Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπορευματοποιηση του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Jomaru, στις 5 Μαϊου 2009.

?

Κρινετε θετικα την εμπορευματοποιηση του BDSM

Poll closed 24 Ιουνίου 2009.
  1. Ναί

    22 vote(s)
    43,1%
  2. Όχι

    19 vote(s)
    37,3%
  3. Ναι, γιατί έτσι δινετε η δυνατοτητα επι χρημασι να κανω διαφορα(pro Domination)

    0 vote(s)
    0,0%
  4. Ναι, γιατι πηγαινω σε Event οπως το Erotica

    3 vote(s)
    5,9%
  5. Όχι, το BDSM ειναι παράνομο

    0 vote(s)
    0,0%
  6. Όχι, γιατι η οικονομικη εκμεταλλευση ειναι γεγονος.

    5 vote(s)
    9,8%
  7. Ναι, γιατι ντρεπομαι να το προτεινω στον/στην συντροφο μου

    2 vote(s)
    3,9%
  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Ενδιαφέρον θέμα αγαπητέ Jomaru αυτό που θέτεις προς συζήτηση και αρκετά δύσκολο. Αν και υποθέτω ότι το πραγματευόμαστε μάλλον με αφορμή την έκθεση Erotica, προσωπικά θα ήθελα να το θεωρήσω περισσότερο γενικευμένα, μιας και πιστεύω ότι η σωστή απάντηση περνάει περισσότερο μέσα από την ερώτηση «Πώς κρίνετε την εμπορευματοποίηση οποιουδήποτε πράγματος;» όπως παρατήρησε ο DocHeart.

    Η αναγωγή μιας οποιασδήποτε δραστηριότητας σε όρους αγοράς, από μόνη της δεν νομίζω ότι είναι ούτε θετική ούτε αρνητική – ή ίσως είναι περισσότερο θετική και γι αυτό στο poll ψήφισα «Ναι». Λίγοι άνθρωποι έχουν την πολυτέλεια να αντλούν από το αντικείμενο ενασχόλησής τους και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον και αξιόλογο κέρδος, και ακόμη λιγότεροι δεν έχουν απολύτως καμία οικονομική ανάγκη να ασχολούνται με οτιδήποτε δεν τους ενδιαφέρει ή αρέσει πάρα πολύ, και για το λόγο αυτό το να προσπαθεί κανείς να προσανατολίσει αυτό που παράγει σε αυτό που ζητάει η αγορά είναι σε τελική ανάλυση και ένας τρόπος να καταστήσει βιώσιμη την ενασχόλησή του με το αντικείμενο αυτό. Αν ο ζωγράφος στο όνομα της μη εμπορευματοποιημένης τέχνης αρνείται να ζωγραφίσει οτιδήποτε μπορεί να του αποφέρει χρήματα, θα πεθάνει λιμοκτονώντας και στερώντας από την ίδια την τέχνη τα επικείμενα έργα του. Πρέπει ανάμεσα στην πλήρη ασυμβατότητα με την αγορά, και τον εκφυλισμό της τέχνης του προς τέρψη της αγοράς, να βρει μια ενδιάμεση βιώσιμη λύση.

    Η προσωπική μου γνώμη δε, είναι ότι η δική του μέτριας αρεσκείας πλην όμως βιώσιμη λύση, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα μέτριο άνοιγμα της αγοράς προς την τέχνη –όπως την ορίζει εκείνος. Αντιστοίχως αν ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν κατά βάση ελιτιστικός, τα παραγόμενα αυτοκίνητα θα ήταν υπέροχα, αλλά δεν θα ήταν για όλους. Αν ο μικρός παραγωγός ενός αγροτικού προϊόντος δεν μπορεί να αγοράσει το φθηνότερο tracteur ή jeep, θα καταβαραθρωθεί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, και αυτός θα επηρεάσει το δευτερογενή κ.ο.κ.

    Κάποιος που παράγει εξοπλισμό για s/m plays, μπορεί να το κάνει επειδή έχει για το αντικείμενο αυτό θερμό ενδιαφέρον, αλλά δεν γίνεται να καταπιαστεί με αυτό για πάντα δωρεάν. Χρησιμοποιεί πόρους για να αγοράζει πρώτες ύλες, για να εξελίσσει την τεχνογνωσία του και εντέλει αυτό το κόστος πρέπει να τοποθετηθεί στο προϊόν και να πληρωθεί από κάποιον. Δεν μιλάω για υπεραξία εδώ, κάνω μόνο λόγο για απλή απόσβεση των δαπανηθέντων πόρων. Και όλα τα παραπάνω είναι θετικά αν τα αξιολογήσει κανείς με κριτήριο το πώς βοηθούν στην ανάπτυξη του κλάδου – πάντα οι επαγγελματίες συντελούν στην ανάπτυξη ενός κλάδου. Χρειάζεται και ο εξοπλισμός στο BDSM, χρειάζεται να υπάρχει κάποιος που ασχολείται με την παραγωγή του, για να απολαμβάνουν οι υπόλοιποι την χρήση του.

    Τα θετικά σταματούν μάλλον εκεί που η ίδια η βιομηχανία προσπαθεί να πείσει ότι τα προϊόντα της στο σύνολό τους και ο τρόπος με τον οποίο αυτά χρησιμοποιούνται, είναι ο ίδιος ο κλάδος. BDSMer δεν είναι κάποιος επειδή διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό. Είχα κάνει μνεία και στο παρελθόν για κάποια θλιβερά tests που απέδιδαν βαθμό υποτακτικότητας στο χρήστη, μέσα από ερωτήσεις – κριτήρια του τύπου «Πόσα μαστίγια έχετε;» κλπ. Ούτε BDSMer είναι κάποιος επειδή έχει παραβρεθεί σε πολλά s/m parties. Άπτεται όμως της νοημοσύνης καθενός, το κατά πόσο θα αντιληφθεί αυτή τη διαφορά (μεταξύ BDSM και BDSMικής βιομηχανίας), που προκύπτει από το ότι η ανάτπυξη της βιομηχανίας αφενός συχνά διαμορφώνεται από κλίμακες οικονομίας, αφετέρου συνήθως σε έναν μη αναπτυγμένο εμπορικά κλάδο, τα πρώτα προϊόντα που εμφανίζονται, έρχονται από παραγωγούς που ακολουθούν την πεπατημένη για λόγους ασφάλειας και απεθύνονται στο ευρύ κοινό. Προσωπικά βρίσκω π.χ. βδελυρή την απόδοση του λουστραρισμένου δέρματος, με πλαστικό, και αποκρουστική την εμφάνιση ανθρώπων που ντύνονται πατόκορφα με εκείνα τα άθλια μαύρα γυαλιστερά collants, προσομοιάζοντας εντέλει σε φώκιες –ιδιαιτέρως οι ελαφρώς ή βαρέως υπέρβαροι-, αλλά αποδέχομαι ότι είναι και αυτά προϊόντα που πρέπει να υπάρχουν στα ράφια των sex shops γιατί ούτε όλοι την ίδια αισθητική καλλιέργεια διαθέτουν, ούτε τα ίδια χρήματα, ούτε τα ίδια φετίχ. Μια φορά είχα δει ένα προϊόν ε ένα sex shop, που ονομάζονταν «Instant Mistress» και ήταν ένα πακέτο που περιήχε πλαστικά (δερμάτινα υποτέθηκε) γάντια, πλαστικό μαστίγιο, πλαστικό καπέλο, και πλαστικό underbust κορσέ (όλα με 39.90E). Πρέπει να υπάρχει και αυτό, για τον ίδιο λόγο που πρέπει να υπάρχει και ένα φθηνό αυτοκίνητο.

    Πάντα με την προϋπόθεση ότι αντιλαμβάνεται κανείς πως άλλο ο κλάδος π.χ. Μουσική και άλλο η μουσική βιομηχανία, θα έλεγα πως η ανάπτυξη της αγοράς είναι μια θετική έκβαση. Και αν αρνητική θεωρεί κανείς την έκβαση της ύπαρξης προϊόντων χαμηλής ποιότητας, τότε μάλλον θα πρέπει να γίνει υπενθύμιση πως η παραγωγή προσανατολίζεται στις ανάγκες της ζήτησης, και αυτό ακριβώς είναι, κατά την άποψή μου το δέον marketing. Ούτε δημιουργεί αξίες, ούτε προσανατολίζει την αγορά, ούτε εκμεταλλεύεται την αγορά – απλώς της δίνει αυτό που θέλει. Η τηλεόραση δεν προβάλλει σκουπίδια. Προβάλλει την πνευματική τροφή με την οποία έχουν μάθει να τρέφονται τα μυαλά όσων την παρακολουθούν. Λοιπόν με αυτή την κυνική πιθανώς θεώρηση, δεν υπάρχουν δικαιολογίες να οιμώζει κανείς.

    Ενδεχομένως θα ειπωθεί ότι εμπορευματοποίηση δεν σημαίνει απαραίτητα πολιτικώς ορθή ανάπτυξη μιας αγοράς αλλά πολύ πιθανώς και κίνηση αισχροκέρδειας, σκέψη με την οποία δεν διαφωνώ. Νομίζω όμως –και τονίζω ότι πρόκειται για εντελώς υποκειμενική αντίληψη- ότι μια πραγματικά καπιταλιστική οντότητα, μια επιχείρηση λ.χ. δεν ενδιαφέρεται τόσο για την επιστροφή του κέρδους στους ανθρώπινους πόρους της (π.χ. τους εργαζόμενους ή και τον ίδιο τον επιχειρηματία), αλλά στη διαρκή ανάπτυξη των πόρων συνολικά (π.χ. περισσότερος εξοπλισμός, περισσότερη επιχειρηματικότητα, περισσότερη τεχνογνωσία, περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι σε πελάτες/προμηθευτές). Κοντολογίς ένας αυθεντικός καπιταλιστής μάλλον επιθυμεί να δημιουργήσει μία επιχείρηση που θα μπορεί να εξελίσσει και να διαστέλλει συνεχώς τον εαυτό της (βλ. Σκλαβενίτης), παρά μια επιχείρηση που κλέβοντας από μια δεκάρα σε κάθε ζύγισμα θα του αποφέρει ένα εξοχικό στη Λούτσα και BMW με fume τζάμια, στα πρώτα (και πιθανώς τελευταία) 10-15 έτη λειτουργίας της (βλ. τον μπακάλη της γειτονιάς σας).

    Θα υπάρξουν για πολύ ακόμη και οι «μπακάληδες» του BDSM. Τα αισχρά clubs που με την πρόφαση ενός s/m party γεμίζουν πελάτες, που τους σερβίρουν χλιαρά ποτά σε βρώμικα ποτήρια και τους στοιβάζουν σαν τους χοίρους σε αποπνικτικούς χώρους χωρίς υποδομές ασφάλειας. Και κουτοπόνηες κυρίες που θα παρεισφρύσουν στο χώρο για να βγάλουν από τους απελπισμένους υποτακτικούς κυρίους, ένα ξεκούραστο αφορολόγητο μεροκάματο και πιθανώς μερικά ζευγάρια μπότες, με αντάλλαγμα τη διαθεσιμότητα των ποδιών τους για μία express ποδολειχία και εκσπερμάτωση. Και απαράδεκτα sex shops που θα πωλούν κινέζικα πλαστικά μπαστούνια με ουρές εν είδει μαστιγίων, από αυτά που αν πλυθούν με νερό ξεφλουδίζουν σαν μπανάνες σε τιμές άνω των 99,00E. Και ένα σωρό άλλοι μπακάληδες σαν αυτόν στη γειτονιά σας που κλέβει στο ζύγισμα και πουλάει ληγμένο ρύζι. Και βεβαίως οι θιασώτες αυτής της βιομηχανοκεντρικής προσέγγισης του BDSM που θα διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η Erotica δεν είναι εμπορική έκθεση*, αλλά μια γιορτή του BDSM ή ότι εν πάσει περιπτώσει το BDSM είναι η ίδια η BDSMική βιομηχανία.

    Θα έλεγα ότι η εμπορική ανάπτυξη ενός κλάδου, δεν μπορεί να αξιολογηθεί συλλήβδην και με τρόπο μονοσήμαντο, ούτε άπαξ και για πάντα, ούτε ασφαλώς με κριτήρια στατικά. Στην πραγματικότητα, ούτε η ίδια η εξέλιξη της αγοράς δεν μπορεί να προσδιοριστεί κατά τον τρόπο αυτό. Η εμπορική ανάπτυξη του BDSM δίνει και μεροκάματο σε κάποιους ανθρώπους, και τη δυνατότητα σε κάποιους άλλους να αγοράσουν πράγματα και υπηρεσίες που δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν, και γενικώς φέρνει χρήμα στον κλάδο και επιτρέπει την ανάπτυξή του. Μπερδεύει λίγο τους αδαείς που πιστεύουν ότι πρέπει να μπουν στο χορό της κατανάλωσης για να χριστούν BDSMers. Τους ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει την κλίση τους και τις επιθυμίες τους και τις ανάγκες τους δεν πιστεύω να τους ενοχλεί - Δεν αρέσει σε κάποιον η Erotica; Ας μην ενισχύσει το θεσμό αυτό με την καταβολή της αξίας του εισητηρίου του.




    * Παρεμπιπτόντως δεν έχω ακόμη καταλάβει γιατί είναι κακός ή πρέπει να παραμένει θολός ή μυστικός ο εμπορικός χαρακτήρας μίας εκδήλωσης με σκοπό την έκθεση προϊόντων (και υπηρεσιών) κάποιων παραγωγών και εμπόρων; Όταν κάποιος πηγαίνει σε μία έκθεση βιβλίου δεν αντιλαμβάνεται άραγε πως πέρα από το όποιο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αιωρείται και η μυρωδιά του χρήματος; Ότι δεν είναι «γιορτή του βιβλίου» αλλά εμπορική έκθεση βιβλίων; Ή μήπως το να εκθέτει κανείς προς πώληση λογοτεχνία είναι λιγότερο κυνικό από το να εκθέτει προς πώληση domination; Στο δικό μου επαγγελματικό κλάδο αντιστοίχως, επικρατεί μια ανόητη τάση να δίνονται παραπλανητικοί τίτλοι σε εκθέσεις προϊόντων πληροφορικής (π.χ. «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής»). Θεωρώ ότι αυτή η ιδεολογική επίφαση της συμμετοχής μιας επιχειρηματικής οντότητας σε μία εμπορική έκθεση είναι καθόλα περιττή - as if not everybody lives by selling something.
     
  2. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Βλέπω ότι παράδειγμα μου ως προς την εμπορευματοποίηση πήγε άπατο...έστω και αν έγινε εσκεμμένα ή μη... !
    Θα ομολογήσω όμως ότι μέσα σε όλα αυτά που έγραψε η Syrah, υπάρχουν μικρές αλήθειες αλλά και πολλά άστοχα και απαράδεκτα...Θα δώσω ένα παράδειγμα που σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο:

    Ελεος δηλαδή!!

    Υπήρξα λάτρης του latex από τα παιδικά μου χρόνια, Δυστυχώς η λατρεία μου έμεινε σε επίπεδο επιθυμίας, αφού λόγο αλλεργίας που παρουσιάζω έως και σήμερα στο συγκεκριμένο προϊόν, δεν κατάφερα να το φορέσω και να απολαύσω τις αισθήσεις που προσφέρει! Όσους το φορούν τους θαυμάζω και τους ζηλεύω -με την καλή έννοια!!!

    Θεωρώ ότι όλη αυτή η αναφορά προς τους φετιχιστές του είδους αυτού…(που σημειωτέον δεν είναι και λίγοι παγκόσμια) είναι απαράδεκτη! Οι χαρακτηρισμοί που δόθηκαν είναι επιεικώς απαράδεκτοι, αγενείς και κακότροποι!

    Επίσης η αντιμετώπιση αυτή είναι πολύ προκλητική μέχρι και ρατσιστική, αφού δεν έχει κανένα σεβασμό προς τους απανταχού υπέρβαρους που τους υποτίμα, τοποθετώντας τους στο περιθώριο των απολαύσεων!

    Το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η συμπεριφορά, δεν θιγεί τους φετιχιστές λάτρεις των Latex, ούτε και τους υπέρβαρους φυσικά. Χαρακτηρίζει το ίδιο το μέλος που τα έγραψε και που αντιπροσωπεύει από την θέση που έχει ως mod και ένα ολόκληρο forum που η θεματολογία του είναι τα φετίχ και το BDSM…


    Συγγνώμη για την παρένθεση... συνεχίστε ....
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εγω παλι σε αλλο σημειο θα διαφωνησω με τη Συρα ,που ομως δεν απτεται του κυριως θεματος της συνολικα ωραιοτατης τοποθετησης της:


    Η παραγωγη δε προσανατολιζεται απλως στις αναγκες της ζητησης δημιουργει η ιδια τεχνητη ζητηση μεσω της διαφημισης ,εμμεσης η αμεσης, κατευθυνομενων "επιστημονικων" μελετων ,πληρωμενων δημοσιογραφωνκλπ κλπ. Και αξιες δημιουργει ,και προσανατολιζει την αγορα,και φυσικα την εκμεταλλευεται. Η τηλεοραση -και οχι μονο- κυριευμενη απο μεγαλοεπιχειρηματιες ,διαμορφωνει πολιτισμικο επιπεδο ,ευνοει και κατευθυνει την παραγωγη και καταναλωση ευπεπτων σκουπιδιων,επιδιωκει την κιμαδοποιηση του εγκεφαλου,απευχεται την αναπτυξη ελευθερα σκεπτομενων πολιτων.
    Οι λιγες,φωτεινες εξαιρεσεις απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα.
    Αυτα ως παρεμπιπτουσα αναφορα.

    Οσον αφορα το χωριο που ενοχλησε την SM_ART_Lady θα αναφωνησω και γω "ελεος" απο την αναποδη ομως!
    Τυγχανει να συμφωνω κατα γραμμα με το συγκεκριμενο αποσπασμα και δεν θεωρω οτι προσβαλλει κανεναν,ουτε τους χοντρους ουτε τους φετιχιστες λατεξ.Δεν κρινεται εδω η δραστηριοτητα τους,κρινεται η αισθητικη εικονα που εκπεμπουν.
    Επισημαινω και παλι ,δευτερη φορα μεσα σε 48 ωρες,οτι αυτη "ευθιξια" αποτελει δειγμα ολοκληρωτικης και αντιδημοκρατικης αντιληψης που σε τελευταια αναλυση επιδιωκει να ασκησει εμμεσως πλην σαφως λογοκρισια σε καθε αντιθετη και "ενοχλητικη" αποψη.
     
  4. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    Αρχική Δημοσίευση από Syrah
    ...γιατί ούτε όλοι την ίδια αισθητική καλλιέργεια διαθέτουν,...

    Ω ναι αγαπητη..
    Ειναι σαφως καλυτερα να βλεπεις την Μιστρα η'' σκλαβα γυμνη με τις πατσοκοιλιες, τιγκα στην κυτταριτιδα και τον υπερβαρο Μαστερ ολογυμνο με τις καλτσες 
    Στην πυρα στην πυρα που λεει και το ασμα
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ underherfeet το το θέμα που θίγεις με ενδιαφέρει πάρα πολύ αλλά επειδή δεν θα ήθελα να καταχραστώ τη φιλοξενία του νήματος, θα κάνω μια δεύτερη και τελεταία τοποθέτηση επί του θέματος, και αν θέλεις μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε άλλο νήμα (εκτός και αν δεν ενοχλεί τον νηματοθέτη).

    Θα σου γράψω δύο ενστάσεις επί της άποψής σου και στο τέλος, πού συμφωνώ με αυτή - γιατί βεβαίως με το σκεπτικό σου δεν διαφωνώ συλλήβδην, στον ίδιο κόσμο ζούμε.

    Οι ενστάσεις μου είναι πρώτον ότι μίλησα για το δέον marketing, βάσει του οποίου ο καταναλωτής/πελάτης είναι πάντα εκείνος που θα αξιολογήσει/εγκρίνει/απορρίψει τελικά το κάθε προϊόν (ή υπηρεσία), και δεύτερον ότι η μετατόπιση της ευθύνης για την κατανάλωση σκουπιδιών σε εκείνους που πωλούν τα σκουπίδια είναι μια υπερβολικά εύκολη εξήγηση του προβλήματος, και χωλαίνει αφενός στο ότι είναι εντελώς μονοδιάστατη, αφετέρου στο ότι αποψιλώνει κάθε επιλογή του καταναλωτή από τη συνειδητότητά της. Παρα-είναι, δηλαδή Σπινοζική.

    Συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Και για να τα συνδέσω στην αναφορά που έγινε στην άποψη που εξέφρασα για το αποκρουστικό του θεάματος κάποιων φετιχιστών -σημειωτέον ότι δεν εκφράζω κάποια αξιακή κρίση, παρά μόνο την άποψή μου επί του τελικού αισθητικού αποτελέσματος-, θα πω ότι η βιομηχανία ακριβώς επειδή συνήθως λειτουργεί με άξονα τις κλίμακες οικονομίας (πολύ χονδρικά ας ειπωθεί ως διευκρίνιση, πως παράγει μαζικά το προϊόν της για να το καταστήσει φθηνότερο), έχει κάθε λόγο να παρουσιάζει ό,τι παράγει σαν επιτομή της μόδας, και εν τέλει διοχετεύοντας ένα προϊόν στην αγορά σε τεράστιες ποσότητες να δημιουργεί μόδα (μιας και μόδα είναι ο συρμός), οδηγώντας όσους θέλουν να είναι απαραιτήτως στη μόδα σε τραγελαφικά αποτελέσματα. Αν το παράδειγμα που χρησιμοποίησα ερμηνεύεται ως απαξίωση ενός συγκεκριμένου φετίχ, θεωρήστε ως εξίσου δόκιμο οποιοδήποτε άλλο παράδειγμα της δικής σας αρεσκείας, όπου κάτι που προβάλλεται ως εντός μόδας, είναι αισθητικά μάλλον απαράδεκτο για μία μεγάλη μερίδα καταναλωτών.
     
  6. Jomaru

    Jomaru Guest

    Syrah η απαντηση σου ως ''οικονομικη αναλυση'' και στις δυο τοποθετησεις ειναι αρκετα σωστη αν και σε μερικα σημεια δεν συμφωνω, αλλωστε σου εδωσα και rep για να εκφρασω την συμφωνια μου αυτη.

    θα εξηγησω τωρα γιατι απαντησα '' Όχι, γιατι η οικονομικη εκμεταλλευση ειναι γεγονος.''

    κι ελπιζω να μην ανοιξω τους ασκους του Αιολου. οπως ειπα και στην αρχικη μου τοποθετηση η αφορμη αυτη ηταν το εροτικα.. (παρεπιπτοντως ειδα και τηλεοπτικη διαφημιση) στο οποιο απο οτι καταλαβαινω το μπατζετ ειναι μεγαλο.

    αυτο που εμενα με ενοχλει, ως Ανδρέα και πολιτη της Ελλάδας γιατί στην Ελλάδα ζω και για το bdsm στην Ελλάδα συζητώ , δεν ειναι φυσικά τα μαστίγια η ποιοτητα της και τα υλικα της. δεν εννοουσα αυτου του ειδους την ''εμπορευματοποιηση'' αλλα το πως μερικοι ανθρωποι προσπαθουν να ''εμπορευματοιποιησουν'' το bdsm για προσωπικο τους όφελος.

    Δυστυχως τα τελευταια χρονια, αν και ασχολουμαι με τον χωρο απο το 1999 οσο ημουν ανηλικο 15 ετων (και για να μην υπαρχει παρεξηγηση ημουν στην φαση που μαθαινα και γνωριζα δεν επραττα) εχω δει μια διαφορετικη τροπη των πραγματων. εχω δει ανθρωπους να καταστρεφουν αλλους και να καταστρεφονται απο αυτο. εχω δει αλλους να σηκωνουν ξαφνικα τα λαβαρα και τα σκηπτρα της φυλης bdsm και να το παιζουν αρχηγοι, εχω δει αλλους να φευγουν. και κυριως εχω δει ''αυτους'' που το εχουν κανει ''επαγγελμα'' , ας μου επιτραπει η εκφραση ΄΄πουτανες γ' και δ' διαλλογης'' που εγιναν ξαφνικα μεγαλοαφεντρες. για εμενα αυτη η ''εμπορευματοποιηση'' εχει φερει φοβο, εχει φερει αστυνομικη παρακολουθηση στις συναντησεις κι εχει φερει ''χρημα'' σε εκμεταλλευτες αισθησεων και ποθων. εγω αυτο δεν ηθελα και δεν θελω απο το bdsm της Ελλάδας. Η Δώρα θα μου έλεγε οτι πάσχω απο το συνδρομο Μπάμπι γιατί θελω κάτι αγγελικά πλασμενο. εγω απαντώ "δεν θελω να μου πιανουν τον κωλο και να λεω και ευχαριστω απο πανω''

    υ.γ. ενιοτε θελω να μου τον πιανουν   (τον κωλο και οχι μονο  )
    υ.γ.1 δεν με ενοχλουν οι απαντησεις περι μαρκετινγκ και τα λοιπα ειναι αρεστες και καποια στιγμη θα απαντησω κι εγω επι αυτου.
     
  7. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Καπου το διαβασα αλλα δεν θυμαμε που.Η μεγαλυτερη πατατα ανακαλυψη θεωρηθηκε η φωτογραφικη μηχανη,στις αρχες του προηγουμενου αιωνα.Οι φτωχοι δεν ειχαν λεει λεφτα να την αγορασουν οι δε φρανγκατοι θελαν εικονες με χρωμα,κοινως πινακες ζωγραφικης.Και ενω ολλα εδιχναν οτι το μαραφετι θα ειχε αδοξω τελος ειρθε η πορνογραφια να το σωση.Ενα αιωνα αργοτερα θα εχουμε επαναλυψη με την ανακαλυψη του ιντερνετ,μονο χαρη τις βιομηχανιας του πορνο θα επυτηχη αυτες τις πωλησεις που εχει σημερα.Βασικο συμπερασμα λοιπων ειναι οτι χωρις οικονομικη εκμεταλλευση τις σαρκας τιποτα δεν εχει μελλον σε αυτον το κοσμο.Καλως η κακος το κερδος παντα θα επικρατη εναντι οπιοδηποτε προβληματισμου.
     
  8. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Σε μια κοινωνία όπου τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα είναι για πούλημα δεν βρίσκω πως είναι κακή εμπορευματοποίηση των φαντασιώσεων εφ’ όσον έτσι επιλέγουμε να τις ζήσουμε. Φυσικά μπορούμε να επιλέξουμε το αντίθετο.
    Επίσης, ενα event τέτοιου μεγέθους που ουσιαστικά εξυπηρετεί το ίδιο το BDSM, εξοικιώνοντας τον κόσμο με αυτό, ώστε να γίνει λιγότερο τρομακτικό και κατακριτέο δεν θα μπορούσε παρά να χρειαστεί πόρους για τα λειτουργικά έξοδα που ουσιαστικά εξυπηρετούν στην ας το πούμε αποδοχή του.
    Κάποια πράγματα στο event μπορούν να θεωρηθούν τέχνη και δεν βλέπω πολύ κόσμο να κατακρίνει την αμοιβή της τέχνης ή του καλλιτέχνη σε άλλους τομείς. Όχι δεν βρίσκω κακό κάποιοι να προσφέρουν την τέχνη τους, τις υπηρεσίες τους, τις γνώσεις τους έναντι αμοιβής για να κάνουν στο ευρύτερο κοινό γνωστό το BDSM ή ακόμα και να μας «διασκεδάσουν» και σαφώς είναι στο χέρι του καθ’ενός να πληρώσει ή όχι.
     
  9. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

  10. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    με όλο το σεβασμό αλλά το επιχείρημα (τόσο στη φωτογραφία, όσο και στο ίντερνετ) είναι άκυρο. Το μέρος (πως υπήρχε πορνογραφία και κερδος απο αυτή) δεν δικαιολογεί το όλον. Είναι σαν να λες πως και τα τηλεφωνα αναπτυχθηκαν διοτι υπήρχαν οι ροζ γραμμές... Ασε που εάν ησουν πλούσιος αγόραζες έναν κουρμπέ και τον κρέμαγες στην κρεβατοκάμαρα, κι είχες την καταγωγή του κόσμου φάτσα κάρτα.




    Πάμε παρακάτω τώρα...
    Μπορούμε να αφήσουμε τις μπούρδες για τα έξοδα του λάτεξ, των μαστιγίων και λοιπών παιχνιδιών? Και το αυτοκίνητό μου φθείρεται εάν σε γυρίσω σπίτι σου, αλλά δεν έβαλα ταξίμετρο. Κι εαν έβαζα θα είχα το θάρρος να το ονομάζω ταξί.

    Άρα επειδή φαντάζομαι κανείς δεν έβαλε τον/την σουμπο/α του να πληρώσει 30 λεπτά για την καταπόνηση του καμουτσικίου του ή εκείνα τα στραπ που ξέσκισε γιατί τον είχες κάνει μαύρο στο ξύλο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

    1) Γουστάρω να παίζω με μπλιμπλίκια.
    2) προχθές έδωσα 50 ευρώ και αγόρασα ένα υπέροχο ρούτερ που θα του χώσω ένα περίεργο firmware και θα κάνω πάππαδες.
    3) όταν πάω στο μαγαζί μου όμως και τους χρεώσω 300 ευρώ για τους παππάδες που θα βάλω να κάνει ένα αντίστοιχο ρούτερ, δεν το κάνω για να βγάλω τα έξοδα της κάβλας μου (να παίζω με μπλιμπλίκια), το κάνω γιατί πουλώ τις υπηρεσίες μου ως αδμινιστράτορας και αυτή είναι η δουλειά μου. Το ότι καυλώνω με αυτήν είναι άλλου παππα ευαγγέλιο.
    4) Εάν μεθαύριο πάω σε μια καφετέρια που την έχει ένας γνωστός και τους βάλω σε τιμή κόστους ένα wifi, δεν θα το κάνω για να προωθήσω την ευρυζωνικότητα στην ελλάδα, αλλά για να σκυλιάσουν οι γειτονικές καφετέριες και να θέλουν κι αυτές να βάλουν wifi (που θα τους χρεώσω κανονικά).


    Οπότε ας σταματήσουμε αυτή τη μπανάλ ιστορία Αφιλοκερδώς ΑΕ. Με αυτό δεν υποστηρίζω πως τα πάντα είναι προιον συναλλαγής αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πως τα φετίχ μου δεν είναι προιόν συναλλαγής εκτός κι εάν είναι η πηγή του εισοδήματος μου, οπότε και δεν λέω σε κανέναν για τους αφιλοκερδείς κόπους μου για την προώθηση της ευρυζωνικότητας.
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΞΕΤΕ!!

    Λυσσάξατε πια... !
    Το έγραψα και το ξανάγραψα!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ BDSMers!!

    Αυτήν την χρονιά δεν χαριζόμαστε…!!!
    Βλέπω ότι θέλετε να σας το πούμε στην ψύχρα, για να το ευχαριστηθείτε!

    Το 2008 η συμμέτοχη μας στην Erotica ήταν στο τσάμπα...
    Το 2009 ο τσάμπας πέθανε, αφού εσείς συμβάλατε σε αυτό και γι αυτόν τον λόγο σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

    Η αλήθεια είναι ότι μας ξυπνήσατε με τον χαρακτηρισμό που άδικα μας προσδώσατε τότε, κατηγορώντας μας ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ BDSMers!

    Μας πατήσατε τον κάλο και αφού μας πέρασε ο πόνος, είπαμε να ενδώσουμε στην πρόκληση και να αποδεχτούμε την αδικία που είχαμε υποστεί, ως τιμή και πρόκληση. Δεν είναι εύκολο για μας, αλλά έχουμε δώσει υπόσχεση στον εαυτό μας, ότι θα καταφέρουμε να παραμείνουμε σε καλά επίπεδα!

    Βάζουμε κόπο, σπαταλάμε χρόνο, σπρώχνουμε χρήμα … είναι φυσικό να θέλουμε να τα πάρουμε πίσω,
    όπως επίσης είναι φυσικό να θέλουμε να πληρωθούμε για όλα αυτά!! Δεν κατάλαβα γιατί όχι?

    Το θέμα είναι ότι εδώ και λίγο καιρό ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
    και είτε το θέλετε κάποιοι, είτε όχι…ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!


    Πληρώστε λοιπόν και σεις κάτι τι για να μας απολαύσετε !!
    Και γιατί να μην το κάνετε?
    Είμαστε σίγουροι ότι το αξίζουμε !!!!
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2009
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor


    Δεκτες και οι δυο.
    Ειδικα για την δευτερη,σαφως και δεν "φταινε" μονο οσοι προωθουν την υποκουλτουρα και τα πασης φυσεως υποπροιοντα.Κανουν οτι μπορουν βεβαια για να μας κανουν ευκολα και ευχαριστα δεκτικους σε αυτη,δεν παιζουν μπαλλα μονοι τους ομως.Θεωρω οτι η επιρροη της οικογενειας και καποιων "πεφωτισμενων¨" δασκαλων που ανθιστανται στο θλιβερο εκπαιδευτικο συστημα της χωρας-ας μην του δωσω εδω πολιτικο χαρακτηρισμο - που μπορει καποιος να συναντησει στον δρομο του ειναι δυο σοβαροι αντισταθμιστικοι παραγοντες στην δημιουργια κατευθυνομενων υπερκαταναλωτικων οντων.