Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φτάνει πια!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Guest000060256, στις 20 Μαϊου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Φτάνει πια!!!

    Τούτο εδώ το forum, όταν δεν ασχολείται με τετριμμένες ανοησίες, έχει σα θέμα του μια μειονοτική ερωτική έκφραση, το BDSM και τον περίγυρό του. Θα ήταν ανόητο να περιμένει κανείς ιδεολογικοπολιτική σύγκλιση αλλά είναι αδιανόητο να αμφισβητείται το βασικό ζητούμενο και ο λόγος ύπαρξης (θεωρητικά τουλάχιστον) αυτού του φόρουμ, δηλαδή η ελευθερία της ερωτικής έκφρασης όσο μειονοτική ή παράδοξη κι αν είναι, δηλαδή ο πλουραλισμός της έκφρασης in vivo, στη ζωή και όχι in vitro σα νοητική θεωρητική άσκηση.

    In vitro ο καθείς μπορεί να επικαλείται θεωρητικά την ελευθερία της έκφρασης για να υμνήσει ή να δώσει βήμα έκφρασης στον ολοκληρωτισμό, αλλά η ωμή αλήθεια είναι πως in vivo, στην πραγματική δηλαδή ζωή, ο ολοκληρωτισμός είτε ναζισμός, φασισμός, είτε σταλινισμός λέγεται, δίωξε και διώκει όσο μπόρεσε και όπου μπορεί τις μειονοτικές ερωτικές, φυλετικές ή άλλες εκφράσεις που θα επιλέξει, χωρίς έλεος.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα και σʼ αυτό η διαχείριση του φόρουμ και τα μέλη που συνειδητά επιλέγουν την ελευθερία της ερωτικής έκφρασης (= ελευθερία έκφρασης in vivo) οφείλουν να πάρουν καθαρή θέση.

    Θα ήταν λάθος να εκληφθεί το post του Aldur ως στείρα κριτική προς τη διαχείριση. Αντίθετα, της δίνει την ευκαιρία να δώσει το στίγμα πώς δεν νίπτει τας χείρας της και δεν αποστασιοποιείται κωφεύοντας στην επιχειρούμενη από καιρό ταυτοποίηση του BDSM με κάθε είδους εθνικοσοσιαλιστικές και ακραίες εθνικιστικές απόψεις και πως τουλάχιστον αυτή (η διαχείριση) υπερασπίζεται τους βασικούς σκοπούς ύπαρξης (θεωρητικά τουλάχιστον) αυτού του φόρουμ: δηλαδή την ελευθερία της ερωτικής έκφρασης όσο μειονοτική ή παράδοξη κι αν είναι, πράγμα που είναι ταυτόσημο με την αντίθεση προς κάθε ολοκληρωτισμό και ακραίο εθνικισμό.

    ΥΓ. Αναφέρθηκα μόνο ακροθιγώς σε μια πλειάδα μελών που συγχέουν ή συνδέουν το BDSM με τα όνειρά τους να βιάσουν μανάδες Τουρκών. Θα τους πρότεινα να εμπνευστούν κατ' αρχήν από τους επίμαχους στοίχους των doors στο the end κι αν τα πάνε καλά εκεί, ας πάνε και παραπέρα.
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2009
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Τι είδους αυθαίρετα συμπεράσματα και φοβίες είναι αυτές;
    Ποιος προσπάθησε να συνδέσει πολιτικές ιδεολογίες με το bdsm και με ποιο τρόπο;

    Μην κυνηγάτε φαντάσματα.
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Και λέω δυστυχώς γιατί η Syrah είναι φίλη μου. Ελπίζω να παραδεχτεί το λάθος της: μια φωτό παρόμοιας θεματικής χωρίς σχόλια λειτουργεί κυρίως σα λιβάνισμα, μπορεί όμως να μην είναι έτσι, αυτό το "μπορεί" θα το ξεκαθάριζε ένα σχόλιο. Τέλος, ένα αφιέρωμα (και έχω γράψει, για διάφορα θέματα πολλά, συνοδεύεται από κείμενα, όχι μόνο από βίντεο και φωτό, αν όχι είναι άλμπουμ, όχι αφιέρωμα, μιλώντας πάντα για ένα site που έχει περισσότερο κείμενα παρά φωτό ή βίντεο. Θα ήθελα να είχα και την απάντηση της Syrah. Τέλος, διαφωνώ 100% με όσους υποστήριξαν την άποψη περί ελευθερίας όταν προσβάλεται αυτό ακριβώς το συναίσθημα της δημοκρατίας.
     
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Φτάνει πια!!!

    Η σχεση του Χιτλερ με την Ευα , χωρις να γνωριζω ιδιεταιρες λεπτομεριες, αυτη η πολυχρονη σχεση αφοσιωσης , η ζωη της στην σκια του, ο ταυτοχρονος θανατος της , με παραπεμπουν σε μια μια σχεση κυριαρχιας υποταγης, εξ αλλου ο ιδιος ηταν αποδεδειγμενα κυριαρχος , ανεξαρτητα αν μας αρεσει η οχι
    λατρευτηκε σαν θεος και μισηθηκε αλλο τοσο , παλι σαν θεος...
    Ως τετοια μορφη λοιπον θεωρω οτι χωραει η αναφορα του σε ενα bdsm φορουμ απλα χωρις φαγομαρες.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Φτάνει πια!!!

    Άρα ουσιαστικά ο καθείς εκφράζεται... ήτοι και εσύ μετέρχεσαι την έκφραση της διαμαρτυρίας που μετερχόνται και άλλοι, (τους οποίους όμως θεωρείς ότι παραβιάζουν την αρχή της ελεύθερης έκφρασης) απλά για άλλους λόγους... . Θέλω να πω ότι αν θεωρήσεις ότι καλώς αναρτούνται φασιστικά σύμβολα στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης, της οποίας είσαι υπέρμαχος, τότε γιατί διαμαρτύρεσαι όταν κάποιοι εκφράζουν ελέυθερα τη διαμαρτυρία τους? Θα έπρεπε να συμφωνείς και με τα δύο... Από την άλλη αν διαμαρτύρεσαι επί της ουσίας της διαμαρτυρίας των άλλων, τότε και πάλι πρέπει να επιτρέπεις στους άλλους να διαμαρτύρονται επί της ουσίας των φασιστικών συμβόλων...

      Δε διαφωνούμε όσο πιθανόν να εικάζεις. Σου θέτω όμως και μια άλλη διάσταση (φταίει η βοιδοσχολή που έβγαλα προ μερικών αιώνων) 
     
  6. atasai

    atasai Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Φτάνει πια!!!


    Μου επιτρέπεις elfcat να απαντήσω εγώ που εντόπισα το σφάλμα της σοφιστείας;  

    Δεν θεώρησε κανείς από όσους διαφωνήσαμε ότι παραβιάζετε την αρχή της ελεύθερης έκφρασης εκφράζοντας τις απόψεις σας. Η εφαρμογή του προτάγματός θα την παραβίαζε. Τώρα που βρήκαμε ότι η πρώτη προταση ήταν αναληθής μπορώ να συνεχίσω να έχω το δικαίωμα να εκφράζω τις αντι-αντί(fa) απόψεις μου.  
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Μαυροβασίλη και Ζόνταγκ.

    Ας μιλήσουμε για την ταμπακέρα. Η αφίσα που αποσύρθηκε απεικόνιζε τους εβραίους ως κομμουνιστικά σκουλήκια που καταβροχθίζουν τον πλανήτη. Σωστά; Στο φόρουμ υπάρχουν τόσο κομμουνιστές όσο κι εβραίοι. Αναρωτιέμαι αν συνέβαινε το αντίστροφο, αν δηλαδή ένας εβραίος αναρτούσε στο φόρουμ μια αφίσα που παρομοίαζε εμάς τους Έλληνες με σκουλήκια, τότε θα γράφατε τα ίδια; Επιτρέψτε μου ν’ αμφιβάλλω.

    Ομολογώ πως δεν διαθέτω ούτε το πηγαίο χιούμορ, ούτε την αξιοθαύμαστη ψυχραιμία άλλων μελών της κοινότητας. Δυσκολεύομαι ν’ αστειευτώ με τον ναζισμό, ίσως να φταίνε κι αυτά τα 60.000.000 των νεκρών που παγώνουν το χαμόγελο στα χείλη, ίσως να φταίει το γεγονός πως κατάγομαι από ένα χωριό που θρήνησε 100 πεθαμένους από πείνα, κάποιοι εκ των οποίων ήταν συγγενικά πρόσωπα της οικογένειάς μου. Γιατί αυτό ήταν ο ναζισμός: όχι ένα ζήτημα αισθητικής, ούτε το μουστάκι ενός λαοπλάνου, ο ναζισμός ήταν κατοχή και πείνα και κρεμάλα και θάλαμοι αερίων και τριγωνάκια ροζ, κίτρινα, κόκκινα στο πέτο.

    Αν λοιπόν αύριο το πρωί έβρισκα στον τοίχο του σπιτιού μου μια ναζιστική αφίσα, ναι, θα την έσκιζα. Εσείς τι θα κάνατε; Θα την αφήνατε εκεί στο όνομα της ελευθερίας του λόγου; Κι αν οι αφίσες από μία γίνουν εκατό και χίλιες; Κι αν αυτοί που τις κολλάνε ή αυτοί που τις διαβάζουν τις πάρουν στα σοβαρά; Όταν αρχίσεις να βλέπεις έναν άνθρωπο σαν σκουλήκι, το επόμενο λογικό βήμα είναι η εξόντωσή του. Ποιος αισθάνεται τύψεις πατώντας ένα σκουλήκι; Αυτό ήταν ο ναζισμός τότε, αυτό είναι και σήμερα. Έχουμε άραγε ανοσία στο μικρόβιο; Ανοίξτε τα μάτια σας. Οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην ίδια μας την πόλη. Μόνο οι στόχοι αλλάζουν. Αφού οι εβραίοι σπανίζουν πια στα μέρη μας, τα εγγόνια των δοσίλογων της κατοχής θα δείρουν τον Πακιστανό. Ίσως αύριο αν πληθύνουν και δυναμώσουν, να βάλουν στο στόχαστρο κι άλλους: αριστερούς, ανάπηρους, συνδικαλιστές, δημοκράτες. Ή ίσως να γίνεται ήδη κι ορισμένοι να μην το έχουν πάρει χαμπάρι επειδή σπουδάζουν ή έχουν συνεδρία…

    Καλύτερα το αυγό του φιδιού να το σπας πριν εκκολαφθούν τα φιδάκια, μετά θα σε δαγκώσουν.

    Υ.Γ.: Να χαρώ εγώ κάτι αναρχικούς…
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φτάνει πια!!!

    η πρώτη πρόταση ήταν απολύτως αληθής, Απλά μάλλον αγνοείς την έννοια σύγκρουση δικαιωμάτων και επίλυση αυτής. Αλλά τότε θα πρέπει να γράψω πραγμάτεια και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χρόνο...
     
  9. zinnia

    zinnia Contributor

    @Vautrin,

    Ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα και μπορώ να πω έτσι με βεβαιότητα: Ναι, υπάρχει ελπίδα!!!!!!!!
     
  10. atasai

    atasai Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φτάνει πια!!!

    Κρίμα που δεν έχεις χρόνο και με ενδιαφέρουν τόσο τα νομικά  

    Διαβάζω όμως στο greeklaws.com τι είναι και βγάζω το συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να με αφορά, εφόσον ενδιαφέρομαι μόνο για την προσωπική μου ελευθερία (η οποία ως ένα βαθμό που δεν αποτελεί απειλή περιλαμβάνει την ανάγνωση διαφορετικών θέσεων). Την πραγμάτειά σου μπορείς να την καταθέσεις στον administrator ο οποίος ίσως να ενδιαφέρεται για την εναρμόνιση των δικαιωμάτων όλων. Btw, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεσαι επιθετική, ακόμη και αν η πρότασή σου συνεχίζει να μου φαίνεται αναληθής. Εφόσον έχω εκφράσει ήδη τη θέση μου δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζω, στο βαθμό που δεν προσπαθεί κανείς να την διαστρεβλώσει. Adios!
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φτάνει πια!!!

    Το περί πραγμάτειας δεν ήταν επιθετικό ούτε είχε να κάνει με εσένα ή τη θέση σου Απλά ειλικρινές, υπό την έννοια αν έχεις παρατηρήσει γράφω περιορισμένα... μάλλον λόγω τεμπελιάς αλλά και έλλειψης χρόνου να το κάνω  αν συνυπολογίσεις και τα κείμενα που πρέπει να συντάσσω για την επιβίωσή μου... Για να απαντήσω λοιπόν ολοκληρωμένα και με αξίωση στο θέμα που θέτεις σε εσένα πρέπει νσ υπερβώ την αδυναμία μου... ... Ελπίζω στην κατανόησή σου.  
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν θέλω να αναφερθώ στα ποστερ, μια και δεν γνωρίζω και δεν μπορώ με σιγουριά να γνωρίζω τα κίνητρα της Συρά.

    Μερικές απόψεις που ακούστηκαν όμως εδώ, από τους υποστηριχτές δήθεν και καλά του πλουραλισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας με τρόμαξαν!

    Με όλη μου τη ψυχή βδελύσσομαι όποιον υποστηρίζει το Φασισμό. Δεν είμαι βέβαιη όμως, αν όσοι εδώ μίλησαν και υποστήριξαν την ελευθερία έκφρασης του Φασισμού αντιλαμβάνονται τι καρκίνωμα μπορεί να γίνει και τι μεταστάσεις να κάνει μια τέτοια πράξη, αλλιώς δεν βλέπω πως μπορούν να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Βέβαια είμαι ιδεαλίστρια και μερικά πράγματα κάνουν να κτυπάνε κόκκινα λαμπάκια και η υπεράσπιση του Φασισμού και της ελέυθερίας έκφρασης του, ή η σύνδεση του με το bdsm, είναι μερικά απ΄από αυτά τα πράγματα.

    Γιατί ο Φασισμός καταργεί κάθε δημοκρατία, είναι μια αποτρόπαιη πολιτική θεωρία και πρακτική που δεν μπορώ παρά να καταδικάσω μετά βδελυγμίας.
    Ο Φασισμός αφορά τον απόλυτο παραλογισμό που χτυπάει τόσο αριστερά όσο και δεξιά, είναι μια αρρώστια και όποιος ξεχνάει πόσο σοβαρές συνέπειες και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει μια τέτοια αρρώστια, αν της επιτρέψουμε να εκδηλωθεί και πόσο μεταδοτική μπορεί να γίνει, είναι το λιγότερο αφελής.

    Ο Φασισμός αφορά δικτατορία, αποκλεισμό και διακρίσεις, αδιαλλαξία, τρομοκρατία, γενοκτονία και απόλυτη παράνοια στο όνομα κάποιας παραίσθησης ανωτερότητας.
    Αφορά την καταδίκη σε θάνατο της ίδιας της ελευθερίας, που κάποια άτομα στο νήμα αυτό σήκωσαν ως λάβαρο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν και να αιτιολογήσουν την πιθανότητα να επιτρέπεται η προπαγάνδα υπέρ του Φασισμού, στο συγκεκριμένο φόρουμ.

    Θα μπορούσαμε ως καλοπερασάκηδες αφελείς να πούμε, α! βαρεθήκαμε να τα ακούμε όλα αυτά, βαρεθήκαμε να ακούμε περί «εβραιων και τα λοιπα...εχουν κουρασει τους παντες ......ακομη και οι ιδιοι πλεον βαρεθηκανε να μιλανε για ολοκαυτωμα...», ξεχνώντας ακόμα και το γεγονός πως γενοκτονία δεν έγινε μόνο εις βάρος των Εβραίων, αλλά εις βάρος πολλών άλλων λαών. Ξεχνώντας πως ο φασισμός όπως είπε ο Σαρτρ δεν αφορά το πόσοι σκοτώθηκαν αλλά το πως!
    Και πραγματικά πολύ φοβάμαι πως όσοι στο όνομα της «κούρασης» τους ή οποιασδήποτε άλλης βολικής δικαιολογίας, ξεχνάνε την Ιστορία, της δίνουν την δυνατότητα να επαναληφθεί.

    Όσο για τη γελοιότητα πως μπορεί να σχετίζεται το bdsm με τον Φασισμό, δεν θέλω καν να τη σχολιάσω και είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει να συνδεθούν τα δύο με οποιοδήποτε τρόπο.


    “Fascism is not in itself a new order of society. It is the future refusing to be born.”
    Aneurin Bevan
     
Thread Status:
Not open for further replies.