Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχια και βαρβαροτητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 22 Μαρτίου 2009.

  1. cider

    cider Kitchen master

    Και στο κάτω-κάτω, αν μου ρθει να ρίξω και μια αγριοφωνάρα για εφέ θα τη ρίξω, χωρίς δεύτερη σκέψη.
     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Ένα μοντέλο κυριαρχίας που ανέκαθεν με ενέπνεε, είναι αυτό του μαέστρου που διευθύνει μια ορχήστρα με την μπαγκέτα του, σε αντιδιαστολή με το μαστίγιο του σαδιστή. Ο πρώτος παράγει μουσική, ο δεύτερος, κραυγές πόνου.
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απάντηση: Re: Κυριαρχια και βαρβαροτητα

    Πολυ ενδιαφερον,ευχαριστω 
     
  4. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Δεν μιλησε κανεις για την εκ γενετης κυριαρχικοτητα αλλα αυτη που προσπαθουν καποιοι να επιδειξουν ως κυριαρχια.Αυτο την κανει επικτητη λοιπον,πραγμα που προφανως καμμια σχεση δεν εχει με την Κυριαρχια.Οπως και να εχει ομως ετσι το αντιλαμβανομαι εγω,οποτε το οχι που εβαλες ειναι ασχετο.Τουλαχιστον η 12χρονη ενασχοληση μου με τον χωρο αυτο ως Κυριαρχος αυτο μου εχει δειξει.
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    α) Μπορείς να τεκμηριώσεις την αναφορά σε 'εκ γενετής κυριαρχικότητα' παρακαλώ;

    β) Χρησιμοποιείς τις λέξεις 'κυριαρχικότητα' και 'κυριαρχία' με αδόκιμο τρόπο. Αν μου επιτρέπεις την παραίνεση, φρονώ πως καλό θα ήταν να ανατρέξεις σε κάποιο λεξικό.
     
  6. engelsblood

    engelsblood Regular Member

    ισως απλά να αυτοχαρακτηρίζονται κυρίαρχοι,ενώ στν πραγματικότητα είναι κοινοι σαδιστές...
     
  7. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    α)Να την τεκμηριωσω?Παντου γυρω μας υπαρχει.

    β)Και εγω θεωρω αδοκιμο το φρονω αλλα δεν σε στελνω σε λεξικα.Υπαρχουν κι αλλες λεξεις.Νομιζω,πιστευω,κλπ.Το αδοκιμο που το ειδες στο πως χρησιμποιω τις 2 λεξεις?
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    α) Ναι, θα ήθελα αν μπορείς και έχεις την καλοσύνη να τεκμηριώσεις τη διατύπωση πως η κυριαρχικότητα είναι μία ιδιότητα που φέρει κανείς εκ γενετής. Πιστεύω ότι το θέμα που θίγεις έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα ήθελα αν δεν σου είναι κόπος να παραθέσεις μια τεκμηρίωση έστω 5-10 γραμμών ή και κάποιους συνδέσμους όπου θα μπορούσα να διαβάσω περισσότερα πράγματα.

    β) 1)Το "φρονώ" στην παραπάνω πρότασή μου είναι απολύτως δόκιμο καθώς σημαίνει ακριβώς "νομίζω", "πιστεύω"*, ρήματα που από όσο βλέπω αναγνωρίζεις ως ορθά για την περίπτωση. Συνεπώς πρόκειται για μία διαφορετική λέξη για να εκφράσει κανείς την ίδια έννοια, και άπτεται της αισθητικής του το ποια θα επιλέξει.

    *φρονώ [fronΟ] P10.9α (μόνο στο ενεστ. θ.) : (λόγ.) έχω τη γνώμη, την πεποίθηση, νομίζω, πιστεύω. [λόγ. < αρχ. φρονω]

    Πηγή: Ηλεκτρονικός Κόμβος ΚΕΓ

    (Αν έχεις και άλλες ενστάσεις επί λέξεων που δεν άπτονται άμεσα του θέματος του νήματος, τις συζητάμε αν θέλεις κατ' ιδίαν για να μην επιβαρύνουμε την τρέχουσα συζήτηση.)

    2) Το αδόκιμο στη χρήση των λέξεων "κυριαρχικότητα" και "κυριαρχία" τεκμηριώνεται από το γεγονός πως αυτό που γράφεις, στη νεοελληνική, δεν βγάζει κάποιο νόημα.

    "Κυριαρχικοτητα δεν εμπεριεχει Κυριαρχια γιατι πολυ απλα μοιαζει σε αυτην χωρις να εχει επιτευχθει": Η κυριαρχικότητα είναι μία ιδιότητα του χαρακτήρα, δεν μπορεί να "μοιάζει" με την κυριαρχία που είναι μία κατάσταση, ούτε και να "διαφέρει" από αυτή με κριτήριο το ότι "δεν έχει επιτευχθεί". Διότι:
    a) H φράση "η κυριαρχικότητα έχει (ή δεν έχει) επιτευχθεί" δεν βγάζει νόημα. Μία ιδιότητα δεν "επιτυγχάνεται", αλλά "εκφράζεται" (το αν εκφράζεται με τρόπο αποτελεσματικό και επιφέρει επιτυχία του στόχου είναι άλλο θέμα).
    b) Μία ιδιότητα του χαρακτήρα μας (κυριαρχικότητα) και ένα γεγονός/μία κατάσταση (κυριαρχία) δεν στέκει να αξιολογηθούν σε κοινή κλίμακα και να συγκριθούν.
    c) H κυριαρχικότητα όχι μόνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της κυριαρχίας αλλά το επιδιώκει, και όταν το επιτύχει κάθε άλλο συμβαίνει παρά το ότι αυτή (η κυριαρχικότητα) παύει να υφίσταται. Εκτός αν υπονοείς ότι ο κυριαρχικός άνθρωπος είναι σε mode dominant μέχρι την επίτευξη ενός στόχου (κυριαρχία), και μόνο, υπόθεση που όμως καθόλου δεν συνάδει με τη διατύπωσή σου πως είναι κανείς κυριαρχικός "εκ γενετής".

    "Δεν μιλησε κανεις για την εκ γενετης κυριαρχικοτητα αλλα αυτη που προσπαθουν καποιοι να επιδειξουν ως κυριαρχια.": Αν αντικαταστήσεις τη λέξη "αυτή" με τη λέξη στην οποία αναφέρεται, δηλαδή "κυριαρχικότητα", η φράση σου γίνεται "Δεν μίλησε κανείς για την εκ γενετής κυριαρχικότητα, αλλά για την κυριαρχικότητα που προσπαθούν κάποιοι να επιδείξουν ως κυριαρχία» και ομοίως δεν βγάζει νόημα. Αν είχες ξεκινήσει με την παραδοχή πως a) η κυριαρχία είναι μία κατάσταση όπου ένας κυριαρχεί επί του άλλου (δηλαδή ότι προϋποθέτει την ύπαρξη ενός άλλου ως πεδίο κυριαρχίας), και b) πως η κυριαρχικότητα είναι μία ιδιότητα του χαρακτήρα ενός, θα γίνονταν αντιληπτό πως η διατύπωση «κάποιος επιδικνεύει την κυριαρχικότητά του ως κυριαρχία» στερείται νοήματος. [Παρεκτός και αν σε κάποια BDSMική ορολογία που αγνοώ, «κυριαρχικός» σημαίνει «ο που θα ήθελε, αλλά δεν μπορεί, να είναι κυρίαρχος» ή «ο που κάνει προσπάθεια να κυριαρχήσει, αλλά αποτυγχάνει» και «κυρίαρχος» σημαίνει «ο που εκ γενετής κυριαρχεί, χωρίς όμως να είναι κυριαρχικός (δηλαδή χωρίς να θέλει ή να προσπαθεί να κυριαρχεί)», και συνεπώς κυριαρχικός και κυρίαρχος είναι κατηγορούμενα που το ένα αποκλείει το άλλο. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλώ να με παραπέμψεις στο αντίστοιχο λεξικό όρων.]
     
  9. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor


    Για να καταλαβεις τι ακριβως εννοω

    Πιστευω οτι καποιος δεν γινεται Κυριαρχος,γεννιεται.Ετσι λοιπον η κυριαρχικοτητα θα μεινει παντα κυριαρχικοτητα οσον αφορα αυτο που αναφερει η madlene στο συγκεκριμενο νημα.

    Βαση αυτου λοιπον,μια ιδιοτητα επιτυγχανεται μιας και πραγματικα ολοι μας θελουμε να γινουμε καλυτεροι,ειτε υποτακτικοι/ες ειτε Κυριαρχοι/ες.Για να το θεσω ακομα καλυτερα και δοκιμα μιας και αρεσκεσαι σε τετοια πραγματα (προσωπικα συχενομαι τετοιο τροπο ομιλιας γιατι τα πραγματα ειναι ηδη δυσκολα για ατομα τα οποια δεν κατεχουν ορολογιες και ειναι καινουργια στον χωρο),μια ιδιοτητα αποκταται μεσα απο την εκπαιδευση ειτε αυτη ειναι Κυριαρχικου ατομου ειτε υποτακτικου.
    Προσωπικα εχω δει παμπολλες φορες "κυριαρχους" να προσπαθουν να επιβληθουν με τετοιο ασχημο τροπο,οπως αναφερει η madlene και για αυτο χρησιμοποιησα αδοκιμους για σενα ορους,για να διακωμωδησω την κατασταση που περιεγραψε και εθεσε σε εμας σαν απορια.
    Οσον αφορα το b)σαφως και κρινονται και αξιολογουνται ειδικα εδω μεσα.Να θεσω ενα παραδειγμα.Οταν παλαιοτερα καποιο μελος εκρινε τα παιχνιδια μεταξυ γυναικων ως ανωμαλα,αηδιαστικα κλπ κλπ δεν ειδα κανεναν να του απαντα εκ της διαχειρησης "Μία ιδιότητα του χαρακτήρα μας (κυριαρχικότητα) και ένα γεγονός/μία κατάσταση (κυριαρχία) δεν στέκει να αξιολογηθούν σε κοινή κλίμακα και να συγκριθούν."
    Εφοσον κατι πεφτει στην αντιληψη μας (αδοκιμο ε?) μπορουμε να το κρινουμε.Σε αυτο σε παραπεμπω στις απαντησεις που εχω λαβει σε παλαιοτερο νημα μου με τιτλο "Περι Κριτικης"
    Παμε στο c).H κυριαρχικοτητα σαφως και εμπειριεχεται αλλα οχι αυτη που περιεγραψε η madlene.Για αυτην μιλησα αλλωστε.Ειναι δοκιμο να την ονομασουμε "κακη κυριαρχικοτητα" ?Οσον αφορα το 2ο κομματι που αναφερεται στο c) οχι δεν υπονοω ποτε τιποτα και απανταω ξεκαθαρα και ισως κουραστικα τονιζοντας για μια ακομη φορα οτι Κυριαρχος γεννιεσαι δεν γινεσαι*.
    Κλεινοντας εαν λαβεις υποψη σου το οτι απαντησα για την "κακη κυριαρχικοτητα" νομιζω οτι τα πραγματα γινονται πολυ απλουστερα για να καταλαβεις τι εννοω.Διακωμωδηση γινεται απο εμενα.Προφανως εχουμε διαφορετικη αισθηση του χιουμορ.

    *Για να γινω απολυτα κατανοητος.Δεν εννοω οτι ισως δεν υπαρχει γονιδιο το οποιο καθοριζει τι θα γινει καποιος στην ζωη του,Κυριαρχος ή υποτακτικος.Αυτο ομως που πιστευω ειναι οτι κατι στην βρεφικη ή και παιδικη ηλικια ακομα,"τυπωνεται" στο μυαλο μας χωρις ισως καν τις περισσοτερες φορες να το θυμομαστε και καθοριζει την σεξουαλικη και οχι μονο συμπεριφορα μας.

    Υ.Γ. Φροντισε να βρεις κατι αλλο να χρησιμοποιεις εκτος του "φρονω".Ποτε δεν εβλαψε η ποικιλια και πιστεψε με κουραζει αφανταστα.Παρα πολλοι που διαβαζουν το φορουμ μου το εχουν αναφερει και σε σημειο καποιοι να σε αποκαλουν και αντι για syrah,η κα "φρονω".Δεν ειναι προσβλητικο αυτο ουτε εχει σκοπο να σε ειρωνευτει.Φιλικη συμβουλη ειναι

     
     
    Last edited: 24 Μαρτίου 2009
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    μαλλον εσυ δεν εχεις καταλαβει τι γραφεις.
     
  11. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    εξηγησε μου το underherfeet.
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    μα...αν αυτο το "κατι" προκυπτει στην βρεφικη η παιδικη ηλικια,προφανως ειναι προιον επηρεασμου του περιβαλλοντος, αρα γινεσαι ,δεν γεννιεσαι.