Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 26 Απριλίου 2009.

  1. Jomaru

    Jomaru Guest

    Syrah, ως off-topic χαρακτηρισα την απαντηση σου.. για αυτο και την εκανα και quote και απο κατω εγραψα οτι εσυ εισαι εκτος θεματος..

    δεν υπαρχει καμια εκρηξη στα λεγομενα μου, εκτος κι αν η αντιθεση μου την οποια την επανελαβα την εκλαμβανεις ως εκρηξη. η Δωρα που κατα τα αλλα ως χαρακτηρα του φορουμ την εκτιμω, στο θεμα αυτο χρησιμοποιησε λαθος παραλληλισμο για να εκφρασει την αποψη της. οσο για το συνδρομο Μπαμπι (δεν νομιζω να εννοει την αγελαδιτσα στο χωριο μου   ) ειναι ατυχες, καθως και ειρωνικο. επαναλμβανω η εφραση αλλης αποψης αντιθετης ή μη δεν θα πρεπει με οποιονδηποτε τροπο και απο κανεναν να υποβιβαζεται.

    ''Παρεμπιπτόντως απόψε άκουσα ότι τίποτα δεν είναι ένα και το αυτό με το σύνολο των αντιθέτων του, σκέψη πολύ ενδιαφέρουσα που όμως μαλλον θα ήταν υπερβολικό να αναπτυχθεί περαιτέρω εδώ.)'' σε παραθετω στο παραδοξο του Russel και αν θες σε αλλο νημα ευχαριστως να το συζητησουμε.

    υ.γ. Syrah αισθανομαι οτι εμμεσως λογοκρινεις οτι δεν σε βρισκει συμφωνη..
     
    Last edited by a moderator: 8 Μαϊου 2009
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    llazouli: Σύμφωνώ, εχω ξαναγράψει πρόσφατα ότι το BDSM είναι ένα πλαίσιο στο οποίο το role play αναγνωρίζεται ως real life. Απλώς κατανοώ και ότι κάποιος μπορεί να νιώθει τόσο υποταγμένος, που τελικά να είναι υποταγμένος, όπως αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. H lara του E-p είχε γράψει κάποια στιγμή ότι η ιδιότητα ενός να είναι εν δυνάμει σκλάβος είναι τόσο μη ανατρέψιμη, όσο και το χρώμα του δέρματός του, και είμαι βέβαιη ότι έτσι ακριβώς το βιώνει.

    tender_lilly: Διαφωνώ με τη διατύπωση "δεν μπορεί η κόρη του Φρίτσλ να αντιπαραβληθεί με μία BDSMική σκλάβα". Το ότι η αντιπαραβολή δύο πραγμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα πως αυτά δεν μοιάζουν, δεν σημαίνει ότι κανείς δεν τεκμαίρεται να επιχειρεί μια τέτοια αντιπαραβολή (ή ότι πρέπει να λιθοβολείται γι αυτό). Αλίμονο αν δεν επιτρέπονταν να αναρωτηθεί κανείς αν το τάδε έχει κάποιες ομοιότητες με το δείνα, ακριβώς επειδή δεν έχει...
     
  3. Jomaru

    Jomaru Guest

    κι επειδη εχω κεφια θα προσθεσω ''λιγη'' τεκμηριωση ακόμα. η κόρη του Φριστλ ήταν εκεί χωρίς να είναι επίλογη της κι έκανε οτι ευχαριστουσε τον Φριστλ.

    Μία σκλάβα στο BDSM είναι εκει γιατι ειναι η δικη της επιλογη και το κανει γιατι το θελει κι αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

    θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα στην Δωρα κυρίως και γενικώτερα? εσυ που αποζητάς μια τέτοια σχέση δεν βάζεις όρια δηλαδή και αφήνεσαι στον Αφέντη σου πλήρως? γιατί αυτό έχω καταλάβει οτι αποζήτας μεσα απο αυτον τον παραλληλισμο. ας υποθεσουμε λοιπον οτι αυτος που εχεις αφεθει (και προσεχε εσυ τον διαλλεξες σε αντιθεση με την κορη του Φριστλ) σου λεει οτι καθε μερα θα τρως σκατα.. εσυ θα τα τρως?

    και αντε πες οτι εσένα σου αρεσουν τα σκατα ή τα συνηθιζεις τελοσπαντων.. μετα σου λεει να καταπινεις τα χυσια καποιου με HIV εσυ θα το κανεις? προσεχε τι θα απαντησεις, το οχι σημαινει οτι θα δυσαρεστουσες τον αφεντη σου.

    θελω να πω αλλο ειναι να κανεις μια σχεση ακομη και 24/7 που κι εδω υπαρχουν ορια γιατι πανω απ' ολα ειμαστε ανθρωποι και αλλο να εισαι κορη του Φριστλ!
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Από άποψη τεχνική...

    ...γενικά, συγκρίνουμε συγκρίσιμα πράγματα, δηλαδή πράγματα που ευσταθεί λογικά η σύγκρισή τους με βάση τις ιδιότητες που θέλουμε να εξετάσουμε. Ασφαλώς και μπορούμε να κάνουμε πολλές υποθέσεις, ως προεργασία της διαδικασίας σύγκρισης, στεκόμαστε όμως και αξιολογούμε αυτές που άντεξαν στον φορμαλιστικό έλεγχο υποθέσεων.

    Αλλιώς, είναι κίνδυνος είτε να καταλήξουμε σε ψευδείς ομοιότητες, είτε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι δεν υφίστανται ομοιότητες, ενώ στην πραγματικότητα υφίστανται. Και τα δύο είναι εξίσου πιθανές μορφές επαγωγικών σφαλμάτων όταν δεν έχει στηθεί σωστά η υπόθεση.

    Συγκεκριμένα...

    ... αν συγκρίνεις την κόρη Φριτσλ με το δικό της target group, που δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα πιο ολιγάριθμο από τις σκλάβες που όντως ζουνε το 24/7 M/s σε deεp slavery και πέρα από τα εντός bdsm κοινά αποδεκτά και ομοιάζοντα με role play (concept συνεισφοράς Syrah το οποίο μου είναι πέρα ως πέρα και με ευχαρίστηση αποδεκτό) τότε σαφώς και ελέγχεται για να γίνει αποδεκτή ως αληθής η υπόθεση ότι είναι σκλάβα η κόρη, αφού έκανε επτά παιδιά εκεί, τα μεγάλωνε, αποδεχόταν μια συνεχή κατάσταση καταπίεσης και σκληρής στέρησης / κακομεταχείρισης και μετά από 24 χρονια είναι υγιεστάτη!

    Δηλαδή, στο "ακριβώς επειδή δεν έχει" της Syrah, ανταπαντώ ότι "ασφαλώς και έχει" και δεν ήταν εκεί το πρόβλημα.

    Κατά τη γνώμη μου πάντα, η αντιπαραβολή της δώρας ήταν επιτυχής ως προς την κόρη, αλλά κατέληγε σε άσχετα συμπεράσματα περί βαθύτατης αφοσίωσης ως το μεδούλι με αμιγώς σεξουαλική εκκίνηση σε βάση επαρκώς σκληρόκαρδου χαρακτήρα και άρα ικανότερου από των άλλων για τη μεγίστη απόλαυση, με λογικά άλματα πολύ σίγουρου για τον εαυτό του ακροβάτη!

    Δικαίωμά της ήταν. Δικαίωμα όλων να βλέπουν την ερωτική τους προσωπικότητα με διαισθαντικές και όχι φορμαλιστικές προσεγγίσεις, είτε αντέχουν σε αισθητικό, λογικό, εμπειρικό έλεγχο, είτε όχι. Αλοίμονο. Δικαίωμα ενός καλλιτέχνη να στήσει ένα χάππενιγκ που αντί για αισθητική ικανοποίηση προσέφερε ενοχλημένη διέγερση στους παροικούντες το. Δικαίωμά του ακόμα και να φωνάξει "α γαμηθείτε ηλίθιοι κι άσχετοι", όταν οι τελευταίοι τον γιουχάρουν.

    Αλλά δικαίωμα και των άλλων να γιουχάρουν, πώς να το κάνουμε! Καλεσμένοι ήταν και είδαν κάτι που δεν τους άρεσε. Καλλιτέχνες ήταν κάποιοι από αυτούς και διαμαρτύρονται για τα άσχετα που βλέπουν ή διερωτόνται φωναχτά και μεταξύ τους.

    Εμένα δε με ενόχλησε. Και να με είχε ενοχλήσει δεν θα είχα "λιθοβολήσει" γιατί συνήθως μιλώ με βάση α) τις εμπειρίες μου και πώς τις κρίνω και β) επιχειρήματα, κάτι που, απ ότι παρατήρησα, έκαναν και οι περισσότεροι "αντιφρονούντες" σε τούτο το νήμα.

     
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν επιζητώ τίποτε απολύτως που να μην έχω την ικανότητα να διεκδικήσω. Το νήμα αποσκοπεί στο να αναπτύξει μία συγκεκριμένη επιχειρηματολογία που επικεντρώνεται στο Total Power Exchange και στις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει, αν κάποιος δεν λάβει τα μέτρα του.

    Είμαι ένα λογικό και πρακτικό άτομο. Δεν θα μπορούσα να μην λάβω υπόψη μου τους ενδεχόμενους κινδύνους σε ένα τόσο ακραίο σχήμα σχέσης. Αυτούς και μόνο προσπάθησα να αναδείξω. Το παράδειγμα είναι εξαιρετικό, και πώς δεν θα ήταν, εφόσον αν κάτι κάνω καλά, αυτό είναι να βλέπω αντιστοιχίες ανάμεσα σε φαινομενικά άσχετα πράγματα. Only connect, αγαπητοί...

    Προσωπικά, ναι, αλλά διάλεξες μάλλον λάθος παράδειγμα. Η σωστή ερώτηση θα ήταν, "τι θα έκανες αν σου ζητούσε να μην πίνεις καθόλου αλκοόλ". Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω αυτή τη στιγμή, διότι είμαι ενήλικη, και αν δεν το επιτύχω πρώτα, για ικανό χρονικό διάστημα, δεν μπορώ να κομπάσω ότι το έκανα. Ελπίζω αυτό να σε καλύπτει προς το παρόν.

    Το ζητούμενο - για μένα - δεν είναι να μην δυσαρεστήσω τον Αφέντη μου. Δεν μου αρέσει να δυσαρεστώ τους άλλους, γενικότερα, αλλά νομίζω ότι ένας Αφέντης αντέχει πολύ περισσότερα από ότι μία σκλάβα. Αν δεν αντέχει, δεν με αφορά, δεν είμαι η μητέρα του για να τον νταντεύω. Ας βρει άλλη D, υπάρχουν πολλές εκεί έξω.

    Η απάντησή μου είναι η εξής: "Ποτέ δεν μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που θα με έβλαπταν. Είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των σχέσεων με Κυρίαρχους. Κάποια πράγματα που δέχτηκα να κάνω, με έβλαψαν βραχυπρόθεσμα, λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Εγώ μας με τις άμυνές του, αλλά μακροπρόθεσμα λειτούργησαν θετικά γιατί μπόρεσα και τα έκανα να λειτουργήσουν έτσι. Σίγουρα, οι υπολογισμοί του Κυρίαρχου αποδείχτηκαν σωστοί. Σίγουρα, έχω ουλές. Τιμή μου."

    Και οι υπηρεσίες προς τον Αφέντη; θα μου πεις. Είναι γνωστές οι απόψεις μου για τις υπηρεσίες προς τον Αφέντη. Στα τέτοια μου οι υπηρεσίες. Σαφώς κάνω ότι μπορώ για να παραμένει η σχέση απολαυστική, ουσιαστική και να αξίζει τον κόπο του σημαντικού μου Άλλου. Αλλά είμαι από αυτές που λένε όχι, σε αυτό το σημείο της σχέσης τουλάχιστον, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, δεν ρώτησα που με πάει. Έχω προσέξει όμως ότι τα όχι μου λέγονται πάντα για εντελώς ασήμαντα πράγματα. Είμαι καυγατζού, οξύθυμη και σπασαρχίδω. Φαντάζομαι ότι κάτι πρέπει να τα αντισταθμίζει όλα αυτά, για να παραμένει ο Άλλος μαζί μου. Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Ρωτείστε τον.

    Only connect...

    Δεν είναι υγιεστάτη. Φτύνανε όλοι τα δόντια τους στον νεροχύτη, λόγω έλλειψης ήλιου. Δεν τα διάβασες καλά. Η κόρη είναι σαν 80 ετών, με ρυτίδες και κάτασπρα μαλλιά. I did my research, πριν ανεβάσω το νήμα.

    Ουδέποτε είπα ότι καλά της έκανε, ότι είναι υγιής, ότι έτσι πρέπει να γίνεται και λοιπά τέτοια φαιδρά. Είπα ότι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της ήταν η Πηγή. Και ποτέ δεν είπα ότι ήταν Κυρίαρχος, ήξερε τι έκανε και λοιπά. Ένας αιμομίκτης ήταν, έκανε αυτό στο οποίο δεν μπόρεσε να αντισταθεί και ας κάτσει στη φυλάκα τώρα μέχρι να ψοφήσει.

    Όμως, μπορώ να μπω στην νοοτροπία της κόρης, που μετά από 25 χρόνια περιμένει να ακούσει τα βήματά του. Περιμένει να της φέρει την τροφή, το νερό, τα λόγια του, νέα από τον κόσμο. Δεν παραξενεύομαι καθόλου που κανένας άλλος δεν το πιάνει αυτό. Είναι μία δική μου προσέγγιση στην σχέση μου, έτσι μου την κάνανε, έτσι την εξέλαβα, αυτό είδα ως connection. Κατανοώ ότι οι περισσότεροι κάνουν και άλλα πράγματα πέρα από την σχέση τους, και γεμίζουν από αυτά. Δεν είπα ότι είναι κακό. Είπα ότι ανησύχησα για την δική μου ψυχική υγεία. Δεν ανησυχώ πια. Πήρα τις απαντήσεις μου.

    Δεν μίλησα για αφοσίωση, αλλά για επικέντρωση ψυχική, πνευματική, συναισθηματική, σωματική. Ένα focus το οποίο γίνεται σχεδόν αυτόματα (δεν μου μυρίζει και πολύ συναίνεση ως εδώ) ως αποτέλεσμα του συνεχούς "βόμβου" των ερεθισμάτων, είτε αυτά είναι πνευματικά, είτε συναισθηματικά, είτε σωματικά. Εάν είχαμε κάποιον δεμένο και βάζαμε μια σταγόνα να πέφτει στο μέτωπό του, θα την έβλεπε σαν κοτρώνα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι δεν είναι; Φαντάσου τώρα έναν Κυρίαρχο να υποβάλλει την (υποψήφια) σκλάβα του στο καψόνι του "κρύο - ζέστη" ή σε αυτό που χαριτολογώντας εγώ ονομάζω συχνά "good cop - bad cop". Νομίζω πως η τσαπερδόνα θα έχανε κάθε διάθεση για να πλέκει σκουφάκια, να φτιάχνει τσηζ-κέηκ ή να πηγαίνει εκδρομές με παλιούς συμμαθητές από το δημοτικό. Σε κάποια φάση βέβαια, αν είχε συνειδητότητα, και αναλυτικές ικανότητες, θα ήξερε τι παίζεται. Τότε, δεν θα απαιτούνταν πλέον ο βόμβος...

    Αφοσίωση έχει ο κάθε δύσμοιρος που κάποιος τον λυπάται και του δίνει λίγη σημασία. Η επικέντρωση λειτουργεί λίγο διαφορετικά: α) επικέντρωση έχει αυτός που είναι στο ανήλιο μπουντρούμι, λόγω ανάγκης, και β) αυτός που ξέρει σε τι στο διάολο επικεντρώνεται, αφού ξεκαθαρίσει την μαλακία της ανάγκης. Το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό, η διαδρομή διαφέρει.

    Νομίζω πως έχω πλέον διδαχθεί την υπομονή. 

    Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο.
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2009
  6. Emma

    Emma Contributor

    To ίδιο ισχύει και απ' την αντίθετη.
    Παρόλο που με ενδιαφέρει το concept, επέλεξα να μην συνεχίσω την συζήτησή του, καθώς προτιμώ να συζητάω και όχι να μαλλώνω ή να ανταλλάσω προσβολές, εξαιτίας της ευθιξίας μερικών (ή της μύγας - όπως θες πες το).
    Στην τελική λοιπόν, αυτοί που αδικούνται είναι τα άτομα όπως εγώ, που ενώ μας ενδιαφέρει να συζήτησουμε πάνω σε κάτι, "λογοκρινόμαστε" έμμεσα (ή και άμεσα, σε κάποιες περιπτώσεις).

    Συμφωνώ με την πλειοψηφία των παραπάνω, αλλά:

    Το συγκεκριμένο νήμα δεν είναι καλλιτεχνική έκθεση. Είναι θέμα προς συζήτηση, για την οποία όπως φάνηκε δεν υπήρχε διάθεση, ειδικά στις περιπτώσεις όπου οι απόψεις που εκφραζόταν ήταν αντίθετες με το concept.
    Ένα ακόμη λάθος, κατά τη γνώμη μου, ήταν η παρομοίαση του αρχικού concept με το προσωπικό βίωμα ή βιώματα κάποιων εκ των συζητητών, με αποτέλεσμα οι όποιες αντίθετες απόψεις να εκλαμβάνονται ως "προσωπικά επιθετικές" αντί για απόψεις ως προς το concept το ίδιο.
    Επειδή λοιπόν, από πλευράς ψυχολογίας, βρίσκω το θέμα ενδιαφέρον, αν ανοιγόταν ένα γενικό νήμα προς συζήτηση για το Stockholm syndrome συγκριτικά με τις bdsm σχέσεις, το θέμα (πιστεύω) θα αναλυόταν καλύτερα (ή -ίσως- έστω πιο ειρηνικά).
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Λυπούμαι αν κάποιο σημείο στις απαντήσεις μου σε έθιξε προσωπικά. Δεν κατανοώ ποιο σημείο είναι αυτό και θα ήθελα να το διευκρινίσεις, αν γίνεται, ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να σου ζητήσω συγνώμη γι' αυτό. Επίσης δεν κατανοώ γιατί ήθελες να αποσύρεις τα ποστ σου, με την αντίστοιχη απόσυρση των δικών μου, μόλις είδες ότι δεν συμφωνώ με τις απόψεις σου. Ασφαλώς και δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική. Έχω το θάρρος των απόψεών μου και μπορώ, πιστεύω, να επιχειρηματολογήσω λογικά προς υπεράσπισή τους. Ακόμη και αν ήμουν moderator, δεν θα ζητούσα ποτέ από κάποιο μέλος του φόρουμ να σβήσει τις απαντήσεις του που δεν με βολεύουν ή με τις οποίες δεν συμφωνώ. Θεωρώ ότι κακώς κάνεις νύξεις περί ευθιξίας, όταν εσύ η ίδια δεν μπορείς να ανεχθείς την γόνιμη αντιπαράθεση. Αδικείς δε τον εαυτό σου, κατά την άποψή μου, προβάλλοντας την διάθεση λογοκρισίας στους γύρω σου, όταν είσαι η μόνη που επέδειξε αυτή τη διάθεση - και μάλιστα από σχέση ισχύος (την τελευταία φορά που "μάσησα" ήμουν 6 ετών και είχα απέναντί μου τον Διευθυντή του δημοτικού).

    To θέμα συζητήθηκε γόνιμα και απόδειξη είναι οι 65 απαντήσεις από πλειάδα μελών, καθώς και οι δικές μου ανταπαντήσεις, όπου κάποιος είχε κάποιο προσωπικό ερώτημα ή σημείο που έχρηζε διευκρίνισης.

    Κάποια ποστ που θεώρησα ότι ήταν αναίτια ειρωνικά προς εμένα, προσποιούμενα την ελλιπή κατανόηση, έτυχαν της απάντησης που τους άρμοζε. Χαίρομαι που ήταν ελάχιστα και που το επίπεδο του φόρουμ είναι τόσο καλό. Πραγματικά, θεωρώ ότι η συζήτηση στο νήμα εξελίχθηκε πολύ ομαλά, πλην κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, τις οποίες, εκ των υστέρων, κατανοώ πλήρως στο σκεπτικό τους, όπως ανέφερα. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε πολλά, με πολλά μέλη, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να το συζητήσουμε.

    Επομένως, δεν κατανοώ τον στόχο και το αντικείμενο του συγκεκριμένου σου ποστ. Προσωπικά δεν μου παραπονέθηκε κανένας για εριστικότητα, ούτε έλαβα κάποιο infraction. Μήπως έχεις αναλάβει τον ρόλο του εκτιμητή της πορείας των νημάτων και των διαθέσεων των ενεργών μελών του φόρουμ; Σε παρακαλώ να διευκρινίσεις.
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και παραβλέποντας την άστοχη, κατ' εμε κίνηση, της νηματοθέτιδας να προσφύγει στην προσωπική μας αλληλογραφία:
    Ουδέποτε ζήτησα απο την νηματοθέτιδα να σβήσει απαντήσεις της. Το μόνο που παρακάλεσα, κατόπιν διευκρίνισης, ήταν να αφαιρέσει από ποστ της, τα quoted κομμάτια του τελευταίου δικού μου ποστ, το οποίο είχα αποφασίσει να αποσύρω επειδή δεν επιθυμούσα περαιτέρω συνδιάλεξη με εκείνη και το οποίο δεν είχα προλάβει να κάνω, καθώς είχε ήδη απαντήσει.

    Υ.Γ. Αγαπητή dora_salonica, ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σου, όσο κι αν το θες. Παρ' αυτα θεωρώ αγενές το ότι παραβλέπεις την χειρονομία μου να αφήσω τελικά το ποστ μου, στο οποίο αναφερόσουν, ώστε να μην μείνουν ξεκρέμαστες οι δικές σου απαντήσεις, προς χάριν της συζήτησης.
    Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω.
     
  9. Jomaru

    Jomaru Guest

    Δεν καταλαβα οτι πραγματευομαστε θεωρια του χαους και θεωρια χορδων και ολα τα σχετικα αν το θεμα μας ειναι η επιστημη και μια θεωρια που ειναι ακομη σε θεωρητικο επιπεδο.. τοτε εγω απαντω it is only phsyics και καποια στιγμη θα ακυρωθει, βλεπε θεωρια σχετικοτητας του Einstein.


    εισαι ενα λογικο ατομο λες κτλ τα οποια λες και με τα οποια συμφωνω οτι σε μια BDSM σχεση θεωρουνται δεδομενα κτλ ομως εγω λεω οτι ο Φριστλ και η κορη του δεν μπορουν να θεωρουν μια σχετικη BDSM σχεση, γιατι σε αυτην την σχεση τους η λογικη της συνεναισης και της ασφαλειας δεν υπαρχει. TPE σημαινει και sensual και safe.


    ΠΙΟ ΑΠΛΑ εχεις ΟΥΛΕΣ το χαιρεσαι. η κορη του Φριστλ ΔΕΝ εχει ΔΟΝΤΙΑ δεν χαιρεται!
     
  10. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Είναι μερικές στιγμές που δεν καταλαβαίνω τίποτα...μα τίποτα...όσες φορες κι αν τα διαβάσω από την αρχή μέχρι το τέλος τίποτα!!!Μεγάλος μπούφος πρέπει να είμαι...   Αλλά δεν πειράζει...πειράζει;  
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες περί έλλειψης συναίνεσης στο συγκεκριμένο παράδειγμα, όπως ανέφερα εμφατικά, ξανά και ξανά, εις μάτην, σχεδόν σε κάθε ποστ που έγραψα στο συγκεκριμένο νήμα. Ήταν το μόνο σημείο στο οποίο δεν είχαμε να πούμε απολύτως τίποτα, κανένας από μας, καθώς ήταν εμφανώς αντίθετο με όσες αρχές λογικής και ευπρέπειας θέλω να πιστεύω ότι έχουμε όλοι εμείς εδώ.

    TPE, θα μπορούσε να είναι και sensual, υποθέτω, μάλλον όμως αναφέρεσαι στο consensual, έτσι δεν είναι;

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι, κατά την άποψή μου, το BDSM ενέχει σημαντικό ρίσκο, και όταν γίνεται λανθασμένα (χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις ή ακόμη χειρότερα ως τσαλαβούτημα) αλλά, δυστυχώς, ενέχει ακόμη περισσότερους κινδύνους, όταν γίνεται σωστά, δηλαδή εις βάθος (παρά την λήψη μέτρων και προφυλάξεων, από την πλευρά του Κ ως επί το πλείστον). Το θεωρώ ένα ακόμη calculated risk, όπως τόσα άλλα που επιλέγουμε στη ζωή μας.

    ΥΓ1. To "only connect", αν είχες ασχοληθεί για ένα λεπτό στο google, θα σου έβγαζε την σωστή αναφορά, η οποία σίγουρα δεν παραπέμπει στην θεωρία του χάους (για την οποία δεν γνωρίζω τίποτε, εκτός εάν αναφέρεσαι στη θεωρία του House, MD, η οποία με βρίσκει σύμφωνη).

    ΥΓ2. Μου χρωστάς ένα λεπτό.

    Only connect! That was the whole of her sermon.
    Only connect the prose and the passion, and both will be exalted,
    And human love will be seen at its height.
    Live in fragments no longer.
    Only connect...

    --E.M. Forster, Howards End
     
  12. Jomaru

    Jomaru Guest

    Y.Γ. 3 ναι για το κονσενσουαλ πηγαινε
    Υ.Γ. 4 only connect για καθε εκφραση που χρησιμοποιηται στον γραπτο λογο δεν μπορω ουτε εχω το χρονο να ανατρεχω στον γκουγλη , μου εφερε στο μυαλο μονο για τη θεωρια του κε ι ος. o dr house εχει ωραια μηχανη παρεπιπτοντως repsol broym
    Y.Γ.5 δεν θα συμφωνησουμε ποτε για το παραδειγμα. καλο αυτο.
    Υ.Γ.... κι εσυ μου χρωστας κατι