Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπορευματοποιηση του BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Jomaru, στις 5 Μαϊου 2009.

?

Κρινετε θετικα την εμπορευματοποιηση του BDSM

Poll closed 24 Ιουνίου 2009.
  1. Ναί

    22 vote(s)
    43,1%
  2. Όχι

    19 vote(s)
    37,3%
  3. Ναι, γιατί έτσι δινετε η δυνατοτητα επι χρημασι να κανω διαφορα(pro Domination)

    0 vote(s)
    0,0%
  4. Ναι, γιατι πηγαινω σε Event οπως το Erotica

    3 vote(s)
    5,9%
  5. Όχι, το BDSM ειναι παράνομο

    0 vote(s)
    0,0%
  6. Όχι, γιατι η οικονομικη εκμεταλλευση ειναι γεγονος.

    5 vote(s)
    9,8%
  7. Ναι, γιατι ντρεπομαι να το προτεινω στον/στην συντροφο μου

    2 vote(s)
    3,9%
  1. lacryma

    lacryma Regular Member

    Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    Ούσα μέλος της συγκεκριμένης κοινότητας, εδώ και ένα χρόνο, έχω παρατηρήσει πως σχεδόν σε κάθε εν δυνάμει δραστηριότητα (event) ακολουθεί μια ολόκληρη παραφιλολογία για το τι, πώς, ποιος, μα γιατί κτλ. Η εμπορευματοποίηση καθίσταται νομοτέλεια στη ζωή μας (όπως πολύ σωστά τέθηκε προηγουμένως από τη φιλτάτη carissa[L T] και τον φίλτατο El Gato) επί παντός επιστητού! Γι’αυτό ακριβώς δεν επικροτώ, σε καμία περίπτωση, όλους αυτούς που καταφέρονται ενάντιά της…εκτός και αν ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου όλα τους διατίθενται δωρεάν! Προαιρούμαι πως ολόκληρη η ζωή μας κινείται στους συγκεκριμένους ρυθμούς και όχι έξω από αυτούς. Άνθρωποι με προσωπικότητα και επαγγελματική ταυτότητα αγωνιούν και διεκδικούν με πυγμή τη μεγίστη (σύμφωνα με την οριοθέτηση του καθενός) ικανοποίηση των αναγκών τους. Οι υπόλοιποι ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων που απλά μεμψιμοιρούν για το πόσο άδικα τους έχει φερθεί η κοινωνία ή εκδηλώνουν τη δειλία τους και τα συμπλέγματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας εκφράζοντας απερίφραστα, επί της ουσίας, τα ελλείμματα τους. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και διεκδικεί (ακόμη και επί χρήμασι) αυτό που σε κάθε περίπτωση τον ικανοποιεί σε προσωπικό επίπεδο. Welcome to reality!!!!!!!!


    Εντυπωσιακό!!!
    Ο τρόπος που απευθυνόμαστε στους συνομιλητές μας, κάθε φορά, όπως και ο τρόπος που συντάσσουμε το γραπτό μας λόγο (το μέσον επικοινωνίας του συγκεκριμένου forum) καταδεικνύει το επίπεδό μας. Είναι εξαιρετικά απολαυστικό να παρατηρείς ανθρώπους να καταστρατηγούν –χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια- τον ίδιο τους τον εαυτό!!!! Συγχαρητήρια! Και εις ανώτερα! 
     
  2. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    Re: Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    η εμπορευματοποίηση διαφόρων πτυχών της ζωής μας, δεν αποτελεί από μόνη της ούτε πρόκριμα να εμπορευματοποιηθούν ακόμα περισσότερες δραστηριότητες, ούτε νομιμοποίηση οποιασδήποτε επέκτασης με μοναδικό επιχείρημα ότι αφού είναι εμπορευματοποιημένη δραστηριότητα το ταξί, εγώ θα χρεώνω τους φίλους μου όταν τους γυρνάω σπίτι...

    στο δικό μου παράλληλο σύμπαν λοιπόν το σεξ είναι μια δραστηριότητα που την προσέχω ιδιαίτερα και προτιμώ να μην της προσθέτω κάποια χρηματική πτυχή, ακριβώς επειδή τις εκχρηματισμένες δραστηριότητες μου τις βαριέμαι εύκολα και το σεξ δεν θέλω με τίποτα να το βαρεθώ. Άρα τουλάχιστον στο δικό μου παράλληλο σύμπαν (και το σύμπαν μερικών ανθρώπων που γνωρίζω) η εμπορευματοποιήση της σεξουαλικής μας δραστηριότητας είναι κάτι που προσπαθούμε να αποφεύγουμε. Κι επειδή πουλάμε τις υπηρεσίες μας στις δουλειές μας δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να τις πουλήσουμε και στο κρεβάτι μας για να είμαστε εντός του κλίματος της εποχής.

    Ο καθένας λοιπόν παίρνει αυτό που του αξίζει και ποτέ δεν καταφέρθηκα εναντίων αυτών που παίρνουν ή δίνουν χρήματα για να καβλώνουν το οποίο είναι φυσικά και θέμα τους.

    Όταν όμως κάποιος που το bdsm είναι η δουλειά του αρχίζει και θεωρεί πως γράφει ιστορία επειδή εμφανίζεται σε μια έκθεση που προωθεί το μαγαζί του και προσπαθεί να τονίσει τον εθελοντικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, κάτι βρωμάει (με τον ίδιο τρόπο που βρωμούσε και στον εθελοντισμό της ολυμπιάδας).

    Οπότε ή η smart ντρέπεται για την εγχρήματη πτυχή της δραστηριότητάς της (εντός κι εκτός της έκθεσης) και προσπαθεί να την κρύψει πίσω από εθελοντισμούς και γραφήματα ιστορίας, ή θεωρεί πως η εγχρήματη πτυχή του bdsm είναι κάτι bad for business και πρέπει να το κρύβει πίσω από μια "κοινή προσπάθεια της κοινότητας για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας" (σε μια ηλίθια συντεχνιακή λογική λες και έχουμε σωματείο η οποια όμως προσβλέπει στην εθελοντική συμμετοχή όλων για να αυξηθεί ο τζίρος του μαγαζιού).

    Άρα εάν δεν αισθάνεστε καλά με αυτό που κάνετε μην το προβάλετε σε αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα, αλλά δεν τους αρέσει και το δούλεμα.

    καλή ιστορία και καλά κρασιά:innocent: 
     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    Είναι και αυτά μια άποψη! Αν νομίζεις όμως ότι με αφορά και πιστεύεις ότι θα την υιοθετήσουν και αρκετοί εδώ μέσα…. μάλλον αγρούς ονειρεύεσαι. Αφού όμως την πιστεύεις, είναι δικαίωμα σου, καλά κάνεις και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό…
    Είσαι για μένα είσαι συν ένας…. Δεν τρέχει και τίποτε!

    Αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει την εμπάθεια σου προς το πρόσωπο μου, οπότε έχω πολλούς λόγους να πιστεύω ότι οι προθέσεις σου δεν θα ήταν έτσι και αλλιώς οι καλύτερες και είμαι πεπεισμένη ότι αυτό θα συνέβαινε, έστω και αν οι δραστηριότητες μου ήταν πανάγιες. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν είσαι ο μόνος…!! Σαν και σένα υπάρχουν πολλοί γύρω μου. "Μαύρα κοράκια...άσπρα κοράκια"

    Παρόλα αυτά, δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε διαλόγους, με ανθρώπους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και έχουν άποψη επί παντός επιστητού, αλλά και που δεν με γνωρίζουν.

    Γενικά όμως έχω όμως να πω τα εξής:
    Στην ζωή μου δεν έχω μάθει να δίνω λογαριασμό σε κανένα και λογοδοτώ πάντα μόνο στον εαυτό μου και σε απειροελάχιστους που κρίνω ότι το αξίζουν.. Επίσης στις πράξεις μου έχουν λόγο και επιλεγμένοι φίλοι που εμπιστεύομαι και που η φιλία μας έχει δοκιμαστεί, περνώντας διάφορα στάδια. Δέχομαι λοιπόν την όποια κριτική... καλή ή κακή... Μου αρκεί μόνο να ξέρω ότι πίσω από αυτές, δεν κρύβονται ύποπτα συναισθήματα, σκέψεις και πράξεις, που είναι πέραν του δέοντος σκοτεινές.

    Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι για ότι κάνω/ουμε αισθανόμαστε υπέροχα…και πραγματικά το διασκεδάζω/ουμε.
    Αν ο "εθελοντισμός" έγινε για κάποιους που με καραδοκούν, το κόκκινο πανί και πάτησαν πάνω σε αυτήν την έκφραση… Τι να πω? Λέω μόνο ότι λυπάμαι, για το φτωχό μυαλό που κουβαλάνε.

    Τον δρόμο μου/μας και τον δρόμο σας …
    Το ότι αυτοί είναι παράλληλοι δεν σημαίνει για μένα, απολύτως τίποτε. Άλλωστε καμία μάχη, δεν κερδήθηκε από κανένα καναπέ, όσο εντυπωσιακός ή ακριβός και αν ήταν.

    Όλοι εσείς που με μάχεστε μανιωδώς, με όλα τα μέσα που διαθέτετε, είστε κάτι πολύ σημαντικό για μένα…. ! Ο κόσμος μου χωρίς εσάς, θα ήταν πολύ ανιαρός, άχρωμος και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Ευχαριστώ λοιπόν που ασχολείστε μαζί μου…και που ταράζω τα λιμνάζοντα νερά σας. Νοιώθω το πόσο πολύ σημαντική είμαι!

    Θα πρέπει να με ευγνωμονείτε και σεις φυσικά, αφού καταφέρνω με τις πράξεις μου να ταράζω τα λιμνάζοντα νερά σας, να τροφοδοτώ το μυαλό σας με σκέψεις, και να σας βγάζω από την προσωπική σας πλήξη, μιζέρια και κακομοιριά….
    Επίσης μην αισθάνεστε άσχημα που γνωρίζω ότι κάποιοι, με περιμένετε στην γωνία για την όποια κίνηση μου, θέλοντας να κλέψετε την παράσταση και να εντυπωσιάσετε… Είναι και αυτό στο κόλπο…! Μην ξεχνάτε όμως ότι αν το θέλω, είμαι αρκετά γενναιόδωρη και μοιράζω φως, ακόμα και στο τσάμπα….

    Καλή διασκέδαση σε όλους από όποια σκοπιά και αν βλέπουν το θέμα!

    Ciao!
     
  4. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    αααχ... μύρισε ελλαδίτσα!
     
  5. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια σημεία, όσον αφορά την τοποθέτηση μου. Σαφέστατα η εμπορευματοποίηση έχει κατακλύσει κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το BDSM γεννημένο μέσα σε μία εμπορευματική κοινωνία, είναι και αυτό εμπορευματοποιημένο όπως κάθε τι. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η προοπτική μίας απο-εμπορευματοποίησης.

    Αγαπητή Lacryma, έχω ζήσει και συνεχίζω να ζω, στιγμές σε ένα "παράλληλο σύμπαν", όπου κάποιος κόσμος βάζει τον "κώλο του κάτω" και με πολλές δυσκολίες καταφέρνει να στήνει μη-εμπορικά μουσικά δρώμενα. Χωρίς να σημαίνει ότι απορρίπτω όποιον θα παίξει σε ένα μαγαζί ή ότι δεν θα πάω σε ένα εμπορικό καλλιτεχνικό δρώμενο που βρίσκω ενδιαφέρον.

    Το ζήτημα εδώ όμως είναι άλλο... Ότι όλοι αυτοί οι δήθεν πολέμιοι της εμπορευματοποίησης, δεν θέτουν το ζήτημα, επειδή πραγματικά τους ενδιαφέρει, αλλά το σφετερίζονται για να βγάλουν την χολή τους απέναντι σε μία ομάδα, που καλή-στραβή κάνει και κάτι ότι και αν είναι αυτό...

    Αν πραγματικά τους ένοιαζε θα είχαν οργανώσει μη-εμπορικά show και event. Αλλά που... Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!!!
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM


    Και γιατί ρε φίλε μου Γάτε, θα έπρεπε ντε και καλά να οργανώνονται shows και events, εμπορικά ή μη; Θεωρείς πως ενδιαφέρουν ή πως αρέσουν σε όλους;
    Σε μένα προσωπικά γιά παράδειγμα, αρέσουν πολύ τα πάρτυ, τα ποτάκια και οι κουβεντούλες, αλλά τα shows μ' αφήνουν παγερά αδιάφορο.
    Θα έπρεπε να με κόφτει λοιπόν εάν οργανώνονται, απ' οποιονδήποτε, ή όχι;


     
  7. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    @El Gato
    Εδώ και 2-3 μέρες σε ακούω να παραλογίζεσαι. Όπως σου είπα και στο πμ με έχεις συνηθίσει σε άλλο λόγο. Με επιχειρήματα σοβαρά, άσχετα αν συμφωνώ ή όχι. Σκέφτομαι αν πρέπει να απαντήσω ή όχι. Μάλλον όμως πολλά τα είπες.
    Γιατί σου βγαίνει αυτή η συμπεριφορά; Τι είναι αυτά που λες; Σακουλιάζεις κόσμο και καταστάσεις. Δεν πιστεύω πως η συγκεκριμένη ομάδα χρειάστηκε ποτέ την προβολή ή τον δικό μου καλό λόγο. Όπως έχει αποδείξει η πορεία τους, δημιουργήθηκε και τραβά τον δρόμο της. Άσχετα αν τρώγομαι με την SM Art ξέρει να οργανώνει διάφορα με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Και καλά και σωστά κάνει. Αν έχουν να πουν κάτι τα παιδιά ή τους έκραξε κάποιος μπορούν να το πουν στα ίσα. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η συμπεριφορά μου απέναντι τους θα πρέπει να διαφοροποιηθεί.
    Πριν κάποιο καιρό, κάποιο μέλος ανακοίνωσε ένα event και η μια ομάδα έπεσε να κράξει την άλλη. Εδώ μέσα μου αρέσει να τρώγομαι και με την SM Art Lady και με διάφορο άλλο κόσμο για το γαμώτο και επειδή διαφωνούμε σε διάφορα θέματα. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΙΟΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.


    Σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο να οργανώνονται αλλά να μην προβάλλονται;
     
  8. hermis

    hermis Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    Την καλησπέρα μου MM.

    Συμφωνώ μαζί σου MM.
    Event ή εμπορικά shows μπορεί να μην ενδιαφέρουν κόσμο και είναι απόλυτα σεβαστό. Όπως απόλυτα σεβαστό είναι πως σου αρέσουν τα πάρτι και τα ποτάκια σε κουβεντούλες κτλ, όπως και σε εμένα.
    Εμένα βέβαια μου αρέσουν και αυτά τα εμπορευματοποιημένα, συνήθως δεν βάζω όρια και ταμπέλες στην διασκέδαση(αυτό βέβαια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…  ).

    Ο L Gato όμως αναφέρετε ξεκάθαρα σε συγκεκριμένα άτομα που σχολιάζουν το κακό της εμπορευματοποίησης του BDSM μέσω των Absolute Fetish!

    Από την στιγμή που εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς (αφού σου φαίνονται παγερά αδιάφορα όλα αυτά τα event) για ποιό λόγο του απαντάς σε κάτι που δεν αναφέρεται σε εσένα?

    Πως παίρνεις θέση σε κάτι που για εσένα είναι παγερά αδιάφορο?
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM


    Πρώτον, θα έπρεπε να ξέρεις πως δεν σχολιάζω εδώ μόνο τα όσα μ' αφορούν προσωπικά. Σχολιάζω οτιδήποτε πιστεύω ότι αξίζει ή χρήζει σχολιασμού. Σε φόρουμ βρισκόμαστε, όχι σε δικαστήριο, που ο καθένας μπορεί να απαντά μόνο σε ό,τι τον ρωτάνε.

    Δεύτερον, δεν είδα ο El Gato ν' αναφέρει ονόματα. Έχω συστήσει πολλές φορές (θα θυμάσαι πιστεύω πως σε σένα προσωπικά το έχω συστήσει τόσο δημόσια εδώ, όσο και κατ' ιδίαν με pm αλλά και σε προσωπική κουβέντα) να αναφέρει κάποιος ονομαστικά ποιόν ή ποιούς εννοεί όταν απευθύνει κάποια κατηγορία, και να μην το κάνει αόριστα, γενικόλογα και "κατά παντός υπευθύνου". Διότι αυτός ο τρόπος, εγγυμονεί πάντα τον κίνδυνο των παρεξηγήσεων. Πού να ξέρω λοιπόν εγώ τί ακριβώς εννοεί ο El Gato όταν λέει "χολή", όταν ο ίδιος δεν το ξεκαθαρίζει, και ποιός κατά την άποψή του τη βγάζει;

    Τρίτον, εγώ γράφω με κίτρινα γράμματα, εσύ γιατί μου τα έκανες μαύρα; Βρίσκεις πως με αδυνατίζουν;



     
    Last edited: 11 Μαϊου 2009
  10. lacryma

    lacryma Regular Member

    Απάντηση: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    Αποτελεί ισχυρό φαινόμενο της εποχής μας η ασχετοσύνη ορισμένων ατόμων οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις εντυπώσεις, καταλήγουν με σχετική ευκολία στην υπερβολή των θεωρήσεων, διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα των συνομιλητών τους, τα παίρνουν όλα επί προσωπικού, υποκινούνται από άλλες διαθέσεις ή προσωπικά κίνητρα, προβάλλοντας βεβιασμένα -και χωρίς ουσία- απλά μια αντιδραστική σκέψη. Λυπηρή διαπίστωση!

    Μιλώντας για ένα τόσο γενικό φαινόμενο –όπως η εμπορευματοποίηση – θα συμφωνήσω απόλυτα, για ακόμη μια φορά, με την τοποθέτηση του φίλτατου El Gato, ότι σαφώς υπάρχουν μη εμπορικά δρώμενα, αποσαφηνίζοντας όμως πως τα θεωρώ εξαίρεση στον κανόνα, καθώς (επί παραδείγματι) οι θεατρικές μου επιλογές στην πλειοψηφία τους χρίζονται από αντίτιμο εισόδου (χωρίς αυτό να αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης από μέρους μου). Νιώθω ενεργό μέλος της κοινωνίας (κοινωνική πολιτική-ηθική κατά τον Αριστοτέλη) και με αφορά η συμμετοχή μου στα κοινά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντιτίθεμαι στα τεκταινόμενα σε κάποιες άλλες εκφάνσεις της ζωής μου).

    Το αν κάποιος θα εισπράξει χρήματα γυρίζοντας ένα φίλο του στο σπίτι με το ταξί του έχει να κάνει αποκλειστικά με την προσωπική ηθική αντίληψη των πραγμάτων και δεν συνάδει επ’ουδενί με την εμπορευματοποίηση μιας δραστηριότητας που έχει να κάνει με παρά πολύ κόσμο!!! Η νομοτέλεια έγκειται στο γεγονός πως ανάμεσα στην υπερβολή και το έλλειμμα μας μεσολαβεί η μεσότητα (Αριστοτελική έννοια) στην οποία ούτως ή άλλως οδηγούμαστε βάση της αρχικής μας προαίρεσης. Δεν έχει καταδειχθεί με κανένα τρόπο η ντροπή κανενός μέλους για τις χρηματικές απολαβές πάνω σε συγκεκριμένες δραστηριότητες ούτε καθίσταται πραγματική η παραπληροφόρηση για τον "εθελοντικό" χαρακτήρα της εκδήλωσης. Τουναντίον! Η προαίρεση καταδεικνύεται συγκεκριμένη και έχει αποσαφηνιστεί πολλάκις!!! Οφείλουμε, λοιπόν, τουλάχιστον να σεβαστούμε –αν όχι να επικροτήσουμε – την προσπάθεια κάποιων μελών!

    Σαφέστατα ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει σε αυτή τη ζωή και στο δικό μου παράλληλο σύμπαν!!!  
     
  11. Emma

    Emma Contributor

  12. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Εμπορευματοποιηση του BDSM

    Μ'αρεσεις!!!!!!