Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΚΑΙ σεξ, όχι μόνο φίλοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 3 Μαρτίου 2009.

  1. Emma

    Emma Contributor

    Καθότι προσωπικά έχω πρόβλημα λόγω εύκολης/γρήγορης βαρεμάρας, σκέφτομαι ότι θα πρέπει να "εφευρεθεί" και κάτι στο ενδιάμεσο,
    π.χ. "fuck-short-term-buddies-max-5-times-meetings-stand"
    ως κάτι πιο "μόνιμο" του one night stand και πιο "προσωρινό" του fuck buddy system  
     
  2. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες στο νήμα για τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους. Κατανοώ τις διαφοροποιήσεις στις τοποθετήσεις καθώς εκφράστηκαν σχετικοί προβληματισμοί και προσωπικές ανάγκες. Το μόνο που δεν κατάλαβα ήταν η άποψη του JokerGemini ότι «Τους φίλους μας δεν τους γαμάμε ΠΟΤΕ και με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο.....» καθώς φρονώ ότι εξ ορισμού θέλουμε για τους φίλους μας το καλύτερο και δεν κατανοώ γιατί πρέπει αξιωματικά να τους αποκλείουμε από το σεξ. Εκτός κι αν ο JokerGemini αντιλαμβάνεται το «γαμάμε» με τη σημασία που έχει στην φράση «γαμάει η ΑΕΚ την Λεωφόρο», προσέγγιση η οποία προφανώς δε με αφορά.

    Εκφράστηκαν ορισμένοι προβληματισμοί σχετικά με την οριοθέτηση αυτών των σχέσεων, ειδικά όταν προκύπτει διαφοροποίηση στις επιθυμίες των συμμετεχόντων. Πράγματι, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δυναμικές και δεν μπαίνουν σε στενά καλούπια. Δεν αρκεί να κατονομάσεις το είδος μιας σχέσης (φιλία, έρωτας, γάμος, κτλ) για να έχεις ένα πές-το-κι-έγινε. Το τελικό μόρφωμα είναι αποτέλεσμα απρόβλεπτων ζυμώσεων. Με αυτήν την έννοια, οι «fuck buddies» δεν είναι άλλο από μια κούφια σχηματοποίηση που δεν μπορεί να χωρέσει τον «πολυτροπισμό» του σχετίζεσθαι.

    Αυτό που προσπαθώ να διερευνήσω είναι οι εκδοχές ερωτικών σχέσεων που δεν βασίζονται στον ακρογωνιαίο για πολλούς λίθο του έρωτα, αλλά και δεν στηρίζονται στο άλλοθι μιας καύλας που αυτο-αναλώνεται (π.χ. one night stand). Η προσωπική μου εμπειρία μου λέει ότι το τρίπτυχο φιλία-σεξ-έρωτας δεν είναι ισοσκελές τρίγωνο, δηλαδή οι διαδρομές από το ένα στο άλλο δεν διανύονται με τον ίδιο τρόπο.

    Πολύ-πολύ σπάνια μου έχει προκύψει σεξουαλικό ενδιαφέρον για άτομα με τα οποία διατηρώ μακρόχρονες φιλίες και ουδέποτε ερωτικό. Αυτό ερμηνεύεται εύκολα. Σε μια νέα γνωριμία, συνειδητά ή ασυνείδητα, το πρώτο που διερευνάται είναι η δυνατότητα για σεξουαλική σχέση. Αν λοιπόν κάτι τέτοιο δεν προκύψει σε εύλογο χρονικό διάστημα, είναι μάλλον «κουφό», για να μην πω ύποπτο, το να προκύψει κάτι χρόνια αργότερα. Βέβαια εξαιρώ περιστασιακά ατοπήματα παρηγοριάς μεταξύ φίλων (ξέρετε, το σενάριο «τα πίναμε και τα κλαίγαμε ένα βράδυ, και ξαφνικά, να, ήρθαμε πολύ κοντά, και καταλήξαμε στο κρεβάτι»). Δεν έχω τίποτα εναντίον του παρηγορητικού σεξ, μια χαρά είναι, αρκεί οι συμμετέχοντες να μην μπουρδουκλώνονται συναισθηματικά ασκόπως.

    Στην προσωπική μου διαδρομή, η μετάβαση από μια σεξουαλική / ερωτική κατάσταση σε μια φιλική (με ή άνευ σεξ) δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Δεν λέω ότι έγινα φίλη με όλους όσους έκανα σεξ ή με όλους όσους ερωτεύτηκα, αλλά έγινα με αρκετούς από αυτούς. Για να το θέσω κι αλλιώς, δε νομίζω ότι μπόρεσα να συντηρήσω για κάποιο χρονικό διάστημα μια σεξουαλική ή ερωτική σχέση, δίχως να θεωρώ τον partner μου και καλό φίλο.

    Θεωρώ τις φιλικές σχέσεις μια μικρή συναισθηματική όαση ανάμεσα στα βάσανα και την τζάμπα πολυπλοκότητα άλλου τύπου σχέσεων. Το πολύ καλό με αυτές είναι ότι δεν υπάρχουν τόσο πολλοί και τόσο μπίζιλοι κοινωνικά καθιερωμένοι όροι που να τις περιχαρακώνουν, κι έτσι έχει κανείς την ευκαιρία να φτιάξει το δικό του παιχνίδι, να τις φιλοτεχνήσει χειροποίητα. Είναι πολύ πιο εύκολο να τυποποιήσουμε τα δυναμικά π.χ. ενός γάμου, παρά μιας φιλικής σχέσης. Το πεδίο είναι πιο ευρύχωρο κι οι προσωπικότητες μπορούν να ξεδιπλωθούν με μεγαλύτερη άνεση και υγεία θα τολμούσα να πω.

    Εν τέλει, αυτό που με ενδιαφέρει εδώ είναι η ουσιαστική απενοχοποίηση του σεξ. Το γεγονός ότι έχουμε ξεφύγει προ πολλού από το σεξ αποκλειστικά εντός γάμου, δε σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να το απολαμβάνουμε δίχως όρους. Τα «ναι μεν αλλά» ζουν και βασιλεύουν. Το να μπορέσει να βιώσει κανείς με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης μια σχέση που περιλαμβάνει σεξ αλλά δεν το νοεί ως κεντρικό της όρο, βοηθά στην αποσαφήνιση των αιτημάτων και των αντιδράσεων και σε άλλες πιο σύνθετες συναισθηματικά καταστάσεις. Δηλαδή μας βοηθά να καθρεφτιστούμε. Κι αυτό είναι ήδη κάτι πολύτιμο.

    Όσο για την οργάνωση της επιθυμίας σε μια τέτοια σχέση, δεν αναφέρθηκα επί τούτου σε αυτήν, καθώς όσο βιώνουμε το σεξ ενοχικά, η επιθυμία πατάει ακριβώς πάνω στο είδος των ενοχών μας. Ίσως ορισμένοι από εσάς να έχετε ψυχανεμιστεί το οδυνηρό γεγονός ότι όταν σας τραβάνε το χαλί των ενοχών κάτω από τα πόδια σας, η επιθυμία σας μοιάζει να γίνεται καπνός. Ίσως αυτό είναι μια λίγο πιο προχωρημένη ερμηνεία του τι εννοεί ο JokerGemini που δεν γαμάει ποτέ τους φίλους του. Κι όμως, αυτός ο φαινομενικός βαθμός μηδέν της επιθυμίας μπορεί να είναι η αφετηρία για την ανάδυση μιας άλλης, προηγουμένως «αδιανόητης» επιθυμίας. Και τότε ίσως να μπορούμε να πούμε ότι μπήκαμε για τα καλά στο αχανές βασίλειο του σεξ.
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: ΚΑΙ σεξ, όχι μόνο φίλοι

    Υπάρχει πάντα η περίπτωση κάποιος να κάνει ευκρινείς διακρίσεις μεταξύ της κρεβατοκάμαράς του, της κουζίνας και του σαλονιού του....χωρίς καμία ενοχή αλλά ως μια ωφέλιμη γι αυτόν διάκριση στη ζωή του...

    Προσωπικά επωφελούμαι στο έπακρο από τις σχέσεις που αποφασίζω να συνάψω (φιλικές, ερωτικές κοινωνικές, επαγγελματικές) υπό την έννοια ότι τις απολαμβάνω ως το μεδούλι γι αυτό που ακριβω΄ς είναι χωρίς όσο μπορώ να τις νοθεύω. Όταν τις νόθευα, το κέρδος ήτο πράγματι πρόσκαιρο αλλά σε βάθος χρόνου η ζημία μεγαλύτερη. Σημειώνω εδώ ότι εν γένει σχετίζομαι μακροχρόνια με τους ανθρώπους που επιλέγω (οι φίλίες μου μετράνε εικοσαετίες, για να μου θυμίζουν κιόλας ότι μεγαλώνω, και οι άντρες με τους οποίους σχετίζομαι φιλικά, αποδείχθηκαν οι πιο δυνατές και γερές φιλίες μου σε πραγματικά δύσκολες περιόδους της ζωής μου...) Αν στις σχέσεις αυτές είχε εμφιλοχωρήσει το buddy sex πιθανολογώ, πάντα σε συνάρτηση με την ιδιοσυγκρασία μου και τις λίγες περιπτώσεις που οι σχέσεις δεν οριοθετήθηκαν επαρκώς (πράγμα το οποίο και πληρώθηκε στο ταμείο κάπου παρακάτω), ότι σήμερα δεν θα είχαν τη γεύση του παλιου καλού κρασιού.
     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2009
  4. female

    female Contributor





    Εχμ...

    Το fuck buddy σύστημα είναι βολικό μάλλον γιατί δεν εμπεριέχει την έννοια της ευθύνης και βασίζεται στην περιστασιακή ανταλλαγή. Παρασάγκας καλύτερο από το τίποτα και από τα wham bam thank you ma'm των μονοσυνεδριακών οριζοντιώσεων, ασφαλώς, και σ' όποιους αρέσει και βολεύει η πολυσυνεδριακή οριζοντίωση ανταλλακτικού τύπου, καλά και άγια ποιεί. Τα δικά μου κατασκευαστικά specifications αγαπούν πιο "βαριές", ...μπαρόκ καταστάσεις σχέσεων παρά μινιμαλιστικές, όπου εμπλέκονται μεγαλύτερα φάσματα αποχρώσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτό της υπευθυνότητας και της εκτεταμένης, γόνιμης αναπαραγωγής της σχέσης και των μελών της. Σε εξπρεσιονιστικό πλαίσιο, λολ...



     
  5. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Όταν τα δεσμά της φιλίας,είναι ισχυρά,τότε η οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή,δεν είναι επιθυμητή από κανένα μέρος!
     ​
     
  6. pistos

    pistos New Member

    Δεν νομίζω πως είναι δυνατόν να υπάρχει ισχυρή φιλία αντρα - γυναικας που να μην καταλήγει σε σεξουαλική σχέση . Αν η άλλη είναι τόσο αποκρουστική ώστε να μην υπάρχει κανένας ερωτισμός δεν θα μπορούσε να υπάρξει φιλία . Πόσα άτομα ξέρεις που εχουν κρατήσει τέτοιες ισχυρές φιλίες παραπάνω απο 1 χρόνο χωρίς να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω ;
     
  7. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    μμμμ ... υπαρχει μια δυσκολια σε αυτο ..... αν ξεκινησει πρεπει ντε και καλα να σου αρεσει εφοσον δεν υπαρχει αλλος αποτρεπτικος λογος ... και αμα εχει παρει 20 κιλα μεσα σε 6 μηνες και θελει με το ζορι να σου κατσει ; .. τι λες τοτε ; ... κινδυνευει η φιλια .....
    δεν ξερω ... το εχω αντιμετωπισει και νομιζω καλυτερα να μην ξεκινας τετοια .. ιδιως αν εισαι ισνογκουντ και τις θελεις απο 40 εως 45 κιλα .. (πλακα κανω   ) ...
     
  8. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    isno εάν δεν μπορώ να συννενοηθώ με τους φίλους μου που τους ξέρω και τόσο καιρό, τι θα πρέπει να περιμένω με τους ξένους?

    εννοω το πλαισιο του πήδιέμαι με έναν φιλο μου εσείς το θέτετε. Εάν θέλεις να παρεξηγήσεις κάποιον θα το κάνεις είτε υπάρχει σεξ, είτε δεν υπάρχει. Επιπλέον εάν η σχέση σας χάσει τα χαρακτηριστικά της φιλιάς και σας μείνει μονο το σεξ τότε λογικό είναι όταν πάψει το σεξ να πάψει και η σχεση, αλλά η φιλία είχε παει περίπατο προ καιρου.

    καταλαβαίνω ότι για κάποιους ανθρώπους το σεξ διαθέτει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και επιτρέπουν στον εαυτό τους ιδιαίτερες "ευαισθησίες" όταν το το περιλαμβάνει, αλλά αυτό είναι μια αντινομία που ενυπάρχει και απλά εμφανίζεται με το σεξ....

    και για να το πω με παράδειγμα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι απαράδεκτο να ζηλεύεις τους φίλους σου, αλλά αποδεκτό να ζηλεύεις τον γκόμενο σου. Αυτό είναι μια αντινομία και λογικό είναι όταν αρχίσεις να πηδιέσαι μέ εναν φιλο σου να μην ξέρεις εαν σου "επιτρέπεται" να τον ζηλευεις ή όχι....
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Milan Kundera: Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι.

    [..]Δεν του είχε μείνει παρά ο φόβος των γυναικών. Τις επιθυμούσε, αλλά τον τρομοκρατούσαν. Ανάμεσα στο φόβο και στην επιθυμία, έπρεπε να βρει ένα συμβιβασμό: ήταν αυτό που ονόμαζε «ερωτική φιλία». Διαβεβαίωνε τις ερωμένες του πως μόνο μια σχέση που είναι απαλλαγμένη από συναισθηματισμούς, κι όπου κανένας δεν προβάλλει δικαιώματα στη ζωή και την ελευθερία του άλλου, μπορεί να κάνει και τους δύο ευτυχισμένους.

    Για να είναι μάλιστα βέβαιο ότι η ερωτική φιλία ουδέποτε υποχωρεί μπροστά στην επιθετικότητα του έρωτα, δεν έβλεπε την καθεμιά από τις μόνιμες ερωμένες του παρά σε πολύ αραιά χρονικά διαστήματα. Θεωρούσε αυτή τη μέθοδο τέλεια και την εκθείαζε και στους φίλους του: «Πρέπει να τηρεί κανείς τον κανόνα του τρία. Μπορείς να δεις την ίδια γυναίκα σε συχνά διαστήματα, αλλά σ' αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να τη δεις πάνω από τρεις φορές. Ή μπορείς να τη βλέπεις για πολλά χρόνια, αλλά τότε μόνον υπό την προϋπόθεση ότι θ' αφήνεις να περνάνε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ανάμεσα σε κάθε συνάντηση».
     
  10. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση σχετικά μ' αυτή τη μορφή σχέσης. Δεν είναι εύκολο πάντα να βρίσκεσαι σε μία κανονική ερωτική σχέση, την οποία έχω συνδυάσει με το πλήρες δώσιμο, και από τις δύο πλευρές. Ίσως γιατί δεν έχεις πάντα τις αντοχές για κάτι τέτοιο, ή γιατί δε νιώθεις ερωτική έλξη για κάποιο άτομο. Από την άλλη, θεωρώ τους fuckbuddies σαφώς προτιμότερους από τα one night stands, όπου, ουσιαστικά, κάνεις σεξ μ' έναν άγνωστο (κι αυτό ίσως να έχει τη γλύκα του, αλλά με τίποτα δε θα το άντεχα για μεγάλο χρονικό διάστημα). Αν μη τι άλλο, με ένα άτομο θες να μοιράζεσαι κι άλλα πράγματα, πέρα από το κρεβάτι σου, ακόμα κι αν αυτά περιορίζονται σε μία φιλική κουβέντα. Όσον αφορά το αν μπορούν να υπάρξουν bdsm στοιχεία σε μια τέτοια σχέση, σαφώς και μπορούν.

    Πάντως, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να βασίσει την ερωτική/σεξουαλική του ζωή σε fuckbuddies για μεγάλο διάστημα. Ναι μεν είναι βολικό για κάποια διαστήματα, ωστόσο δε μπορεί να υποσκελίσει την ανάγκη για μια πραγματική ερωτική σχέση.
     
  11. echo

    echo ***

    Tonight I’ll shave the mountain
    I’ll cut the hearts from pharaohs
    I pull the road off of the rise
    Tear the memories from my eyes
    And in the morning I’ll be gone

    I drink 1000 shipwrecks
    Tonight I’ll steal your paychecks
    I paint the sheets across my bed
    The birds will all fly from my head
    And in the morning I’ll be gone

    Take every dream that’s breathing
    Find every boot that’s leaving
    Shoot all the lights in the cafe
    And in the morning I’ll be gone

    I bet 1000 dollars
    I have a french companion
    I tie myself below the deck
    I pull the rope around my neck
    And in the morning I’ll be gone

    It takes a life to win her
    There is a drum of bourbon
    800 pounds of nitro
    His boots are thunder as he plays
    Theree is a stone inside it
    Tonight his bones will ride it
    I’ll need a tent to hide it

    And in the morning I’ll be gone
    And in the morning I’ll be gone
    And in the morning I’ll be gone


    I’ll Be Gone
    Written by Tom Waits and Kathleen Brennan
     
  12. pure_pleasure_seeker

    pure_pleasure_seeker Regular Member

    Έξαλλη, έξαλλη είμαι με τους fuck buddies. Δε μας φτάναν όλα τ'άλλα, αυτό μας μάρανε...
    Εκνευρίζομαι με αυτές τις νέες εφευρέσεις. Και εκνευρίζομαι ακόμα περισσότερο όταν όλοι γύρω μου δείχνουν να ενθουσιάζονται με αυτές και να τους βολεύουν, ενώ εμένα όχι! Είπα κι εγώ να το δοκιμάσω το φρούτο μια φορά (μα κάτι ιδέες που έχω ώρες ώρες). Και επειδή η τελευταία μου σχέση είχε κρατήσει τότε 267 χρόνια και δεν είχα ιδέα τι γίνεται εκεί έξω, είπα να ρωτήσω τις φίλες μου. Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος (όπου Φ=φίλες και Ε=εγώ):

    Ε: Γνώρισα κάποιον. Για κάποιους λόγους δεν μπορούμε να είμαστε τίποτα περισσότερο από fuck buddies. Όμως μπορεί να περάσει και μια βδομάδα χωρίς να με πάρει. Αλλά αν τον πάρω, δε λέει και όχι. Τι να υποθέσω?

    Φ: Καλώς ήρθες στο θαυμαστό κόσμο των fuck buddies. Μπορεί να περάσει και τρίμηνο μέχρι να σε ξαναπάρει και αν μπορείς κι εσύ έχει καλώς. Αν όχι, μιαν άλλη φορά. Και fyi, μια βδομάδα δεν είναι πολύς καιρός.

    Ε: ΠΛΛΛΑΚΑ κάνετε! Εγώ περνάω καλά. Άμα είναι να περνάω καλά και να τον ξαναδώ σε 3 μήνες, τότε τι κάνεις όταν περνάς μέτρια ή προς το χάλια? Και δηλαδή άμα περνάς καλά, δε θες να ξαναπεράσεις καλά? Και σύντομα? Άμα είναι ν’αφήνουμε έτσι τις βδομάδες να περνάνε, φέξε μου και γλύστρησα. Άμα το sex είναι promising, θες όσο πιο πολύ γίνεται. Άμα δεν είναι, τότε σίγουρα, αφήνεις ένα τρίμηνο να περάσει γιατί δε χάνεις και τίποτα στην τελική. Απλά είν’ τα πράγματα.

    Φ: Λοιπόν, για να μαθαίνεις, κανόνας πρώτος. Δεν κοιμάσαι ποτέ σπίτι του. Κάνετε ό,τι κάνετε και μετά bye bye.

    Ε: Ωχ... Λίγο αργά.

    Φ: Μα πόσο χαζή είσαι? Αυτό δείχνει οικειότητα. Οι fuck buddies δεν κοιμούνται παρέα. Θα νομίζει ότι θέλεις σχέση.

    Ε: Γιατί να νομίζει κάτι τέτοιο? Ηλίθιος είναι? Κι αν το νομίζει, he’s got issues! Και γιατί να μην είναι αυτό που πραγματικά ήταν? Ήταν αργά, νύσταζα, είχα πιει και έμενα μακριά. Ε, δεν τον έδιωξα και απ’το κρεβάτι. Είχε χώρο να κοιμηθεί.

    Φ: Τελος πάντων. Κανόνας δεύτερος. Οι fuck buddies δεν έχουν πολλές πολλές οικειότητες. Δεν κάνουν κι άλλα πράγματα μαζί. Είναι purely sexual η φύση της σχέσης τους.

    Ε: Ωχ... είδαμε και μια ταινία. Και είπαμε και δυο κουβέντες. Πειράζει πολύ???

    Φ: Κανόνας τρίτος, τέταρτος, πέμπτος, κοκ.

    Ε: Ωχ, ωχ, ωχ...

    Φ (η μία στην άλλη): Μην ασχολείσαι άλλο μαζί της. Είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Και ηλίθια.

    Ε: ΜΩΡ’ ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ FUCK BUDDIES ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ? Μπελάδες στο κεφάλι μας βάλαμε στα καλά καθούμενα...

    Πρώτο συμπέρασμα: Απαπαπα, δεν είμαι εγώ για τέτοια....Αυτά είναι ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Και αν δεν τα κάνεις αυτά όταν πρέπει...χαίρω πολύ!

    Δεύτερο και τελικό συμπέρασμα: Δε θα τον πετύχω πουθενά αυτόν που ανακάλυψε τα fuck buddies? Θα του φάω το λαρύγγι του πούστη...