Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master V, στις 2 Απριλίου 2009.

  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Νομίζω ότι ο διάλογος σ' αυτό το νήμα συνεχίζεται μόνο και μόνο γιά την απόλαυση που μας προσφέρει ο διάλογος, ως τέτοιος. Γιατί το θέμα κατ' εμέ έχει κλείσει, από τον ίδιο το νηματοθέτη, και ήδη από το αρχικό ποστ θα έλεγα ή έστω, μετά από κάποιες μικρές διευκρινίσεις στη συνέχεια:


    Μυαλό και σώμα λοιπόν, ομού και αδιαιρέτως, και καλύτερα αποτελέσματα γιά το σώμα (περισσότερη "χαρά στα σκέλια μας" δηλαδή γιά να το πω "ωμά" μιά κι αρκετός λόγος έγινε γιά ωμοφαγίες), εφ' όσον συμμετέχει στη διαδικασία λιγάκι παραπάνω και το μυαλό...

    Δεν νομίζω κανείς να διαφωνεί επί της ουσίας μ' αυτά.





    Το "Να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους" του Μπορίς Βιάν τό έχεις διαβάσει, αγαπητέ vautrin;


     
  2. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Το "Να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους" του Μπορίς Βιάν τό έχεις διαβάσει, αγαπητέ vautrin;


    [/QUOTE]

    ομολογώ πως όχι... αξίζει;
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!


    Κατ' εμέ, αξίζει. Η γραφή του είναι πολύ διασκεδαστική, και δίνει και μιά άλλη οπτική γι' αυτό που έλεγες πιό πάνω... Είναι και φτηνό. Εκδόσεις "Γράμματα".

     


     
  4. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!



    Προσυπογράφω.



     
  5. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    +1

    θα προσθετα μονο πως ...
    το ασχημο ειναι πως ο θεμα εχει κλεισει απο τον ιδιο το νηματοθετη
    μια και νομιζω πως ειχε πολλα περιθωρεια να παει ... πολυ μακρια .  
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Το θέμα καλέ μου Durcet, είναι ότι συνήθως διαχωρίζουμε τον άνθρωπο (πάνω, κάτω κεφάλι) Για εμένα δεν υπάρχει πιο εσφαλμένος διαχωρισμός... Αδύναμος και κακομοίρης εραστής μπορεί να είναι και κάποιος που είναι γεμάτος κομπλέξ και συμπλέγματα...

    Συμφωνώ. και όχι μόνο 
     
  7. llazouli

    llazouli Contributor

    Πολύ σωστή παρατήρηση και αξίζει να το συζητήσουμε αναλυτικότερα ίσως σε άλλο thread. Είναι τουλάχιστον αστείο να εφαρμόζονται μηχανιστικές διαδικασίες εκπαίδευσης, λες και απευθυνόμαστε σε ''ζωάκια''που όταν χτυπήσει το κουδουνάκι θα συμμορφωθούν στις εντολές. Ότι γινόταν εδώ και πενήντα χρόνια στα παιδάκια προσχολικής αγωγής, είναι ποτέ δυνατόν να υιοθετούνται ως περιούσιοι μέθοδοι εκπαίδευσης από νοήμονες ενήλικες;
    Kατά τη γνώμη μου αυτός που είναι Δάσκαλος δεν περιορίζεται σε κανένα μάνιουαλ οδηγιών. Δεν αναγράφει εις τριπλούν κώδικες καθηκόντων και υποχρεώσεων προς γνώση και συμμόρφωση, για να επιβεβαιώσει το κύρος του. Ο τρόπος που σκέφτεται, όχι αυτά που λέει αλλά αυτά που πράττει, η αλληλεπίδραση με τον άλλο είναι που επιδρά καθοριστικά και διαμορφώνει, χωρίς την ανάγκη καμίας εντολής, το τοπίο της κυριαρχίας του.

    Αν ο σκοπός μου είναι η πρωκτοδιαστολή, το τιμιότερο είναι να το επιχειρήσω σύμφωνα με όλα όσα γνωρίζω για την πρωκτοδιαστολή. Είναι πραγματικά γελοίο να το ''ντύνω'' με θεωρίες ποιοτικών βελτιώσεων του ψυχισμού και άλλες μπούρδες.
    Τα παιχνίδια του μυαλού αναμφίβολα είναι το αλατοπίπερο, αλλά απείρως δυσκολότερα στη σύνθεση. Όσο όμως γοητευτικά μπορεί να γίνουν, αναλόγως με ττη έμπνευση και ικανότητα των συμμετεχόντων, άλλο τόσο επικίνδυνα μπορεί να εξελιχθούν. Κανείς δεν παίζει ανώδυνα με το μυαλό του άλλου και ούτε είναι σε θέση να ξέρει τι συνέπειες μπορεί να έχουν σε έναν ευαίσθητο ή ανισόρροπο άνθρωπο.

    Κατ' εμέ και οι δυό θέσεις έχουν εξίσου δίκιο, όταν δεν αποτελούν ''λύσεις ανάγκης'' και πειθαναγκασμού σε προσωπικές εμμονές. Αν εκφράζουν την αλήθεια μας, ο άλλος/η έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί ξεκάθαρα το τοπίο και να νιώσει κατα πόσο τον εκφράζουν ή όχι. Αν επιλέξει να μπλεχτεί σε καταστάσεις που τις βιώνει ως λαβύρινθο, δική του και μόνο η ευθύνη και κακό του κεφαλιού του.
     
  8. female

    female Contributor






    Σωστός ο φίλος, Master V. Κρέας άφθονο. Το ερώτημα είναι αν το θέλεις.

    Και επίσης το να θυμάσαι πως γίνεσαι αυτό που τρως, αυτό που κάνεις στην καθημερινότητά σου. Άρα αν θες να γίνεις κρέας, ή απλώς παραδέχεσαι (δεύτερο ενικό πρόσωπο που δηλώνει γενικότητα, μην το πάρεις προσωπικά) με τις επιλογές σου πως είσαι ήδη. Καλή η παραμύθα του "εγώ είμαι σπέσιαλ κομμάτι εξαιρετικό και μοναδικό αλλά όλοι οι άλλοι είναι κρέας", μα και να 'σαι, γίνεσαι τσιτσί προτού το μυριστείς. (Θυμήθηκα τώρα το μάγο Peter Greenaway, που στην ταινία Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του ο εραστής της, δείχνει τα ρούχα της γυναίκας να αλλάζουν χρώμα καθώς μπαίνει σε χώρο με διαφορετικό χρώμα -- αν την έχεις δει θα το θυμάσαι.) Το πότε ακριβώς μετατρέπεσαι σε κρέας ο ίδιος/α είναι αδιόρατο -- δεν υπάρχει σημείο τομής, αλλά μια μέρα είσαι πια.



    .



    Δύσκολο πράγμα να κάτσεις να ασχοληθείς με τον άλλον. Αφού το κρέας είναι fast food κι ετούτο θέλει χρόνο, και είναι να το 'χεις και στο χαρακτήρα σου να θες να ασχολείσαι. Με τι κριτήρια να διαλέξεις με ποιον θα ασχοληθείς; Της αγοράς, εννοείται, όπως στα αυτοκίνητα, στα παπούτσια κλπ. -- get the best bargain around μετά από μια καλή έρευνα αγοράς, ε; λολ


    Το θέμα ίσως είναι γιατί να ασχοληθείς. Η προσωπική μου απάντηση είναι γιατί μου ταιριάζει, το γουστάρω και γιατί σέβομαι τον εαυτό μου ακόμα και στον κόσμο του adsl.




    Θα προσυπογράψω και τις ενστάσεις περί διαχωρισμού μυαλού - σώματος των προλαλησάντων. Μα δεν υπάρχουν μόνο αισθήσεις που παίρνουμε από τα ερεθίσματα (sensations) από τη μια και αμιγείς σκέψεις από την άλλη. Καλώς ή κακώς, ο πρωτογενής κεντρικός επεξεργαστής μας είναι ο συνδυασμός αίσθησης και συναισθήματος (δεν αναφέρομαι σε καρδούλες, αγαπούλες και νιανιά φιογκάκια). Aυτό νομίζω εννοούσε και η elfcat παραπάνω, πως αν το "στομάχι" μας λέει όχι, το μυαλό θα σφάλλει αν πει ναι. Όταν λέμε "εγκεφαλικός" συνήθως εννοούμε μετά από συνειδητή επεξεργασία δεδομένων, όμως το τι νιώθουμε, πάλι ο εγκέφαλος το διαδικάζει, σε βαθιά συνεργασία με το σώμα.


    Δεν αρνούμαι διόλου την απαραίτητη ύπαρξη της λογικής, όχι όμως "εξωτερικά" και στημένα. Αν η λογική δεν είναι ή δεν γίνεται βίωμα, θα σκορπίσει στον αέρα - και η λογική χρειάζεται στέρεη υλική βάση να "πατήσει". Δεν θα αρνηθώ ακόμα το οτι κάποτε-κάποτε ένα από τα δύο "κεφάλια" παίρνει κεφάλι (προβάδισμα) έναντι του άλλου, με λίγα λόγια είναι στιγμιαία πιο κυρίαρχο. (Δεν μου διαφεύγει επίσης πως συχνό τρικ κυριαρχίας, βανίλλα ή μη, είναι το να φέρει κανείς το/ην άλλο/η σε τέτοια κατάσταση καύλας ή συναισθηματικού μπλοκαρίσματος, που κάθε λογική άμυνα είναι στιγμιαία ανενεργή.) Μετά, όμως, από τον τεράστιο διωγμό της ... σάρκας που έχει υποστεί η ύλη από τις θρησκείες, τον αρχαίο διαχωρισμό σώματος-πνεύματος και το σύγχρονο κατατεμαχισμό των πάντων, κρίνω ευτυχέστερο να λειτουργώ συχνότερα σαν ένα. Με πιθανά εναλλασσόμενα στιγμιότυπα κυριαρχίας των επί μέρους μου.



     
  9. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Tα βιβλία ναι, ευχαρίστως, το μυαλό όχι.

    Από κάποιο σημείο κι έπειτα, η ομορφιά δεν αρκεί κι η ανοησία καθίσταται ντεκαυλέ.
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Και γιατί η ομορφιά να μη συνάδει με το μυαλό? Ο Μπράντ Πητ δεν είναι μόνο όμορφος. Το αυτό και ο Τζώρτζ Κλούνει...
     
  11. Master V

    Master V Regular Member

    Αγαπητή llazouli αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση που κάνεις και με οδηγεί στο να κάνω την ακόλουθη διευκρίνιση. Όταν μιλάμε για «παιχνίδια του μυαλού» δεν εννοούμε μια μπούρδα που θα «ντύσει» μια επιφανειακή και ρηχή σχέση ή σκοπό, για να δώσει άλλοθι ή να πλασαριστεί ως κάτι που ενδεχομένως «αξίζει» για να καμφθούν οι αναστολές. Συμφωνώ μαζί σου ότι το «παιχνίδι» μπορεί να είναι επικίνδυνο και επώδυνο (και για τους δυο) για αυτό έχει σημασία ποιανού το μυαλό γαμάς, και σε ποιον εμπιστεύεσαι ή ανοίγεις τη πόρτα (του μυαλού σου). Σίγουρα θέλει προσοχή!!! Όμως πιστεύω ότι αν πραγματικά θέλει κάποιος να πάρει τα μέγιστα από το «παιχνίδι της σχέσης» (ή να στο πω αλλιώς: αν έχει χορτάσει to fuck around αλλά αισθάνεται ορεξάτος to fuck in deed το mindfuck που λέει και η Lady_Dementia είναι εκ των ων ουκ άνευ) τότε το «πείραγμα» είναι απαραίτητο ακόμα και για τη πρωκτοδιαστολή!!!


    Αγαπητή female με την ευκαιρία να σου πω πόσο πολύ χαίρομαι τη συμμετοχή σου στα νήματα μου και αλλού, αν και μερικές φορές διαφωνώ σε επι μέρους σημεία των όσων γράφεις. Συνήθως όχι επί της ουσίας.
    Τώρα το συγκεκριμένο θέμα που ανοίγεις έχει πολύ ζουμί. Πρώτα απ’ όλα συμφωνώ ότι ο εγκέφαλός μας λειτουργεί ως ολότητα. Δεύτερον πρέπει να πω ότι ναι, υπάρχουν πρωτογενής ή αρχέγονες λειτουργίες του εγκεφάλου αλλά και πιο εξελιγμένες. Τις αρχέγονες οι νευροφιλοσοφοι τις ονομάζουν 4F, fighting, fleeing, feeding and fornicating –or fucking και στα ελληνικά μάχη- πάλη (για την επιβίωση ή την κυριαρχία), τροπή σε φυγή, σίτιση (διατροφή) και γαμίσι (για αναπαραγωγή ή απόλαυση). Αυτές οι θεμελιώδεις λειτουργίες συναντώνται εκτός από τον άνθρωπο και σε όλα τα θηλαστικά αλλά και στα άλλα είδη με στοιχειώδη εγκέφαλο. Πέραν όμως αυτού, στον άνθρωπο και σε κάποια ακόμα θηλαστικά υπάρχουν και κάποιες πιο εξελιγμένες λειτουργίες. Η φαντασία, η επινόηση, η νοηματοδότηση, η γλώσσα, η λογική ή η εκλογίκευση κλπ. Δεν μιλάω για λογική στο σεξ. Αν το κείμενό μου είναι διατυπωμένο έτσι ώστε να οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα ευχαρίστως να το διευκρινίσω. Το σεξ που αναφέρει η elfcat και εσύ απ’ ότι καταλαβαίνω αφορά το σεξ του επιπέδου των 4F. Απόλυτο θεμιτό αλλά χασμουριέμαι. Όταν ήμουν στην εφηβεία βέβαια μόνο αυτό ήθελα. lol... Δεν λέω ότι είναι υποδεέστερο, ίσως είναι και αγνότερο ή και καλύτερο για ορισμένους. Για μένα και για μερικούς ακόμα υποθέτω, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό (πια). Ή για να το πω αλλιώς (όπως το έχω αναφέρει και σε άλλο νήμα): για να αναγνωρίσεις την αξία της «καθαρής» καύλας πρέπει να επιστρέψεις στην πρωτογενή ηδονή αφού πρώτα περιπλανηθείς συνειδητά στον κόσμο της νόησης, της γνώσης και της εμπειρίας. Όπως νομίζω θα συμφωνούσε ο DocΗeart και ο Ηλίας που έβαλε το θέμα της γεύσης στην αρχή του νήματος, «πρέπει να γίνεις gourmet για να καταλάβεις την αξία μιας ζουμερής μπριζόλας». Επ’ ουδενί δεν διακρίνω τη σχέση σώματος – πνεύματος με την έννοια του κατρεσιανού δυισμού που κυριάρχησε στη θρησκεία και την δυτική παράδοση. Σαφώς και για ένα πρόκειται. Αλλά αυτό το ένα κάνει διάφορες δουλειές με διάφορους τρόπους. Η ποιοτική διαφορά που προτείνω εστιάζεται σε μια εσκεμμένα «πειραγμένη» επανατοποθέτηση στο πρωταρχικό!


    Sooooo right!!  




    ...
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Συμφωνώ μαζί σου με μια μικρή παρατήρηση. Καλό είναι όταν τοποθετούμαστε να έχουμε υπόψιν μας, ότι κάποιοι έχουν κάνει το ταξίδι που περιγράφεις και άλλες διαδρομές και έχουν καταλήξει πάλι στην πρωτογενή ηδονή, αφήνοντας πίαω τους όλη τη γνώση που απέκτησαν, γιατί πια δεν την έχουν ανάγκη. Βλέπεις για να "γαμήσεις ένα μυαλό" , για οποιδήποτε λόγο, αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το δικό σου...  Αλλιώς το μυαλό αυτό θα χαμουρηθεί, όπως χασμουριέσαι εσύ για την πρωτογενή ηδονή που δεν πήγε παραπέρα  ... Βλέπεις τουλάχιστον για εμένα η τοποθετησή σου ίσως με προκαλούσε νοητικά πρό πολλών πολλών ετών. Σήμερα πια, στα σαράντα μου, "ξέρω" ότι δεν έχει "αξία" για εμένα... Φυσικά αναγνωρίζω την αξία που μπορεί να έχει για εσένα ή και για άλλους...

    Άλλως, υπάρχουν άνθρωποι που σχετίζονται με τους άλλους όντας απλώς ο εαυτός τους... χωρίς ανάγκης "πειραγμάτων" κλπ.
     
    Last edited: 5 Απριλίου 2009