Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Bdsm Πορνεια και εκπορνευση σκλαβων απο Κυριαρχους

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος JokerGemini, στις 17 Απριλίου 2009.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bdsm Πορνεια και εκπορνευση σκλαβων απο Κ

    Είναι δικαίωμά μου, όπως και όλων, να ασπάζονται όσες θεωρίες θεωρούν ότι they make sense. Δεν είχα υποχρέωση να αναφέρω τις πηγές μου, και δεν την έχω, εφόσον δεν αποτελεί δημοσιευμένο υλικό, Εξάλλου, έχω προσαρμόσει τη θεωρία με τρόπο που θέωρησα εγώ λογικό και σωστό. Όποιος δεν συμφωνεί σε κάτι, μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του και να τις αιτιολογήσει. Θα ακούσω και πάλι πολύ προσεκτικά.

    Γιατί άραγε το πιστεύεις αυτό; Αντέδρασες ιδιαίτερα έντονα και άνευ επιχειρηματολογίας.

    Παλιά το έκανα, πλέον δεν έχω λόγο να το κάνω αυτό. Οπότε, όχι, δεν ισχύει. Παρέθεσα την άποψή μου και αναμένω την συζήτηση, όπως αυτή διαμορφωθεί.

    Mου αρέσει το θρησκευτικό / ηθικό πλαίσιο που μου θυμίζει το κατεστημένο εναντίον του οποίου αγωνίστηκα από μικρή, ένα πλαίσιο το οποίο μου παρείχε, παρόλη την μαλακία του, μια αίσθηση αγάπης και ασφάλειας. Πέραν τούτου, ταυτίζομαι απόλυτα με τις γυναίκες του κόμικ, γιατί έχουν όλες το δικό μου σώμα.
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bdsm Πορνεια και εκπορνευση σκλαβων απο Κ

    Δεν αμφισβήτησα κανένα δικαίωμά σου, ούτε ισχυρίσθηκα πως είχες κάποια υποχρέωση. Εγώ αρχικά σε σένα απευθύνθηκα, εσύ έβαλες στην κουβέντα την παράμετρο "θεωρία άλλου". Είπα απλά, πως δεν είχα λόγο να υποθέσω πως η "θεωρία" δεν ήταν απόλυτα δική σου.

    Το πίστευα, γιατί μου φάνηκε όπως είπα και πριν, περίεργη η έκπληξή σου. Είναι η πολλοστή βεβαίως φορά που κινήθηκα κατ' αυτό τον τρόπο (όπως κάνω συχνά), και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία. Επιχειρηματολογία φυσικά, υπήρξε. Επί της ουσίας. Επί του "γιατί" δεν υπήρξε, διότι δεν υπάρχει γιατί, πέραν του ότι βρίσκω τη λογική σου επί του προκειμένου, εσφαλμένη.


    Το φαντάστηκα. Όπως είπα και πριν λοιπόν, αυτά τα θρησκευτικά, ηθικά, καθεστωτικά εμένα δεν μου λένε τίποτε. Ο σαδισμός μου δεν είναι συμπλεγματικός. Γι' αυτό και τον θεωρώ έμφυτο και εκ γεννετής.


     


     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bdsm Πορνεια και εκπορνευση σκλαβων απο

    Καταλαβαίνεις ασφαλώς ότι αυτή η λογοδιάρροια (αποτέλεσμα ελαφριάς αποπληξίας) απευθύνεται στην D που τόλμησε και έβαλε την θεωρία της βεβήλωσης, αντί να την φχαριστηθεί. Καλέ μου φίλε, είναι υποχρέωσή μου να πω ότι πρώτα τα κάνω και μετά ψάχνω το γιατί. Γι αυτό και σε ρώτησα για τη Μαρί Γκαμπριέλ. Το θεωρώ υγιές το να ψάχνουμε γιατί μας αρέσει κάτι. Θεωρώ μυστηριώδες το να αρνούμαστε να το ψάξουμε, κάτι δεν πάει καλά. Και σίγουρα δεν με "χρωματίζουν" τα ανωτέρω, όταν όλοι γνωρίζουν το παρελθόν μου εδώ πέρα, το πως ξεκίνησα, απλά και αθώα, χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα, και ποιος με βοήθησε να βρω μιαν άκρη. Καθώς και το πού βρίσκομαι σήμερα. Όλα αυτά που λες δεν συνάδουν με την συνολική παρουσία μου στο παρόν φόρουμ, ούτε με τις εμπειρίες μου, τις οποίες μοιράστηκα εξ αρχής με όλα τα μέλη του φόρουμ. Τα θεωρώ άσχετα και πικρόχολα, κατά πάσα πιθανότητα σε μία προσπάθεια να κρύψουν κάτι επώδυνο από εσένα τον ίδιο. Δεν έχεις άλλο λόγο να κάνεις άσχετα και πικρόχολα σχόλια εναντίον μου, όταν γνωρίζεις το παρελθόν μου, παρά μόνο εάν προστατεύεις τον εαυτό σου. Λέει τώρα η ψυχολόγα μέσα μου. Αν δεν ισχύει, διόρθωσέ με, το εύχομαι ειλικρινά.

    Σε τι;Δεν βρήκα ίχνος λογικής επιχειρηματολογίας στα ανωτέρω. Σε παρακαλώ να μας διαφωτίσεις.

    Να δω φωτό σου στο μαιευτήριο να κρατάς μαστίγιο. Αλλοιώς, τσούκου. Δεν με πείθεις. Και μάλλον δεν πείθεις ούτε τον εαυτό σου...
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bdsm Πορνεια και εκπορνευση σ


    Δώρα μου, ούτε θα διαφωτίσω, ούτε θα αιτιολογήσω, ούτε θα προσπαθήσω να πείσω. Δεν έχω καμμία ανάγκη γιά τίποτε απ' αυτά, και να σου πω την αλήθεια, αν ο οποιοσδήποτε βιάζεται να κρίνει αρνητικά τις προθέσεις μου, πρέπει να έχω πολύ ειδικούς λόγους γιά να επιμείνω να τον κάνω να καταλάβει. Εν προκειμένω, δεν έχω.


    Σου είπα κάτι, μου είπες κάτι κι εσύ. Με άκουσες, σε άκουσα. Έμφρονες άνθρωποι είμαστε κι οι δυό μας, ας κρατήσουμε λοιπόν ο καθένας μας ό,τι θεωρεί άξιο να κρατηθεί, από τα λόγια του άλλου. Πιθανώς βέβαια, και τίποτε απολύτως...



     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Bdsm Πορνεια και εκπορνευση σκλαβων απο Κ

    @dora-salonica

    Αυτό που πάντα με εκπλήσσει στους ανθρώπους (ιδιαίτερα, σε εκείνους που μέσα από τα γραπτά τους αφήνουν να διαφανεί η ευρυμάθειά τους (?) ), είναι όταν ανακαλύπτουν την Αμερική με κάτι αιώνες καθυστέρηση και έχουν την πεποίθηση ότι είναι οι πρώτοι που την ανακαλύπτουν. Στην προκείμενη περίπτωση, το bdsm ανακάλυψε την πορνεία, όταν οι περιφρονητικά καλούμενοι vanilla την εφηύραν χιλιάδες χιλιάδων χρόνων πρίν, όπως επίσης εφύηραν τη γλώσσα των συμβόλων. Αυτό που προσωπικά με θλίβει ακόμη περισσότερο είναι ότι αυτές οι απόψεις, μάλλον προϊον ιδεών μεγαλείου ομοιάζουν, παρά με οτιδήποτε άλλο. (Μπορώ να φανταστώ, αυτή η εικόνα μου γεννούν τα γραφόμενά σου, έναν Κ, να φαντάζεται τον εαυτό του ως ιερέα ή Αβράαμ που θυσιάζει το γιό του ή την μαθητευόμενή του κλπ κλπ κλπ, όλα τόσο προβλέψιμα και χιλιοειπωμένα και χιλιοανακαλυμένα, ειδωμένα από όλες τις οπτικές γωνίες, συμβολικές, κοινωνιολογικές, ψυχαναλυτικές, ψυχοπαθολογικές, και όμως θεωρείς ότι έχεις ανακαλύψει την αμερική).

    Εικαστικά ειδωμένο το θέμα: Καλύτερη η ακατέργαστη γύμνια, η άμεση ματιά. η σκληρότητα των γραμμών που χαράσσουν το θέμα, παρά όλο αυτό το δήθεν χρυσοποίκιλτο ένδυμα, που θέλει να κρύψει την γύμνια για να την δικαιολογήσει τόσο ένοχα, που γίνεται χειρότερο από τον χειρότερο εχθρό της.
     
    Last edited: 23 Απριλίου 2009
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bdsm Πορνεια και εκπορνευση σκλαβων απο Κ


    ευτυχώς για μένα, δυστυχώς -μάλλον- για πολλούς, δεν είμαι ούτε κατσίκα  

    και αυτή την Καπποκεντρική προσέγγιση δεν την ξέρω... δεν το έχω κρύψει ποτέ πως οι απόψεις μου προέκυψαν κατά 95% εμπειρικά και το υπόλοιπο διαβάζοντας (βαριέμαι το διάβασμα, προτιμώ τη δράση)
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bdsm Πορνεια και εκπορνευ

    To προτιμότερο...σαφώς. 

    Πόσο χαίρομαι όταν διαφωνούμε συμφωνώντας, and amicably, παρόλα αυτά. Είναι εξαιρετικό, πραγματικά. Πόσο εκτιμώ το πολύ καλό, εντελώς ανδρικό σου μυαλό. Συχνά ξεφεύγω σε συναισθηματισμούς. Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι ότι έχεις συναίσθημα, χωρίς συναισθηματισμό. Αυτό είναι κάτι καλό, μου αρέσει. Δεν μπορώ ακόμη να το κάνω, αλλά το παλεύω, με τη βοήθεια του Κυρίου μου, κυρίως. 

    Quelle dommage! 

    Για το πρώτο σκέλος. Το δεύτερο, το κατανοώ και το συμμερίζομαι. 

    Aγαπητή συνομιλήτρια και συμφορουμίτισα elfcat, το παρόν νήμα δεν διαπραγματεύεται την πορνεία. Θα ήταν μάλλον περιττό να πω ότι δεν διαπραγματεύεται ούτε την θρησκεία.

    Η αρχική έκθεση των συγκεκριμένων θέσεων βρίσκεται στις θεωρίες του Αγκάμπεν, In Praise of Profanation, και στις αρχικές θεωρίες του Walter Benjamin. Συγχωρείστε με παρακαλώ που διαβάζω κιόλας αντί να γαμιέμαι και να μαστιγώνομαι μόνο. Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να δηλώσω ότι δεν με απασχολεί εάν κάποιος Κυρίαρχος έχει αποφοιτήσει μόνο από το δημοτικό, ούτε αν κάποια σκλάβα είναι ντιπ τούβλο. Απλά δεν με απασχολεί το θέμα, όταν κάνω BDSM. Όταν συζητώ BDSM όμως, με ευχαριστεί πολύ μία καλή και εμπεριστατωμένη συζήτηση, ιδίως όταν είναι στα όρια των δυνατοτήτων μου, και ακόμη περισσότερο όταν τα διευρύνει ελαφρώς. Ελπίζω να μην αποτελώ εξαίρεση.

    Σαφώς δεν ανακάλυψα τίποτα. Η αναφορά μου στην "Καλιφόρνια" αποτελούσε μία αναλογία, ελπίζω να έγινε κατανοητή. Απλά, όταν ήρθε η ώρα να ακούσω, άκουσα. Αυτό είναι όλο. Θέλησα να το μοιραστώ με όσους θέλουν να ακούσουν. Δεν κάνω την έξυπνη, αλλά ανοίγω τον χορό, κάποιος πρέπει να το κάνει. Συζητείστε λοιπόν, αν έχετε να πείτε κάτι.

    Θα συμφωνήσω έντονα με την εικαστική σου ματιά, elfact. Πάγια άποψή μου, εξ αρχής. Αλλά, για τα υπόλοιπα, δεν βλέπω αντίλογο. Ίσως εγώ να μην καταλαβαίνω...
     
    Last edited: 23 Απριλίου 2009
  8. female

    female Contributor






    Σόρυ, αλλά δεν καταλαβαίνω.


    Έστω οτι κάποιος κυριαρχικός ή /και η σκλάβα του έχουν καύλες με την έννοια της εκπόρνευσης ως ταπείνωσης, υπερ-ταπείνωσης, υπέρτατου εξευτελισμού κλπ. Γιατί δεν μπορεί να βρεθεί τρόπος συμβολικής πραγμάτωσης αυτού, και πρέπει να γίνει πραγματικότητα τύπου πεζοδρομίου; Μπορώ να φανταστώ σενάρια όπου με συμβολική αμοιβή, άτομο του στενού περιβάλλοντος και του χώρου, στενός και έμπιστος φίλος, μέσα σε κάποιο rp, μπορεί να συμβάλλει στο να απολαμβάνουν όλοι μαζί μια χαρά τη φαντασίωση της συμβολικής εκπόρνευσης, την υπερ-ταπείνωση, τον ακραίο εξευτελισμό και τις συνεπείς καύλες. (Εμένα μου γυρνάει το στομάχι βόλτες και μου σφίγγει τις γροθιές το σενάριο, αλλά δεν θα αμφισβητήσω την αξία του να αρέσει σε άλλους -- και καλά κάνουν.) Κάνω λάθος; Πρέπει η σκλάβα να βγει ντε και καλά στο "πεζοδρόμιο";




    Τα επιχειρήματα που έχουν εκφραστεί εναντίον της πραγματικής εκπόρνευσης μου φαίνονται απόλυτα βάσιμα, και τα αντεπιχειρήματα της φίλτατης Ντόρας ουδόλως με έπεισαν για τα θετικά της bdsm-ικής εκπόρνευσης. Ο Jomaru αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό θέμα των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, ο vautrin στο νομικό πλαίσιο. Η συζήτηση νομίζω πως κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας του τέλειου, του ιδανικού, του bdsm-ικού Παραδείσου επί γης. Ξεχνάμε, νομίζω, πως οι άνθρωποι δεν αργούν να διαφθαρούν από το χρήμα, πως οι περισσότεροι δεν είμαστε αγγελικά πλασμένοι, και πως ένα σωρό άνθρωποι, κυριαρχικού χαρακτήρα και μη, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να εκδώσουν, τελικά, μια υποτακτική ως κανονική πόρνη αν έβλεπαν πως αυτό "πουλάει" και αποδίδει. Πείτε με αντιδραστική, συντηρητική, εκτός χώρου, αλλά αν μια υποτακτική / σκλάβα έχει όνειρο να βρεθεί στο χώρο της πορνείας σε κανονική βάση, με καραμέλα την ιερότητα της υποταγής σε κάποιον "κυρίαρχο", πάει απλώς ως πρόβατο στη σφαγή σε ότι χειρότερο μπορεί να επιφυλάξει η μοίρα σε γυναίκα. Μια ουσιαστική ματιά στην κατάσταση της πραγματικής πορνείας θα σας πείσει. Εκτός κι αν νομίζει κανείς πως η κυριαρχία ενός κανονικού νταβατζή είναι το ιδανικό του, και πως το σάπισμα στο ξύλο λόγω, πχ., μικρών εισπράξεων είναι bdsm και καύλα. Σ' αυτή την περίπτωση πάω πάσο, αλλά δεν βλέπω το λόγο να το φιλοσοφεί κιόλας -- το πεζοδρόμιο και τα μπουρδέλα την περιμένουν.




    Συγνώμη αν χαλάω την ιδανική εικόνα, αλλά τα κείμενα που γράφονται εδώ συχνά ξεχνάνε την πραγματικότητα και αναφέρονται σε ιδανικά που καταλήγουν παραμύθες. Αν πιστέψει κανείς τις παραμύθες και τις μασήσει, μπορεί και να βρεθεί σε δεινότατη κατάσταση. Μπορεί κάλλιστα με το βάφτισμα οτι κάνει bdsm, ο "κυρίαρχος" που δεν είναι καθόλου μα καθόλου ιδανικός, να καταλήξει ένας οικονομικά ευτυχισμένος νταβατζής ενός θηλυκού που μάσησε, αργά αλλά σταθερά, την παραμύθα. Δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο, ούτε αυτά τα κείμενα διαβάζονται μόνο από διδάκτορες φιλοσοφίας με μεγάλες περιουσίες και τεράστια ψυχικο-συναισθηματικά αποθέματα. Δεν γράφουμε εδώ λογοτεχνία, ούτε σενάρια ταινιών του Μπουνιουέλ.



     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Σόρρυ female. Αν δεν ξεράσει η κοπελιά, τι BDSM είναι αυτό;

    Τα σενάρια περί νταβατζήδων και περί τάχαμου δήθεν ανάγκης περιποίησης της μικρής σκλάβας είναι παραμύθια βανιλλο-υπάρξεων, ραγισμένων ή μη. Καμία σκλάβα δεν είναι τόσο ανόητη ώστε να μην καταλάβει ότι η εμπιστοσύνη της πάει στράφι, όταν πάει. Καμία σκλάβα δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης οι βλαμμένες, οι οποίες δεν είναι σκλάβες εξ ορισμού.

    Η σκλάβα είναι συνειδητοποιημένη. Αλλοιώς είναι τρόφιμος ψυχιατρείου ή καιροσκόπος (ανάλογα). Η σκλάβα ξέρει τι στο διάολο γίνεται και γιατί (αλλοιώς διαβάζει κόμικς και τρίβεται μανιωδώς, χωρίς να γνωρίζει τι την διεγείρει). Η σκλάβα είναι ένα από τα πιο δυνατά άτομα του κόσμου, μπορεί να αντέξει την εκπαίδευση της Μοσάντ, γιατί ήδη έχει περάσει την εκπαίδευση της σκλάβας, και σας προκαλώ, φίλες σκλάβες (Λάρα, tender, little_slut και άλλες) να μας πείτε αν έχω δίκιο. Σιγά μην ανεχθεί έναν μαλάκα νταβατζή. Θα του φάει το λαρύγγι no time.

    Συνέλθετε αγαπητοί, αδελφοί και αδελφές εν βανίλλα ειρήνη, και κατανοήσετε επιτέλους ότι γίνονται πράγματα γύρω σας για τα οποία ούτε έχετε ούτε θα έχετε ποτέ ιδέα. Το whoring είναι μέρος της φάσης, it's okay, θέλει απλά γερά αρχίδια, that's all.
     
  10. female

    female Contributor



    Ντόρα, οι σκλάβες δεν είναι οι 4-5-6-7 γνωστές/φίλες σου ή γνωστές/φίλες μου. Εξακολουθείς να μιλάς για ιδανικά. Όταν λες "σκλάβα" το γράφεις με χρυσά γράμματα ενός ανύπαρκτου ιδανικού, όπως κάνεις και με τους κυρίαρχους. Χωρίς απολύτως καμία διάθεση απαξίωσης, ανεξαρτήτως στάτους, όλοι είμαστε άνθρωποι με ελαττώματα, αδυναμίες, νευρώσεις, φοβίες, ανασφάλειες, εγωισμούς και προβλήματα. Άνθρωποι. Η σούπερ-σκλάβα είναι συνειδητοποιημένη και τέλεια, αλλά και να υπάρχει, είναι η εξαίρεση. Αν μιλάς για τις εξαιρέσεις, λοιπόν, το whoring είναι εφαρμόσιμο, έστω. Τις υπόλοιπες όλες που δεν είναι τέλειες, που δεν αντέχουν τη εκπαίδευση της Μοσάντ και μπορεί να παραμυθιαστούν κιόλας ενίοτε, που μπορεί να κάνουν επανειλημμένα λάθη, προσωπικά δεν θα τις πέταγα στον Καιάδα ως "δευτεράντζες" -- αντίθετα.

    Και ναι, είμαι βανίλλα και μπορεί να φταίει αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ τα επιχειρήματά σου. Αλλά όχι, αρχίδια δεν έχω -- female, γαρ.      


     
  11. EkatiE

    EkatiE New Member

    προς elfcat, ναι ήθελα μιά περαιτέρω εξήγηση και με κάλυψες!
    το ίδιο και η female

    Το θέμα είναι όμως ότι τελικά μπερδεύτηκα εδώ πέρα. Με το τί εννούμε εκπόρνευση. Μία ο vautrin μου λέει ότι δεν υπάρχει εκπόρνευση χωρίς λεφτά, μία αναφέρεται συμβολικό αντίτιμο και η female είπε κάτι για τύπου πεζοδρομίου.
    Λοιπόν: υπάρχουν διαφορετικές εκπορνεύσεις; με ή χωρίς λεφτά; και συμβολικές ή πιο ρεαλιστικές; αν ναι, έχουν άλλη ηθική αξιολόγηση;


    μμμ αντιπροτείνω μια τελολογική συστολή αν και δεν ξέρω αν θα πιάσει αυτό στο δικαστήριο   -εξυπνάδες σκέφτομαι αλλά ποτέ δεν ξέρεις (πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση, θα ήθελα να την παρακολουθήσω)
    δηλαδή πιστεύω πως ο νόμος είχε σκοπό να προστατεύσει ένα θύμα εκμετάλευσης, όχι κάποιο μέρος μιας bdsm σχέσης. Άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο. Έτσι, ερμηνευτικά θα μικραίναμε το πεδίο εφαρμογής του.
    Τέλοσπαντων


    επίσης το κείμενο περί θυσίας μου της dora μου άρεσε πολύ, το βρήκα λίγο ιδανικό και ρομαντικό αλλά αν το βιώνει έτσι μου είναι δεκτό. Δε μου φάνηκε σα δικαιολογία, άλλωστε γιατί να υπάρχει μόνο το μαύρο και το άσπρο; Ή ανάβεις με την ίδια την πράξη ή όχι; Μπορεί κάποιος να ανάβει με το όλο σκηνικό που έχει στήσει γύρω από αυτό. Το γιατί χρειάζεται να στήσει κάποιος σκηνικό νομίζω ότι είναι η ουσία αυτού του φόρουμ οπότε δεν νομίζω να το αγγίξω!
    Η κριτική μου συμφωνεί με την τελευταία παρατήρηση της female ότι πρόκειται μάλλον για εξαιρέσεις, ενώ υπάρχουν και "δευτεράντζες σκλάβες" . Ενώ δηλαδή dora με έπεισες για σένα, δε με έπεισες ότι είναι πάντα έτσι τα πράγματα σε αυτήν την πρακτική.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Από ιερόδουλες δεν γνωρίζω από αγορές όμως γνωρίζω και μπορώ να σου πω ότι σαφέστατα υπεραξία ιδιοκτησίας προκύπτει από την αλλαγή χεριών και από την σωστή μεν αλλά εντατική χρήση. Συγκεκριμένα, η αλλαγή χεριών είναι στην πραγματικότητα ο κύριος τρόπος διαμόρφωσης υπεραξίας. Ιδιαίτερα σε αγαθά που η αξία τους βασίζεται σε παραμέτρους εν πολλοίς φαντασιακές.

    Όλες οι ορθοδοξίες αγοράς είναι μυθολογίες. Και στις αγορές παίζουν πολύ οι ψευδαισθήσεις, οι βαρεμάρες όχι, για τις κάβλες επίσης όχι και αν κάποιος το σκεφτεί αυτό με σοβαρότητα ξέρω ότι θα σοκαριστεί αλλά αμφιβάλλω ότι θα το καλοσκεφτεί κανείς.

    Για το δοκούν έχεις δίκιο, γιατί αν τοποθετηθεί κάποιος ενάντια στην αγορά, πάει πχ να βγάλει στο πεζοδρόμιο σκλάβα που δεν παίρνει πίπες από άποψη, αλλά ξέρει τα γενικά - εισαγωγή από Βιττγκενσταιν, συνήθως η αγορά τον πετάει πέρα.

    Αν και θεωρώ την εμπλοκή της λογικής αγοράς, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθείς και το mapping στοιχείων (και μόνον στοιχείων) μαρξικής λογικής στο βδμσ, τελείως κουλή. Το βδσμ, ως παράλληλο πλαίσιο αναφοράς, θέμα που εξηγεί εξαιρετικά καλά η Syrah κατά καιρούς, έχει διαμορφωθεί μ έναν συγκεκριμένο, μη αγοραίο τρόπο. Συνεπώς, η προβολή μαρξικών λογικών σε πλαίσιο που από διαμόρφωσής του ουδεμία σχέση έχει, είναι εξ ορισμού άσχετη.

    Αλλιώς, αν θέλει να δει κανείς το βδσμ με μαρξικό φακό, οφείλει να το απορρίψει ως διεφθαρμένο, αστικό σπορ, να ξεκαθαρίσει τη θέση του με αυτή τη μία γραμμή κι έληξε το θέμα. Τότε θα τον εγκαλούσα να μας εξηγήσει τη στάση ζωής του Έγκελς, ιδίως την εποχή που έγραφε για την κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία  

    Πολύ θετικό ότι τότε είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή ότι δεν μιλάμε για "συμβολικά" παιχνίδια, οι σκλάβες διακρίνουν το συμβολικό από το πραγματικό για τις ίδιες πάρα πολύ καλά και δε νομίζω να παίρνουν στα σοβαρά οτιδήποτε το συμβολικό  

    Και από τα δύο νήματα, νομίζω ότι η κάθε περίπτωση εκπόρνευσης ή "εκπόρνευσης" εντός βδσμ, αν υπάρξει, θα πρέπει να ειδωθεί ξέχωρα και με τα δικά της κριτήρια, δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει συλλογική αντίληψη ειδικά γι αυτό το θέμα και δεν έχω δει άλλωστε να διαμορφώνονται ποτέ θέσεις, μόνον αντιδράσεις ένθεν κι ένθεν.

    @ Elysium,
    πώς προέκυψε ότι "μιλάμε για M/s και όχι για βίτσια"; Τα βίτσια και οι βίτσες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του M/s, διαφωνείς προς τούτο;