Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαστροφές, εφόδιο ή εμπόδιο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Yes, στις 5 Μαϊου 2009.

  1. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Η διαχείριση των όποιων "διαστροφών" είναι το σημαντικό θέμα. Πώς αναγνωρίζονται από το άτομο, πως εκδηλώνονται και καλλιεργούνται με συστηματικό τρόπο και τι πλεονεκτήματα προσάπτουν στο άτομο. Μπορούν να αντιμετωπιστούν ως βελτιστικοποιητές της ζωής και ως συνειδηασιακοί ενισχυτές.
    Εν τέλη λίγη πετυχημένη διαστροφή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν
     
  2. Master V

    Master V Regular Member

    Για άλλη μια φορά ο Yes μας παρασύρει αριστοτεχνικά σε ένα γλωσσικό παιχνίδι!!! (γεγονός που με διασκεδάζει αφάνταστα!!) Η προσωπική μου άποψη είναι ότι διαστροφές δεν υπάρχουν. Θεωρώ ότι το παράδειγμα του δυτικού (ή νότιου, δεν θυμάμαι τώρα) ανέμου του Heidegger είναι παραπλανητικό για την ανάδειξη του τρόπου βίωσης των διαστροφών. Ενώ ο άνεμος υπάρχει σ αυτόν τον κόσμο και επιδρά στα σπαρτά, οι διαστροφές δεν υπάρχουν. Δεν είναι μέρος του κόσμου αλλά αποτελούν αξιολογικές κρίσεις. Ως τέτοιες, όπως θα έλεγε και ο Wittgenstein ανήκουν στον κόσμο αυτών που μπορείς ενδεχομένως να βιώνεις (ως τέτοιες) αλλά όχι αυτών περί των οποίων μπορείς να ομιλείς. Αν ενδιαφέρει τους συνομιλητές μπορώ να επεκταθώ στην καταγωγή της αξιολογικής καταγωγής των διαστροφών σε επόμενο ποστ.
     
  3. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor




    Μια μικρή διευκρίνιση, αν μου επιτρέπετε..

    Συνδέονται οι διαστροφές με την σεξουαλική απελευθέρωση;






     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ο Master V εχει δικιο οταν λεει ο,τι δεν υπαρχουν διαστροφες.Αν θελετε ο προσδιορισμος μιας συμπεριφορας ως διαστροφης σε τελευταια αναλυση ειναι αυθαιρετος και υποκειμενικος,εκτος ισως απο την επιθυμια που θα ειχε καποιος να του ευχεται ο Μητσοτακης "χρονια πολλα" καθε χρονο στα γενεθλια του.
    Φανταζομαι οτι ο αρχιεπισκοπος θεωρει υπερτατη διαστροφη ου μην και αμαρτια τον στοματικο ερωτα,κοινως τσιμπουκι,επισυρουσα ποινη 55 μετανοιων και 27 απαγγελλιων του "πατερ ημων" καθημερινως επι τριμηνον. Οι νεοι,παλι αυτοι που τους πηγαινε ο προηγουμενος,μαλλον αντιθετη αποψη πρεπει να εχουν.
    Εδω ομως ,θεωρουμε σαν δεδομενη την κρατουσα αντιληψη περι διαστροφων και με βαση αυτην συζηταμε,για να μπορεσουμε να συννενοηθουμε,ασχετως αν συμφωνουμε με αυτη.Ειναι η υποθεση εργασιας που κανουμε για να στηριξουμε την κουβεντα.Εκτος αν η λανθανουσα επιδιωξη του νηματοθετη ηταν αυτη ακριβως,να αναδειξει δηλαδη την ασαφεια και την υποκειμενικοτητα της διαστροφης ως εννοιας.
    Οσο για τον Χαιντεγκερ και τον Βιτγκενσταιν δεν ξερω ,δεν απαντω.Ξερω μονο πως,αν και αστος,ξεχωριζω τον νοτιο ανεμο και καθε φορα που φυσαει τρεχω να δεσω τις γλαστρες απο τα καγκελα στο μπαλκονι μη μου τις παρει και τις σηκωσει.
     
  5. Yes

    Yes Regular Member

    Έτσι για να το ξαναδώ να εμφανίζεται…

    Θεός φυλάξει…, μην ξαναπείτε ποτέ κάτι τόσο βλάσφημο!
    Απλά συνδέονται σε άθλιες ταινίες όπως το 91/2 βδομάδες, όπου Κιμ Μπάσιντζερ αφήνεται στα χέρια του “διεστραμμένου” Μίκι Ρουρκ και βγάζει τα σώψυχά της. Απελευθερώνεται. Όλοι οι γιάπηδες à l’epoque είχαν σπεύσει να μιμηθούν το “διεστραμμένο” ζευγάρι.
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2009
  6. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor


    E μα..είπα και 'γω!  
     
  7. Yes

    Yes Regular Member

    Απάντηση τύπου Α:
    Αν δεν υπάρχουν διαστροφές, δεν υπάρχουν και ενοχές. Αν δεν υπάρχουν ενοχές, δεν υπάρχουν και τιμωρίες. Αν δεν υπάρχουν τιμωρίες και υπάρχουν και slaves. Αν δεν υπάρχουν slaves, δεν υπάρχου και masters.

    Απάντηση τύπου Β:
    Υπάρχει σίγουρα μια φαινομενολογική διαφορά μεταξύ πρακτικών που έχει εν γένει νόημα να μιλά κανείς για “διεστραμμένες εφαρμογές τους” και για πρακτικών που δεν έχει. Π.χ. έχει νόημα να ισχυριστεί κανείς ότι υπάρχει ένας διεστραμμένος τρόπος να πίνεις την πορτοκαλάδα σου το πρωί; Θα με εξέπληττε.
    Αυτό ισχύει ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν εν γένει διαστροφές ή όχι. Ο χαρακτηρισμός “διεστραμμένος” έχει νόημα να αποδίδεται σε κάποιες καταστάσεις/πρακτικές (δικαίως ή αδίκως) και κανένα νόημα να αποδίδεται σε άλλες.
    Υποθέτω ότι όταν λες ότι “διαστροφές δεν υπάρχουν” δεν εννοείς ότι η σεξουαλική δραστηριότητα του ανθρώπου είναι πρακτική της ίδιας τάξης με πρακτικές όπως η πόση πορτοκαλοχυμού σχετικά με τις οποίες όντως στερείται νοήματος να μιλάμε για διατροφές.
    Αν όχι, τότε τι εννοείς; Μήπως ότι τελικά η σεξουαλική πρακτική είναι κατ’ ουσίαν δραστηριότητα ίδιας τάξης με την γυμναστική αλλά δεν το έχουμε ακόμα καταλάβει; Ότι δηλαδή εφαρμόζουμε ένα γλωσσικό παιχνίδι στα περί του σεξ, ενώ κανονικά δεν εφαρμόζεται εκεί; Αν όχι, τότε που εφαρμόζεται κανονικά;
    Για πες.
     
  8. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Ο κόσμος του αγρότη δεν είναι μεγαλύτερος απο του πολίτη, είναι απλά διαφορετικός. Ο πολίτης έχει το αστικό αντίστοιχο των νοτίων ανέμων να προσέξει, βιώσει και διαχειριστεί.
    Επίσης το αν ο ανεμος "υπάρχει" λιγότερο ή περισσότερο απο τη διαστροφή, δεν είναι τόσο στέρεο όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Είναι θέμα κριτηρίου για το τι ορίζεις ως "πραγματικό". Αν το κριτήριο είναι "εκ του αποτελέσματος΄της επίδρασής τους' π.χ., μια χαρά υπάρχουν και τα δύο.
    Και με το να επιλέξω αυτά τα οντολογικά ζητήματα για σχολιασμό αντί για κάτι που να αφορά το θέμα του thread, μόλις εφηύρα μια νέα διαστροφή.
     
  9. Yes

    Yes Regular Member

    Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχεις άδικο, αλλά φαίνεται ότι το forum αρέσκεται περισσότερο στο να σχολιάζει τον λόγο περί διαστροφών παρά τις ίδιες τις διαστροφές Goddammit:angry6:
    Τι να κάνω κι εγώ προσαρμόζομαι.
     
  10. Master DO

    Master DO Regular Member

    Διαστροφή είναι μία έννοια που ετεροκαθορίζεται.
    Ας ορίσουμε το "ομαλό" για να προσδιορίσουμε το "διεστραμμενο".
    Γιατί κανείς σας δεν το κάνει;
    Εμπρός λοιπόν, καταθέσατε παραδείγματα.
    Αν διαβάσει κάποιος τις τοποθετήσεις στο νήμα θα πιστέψει ότι όλοι οι διανοούμενοι της χώρας αυτής είναι διεστραμμένοι και επιχειρηματολογούν μετά μπόλικης φιλοσοφίας στη Gr.BDSM. Com.
    Σύντροφοι, είναι άλλο πράγμα να κατέχουμε το αντικείμενο και άλλο να κατέχουμε περί του αντικειμένου.
    Ποιοί είμαστε;
    Ποιός από εμάς γνωρίζει με σαφηνεια τι είναι φυσιολογικό και τι όχι;
    Είναι φυσιολογικό για παράδειγμα η χώρα μεταπολιτευτικά να κυβερνάται από δύο οικογένειες ή διαστροφικά απαράδεκτο;
    Και εαν όχι (άντε να βρεθεί έστω και ένας που θα πει ναι) ποιοί είναι στην προκειμενη περίπτωση οι διστραμμένοι;
    Οι "κάτσε Ανδρέα -σήκω Κώστα" που λέει κι ο Τζιμάκος ή οι ψηφοφθόροι;;
    Πάρτε θέση ντε!
    Εκεί ίσως παρεισφρύει η αίσθηση (δεν θα την πω άποψη) του Master V (άντε πάλι Εσύ μπροστά Μου [λολ]) ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει διαστροφή.
    Αν ισχύει το περίφημο "κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει" τότε το 80% των ελλήνων είναι βιτσιόζοι μέχρις εσχάτων.

    Το ζήτημα δεν είναι αν διαστροφή= εφόδιο/εμπόδιο.
    Το ζήτημα είναι να μπορέσεις πρώτα και κύρια να τη διακρίνεις, να τη διατυπώσεις .
    Μετά βλέπεις πως θα την κουλαντρίσεις...
     
  11. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Φυσιολογικό είναι το ετεροφυλοφιλικό σέξ στην ιεραποστολική στάση.Αντε και το doggie style επί μακρινών προγώνων μας της εποχής των Παγετώνων.
    Ο,τιδήποτε άλλο είναι διαστροφή.

    (και όχι, δεν θα προσβάλω τη νοημοσύνη κανενός με το να διευκρινήσω αν σοβαρολογώ ή αστειεύομαι).
     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Διαστροφές, εφόδιο ή εμπόδιο;

    εχω ακουσει οτι η διαστροφη οριζεται επιστημονικα απο την ιατρικη επιστημη
    αλλα και η θρησκεια οριζει ηθικα την διαστροφη
    αρα ταιριαζουν οι ορισμοι τους? δεν εχω ασχοληθει επι του θεματος , εχει καποιος
    τη γνωση και τη θεληση να απαντησει?

    ευχαριστω