Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαστροφές, εφόδιο ή εμπόδιο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Yes, στις 5 Μαϊου 2009.

  1. Yes

    Yes Regular Member

    Όλα, αξιότιμε Master, είναι θέμα συνάφειας. Θεωρώ ότι για το συγκεκριμένο forum το ότι Έλληνες ψηφίζουν Καραμανλή δεν είναι καν διεστραμμένο. Εκτός κι αν φαντάζεσαι κάποιον να χρησιμοποιεί σαν πορνοταινία την αναμετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων ή να περιμένει τις εκπομπές του Πρετεντέρη για να τελειώσει.

    Υποπτεύομαι ότι θα θεωρήσεις ότι προσβάλω την νοημοσύνη κάποιων άλλα ειλικρινά συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Σοβαρά.
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2009
  2. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Όχι, πιστεύω ότι κανείς απ' τους δύο δεν προσβάλει τη νοημοσύνη κανενός. Το αντίθετο.
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Διαστροφές, εφόδιο ή εμπόδιο;

    Συγνώμη που διαφωνώ αλλά το αντίθετο του φυσιολογικού δεν είναι η διαστροφή... Τα πράγματα νομίζω ότι είναι πολύ πιο απλά. Διαστροφές υπάρχουν... (ακόμη και περιπτωσιολογικά) Το αν θα δώσεις θετικό/αρνητικό/ουδέτερο περιεχόμενο είναι διάφορο...
    Το αν μια διαστροφή είναι εμπόδιο ή εφόδιο εμμένω ότι έχει να κάνει με τον φέροντα αυτή. Κυρίως πώς βιώνει αυτή...

    Πχ. το γεγονός ότι σε κάποιος αρέσκεται να αφοδεύουν στο στόμα του και να τρώει τα σκ... είναι διαστροφή... Αυτό, ακόμη και αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στον ορισμό της διαστροφής, η συντριπτική πλειοψηφία θα συμφωνήσει ότι είναι διαστροφή, χωρίς να προσδίδει θετικό ή αρνητικό περιεχόμενο

    Αν ο καταπίνων ηδονικώς τα περριτώματα θεωρήσει τη διαστροφή του, ως μια διευρεύνηση των οριζόντων του, ένα άνοιγμα μυαλού, ένα ιδιαίτερο και μοναδικό παιχνίδι αισθήσεων ή αν το θεωρήσει ανώμαλο, κατάπτυστο και αποκτήσει από τις ενοχές του αυτοκτονικές τάσεις ή αν το θεωρήσει ότι απλά του αρέσει να τρώει σκατά όπως σε άλλον του αρέσει να τρώει σπεντζοφάι... ε αυτό θα καταστήσει τη διαστροφή του εμπόδιο ή εφόδιο ή τίποτε...
     
  4. Master DO

    Master DO Regular Member

    @ Yes
    Όλα, αξιότιμε Master, είναι θέμα συνάφειας. Θεωρώ ότι για το συγκεκριμένο forum το ότι Έλληνες ψηφίζουν Καραμανλή δεν είναι καν διεστραμμένο. Εκτός κι αν φαντάζεσαι κάποιον να χρησιμοποιεί σαν πορνοταινία την αναμετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων ή να περιμένει τις εκπομπές του Πρετεντέρη για να τελειώσει.

    @ elfcat
    Πχ. το γεγονός ότι σε κάποιος αρέσκεται να αφοδεύουν στο στόμα του και να τρώει τα σκ... είναι διαστροφή... Αυτό, ακόμη και αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στον ορισμό της διαστροφής, η συντριπτική πλειοψηφία θα συμφωνήσει ότι είναι διαστροφή, χωρίς να προσδίδει θετικό ή αρνητικό περιεχόμενο


    QUOTE]

    Αφού κάναμε λοιπόν μια αρχη, δηλαδή αποπειραθήκαμε να ορίσουμε τι είναι ή δεν είναι διαστροφή. (υποκειμενικά θα Μου πειτε' ε, και κάτι τρέχει!), οφείλουμε να απογυμνώσουμε πλέον τον πυρήνα της "παρέκκλισης" από το κάθε λογής φορτίο του.

    @thaleia
    εχω ακουσει οτι η διαστροφη οριζεται επιστημονικα απο την ιατρικη επιστημη
    αλλα και η θρησκεια οριζει ηθικα την διαστροφη
    αρα ταιριαζουν οι ορισμοι τους? δεν εχω ασχοληθει επι του θεματος , εχει καποιος
    τη γνωση και τη θεληση να απαντησει?

    Αγαπητή Μου, κάποτε η "ιατρική" της εποχής θεωρούσε την επιληψία ως δαιμονισμό. Η δε εκάστοτε θρησκευτική αντίληψη κατά τις πολιτικοκοινωνικές ανάγκες των καιρών (διότι ας μη γελιόμαστε, αυτές εκφράζει) θεωρούσε την αίρεση ή την ελευθεροστομία (π.χ. "και όμως κινείται!") ως μαγεία και ούτω καθ' εξής.
    Οι ταγοί της κάθε κοινωνίας δεν φείδονται κόπων για να αποτάξουν οτιδήποτε δεν συμφέρει ή δεν καταννοούν.
    Χονδρικά παραδείγματα :
    Το Ισλάμ απαγόρευσε ως μιαρό το χοιρινό διότι η πλειοψηφία των πιστών του κατοικούν στη διακεκαυμένη ζώνη. (Ανθυγιεινό)
    Ο Ινδουϊσμός ανήγαγε την αγελάδα σε ιερό ζώο διότι οι πολυάριθμοι και πειναλέοι πιστοί του θα τις κατέτρωγαν εν μία νυκτί. (Σπάνη φυσικών πόρων)
    Ο Χριστιανισμός εφηύρε τη νηστεία διότι αλλιώς πως δεν μπορούσε να διακαιολογήσει στις μάζες το γιατί τα τρώνε όλα οι ολίγοι προύχοντες και περισσεύουν ελάχιστα για τους πολλούς. (Απληστία και κοινωνική ανισότητα)

    θέλω να πω με όλα τα παραπάνω ότι καλή (και προπαντός "άγια") είναι η νόρμα των ταγών αλλά όπως έχετε λίγο-πολύ όλοι σας διαισθανθεί ΕΑΝ δεν προσαρμόσει ο καθένας μας αυτή ή την κάθε νόρμα στην προσωπική του ηθική και -αν θέλετε- βιολογική αντοχή, θα μείνουμε Ο/όλοι Μ/μας "Διεστραμμένοι a la carte"!
    Παράδειγμα προσωπικό: Αναγνωρίζω την προτίμηση στην ιεραποστολική στάση σύντροφε Dolcett_Cabana αλλά τη βρίσκω συχνά-πυκνά και με το πρωκτικό χωρίς να Με απασχολεί εκείνη τη στιγμή τι θα σκεφτεί ο πάστορας της ενορίας Μου, (ο οποίος παρεμπιπτόντως έμαθα πρόσφατα ότι κυνηγάει αγοράκια στην εξομολόγηση, πράγμα που Εγώ το θεωρώ μία από τις ύψιστες -όχι μόνο- διαστροφές- αλλά και αισχρότητες και θα του έκοβα ευχαρίστως τ' αρχίδια με μεταλλουργική σέγα).
    Αργά και ηδονικά σαν Pain Inducer που Είμαι. Πιστεύω ότι του αξίζει του κύναιδου.

    Ηθικό δίδαγμα:
    Ας απολαμβάνουμε ό,τι πραγματικά γουστάρουμε, συνεναιτικά και απαλλαγμενα από ενοχές φερμένες απ΄'εξω. Έτσι αφού πρώτα αναγνωρίσουμε και κατανοήσουμε θα καταλάβουμε κι΄αν είναι εφόδιο ή εμπόδιο...

    Υ.Γ. γλυκύτατη elfcat, το θάρρος της γνώμης δεν χρειάζεται το θάρρος της συγνώμης. Απέδειξεις ότι τα διαθέτεις αμφότερα και σε μεγάλες δόσεις.
     
  5. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Για "σύντροφος" μόλις με έκανες να αισθανθώ πολύ μόνος  
     
  6. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Διαστροφές, εφόδιο ή εμπόδιο;

    τελικα υπαρχει αντικειμενικος ορισμος της διαστροφης?
    τι οριζει μια προτιμηση - ενεργεια ως διαστροφη?
    ειναι υποκειμενικη η διαστροφη ? (οτι μου καπνισει το οριζω ως διαστροφη?)
    ξερει κανεις να δωσει σωστα στοιχεια ή θα λεει ο καθενας οτι νομιζειι?
    αν δεν δωθει ορισμος του ορου οπου θα συμφωνηθει πως βασει αυτου θα προχωρησει
    η συζητηση πως θα καταληξουμε στο συμπερασμα αν η διαστροφη ειναι εφοδιο ή εμποδιο?
    ειναι βασικη αρχη να οριζουμε τις εννοιες πανω στις οποιες θα αναπτυξουμε θεωριες(νομιζω...)
     
  7. Yes

    Yes Regular Member

    Αγαπητέ Master DO,
    Σε παρακαλώ πίστεψέ με: Δεν Είσαι Διεστραμμένος!!!
    Αν κάποτε κάποιος σε κατηγόρησε ότι είσαι, έκανε λάθος. Έκανε αυτό το λάθος, γιατί ούτε ο ίδιος ήταν διεστραμμένος, και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αναγνωρίσει έναν διεστραμμένο. Η απαξία σου απέναντι σε όλους αυτούς που κατηγορούν εσένα ή ανθρώπους που σου μοιάζουν για διαστροφή είναι απόλυτα δίκαιη. Δεν είστε. Διαχρονικά.
    Και εάν μου επιτρέπεις, μια απορία. Η ιστορία με τον πάστορα είναι τρόπος του λέγειν ή κάνεις παρέα με διαμαρτυρόμενους; Αν πάλι εννοείς «ιερέα», τι να πω; Είναι ευχάριστο που υπάρχουν ακόμα γειτονιές που ο κοινωνικός ιστός είναι τόσο ισχυρός που οι κάτοικοι τά ’λενε μεταξύ τους μετά τον εκκλησιασμό και σχετικά με το εκκλησιασμό.

    Αγαπητή Θάλεια,
    Η σύντομη απάντηση στο δόκιμο γενικό σου ερώτημα είναι η εξής: Όχι. Ή, αν προτιμάς, δεν είναι βασική αρχή να ορίζουμε τις έννοιες πάνω στις οποίες θα αναπτύξουμε θ:angry6:εωριες. Αντίθετα, κανείς θεωρητικός δεν ορίζει την έννοια σε μια φάση Α και αναπτύσσει την θεωρία σε μια φάση Β.
    Η μακροσκελής απάντηση είναι τόσο μακροσκελής που θα πλήξει τους πάντες. Στείλε μου μήνυμα αν θες για να σου πω παραπάνω κατ’ ιδίαν.
    Δυο έμμεσες ενδείξεις για το ότι αυτό που λες δεν ισχύει. Κανείς σύγχρονος επιστημολόγος ή γνωσιολόγος δε θα συμφωνούσε μαζί σου. Το ξέρω είναι πολύ σπαστική αυτή η παραπομπή στο τι λένε οι αυθεντίες επί του θέματος, αλλά είπαμε, αυτό είναι forum bdsm (τουλάχιστον κατ’ όνομα), όχι φιλοσοφίας της επιστήμης.
    Σκέψου επίσης, αν θες, πόσους ορισμούς εννοιών γνωρίζεις από αυτές για τις οποίες συζητάς αποτελεσματικά στη καθημερινότητά σου. Το «γνωρίζεις» μην το πάρεις προσωπικά, βάλε αντί για σένα τον άνθρωπο που θαυμάζεις πιο πολύ στον κόσμο.
    Συγνώμη και πάλι για την λακωνικότητα,
    Master Yes
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2009
  8. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Διαστροφές, εφόδιο ή εμπόδιο;

    ο αυστηρος καθορισμος των εννοιων πανω στις οποιες θα αναλυθει ενα θεμα ειναι αναγκαιος διοτι οφειλουμε να γνωριζουμε για τι πραγμα μιλαμε.
    τα λεω απλοϊκα για να γινομαι κατανοητη.

    π.χ. το θεμα μας ειναι η ευεργετικη επιδραση της ντοματοσαλατας στον οργανισμο.

    αρχιζει ο εισηγητης την ομιλια του λεγοντας:
    ως γνωστον η ντοματοσαλατα αποτελειται απο ντοματες, αγγουρια, κρεμμυδι κ.λ.π.

    αν λοιπον ο καθενας απο τους συμμετεχοντες εχει αλλη εικονα στο μυαλο του περι του τι ειναι ντοματα ή αγγουρι (π.χ. αυτος λεει ντοματα κι εγω που δεν εχω ξαναδει ντοματα καταλαβαινω παπαγια)
    αντε να κατανοησει τα κατοπιν λεχθεντα.

    θα μπορουσα να φερω παραδειγμα απο μαθηματικα ή φιλοσοφια ομως ο καλος ομιλητης πρεπει να γινεται κατανοητος απ ολους.

    δεν θα αναλωθω περισσοτερο γιατι για να γινει ουσιαστικος διαλογος απαιτειται εκτος των αλλων και καλοπροαιρετη διαθεση .

    καλη συνεχεια .....
     
    Last edited: 7 Μαϊου 2009