Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πεδία ταπείνωσης - υπάρχουν στεγανά;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 9 Ιανουαρίου 2009.

  1. Χαίρομαι Ηλία για την άποψή σου
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Γιατί;
     
  3. μα γιατί συμφωνώ.Τι πιο απλό?
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    female η διατύπωση πως αυτός που εξευτελίζεται δεν λαμβάνεται υπόψη ως άνθρωπος από εκείνον που τον εξευτελίζει, ουδεμία πρόσφυση στη λογική έχει για λόγους που εν μέρει καλύφθηκαν από τους προλαλήσαντες. Ακόμη και σε ετυμολογική ανάλυση της λέξης αν είχες προχωρήσει θα είχες καταλήξει στο συμπέρασμα πως για να υποτιμηθεί εσκεμμένα η αξία κάποιου, θα πρέπει νωρίτερα να έχει εκτιμηθεί ως αξία.

    Πέρα από αυτό, η διατύπωση πως παραμένει γενικά αδιάφορο το ότι ο δεχόμενος τον εξευτελισμό είναι άνθρωπος, δεν σε καθιστά vanilla, αλλά μάλλον anti-bdsm. Δεν αλληλοθεωρούμεθα ζώα οι προκείμενοι στο BDSM, αν δεν έχει γίνει αντιληπτό.
     
    Last edited: 27 Μαρτίου 2009
  5. Jomaru

    Jomaru Guest


    επετρεψε μου να διαφωνησω .. εχω συναντησει και ποσο μαλλον εχω μαθει για γεγονοτα που οι αφεντρες θεωρουσαν τους σκλαβους τους ζωα.. και τους φερονταν αναλογα.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν αντελήφθην πως οι -καθόλα δυσάρεστες κατά τα λοιπά- εξαιρέσεις που αναφέρεις έχουν σχέση με το σχόλιό μου, αγαπητέ Jomaru. Δεν είναι όλες οι κυριαρχικές γυναίκες κοινωνικά αμόρφωτες, ούτε όλοι οι υποτακτικοί άνδρες στερούμενοι αυτοσεβασμού. Η λοιδορία του χώρου τόσο από τους προαναφερθέντες, όσο και από εκείνους που επιμένουν να τους ανάγουν σε αντιπροσωπευτικά BDSMικά μοντέλα, καλό θα ήταν να σταματήσει κάποια στιγμή.

    Κλείνοντας την παρένθετη συζήτηση, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι προτιμώ να δοθεί η ευκαιρία να πραγματευτούν το θέμα του νήματος, όσοι έχουν αντίληψη αναφορικά με τη διαφοροποίηση της ταπείνωσης εν γένει, από την ταπείνωση στο BDSM, ακόμη και αν απαντήσουν μονάχα δύο - τρεις.
     
  7. female

    female Contributor


    Χαίρομαι που μετά από έναν ολόκληρο μήνα και, μελέτης της μιας πρότασης που έγραψα επί του θέματος, κατέληξες στα παραπάνω συμπεράσματα. Μια λέξη όμως κάνει τη διαφορά -- "Αυτό που θα με ξεχωρίζει πάντα ως βανίλλα, είναι η αδυναμία μου να δεχτώ πως κατά κύριο λόγο, παραμένει γενικά αδιάφορο πως αυτός / αυτή που εξευτελίζεται κλπ. είναι άνθρωπος." -- το "γενικά". Δεν ισχυρίζομαι πως είναι χαρακτηριστικό όλων, αν και πιστεύω πως υπάρχει γενικά.

    Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν θα τα σχολιάσω.



     
  8. Jomaru

    Jomaru Guest

    θα ξανα διαφωνισω μαζι σου και θεωρω οτι η απαντηση σου αυτη περι κοινωνια αμορφωτων και τα λοιπα ειναι μεροληπτικη.. (για να μην πω ρατσιστικη). δεν ξερω με ποια κριτηρια χαρακτηριζεις ετσι μερικους ανθρωπους που εχουν αυτη την αντιληψη για την κυριαρχεια και την υποταγη, δεν θα κρινω επι της παρουσης εαν αυτο ειναι σωστο ή λαθος (υποκειμενικα) αλλα ο χαρακτηρισμος αυτος που αν θυμαμαι καλως τον εχεις χρησιμοποιησει και αλλη φορα ειναι προσβλητικος. φυσικα δεν θα θεσω στον εαυτο μου τον ρολο του δικηγορου για αυτην την ''κατηγορια'' των φιλων μας, αλλα ο δικος σου λογος που ειναι βαρυγδοπως , μηχανικως πολλες φορες και με κυρος αλλες (προσωπικο σχολιο γιατι εχεις καποιο ''αξιωμα'' στην κοινοτητα που εμπνεει φοβο διαγραφης και οχι σεβασμο προς την ''Syrah''). εκτος και αν ολα αυτα ειναι μια μεθοδος ταπεινωσης α λα bdsm!  

    τελος , κλεινοντας θα ηθελα να πω οτι σε μια κοινοτητα συζητησεων οπως αυτη δεν θα πρεπει κανεις να προσπαθει να ''φιμωνει΄΄ αποψεις καπως ετσι : '' λοιδορία του χώρου τόσο από τους προαναφερθέντες, όσο και από εκείνους που επιμένουν να τους ανάγουν σε αντιπροσωπευτικά BDSMικά μοντέλα, καλό θα ήταν να σταματήσει κάποια στιγμή.

    Κλείνοντας την παρένθετη συζήτηση, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι προτιμώ να δοθεί η ευκαιρία να πραγματευτούν το θέμα του νήματος, όσοι έχουν αντίληψη αναφορικά με τη διαφοροποίηση της ταπείνωσης εν γένει, από την ταπείνωση στο BDSM, ακόμη και αν απαντήσουν μονάχα δύο - τρεις.''

    γιατι νομιζω, ελπιζω και θελω ο καθε ενας μας μπορει να κρινει, να συγκρινει και να αφομοιωνει αν θελει τις αποψεις του καθε συνομιλητη του, συμφωνα με τα δικα του κριτηρια.

    ασφαλως αυτη η παραθεση μου, δεν ειναι αρχη μιας ''λογομαχιας''..

    οσο για το θεμα μας στην αρχικη του βαση.. η ταπεινωση που δεχεται ο καθε υποτακτικος και δινει ο καθε κυριαρχικος φυσικα κι εχει τα στεγανα και τα ορια της οπως αυτα οριοθετουνται απο τους δυο ή περισσοτερους που απαρτιζουν αυτη την σχεση. αλλωστε δεν νομιζω οτι αν δεν περνας καλα θα εμενες σε μια οποιαδηποτε σχεση..
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    female & Jomaru, αν έχετε την καλοσύνη παραμείνετε στο θέμα του νήματος, στο βαθμό που σας ενδιαφέρει. Το θέμα του είναι αρκετά σημαντικό για εμένα.  
     
  10. Jomaru

    Jomaru Guest

    δεν νομιζω οτι ειμαι εκτος θεματος καθως παραθετω την αποψη μου για το θεμα και την διαφωνια μου απεναντι στην δικη σου καθως και στους απρεπεις χαρακτηρισμους σου.