. Αν λοιπόν το παιδί μου αποφασίσει κάτι το οποίο τυχόν δε με ευχαριστεί... αυτό καλά κάνει και το κάνει εγώ καλά κάνω και δεν ευχαριατιέμαι... δικαίωμα εκατέρωθεν και των δύο να νιώθουν ελέυθερα αυτά που νιώθουν. Το θέμα ξεκινάει και γίνεται πρόβλημα όταν ο γονιός πάει να επέμβει. Εκεί με βρίσκεις σύμφωνη...

    Αναφορικά με τις προβολές, και εδώ δε θα με βρεις σύμφωνη, διότι μπορεί να συμβαίνει αυτό που λέει η storm, μπορεί και όχι. Όπως δεν νιώθω ενοχή για ότι είμαι και ότι κάνω, επίσης δεν εξωραϊζω και δεν έχω ανάγκη να έχω "πίστη" σε αυτό που κάνω και απολαμβάνω... απλά ούτε ενοχές... ούτε ανάγκη να υποστηρίζω μέχρι θανάτου αυτό που πράττω για να αποδείξω κάτι, ή να να δικαιώσω τις επιλογές μου... Προσωπικά δεν διακατέχομαι από τέτοια άγχη... 
     
  11. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?




    Mesodo,είμαι σίγουρη πως το παιδί μου,ποσώς θα ενδιαφερθεί για την δική μου γνώμη αναφορικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Είναι πιθανό δε,να μην μου τις γνωστοποιήσει καν. Και πολύ καλά θα κάνει. Αυτό που ενδιαφέρει εμενα σαν γονιό,είναι,να εχει συνειδητοποιημένες επιλογές και εγώ με τη σειρά μου,θα φροντίσω να το στηρίξω και να το συμβουλεύσω,είτε σε θέματα bdsm είτε σε οποιονδήποτε τομέα!

    Απλά εξέφρασα μια επιθυμία μου,που καθόλου δεν εχει σκοπό να μπει εμπόδιο στις προτιμήσεις του παιδιού μου. 

     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    αν και η ερωτηση δεν ειχε να κανει με τη θεση που ισως παιρνουμε σαν γονεις απεναντι στα παιδια μας,
    (απλα η ερωτηση που μου τεθηκε για την κορη μου ηταν η αφορμη για να προβληματιστω για την ηλικια)
    παρ' ολα αυτα βγηκε μεσα απο το διαλογο και αυτο.
    θελω να πω λοιπον οτι απο τη στιγμη που εχω αποδεχτει αυτο που ειμαι και το εντασσσω στα πλαισια του φυσιολογικου, δεν νοιωθω ενοχες, δεν ντρεπομαι, δεν το κρυβω, γιατι να εχω αντιρηση να ειναι και το παιδι μου ετσι αν το εκφραζει? (και οποιο στατους το εκφραζει).
    βεβαια και αντιρηση να ειχα δικο μου θα ηταν το προβλημα κι οχι δικο του.