Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master V, στις 2 Απριλίου 2009.

  1. Avel

    Avel Regular Member

    Απάντηση: Re: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!


    Πολύ σωστά τα λες αγαπητή madlene.
    Μέχρι όμως να Τον βρεις Αυτόν τι κάνεις???
    Μπορεί να πάρει χρόνια για να έρθει. Μπορεί και να μην έρθει ποτέ!
    Δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να περιμένεις τόσο???
    (Συχνότερο αυτό το φαινόμενο είναι στις γυναίκες.)
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Ειναι γενικο το ερωτημα σου και δεν ειμαι η καταλληλη να απαντησω,αλλωστε τον εχω βρει ηδη 
     
  3. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    @Master_V, post #18,

    Ως φαίνεται, έχουμε ριζικά διαφορετική προσέγγιση στο θέμα καύλας / επιθυμίας.

    «Η καύλα χρειάζεται αντικείμενο για να εξυφανθεί»: Δηλαδή όταν ξυπνάτε το πρωί με στύση και καταφεύγετε σε έναν νωχελικό αυνανισμό, δρομολογώντας κάποια πρόχειρη ανάμνηση, φαντασίωση ή και τίποτα απολύτως, πώς το ονομάζετε; Εκτός κι αν δεν κάνετε τέτοια πράγματα από τότε που φύγατε από την εφηβεία...

    «Η καύλα ως σεξουαλική διέγερση δηλώνει την σεξουαλική επιθυμία. Η μια είναι η αιτία και η άλλη το αποτέλεσμα (εντάξει μπορεί να υπάρχει το αποτέλεσμα και ακούσια αλλά δεν μιλάμε γι αυτό)»: Ναι, η επιθυμία εκδηλώνεται κατά κανόνα ως σεξουαλική διέγερση / καύλα, αλλά η καύλα δεν προϋποθέτει την ύπαρξη επιθυμίας. Παράδειγμα: λέμε «είμαι καυλωμένος για μπύρες» αλλά και «πεθύμησα μια Κάιζερ». Στην πρώτη περίπτωση θέλω να πιω ένα υγρό με τη γεύση της μπύρας – την αφαιρετική της γεύση. Στην δεύτερη περίπτωση, δε θέλω να πιω οποιαδήποτε μπύρα, αλλά μια συγκεκριμένη γεύση – ίσως μάλιστα αν δεν καταφέρω να την βρω να μην πιω καν μπύρα, αλλά κρασί.

    «Δεν συντάσσομαι βεβαίως με τα περί «αύρας» κλπ, διότι ξέρουμε ότι όλα είναι φυσική και χημεία. Ο εγκέφαλος προκαλεί αυτό που λες επιθυμία και αυτό που λες καύλα. Τίποτε άλλο»: Να διορθώσω τον όντως ατυχή όρο «αύρα», τον οποίο χρησιμοποίησα προκειμένου να γενικολογήσω - μα δίχως καμιά «μεταφυσική» απήχηση. Ας πούμε λοιπόν «κατάσταση» αντί για «αύρα». Κατά τ’ άλλα, το επιχείρημά σας μοιάζει να συναιρείται στο τίποτα. Ναι, όλα είναι θέματα φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου εν τέλει. Ε, και; Πού μας οδηγεί αυτή η παραδοχή; Αυτή είναι η πυρηνική έριδα μεταξύ νεύρο- και ψυ- προσέγγισης: το να λέμε ότι γνωρίζουμε τους μηχανισμούς βάσει των οποίων λειτουργεί ο άνθρωπος σαν ψυχοσωματική ολότητα, δεν αποτελεί ερμηνεία των μηχανισμών αυτών. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος των σωματικών αντιδράσεων σε συνθήκες ερωτικού πλησιάσματος προκαλούνται από τις φερομόνες. Αυτό απλώς περιγράφει αλλά δεν ερμηνεύει το γιατί νιώθουμε όπως νιώθουμε σε αυτή τη φάση, ούτε γιατί η αίσθησή μας με διαφορετικούς ανθρώπους είναι τόσο διαφοροποιημένη.

    «Η επιθυμία μάλλον είναι μια εξήγηση της αιτίας που προκαλεί τη καύλα. Μια λογικοποίηση του γεγονότος. Μου σηκώνεται όταν σε βλέπω άρα μάλλον σε επιθυμώ»: Εδώ θα μιλήσω εμπειρικά κατ’ ανάγκην καθώς δε μου έχει τύχει ΠΟΤΕ να μου σηκωθεί άμα τη θέα κάποιου. Μπορεί να μου σηκωθεί όταν είμαι ξεκούραστη, ευδιάθετη, όταν νιώθω σωματική ευεξία, όταν έχω χαμηλά επίπεδα άγχους, όταν έχω πιει μέτρια ποσότητα αλκοόλ, όταν έρχομαι σε επαφή με ερεθίσματα που αφορούν στο σεξ με τον τρόπο που μου αρέσει, όταν με φλερτάρει κάποιος που μου αρέσει – αλλά ποτέ βλέποντας κάποιον άγνωστο σε μένα, δεν πα’ να ‘ναι κι ο Άδωνις. Ασφαλώς, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που γνωρίζω, στη θέα των οποίων μου ανάβουν όλοι οι διακόπτες, αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την όψη τους αλλά με την φυσική τους παρουσία, συνεπώς με την δυνατότητα για άμεση σεξουαλική επαφή. Αυτούς τους επιθυμώ και κατά συνέπεια καυλώνω πανεύκολα μαζί τους. Βεβαίως, υπάρχει και ο κρίσιμος αντίλογος ότι είμαι γυναίκα.

    «Αυτό που λέω «διανοητικό πείραγμα» είναι μια φυσική διαδικασία που προηγείται κατά τη γνώμη μου της καύλας και έχει εργαλειακό χαρακτήρα, στοχεύοντας να μεγιστοποιήσει την διέγερση και για τα δύο μέρη»: Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι εννοείτε με τον «εργαλειακό χαρακτήρα» του «διανοητικού πειράγματος». Μου έρχεται στο νου η περιγραφή ενός φίλου στον άλλον για το πώς έριξε μια γκόμενα: «Κι εκεί που το μωρό έχει ήδη ψαρώσει με τον Χάιντεγκερ, της πετάω κι έναν Βιτγκενστάιν και την αποτελειώνω σου λέω!» Όπως αντιλαμβάνεστε, διαφωνώ άρδην με αυτού του τύπου την εργαλειακότητα. Πάνω απ’ όλα γιατί για μένα η σεξουαλικότητα είναι καίριος τρόπος να καλλιεργήσεις την αυτογνωσία και τη γνώση σου για τον κόσμο, κι όχι ένας μάταιος αυτοσκοπός. Αλλά για να συζητήσουμε γι’ αυτό, θα έπρεπε να μεταφερθούμε από το πλάνο της επιθυμίας / διέγερσης, σε αυτό της απόλαυσης.

    @female, post #32,

    Η ταινία του Greenaway Ο μάγειρας, ο κλέφτης... έχει εξόχως εντυπωσιακές και βίαιες σκηνές. Την είδα εδώ και πολλά χρόνια και πέρα από την γενικότερη γκριναγουεϊκή ζοφερή ατμόσφαιρα, το μόνο που θυμάμαι είναι η αλλαγή στο χρώμα των ρούχων της γυναίκας όταν άλλαζε χώρο. Η επισήμανσή σας αυτή είναι η πολλοστή που με οδηγεί στο να σας επιθυμώ, καθώς η επιθυμία μου οργανώνεται στη βάση της φοράς του βλέμματος. Δυστυχώς, το γεγονός ότι η καύλα μου δομείται πάνω σε ποταπές, όλως διόλου σαρκικές ανατομικές λεπτομέρειες, με οδηγεί στο να βλέπω σχετικά δύσκολο το να καταλήξουμε σε αχαλίνωτο σεξ. Ωστόσο έχετε τον αμέριστο θαυμασμό μου και νιώθω την ανάγκη να σας υποβάλλω τα εγκεφαλικά σέβη μου.

    Τέλος, ως προς το θέμα «εγκεφαλική κυριαρχία» (που αν δεν κάνω λάθος στο παρόν νήμα τέθηκε αρχικά σαν «εγκεφαλική επαφή»), μου άρεσε ο αφορισμός του petran78: «Γάμησε μου πρώτα το μυαλό εννοούν συνήθως διώξε τις αναστολές μου». Εκτενής συζήτηση πάνω στο θέμα έχει γίνει σε πολλά νήματα και κυρίως στο: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t13445/
     
  4. Master V

    Master V Regular Member

    camera_obscura strikes back!!!
    (σχόλιο και απάντηση στο παραπάνω ποστ)

    Δεν θα σχολιάσω τα περί διαφοράς μας για τον ορισμό σεξουαλικής επιθυμίας και σεξουαλικής διέγερσης εκτός από τούτο: Όταν επιθυμώ, επιθυμώ κάτι. Όταν θυμώνω θυμώνω με κάτι. Όταν καυλώνω, καυλώνω για κάτι. Όταν διψάω, διψάω για κάτι. Όταν αγαπώ, αγαπώ κάποιον κ.ο.κ. Είναι θεμελιώδης ιδιότητα του εγκεφάλου μας, για οποιοδήποτε διανοητική λειτουργία να κατευθύνει τη σκέψη μας έξω από αυτόν. Γι αυτό το λόγο δημιουργείται και η δυιστική ψευδαίσθηση του σώματος και του εαυτού. Άρα κρατάμε το όταν καυλώνω, καυλώνω με κάτι. Ακόμα και όπως λες «είμαι καυλωμένος για μπύρες» η καύλα μου κατευθύνεται σε κάτι έξω από εμένα. Σε όλες τις μπύρες του μπαρ για παράδειγμα.. Δεν το συζητάω άλλο αυτό. Καταλαβαίνεις γιατί μιλάμε. Το αντικείμενο υπάρχει (ακόμα κι αν δεν υφίσταται, όταν σκέφτομαι για παράδειγμα ένα φανταστικό ον)

    Με την επισήμανσή σου περί λειτουργίας και «ερμηνείας της λειτουργίας» από εμάς, συμφωνώ απόλυτα. Γι αυτό και δεν δέχομαι οτιδήποτε ψυχ. καθότι αποτελεί ερμηνεία και μόνο. Αυθαίρετη και υποκειμενική. Όπως έλεγε ο Κλιντ Ίστγουντ, οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες . Ο καθένας έχει από μια. Το ίδιο ισχύει και για τις ερμηνείες!!! lol

    Όταν λέω ότι «Μου σηκώνεται όταν σε βλέπω άρα μάλλον σε επιθυμώ», δεν εννοώ κάτι άλλο από αυτό που λες ότι σου ανάβουν όλοι οι διακόπτες, (όταν με βλέπεις)… Βεβαίως υπάρχει η πολύ ουσιαστική διαφορά ότι είσαι γυναίκα. Αυτό δεν είναι αμελητέο ούτε ελαφρό επιχείρημα. Αλλιώς καυλώνει ο άντρας αλλιώς η γυναίκα. Για να μην πούμε ότι το βίωμα είναι διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο (που είναι).

    Όσο για τον εργαλειακό χαρακτήρα, εσύ η ίδια αναφέρεις την καλλιέργεια της αυτογνωσίας πχ. Αυτό είναι μια εργαλειακή, χρηστική λειτουργία της σεξουαλικότητας. Αν δεν υπήρχε αυτή η χρηστικότητα της σεξουαλικότητας θα μιλάγαμε για «μάταιο» όπως λες, αυτοσκοπό. Μπορώ να σημειώσω μερικές πρόχειρες ακόμα χρηστικές – εργαλειακές λειτουργίες του «διανοητικού πειράγματος» για χάρη του σεξουαλικού αποτελέσματος. (η αναφορά είναι τυχαία και όχι αξιολογική) Άρση ηθικών αναστολών (που αναφέρθηκε ήδη), Διεύρυνση ορίων του πόνου κλπ. Τροποποίηση των αισθητικών κριτηρίων. Βαθύτερη γνώση του συντρόφου και του εαυτού σου. Παράταση της προσμονής και αύξηση της προσδοκίας. Δημιουργία ψευδαισθήσεων. Δημιουργία νέων φαντασιώσεων. Δημιουργία συστολής (ντροπής) που μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένους διεγερτικά. Δημιουργία άγχους (το ίδιο με το προηγούμενο). Ηρεμία. Παραμύθιασμα. Οικειότητα. Ανοικειότητα. Φόβος. Εμπιστοσύνη. Τεχνητή ανάμνηση ή ενδοσκόπηση... Και ένα σωρό άλλα που οι «ειδικοί» του φόρουμ θα τα ξέρουν καλύτερα και μπορούν να συμπληρώσουν περισσότερα!!!
     
  5. Avel

    Avel Regular Member

    Απάντηση: Re: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

     
  6. female

    female Contributor





    Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και ευχαριστώ πολύ. Φευ, αγαπητή camera_obscura, και να έχεις τις ανατομικές λεπτομέρειες μιας σύγχρονης Αφροδίτης την Μήλου, πέραν του αμέριστου θαυμασμού μου και για αυτές, ο εγκέφαλός μου δεν θα μπορέσει να υποβληθεί σε αλλαγή κατεύθυνσης γούστων. Ο χαρακτήρας μου, ο οποίος εδράζεται τόσο στο τσερβέλο όσο και στην κορμάρα μου, αδυνατεί να κινηθεί με ερωτικό ενδιαφέρον προς άλλα θήλεα. Μια αλλαγή περιβάλλοντος ίσως να βοηθούσε, πάλι. Αν είχαμε αμφότερες φάει καμιά καμπάνα 30 ετών στη στενή και περνάγαμε παρέα στο διάστημα αυτό εσώκλειστες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού χωρίς πολλές ελπίδες σύντομης εξόδου, δεν αποκλείω την πιθανότητα και να σου την έπεφτα κάποια στιγμή και για αχαλίνωτο σεξ αν ταίριαζαν τα χνώτα μας και ως χαρακτήρες. Είμαι βέβαιη πως τότε θα μάθαινα σιγά-σιγά και με τα χρόνια να σε ποθώ παθιασμένα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απολαμβάνω απέραντα το πνεύμα των κειμένων σου μιας και είστε από τους ανθρώπους που με "φτιάχνει" να διαβάζω. Όχι με διαφορετικό τρόπο απ' οτι ο Μισέλ Φουκώ, για παράδειγμα.







    Master V ευχαριστώ και χαίρομαι που είμαι ευπρόσδεκτη σε νήματά σου. Επ' αυτών που γράφεις, νομίζω πως καταλαβαινόμαστε αλλά και όχι. Δυσκολεύομαι να σου απαντήσω, όμως, γιατί η οπτική μας είναι κάπως διαφορετική στο θέμα. Σεβαστότατες οι προσωπικές σου επιλογές, αλλά όπως βλέπεις, πέραν του εγκεφαλικού στιγμιότυπου που είναι ουσιαστικότατο, εντάσσω κι ένα σωρό άλλα. Το χαρακτήρα, το συναίσθημα, την ενστικτώδη ενσυναίσθηση, και ακόμα, την κατεύθυνση ζωής, τη συμβατότητα σε γενικές γραμμές, παρά τις εκατοντάδες πιθανές μικρολεπτομέρειες σίγουρης ασυμβατότητας. Λίγο πολύπλοκο το σχήμα, το αναγνωρίζω, αλλά έτσι είναι η μαγειρική άμα δεν φτιάχνει μονίμως αυγά τηγανητά.




     
  7. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Open Your Mind and the Ass Will Follow!!!

    Ειπα κ γω να καθυστερησω μπας κ γλυτωσω το στοιχημα,σε ειδα ομως να φουλαρεις διαρκως σα βυτιοφορο
    οποτε...φωναξα τον σερβιτορο!
    (σορυ για τη παρενθεση Master V)