Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φτάνει πια!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Guest000060256, στις 20 Μαϊου 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Emma

    Emma Contributor

    Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση! Τα συγχαρητήριά μου στον νηματοθέτη για την γενική ιδέα.
    Θα σταθώ σε μερικά, απ' τα πολλά, που γράφτηκαν:

    Αldur, αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα τη θέση σου στα παρακάτω, ως επιμέρους ίσως ερώτηση, στο θέμα που έθιξες.

    Έχει (ή θα έπρεπε να έχει) η ελευθερία έκφρασης όρια; Αν ναι, ποιά είναι αυτά και ποιός τα θέτει; Είναι αντικειμενικά ή υποκειμενικά; Τί εφαρμογές έχουν;
    Τελικά, μιλάμε για ελευθερία έκφρασης ακόμη ή απλά την επικαλούμαστε κατά το δοκούν;


    Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω, στην αλλαγμένη του όμως μορφή όπως φαίνεται εδώ ->

    To βασικό θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει, πιστεύω, και μας αφορά όλους, είναι η συσχέτιση του bdsm με <insert appropriately>. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και τα μηνύματα που αναδύονται, επισφραγίζουν άρρηκτους δεσμούς. Δεν είναι μόνο η δημοσια συζήτηση που μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, εκεί ο καθένας τουλάχιστον αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Η εικόνα του φόρουμ αμαυρώνεται ανεπανόρθωτα, όταν υπογείως καλλιεργούνται <insert appropriately>. Η γνώμη μου είναι πως η γραμμή εκ μέρους της διαχείρισης και των μελών που απαρτίζουν αυτό το χώρο συμβάλλοντας με τις δημοσιεύσεις τους, πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Καμία σχέση δεν έχουμε με <insert appropriately> και τις μεγαλοσχήμονες προβολές τους.

    Mε άλλα λόγια, ναι θα πρέπει η εικόνα του φόρουμ να σταματήσει να αμαυρώνεται από το οτιδήποτε μπορεί να την αμαυρώσει όμως και όχι επιλεκτικά, καθώς αυτό δίνει, αν μη τί άλλο, την εντύπωση ότι τίθεται θέμα εμπάθειας προς κάποιο/α μέλος/η.



    Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω. Οι πολιτικές/χριστιανικές/αθλητικές/κτλ πεποιθήσεις του καθενός δεν ενδιαφέρουν κανέναν μας και πολύ περισσότερο την θεματολογία του φόρουμ.
    Δεν μπορώ όμως, αγαπητή SM_Art_Lady, να μην παρατηρήσω την αντίφαση στα λεγόμενά σου κατά καιρούς, με το παραπάνω κείμενο. Γιατί να είναι επιτρεπτό και μη επιλήψιμο το κύρηγμα περί χριστιανισμού ενώ αυτό των πολιτικών ή αθλητικών απόψεων να κατακρίνεται; Αν αυτό δεν είναι ρατσιστικό, τότε τί είναι;
     
  2. ----
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2009
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Κάνετε ένα λάθος: Κάθε συζήτηση ενδιαφέρει όλους μας ως διακίνηση ιδεών. Αυτό το "Δεν με ενδιαφέρει" είναι αντικοινωνικό και φασιστικό, επιπόλαιο και καταστροφικό, αυτό που έγραφα πριν. Η Syrah περιμένω να μου εξηγήσει το σκεπτικό της, τι άλλο; Γιατί όσο και να φαίνεται περίεργο, την εκτιμώ σαν άτομο.
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2009
  4. pure_pleasure_seeker

    pure_pleasure_seeker Regular Member

    Η Συρά στην πυρά! Who's next?
     
  5. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Από έμενα όχι!!! Ιεροδκαστής δεν είμαι.
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Φτάνει πια!!!

    Όλες οι υπόλοιπες!Α να χαθούνε έχουνε γεμίσει τον τόπο..! 
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δύο ερωτήσεις...

    Τι πολιτικά φρονήματα επιτρέπεται να έχει κάποιος για να είναι διαχειριστής; Κρίνουμε το φρόνημα ή την διαχείριση;

    Τι πολιτικά φρονήματα επιτρέπεται να έχει κάποιος για να ασχολείται με τον σαδομαζοχισμό;

    Για το αν πρέπει να επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις είναι ένα θέμα. Στο φόρουμ απαγορεύονται, για εμένα οι κομματικές θα έπρεπε μόνο να απαγορεύονται, γιατί αλλιώς έχω ένα πρόβλημα. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ποστ έχουν πολιτική βάση, να τα αφαιρέσουμε; Μπορείς να μιλήσεις για κοινωνία, για φιλοσοφία, για ιστορία δίχως να υπάρχει έστω και μία πολιτική χροιά;

    Ακόμα και για την μάχη των φύλων να μιλήσεις θα αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις την πολιτική.

    Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό της η Syrah, δεν μιλώ εξ ονόματος της, απλά βρήκα το θέμα καλό για προβληματισμό.
     
  8. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αγαπητή Emma…
    Άλλο είναι να πίνουμε το ποτό μας, σε ένα σφηνάκι μια και έξω και να άλλο να το πίνουμε χαλαρά σε ένα γεμάτο ποτήρι!
    Το σφηνάκι μπορεί να γίνει ένα ευχάριστο διάλειμμα, ανάμεσα από ένα ποτήρι με ποτό, που ίσως και να μας κούρασε. Μια ευχάριστη νότα σε μια παρέα που πλήττει και που φέρνει μια γλυκιά αναστάτωση, μια μικρή αλλαγή σε ένα βράδυ που μοιάζει να είναι μονότονο.

    Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ενοχλούσαν κανένα μέλος κάποιες μικρές αναφορές σε οποιοδήποτε θέμα. Ίσως να έδιναν και το ερέθισμα για να συνεχιστεί μια πολιτισμένη συζήτηση. Ενοχλεί όμως αφάνταστα η επιμονή και η εμμονή σε κάποιο θέμα, όπως επίσης ενοχλεί η οποιαδήποτε φασιστική και αυταρχική πράξη και ιδεολογία, που γίνεται σε μια συνεχόμενη κατάσταση
     
  9. ShyMistress

    ShyMistress Regular Member

    Απάντηση: Re: Φτάνει πια!!!


    Φασιστικό γιατί?
     
  10. Emma

    Emma Contributor

    Δεν διαφωνώ. Δεν μου απάντησες όμως σχετικά με τον πιο κάτω διαχωρισμό, τον οποίο εσύ η ίδια έχεις κάνει, βάσει των δημοσιεύσεών σου.  

     
  11. gaby

    gaby Guest

    Εμένα με έπεισαν τα επιχειρήματα του Aldur, τον Zondag όχι, γι αυτό έχουμε πολυφωνία  

    Κατά τη γνώμη μου πάντα, επειδή δεν βρίσκω να είναι εκεί η ουσία του θέματος, η Syrah έχει τόσα δικαιώματα όσα όλοι μας να ανεβάζει τις φωτό που κρίνει, ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα.

    Μόνο που - ακόμα - ο Χίτλερ σημαίνει για όλους τα ίδια πράγματα. Εκτός κι αν υπήρξε κανείς που βλέποντας την αφίσα με τον Χίτλερ, αντίκρυζε έναν λάτρη της κλασσικής μουσικής ή τον σχετικά ρομαντικό εραστή της νεαρής Εύας Μπράουν ή κάποιον παλιό Γερμανό πολιτικό που είχε αφήσει όνομα για τον σεβασμό του στην περιουσία του γερμανικού λαού και τί του 'ρθε και αυτοκτόνησε έτσι ξαφνικά, γιατί δεν έμεινε όρθιος να στηρίξει την ιδεολογία του και να φροντίσει οτι είχε απομείνει απ το λαό του, όταν η Γερμανία είχε γίνει, από λάθη του και μόνον, στάχτη και θρύψαλλα από άκρη σε άκρη!
     
  12. vautrin

    vautrin Contributor

    Περί προθέσεων και κινήτρων.

    Από φόβο μήπως τους αδικήσω βγάζοντας αυθαίρετα και βιαστικά συμπεράσματα, όταν ανέκυψε το ζήτημα ρώτησα ευθέως τον Elysium και την Syrah, (η οποία παρεμπιπτόντως μέχρι εκείνη την στιγμή μου ήταν εξαιρετικά συμπαθής λόγω της κουλτούρας της), να διευκρινίσουν ποιες σκέψεις και συναισθήματα τους γεννούν οι επίμαχες αφίσες, έτσι ώστε να κατανοήσουμε κι εμείς οι πληβείοι τα κίνητρά τους.

    Δεν ρώτησα την γνώμη τους για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο γενικώς, μόνο για τις φωτογραφίες που οι ίδιοι ανάρτησαν. Απλή, απλούστατη ερώτηση που όμως έμεινε αναπάντητη ως σήμερα. Αυτή η σιγή ασυρμάτου δεν αρκεί για να μας βάλει σε υποψίες για το τι επιδιώκουν;

    Ειλικρινά, εύχομαι να κάνω λάθος. Μακάρι τα κίνητρά τους να είναι άλλα, μακάρι να τους ώθησε ο αποτροπιασμός κι η φρίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα κι όχι ο θαυμασμός για τους εγκληματίες. Δεν έχουν παρά να μας το πουν βρε αδελφέ, ας το κάνουν, έστω και τώρα. Με μεγάλη μου χαρά θ’ ανακαλούσα τις αιτιάσεις μου.

    Κακοπροαίρετος δεν είμαι, ούτε έχω προσωπικά με κανέναν στο φόρουμ. Αυτούς που υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου, τους τιμώ και τους εκτιμώ ακόμα κι αν διαφωνούμε στο ζήτημα της ανεκτικότητας απέναντι σε ρατσιστικές και ναζιστικές ιδέες. Όσους όμως κρύβονται πίσω από την ελευθερία αυτή για να προπαγανδίσουν το μίσος και τον όλεθρο, και μάλιστα δίχως να έχουν καν το θάρρος να υπερασπίσουν τις επιλογές τους δημόσια, αυτούς τους περιφρονώ βαθύτατα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.