Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

The Smoke

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

?

Καπνίζεις;

  1. Ναι

    161 vote(s)
    61,0%
  2. Κάπνιζα, αλλά το έκοψα.

    28 vote(s)
    10,6%
  3. Όχι

    75 vote(s)
    28,4%
  1. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Re: Απάντηση: Re: The Smoke

    Έχεις δίκιο την έγραψα λάθος. Ήθελα να πω ότι η καταπίεση που δέχονται οι καπνιστές είναι τρομερή. Αυτή η απαγόρευση πρέπει να τους δημιουργεί στερητικό σύνδρομο. Το καταλαβαίνω και ας μην καπνίζω.

    Από την άλλη ακόμα και αν αποσυνδέσω την καπνίστρια από την κινηματογραφική της εικόνα, ακόμα και τότε μου λέει πολλά. Μια Αφέντρα που καπνίζει μου θυμίζει άλλα, είναι (πιθανόν) μια απειλή, έχει έναν άλλον τρόπο να χρησιμοποιήσει το σκλάβο της. Το έχω δοκιμάσει και ήταν μια διαφορετική εμπειρία.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The Smoke

    Εδώ διαφέρουμε, μιας και το κάπνισμα προσωπικά το συνδύαζω με κακή φυσική κατάσταση και ελλιπή αντοχή 
     
  3. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The Smoke

       
    Αυτή είναι η αλήθεια!

    Και μπορεί η η εικόνα της επιβλητικής αφέντρας που συν όλα τα άλλα καπνίζει κιόλας να είναι πολύ ελκυστική στο...internet ωστόσο εκτός virtual riality η εικόνα της καπνίστριας αφέντρας που βήχει και έχει βρογχίτιδα μου φαίνεται πιο "πραγματική"!
     
  4. kat_slave

    kat_slave New Member

    Το τσιγαρο ειναι το αγαπημενο μου φετιχ,το λατρευω 
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Ωραίες οι γυναίκες που καπνίζουν στις ταινίες του κινηματογράφου.


    Ευτυχώς δε βρωμάει το τσιγάρο τους.
     
  6. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

     


     
     
    Last edited by a moderator: 16 Απριλίου 2009
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: The Smoke

    Το χάλι της το μαύρο ούτως ως ή άλλως ως ηθοποιός
     
  10. llazouli

    llazouli Contributor

    ''Το τσιγάρο είναι η τελειότερη μορφή μιας τέλειας απόλαυσης: σύντομη, έντονη και που σε αφήνει πάντα ανικανοποίητο''
    Όσκαρ Ουάιλντ


    Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο καπνός από πολιτικής άποψης. Στο ''ποιείν'' βρήκα ένα πολύ ωραίο σχετικό άρθρο και παραθέτω ένα κομάτι του:

    Οι φασίστες αντιπαθούσαν το τσιγάρο. Το θεωρούσαν «αστικό βίτσιο». Ούτε ο Μουσολίνι, ούτε ο Φράνκο, ούτε ο Χίτλερ κάπνιζαν. Μάλιστα ήταν η ναζιστική Γερμανία που πρώτη κήρυξε ανελέητο πόλεμο στο κάπνισμα. Το κύριο σύνθημα της αντικαπνιστικής εκστρατείας ήταν: «Το σώμα σου ανήκει στον Φύρερ και στο Έθνος». Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ο εαυτός σου δεν ανήκει ποτέ σε σένα. Ανήκει στον Ηγέτη, στο Κόμμα, στο Έθνος. Ήταν στο Γʼ Ράιχ που το τσιγάρο θεωρήθηκε ως η κύρια αιτία του καρκίνου και καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο όρος «παθητικό κάπνισμα». «Στο σπίτι μου απαγορεύεται η είσοδος στους καπνιστές» έγραφε ο Χίτλερ. Γιʼ αυτό, στα παράνομα πάρτι που διοργάνωναν οι νέοι στη Γερμανία, η κύρια εκδήλωση αντίστασης στα ναζιστικά γούστα, εκτός από το άκουσμα της τζαζ, ήταν το κάπνισμα.

    Όσο για την Αριστερά, εκείνη φαίνεται πως είχε μεγάλη αδυναμία στο ντουμάνι. Ο Μαρξ έλεγε ότι «το “Κεφάλαιο” δεν θα μου αποπληρώσει ούτε τα τσιγάρα που κάπνιζα γράφοντάς το». Ο Ένγκελς ήταν φανατικός καπνιστής. Η Ρωσική Επανάσταση δε ήταν τυλιγμένη σε ένα σύννεφο από καπνό τσιγάρων. Για να το καταλάβει κανείς, αρκεί να διαβάσει τη σκηνή της συνέλευσης των Σοβιέτ στο βιβλίο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ. Μια από τις σπάνιες ανθρώπινες χειρονομίες του Στάλιν, που λάτρευε την πίπα του, ήταν το ότι επέτρεπε το κάπνισμα στα γκουλάγκ. Για τους φυλακισμένους το τσιγάρο είναι πάντα ένα νησί απόλαυσης σε μια θάλασσα αηδίας. Ο Μάο κάπνιζε επίσης σαν φουγάρο. Δεν ξέρουμε εάν επέτρεπε και αυτός το κάπνισμα στα δικά του γκουλάγκ. Και ο κύκλος κλείνει με τον Τσε και τον Κάστρο και τα περίφημα cohiba τους. Σήμερα, αφού οι ουτοπίες της Αριστεράς έγιναν καπνός και άφησαν πίσω τόνους στάχτης, Δεξιά και Αριστερά συγκλίνουν και στο αντικαπνιστικό πνεύμα. Ως μια επιπλέον ένδειξη άραγε ότι η εποχή που ζούμε είναι γενικώς άκαπνη;

    Ένας κόσμος μη αμαρτωλών.

    πηγή: Ποιείν - Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης » Γκάζμεντ Καπλάνι, Σήματα καπνού και φονταμενταλισμού
     
  11. pure_pleasure_seeker

    pure_pleasure_seeker Regular Member

  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: The Smoke

    @ madlene, pure pleasure seeker
    Καλό το illustration και η διαφήμιση για να ταυτιζόμαστε και να νιώθουμε χαρούμενοι με χαμόγελο colgate, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι άλλη... 


    "Μάστιγα ο καρκίνος του πνεύμονα απ' το τσιγάρο


    Σε πρώτη αιτία θανάτου εξελίσσεται ο καρκίνος του πνεύμονα, και στις γυναίκες ξεπερνώντας ακόμα και τις περιπτώσεις θανάτου από καρκίνο μαστού.

    Τη θλιβερή αυτή διαπίστωση κάνουν επιστήμονες του Ινστιτούτου Υγείας της Αυστραλίας. Όμως και Έλληνες επιστήμονες προβλέπουν ότι ο καρκίνος του πνεύμονα θα είναι σε λίγα χρόνια πρώτη αιτία θανάτου και στις Ελληνίδες εξαιτίας του καπνίσματος. Θύματα του καρκίνου του πνεύμονα ήταν παραδοσιακά οι άνδρες. Όμως τα τελευταία χρόνια, αυτό φαίνεται ότι αλλάζει. Σε Αμερική, Βόρεια Ευρώπη και Αυστραλία πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Περισσότερο και από τον καρκίνο του μαστού.
    Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για 1 στους 5 θανάτους. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στις επιπτώσεις του καπνού.

    Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες κατέχουν την ευρωπαϊκή πρωτιά στο κάπνισμα. Κάτι που η πολιτεία προσδοκά να αλλάξει με την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου του 2009.
    Μόνο στη γειτονική μας Ιταλία όπου η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει τέσσερα χρόνια, υπήρξε μείωση των εμφραγμάτων κατά 11% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ στην Αυστραλία με την εφαρμογή του μέτρου οι νέοι καπνιστές μειώθηκαν κατά 30%.

    Ο καρκίνος αποτελεί μάστιγα του 21ου αιώνα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, επτά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη μάχη με το θάνατο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) Δημήτρη Ι. Μπαφαλούκο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 4 Φεβρουαρίου, αν οι σημερινές τάσεις αύξησης του καρκίνου συνεχιστούν, ο εκτιμώμενος αριθμός νέων περιστατικών ανά έτος αναμένεται να φθάσει έως το 2020 τα 16 εκατομμύρια από 10,9 εκατομμύρια που ήταν το 2002.
    Με αφορμή την ημέρα αυτή, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος οργάνωσε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν κατά την επίσκεψή τους στην ιστοσελίδα Ξ Ξ±Ξ³ΞΊΟŒΟƒΞΌΞΉΞ± Ημέρα ΞŽΟ€Ξ½ΞΏΟ… | Ξ Ξ‘Ξ“ΞšΞŸΞ£ΞœΞ™Ξ•Ξ£ Ξ—ΞœΞ•Ξ‘Ξ•Ξ£ Ξ₯ΓΕΙΑΣ.

    Η εκστρατεία εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στον άξονα του προγράμματος Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi-Aventis.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος κ. Μπαφαλούκο, οι πάσχοντες από καρκίνο ανέρχονται σε περίπου 24,6 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στα 30 εκατομμύρια έως το 2020. Περίπου 7 εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν από τη νόσο σε ετήσια βάση. Ο καρκίνος αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους θανάτου, τον δεύτερο μετά τις καρδιαγγειακές νόσους, στις αναπτυγμένες χώρες. Στην Ευρώπη, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 3,2 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου, κυρίως του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του ορθού. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασθενείς χάνουν τη ζωή τους. "Παρά την πρόοδο που σημειώνεται στην έρευνα και τη θεραπεία της ασθένειας αυτής, ο καρκίνος παραμένει σοβαρή μάστιγα για την υγεία" επισήμανε ο κ. Μπαφαλούκος, τονίζοντας ότι όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση της νόσου, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ίασης του ασθενούς. Σημαντικός όμως, είναι ο ρόλος της πρόληψης. Όπως επισημαίνει ο κ. Μπαφαλούκος, δεν αναπτύσσουν καρκίνο όλοι οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση, ενώ μπορεί να προσβληθούν και άνθρωποι χωρίς οικογενειακό ιστορικό της νόσου. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα κατά του Καρκίνου, πολλοί θάνατοι από καρκίνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

    04-Feb-2009


    Πηγή:ert