Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπορευματοποιηση του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Jomaru, στις 5 Μαϊου 2009.

?

Κρινετε θετικα την εμπορευματοποιηση του BDSM

Poll closed 24 Ιουνίου 2009.
  1. Ναί

    22 vote(s)
    43,1%
  2. Όχι

    19 vote(s)
    37,3%
  3. Ναι, γιατί έτσι δινετε η δυνατοτητα επι χρημασι να κανω διαφορα(pro Domination)

    0 vote(s)
    0,0%
  4. Ναι, γιατι πηγαινω σε Event οπως το Erotica

    3 vote(s)
    5,9%
  5. Όχι, το BDSM ειναι παράνομο

    0 vote(s)
    0,0%
  6. Όχι, γιατι η οικονομικη εκμεταλλευση ειναι γεγονος.

    5 vote(s)
    9,8%
  7. Ναι, γιατι ντρεπομαι να το προτεινω στον/στην συντροφο μου

    2 vote(s)
    3,9%
  1. Jomaru

    Jomaru Guest

    Με αφορμη το Erotica και τα κλειδωμενα του νηματα. Αποφασισα να θεσω αυτο το poll. πιστευετε οτι η εμπορευματοποιηση των φετιχ μας κανει καλο στο ιδιο το φετιχ και την αναπτυξη του?

    επειδη εχω ''κατηγορηθει'' για λιτοτητα θα προσπαθησω να εχω πιο ''περιεκτικες'' επιλογες.
     
  2. cider

    cider Kitchen master

    Νομίζω ότι οι ερωτήσεις, όπως έχουν τεθεί, οδηγούν σε εντελώς άσπρο-μαύρο καταστάσεις. Δεν δίνουν, λόγου χάρη, κανένα περιθώριο έκφρασης σε άτομα σαν και μένα, που ενώ αποδέχομαι πλήρως να υπάρχει και εμπορική διάσταση στο bdsm (για διάφορους λόγους, που περιλαμβάνονται ως επιλογές στο πολ), δεν έχω καμία όρεξη (στην παρούσα στιγμή, και υπό τις παρούσες συνθήκες) να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες που προσφέρει ή να παραβρεθώ στις σχετικές εκδηλώσεις.
     
    Last edited: 5 Μαϊου 2009
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ψήφισα την 2η επιλογή:Όχι.
     
  4. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Είτε το θέλουμε είτε όχι, το bdsm είναι εμπορευματοποιημένο. Από το πιο απλό στοιχείο, όπως την αγορά αντικειμένων που σχετίζονται μ' αυτό, μέχρι τη διενέργεια events υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων που κερδίζουν τα προς το ζην μέσω της ύπαρξης του bdsm. Δεν το βρίσκω διόλου αρνητικό. Κάθε ανάγκη δημιουργεί την ανάλογη ζήτηση προς προϊόντα και υπηρεσίες και, κατά συνέπεια, βρίσκονται και αυτοί που είναι πρόθυμοι, για χάρη του κέρδους να την ικανοποιήσουν. Sounds fair, doesn't it ?

    Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να πρέπει να σχετίζεται η όποια εμπορευματοποίηση με την ανάπτυξη των φετίχ, ίσως γιατί δεν καταλαβαίνω τον όρο της "ανάπτυξης" ενός φετίχ. Τι ακριβώς είναι αυτό; Η ενασχόληση περισσότερων ατόμων μ' αυτό; Η "εμβάθυνση" των ατόμων που είδη ασχολούνται;

    Και, μια και η αφορμή δίνεται από το μεγάλο event που και μόνο το να γράψεις το όνομά του μπορεί να προκαλέσει διενέξεις, λέω να πω τη γνώμη μου. Πιστεύω πως είναι ένα απλό event που κάποιοι θα πάνε, θα περάσουν καλά, κι αυτο είναι όλο. Ούτε είναι βήμα προς τη σεξουαλική απελευθέρωση της ελληνικής κοινωνίας, ούτε μέσο ανάπτυξης του εν Ελλάδι bdsm. Τώρα το αν κάποιοι κερδίσουν χρήματα από αυτό, δικαίωμά τους. Τουλάχιστον, όμως, ας το λένε ανοιχτά και ας μην διαλαλούν πως κινούνται από αλτρουϊστικά κίνητρα.
     
  5. cider

    cider Kitchen master

    @Durcet, ευχαριστώ, έβαλες λόγια σε αυτά που τόσες μέρες τώρα έχω στο μυαλό μου.
     
  6. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    Τί σημαίνει αν κρίνω θετικά την εμπορευματοποίηση του BDSM ή οποιουδήποτε πράγματος;

    Για να αποφασίσει κάποιος να εμπορευθεί κάτι σημαίνει οτι έχει ζήτηση.

    Όταν κάτι έχει ζήτηση, αναπόφευκτα κάποιος θα το προσφέρει. Είναι η ανθρώπινη φύση. Δεν υπάρχουν ιερά, ούτε καν στεγανά. Η ανθρώπινη επιθυμία και το ανθρώπινο πάθος oδηγούν τα πάντα.
     
  7. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Θα συμφωνήσω με τους από πάνω μου κυρίους..


    "Όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγάδες, κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες"
     
  8. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    αν θελετε να σταματησετε την εμπορευματοποιηση σταματηστε να παιρνετε πραγματα απο sexshops και φτιαχτε τα εσεις. Επιπλέον γινετε και λιγο πιο δημιουργικοί αντι να αντιγράφετε τις ταινιες, και τα ξαναλεμε.
     
  9. cider

    cider Kitchen master

    [ΓΕΛΙΑ] Δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα από σεξσόπ, όλα χόουμ μέιντ είναι (παράξενο πράγμα, ρε παιδί μου, ενώ γενικά είμαι ατζαμής, σε αυτά πιάνει το χέρι μου!)

    Και δεν αντιγράφω τις ταινίες -- με αντιγράφουν! (Πώς, δεν ξέρω, αλλά θα το ανακαλύψω)
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Εμπορευματοποιηση του BDSM


    Αφού ότι κάνεις, το κάνεις κάτω από την ελιά στον κήπο ρεεεεεέ... Ψήλωσε και λίγο το φράχτη!!!



     
  11. cider

    cider Kitchen master

    Re: Απάντηση: Re: Εμπορευματοποιηση του BDSM


    [αντίδραση μ@λ@κ@ που του την είπαν και δεν ξέρει τι να απαντήσει:]

    Ξέχασες το κόμμα στο ό,τι και πριν από το ρεεεεέ.  
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor


    Durcet επειδή αναφέρθηκες στην συμμέτοχη μας ως "Αbsolute Fetish BDSM Festival" στην Athens Erotica, θα σε παρότρυνα να διαβάσεις αυτά που έγραψα πρόσφατα.... Πιστεύω ότι κάπου εκεί θα βρεις κάποιες αλήθειες και απαντήσεις, που αφορούν περισσότερο την τελευταία διατυπωμένη και εύλογη απορία σου (ίσως και πολλών άλλων μελλών από εδώ)...

    Εύχομαι αυτά που γράφω, κατά κάποιο τρόπο να καλύπτουν!

    Το μόνο που έχω να πω ως προς την "εμπορευματοποίηση" είναι ότι τίποτε δεν θα είχε συμβεί και πολλά από όσα απολαμβάνουμε σήμερα δεν θα συνέβαιναν, αν πίσω από όλα αυτά δεν υπήρχε το.... χρήμα…
    Δυστυχώς όσο και να μας ενοχλεί αυτό το γεγονός, πρέπει να το δεχτούμε ως δεδομένο, επειδή είναι η μόνη αλήθεια…

    Κάποιοι για να γράφουμε εδώ και σε άλλα forum, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα όποια ωφέλει καταθέτουμε εθελοντικά μια συνδρομή… Είναι φυσικό και δίκαιο αυτό να συμβαίνει, αφού το κόστος του στησίματος και η συντήρησης ενός forum όπως αυτού, έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες αυτού που το δημιούργησε και στην προκειμένη περίπτωση μιλώ για τον Κωνσταντίνο. Είναι αναγκασμένος λοιπόν εκ των πραγμάτων να ζητήσει συνδρομή σε όσους μπορούν να το κάνουν και φυσικά να βάλει και κάποιους χορηγούς στην ιστοσελίδα του.

    Αν δεν τα είχε κάνει αυτά, το σίγουρο είναι ότι δεν θα επικοινωνούσαμε σήμερα μέσω αυτού του forum και σε άλλα, με δεδομένο ότι o κάθε Κωνσταντίνος μπορεί να έχει καλή θέληση και πρόθεση, αλλά δεν είναι Ωνάσης.

    Συμπέρασμα αυτό το forum και άλλα πολυμελή και με απαιτήσεις, βασίζονται σε εθελοντές moderators, σε χορηγούς (εμπορικά link) συνδρομητές μέλη και άλλους που δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους να συνδράμουν ή απλά αδυνατούν και αυτό δεν ενοχλεί κανένα αν η μεταχείριση τους είναι ίδια, εκτός από τις επί πλέον παροχές των συνδρομητών (ως δώρο στην προσφορά τους – για τους εδώ Gold)!

    Έστω και αν ο δημιουργός μέσα από αυτήν την διαδικασία κερδίζει κάτι ψηλά… ε καλά κάνει…!
    Ας αναλογιστείτε ότι και μόνο ο σημαντικότατος λόγος του οτιδήποτε και αν συμβεί σε αυτό το forum, είναι υπεύθυνος και υπόλογος στους νόμους του κράτους και ο πρώτος που θα τραβηχτεί….!!
    Αξίζει λοιπόν να κερδίζει κάτι παραπάνω από το κάτι και να το παραβγάζει…!
    Δεν θα συζητήσω για τον χρόνο που χάνει για να παρακολουθεί τις καταστάσεις, αλλά ούτε για το ότι ανέχεται τις σπαζαρχιδιές του καθενός μας, το κοντό μας και το μακρύ μας.

    Δεν αγιοποιώ κανένα … απλά προτιμώ να είμαι ψυχρή και προσγειωμένη ρεαλίστρια…

    Αν δεν υπήρχε αυτό το οικονομικό αλισβερίσι είναι σίγουρο ότι Greek BDSM Community δεν θα υπήρχε … ούτε και άλλες ιστοσελίδες, όπως φυσικά και άλλα που μας διασκεδάζουν και μας εκφράζουν online ή και live.

    Ζήτω συγγνώμη που ανέφερα ως παράδειγμα το εν λόγο forum, αλλά νομίζω ότι με αυτά τα επιχειρήματα θα γίνω περισσότερο κατανοητή στους ισχυρισμούς μου περί της καραμέλας που πιπιλάνε τελευταία κάποιοι και αφορά την κακώς ενοούμενη "εμπορευματοποίηση" του χώρου.


    Καλή συνέχεια

     
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2009