Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άμβλωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 31 Μαϊου 2009.

  1. Εκτρωση?σαφώς κ οι 2 γονεις εχουν λογο σαυτο.Προσωπικά το θεωρώ εγκλημα εκτος περιπτωσεων όπως βιασμός,ανηλικο παιδι,η να εχει προβλημα το βρεφος.Κ παλι μετα απο πολυ σκεψη κ συζητηση.Στη ζωη μας καλουμαστε να ξεπερασουμε προβληματα ουκ ολιγες φορες.Δε θα μας καταστρεψει ενα παιδι.Μπορει να παει πισω τα σχεδια μας να μας περιορισει αλλα σε βαθος χρονου μονο καλό μας κανει.Συνηθως εμεις ειμαστε που καταστρεφουμε τα παιδια μας..
     
  2. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι συνειδητοποιούν τι σημαίνει πραγματικά να αποκτάς την ευθύνη της επιτυχούς ανατροφής ενός καινούργιου ανθρώπου και πόσο τραγικά εύκολο είναι να τα σκ#@σεις στην πορεία και να του αφήσεις όλα τα σετ κουσούρια που θα το συνοδεύουν στην ενήλικη ζωή του.
    Τόσο που αν τα έβαζες στη ζυγαρια, η δολοφονία να αθωόνεται λόγω ελαφρυντικών. Ή αυτοάμυνας...
     
  3. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    οκ, ακυρο. μαλλον ηταν υπερβολικά subltle ο σαρκασμός και η ειρωνεία.

    Δες το σαν απαντηση με το ύφος "οπως εσεις κρινετε την αμβλωση αρνητικα χωρις πολυ σκέψη, και μαζι της και τις γυναικες ενος ολοκληρου λαου, ετσι κι εγω ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ με ενα παρόμοια ηλίθιο τρόπο". Και αγνωστικίστριες ή όχι, δε θα πω courtesy to my fellow agnostiics, αλλα θα φανε σκατό ισότιμα με τους θεϊστές.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Οκ. [...]
    Πάντως φαντάζομαι πρέπει να είσαι τρομοκρατημένη όμως, γιατί βάση στατιστικής κυκλοφορεί γύρω σου ένα μεγάλο ποσοστό δολοφόνων, δεν μπορεί κάποιες από αυτές τις δολοφόνους θα κατάφεραν να διαπεράσουν και τον δικό σου κύκλο, να έχεις το νου σου απ΄τις εγκληματίες!  
    ________________________

    Επί της ουσίας τώρα και χωρίς αστειάκια.

    Δεν θεωρώ την άμβλωση ούτε δολοφονία, ούτε φόνο. Δεν θεωρώ ένα γονιμοποιημένο ωάριο έμβρυο, όπως δεν θεωρώ κάθε σπερματοζωάριο άξιο ζωής, γιατί οι υποστηρικτές της κατάργησης της νομοθεσίας που επιτρέπει τις αμβλώσεις φτάνουν και σε τέτοια όρια παραλογισμού, εκφράζοντας σκοταδιστικές απόψεις που χρειάστηκαν χρόνια αγώνων να νικηθούν, και καταλήγουν να φωνάζουν και κατά της αντισύλληψης, γιατί κι εκείνη είναι λένε φόνος σπερματοζωαρίων ή και γονιμοποιημένων ωαρίων (για όσους δεν γνωρίζουν το σπιράλ μια πολύ συχνή μέθοδος αντισύλληψης ουσιαστικά δεν επιτρέπει στη μήτρα να προετοιμαστεί να δεχτεί ένα γονιμοποιημένο ωάριο, προκαλεί αποκόλληση του ενδομητρίου έτσι ώστε να μην μπορεί να εμφυτευθεί το γονιμοποιημένο ωάριο στην μήτρα την 7η μέρα που κατεβαίνει εκεί από την σάλπιγγα, με αποτέλεσμα και να γονιμοποιηθεί, δεν έχει πιθανότητες επιβίωσης και ανάλογη λειτουργία έχει και το χάπι της επόμενης μέρας λόγους).

    Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να κάνει τις δικές του επιλογές όσον αφορά τη σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή του.
    Δεν δέχομαι βέβαια και το άλλο άκρο που καταλήγει να χρησιμοποιεί τις αμβλώσεις ως μέτρο αντισύλληψης.

    Είμαι υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία αλλά και στα σπίτια.
    Είμαι υπέρ της αντισύλληψης και της ενημέρωσης γι αυτήν.
    Είμαι υπέρ της άμβλωσης ως λύση για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, το θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας να επιλέξει να μην επιτρέψει στο γονιμοποιημένο ωάριο να μετατραπεί σε έμβρυο.
    Είμαι υπέρ της άμβλωσης ως λύση σε επιθυμητές εγκυμοσύνες, σε περιπτώσεις διαπιστωμένης σοβαρής διανοητικής αναπηρίας.
    Είμαι υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας να διαχειρίζεται το σώμα της και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη όπως η ίδια αποφασίσει, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να δέχεται επιθέσεις άλλων και να στιγματίζεται ως δολοφόνος..
    Για μένα είναι λιγότερο εγωιστική και πιο ανθρωπιστική η διακοπή της ανάπτυξης ενός γονιμοποιημένου ωαρίου από το να γεννιούνται παιδιά που καταλήγουν στα; Ορφανοτροφεία, σε ιδρύματα και στους δρόμους.

    Αυτές είναι οι απόψεις μου, δεν προσπαθώ να τις επιβάλω σε κανένα.
    Έχω προσωπικά κάνει 2 φορές άμβλωση, ήταν τρομερά άσκημες εμπειρίες και οι δύο, θα ήθελα να μπορούσα να τις είχα αποφύγει, αλλά ήταν αδύνατο.
    Αν μη γένοιτο, δεν επιτρεπόταν να επιλέξω την άμβλωση, δεν ξέρω κι εγώ που θα είχα καταλήξει τώρα.

    Είμαι ευγνωμονούσα σε όσους αγωνίστηκαν για το δικαίωμα μου αυτό, και αν χρειαστεί θα αγωνιστώ με τη σειρά μου, να έχει κάθε κορίτσι και κάθε γυναίκα το δικαίωμα της επιλογής, χωρίς το φορτίο των ενοχών που προσπαθούν να τις φορτώνουν οι ηθικολόγοι και λοιποί που τις καταδικάζουν ως δολοφόνους.
     
    Last edited by a moderator: 1 Ιουνίου 2009
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Άμβλωση

    Ανάλογα. Η ηρωίδες μάνες, δε σημαίνει ότι πάντα ήξεραν να επιλέξουν τον σωστό άντρα και πατέρα.Όπότε μετά αναλαμβάνουν όλο το βάρος και από το προσωπικό βίωμά τους γενικεύουν. Προσωπικά, αν έπρεπε να κάνω αυτά που ισχυρίζεται η Θάλεια, θα είχα πέσει από την Ακρόπολη.Κατά την άποψή μου, ο άντρας, σαφώς και έχει λόγο και συμμετέχει ενεργά, με όποιον τρόπο μπορεί... Σε αυτά δεν υπάρχουν ποσοστά... εγώ 50% εσύ 50%, άλλως έξω από δω.

    Όταν μια γυναίκα, εντός σχέσης, αποφασίσει μόνη της, ερήμην του συνντρόφου της για την τύχη του κυοφορούμενου, είναι απόδειξη πλήρους αποξένωσης του ζευγαριού και διακοπή της μεταξύ τους επικοινωνίας. Κάπου παρακάτω αναμένεται ο χωρισμός... άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουν

    Κατά τα λοιπά συμφωνώ με το από πάνω πόστ της lara[E-P]
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ζορικο θεμα.
    Η αμβλωση ουσιαστικα ειναι η καταδικη εις θανατον ενος υπο δημιουργια ανθρωπου απο τον ιδιο του τον δημιουργο.

    Στο νημα περι θανατικης ποινης ειδα ο,τι η συντριπτικη πλειοψηφια κατεδικασε χωρις εξαιρεσεις την εσχατη των ποινων για καθε ειδους εγκληματιες,θεωρωντας την ανθρωπινη ζωη ως το υψιστο αγαθο που δεν νομιμοποιειται κανενα μεμονωμενο ατομο η οργανωμενη κοινωνια να αφαιρεσει.
    Ισχυρος δικαιολογητικος παραγοντας της ανωτερω αποψης ηταν η αντικειμενικη ευθυνη της κοινωνιας που "γεννα" τους εγκληματιες.

    Εδω,βλεπω ο,τι η αφαιρεση μιας δυναμει ανθρωπινης ζωης υπο προυποθεσεις εστω,δικαιολογειται ,οταν μαλιστα τη θεση του "δικαστη" την εχει οχι η οργανωμενη κοινωνια αλλα ο ιδιος ο δημιουργος αυτης της ζωης, η μητερα,η οποια μαζι με τον πατερα ασφαλως ειναι οι αποκλειστικοι υπευθυνοι για την δημιουργια αυτης της ζωης.
    Παρενθεση: η αντισυλληψη σημερα ,εφ'οσον υπευθυνα επιδιωχθει, ειναι δυνατη κατα 99,9%. Τα συγχρονα αντισυλληπτικα χαπια 4ης γενιας ειναι ασφαλεστατα και αποτελεσματικοτατα ,εφ'οσον λαμβανονται σωστα.

    Επομενως,με την εξαιρεση της ανιχνευσης παθολογικων συνδρομων στο εμβρυο που θα του "εγγυηθουν" μια δυστυχισμενη,μιζερη ζωη,οποτε και δικαιολογειται η διακοπη της κυησης και ισως
    της κυησης λογω βιασμου,καθε αλλη αποφαση αμβλωσης ενας εκ προμελετης φονος που εδραζεται σε εγωιστικα κινητρα και επιπολαια,ανευθυνη σταση ζωης.

    Ολα τα υπολοιπα ,σε τι συνθηκες θα μεγαλωσει και τι ειδους τραυματικο η συμπλεγματικο χαρακτηρα θα αναπτυξει ενας ανεπιθυμητως προκυψας ανθρωπος ειναι απλως δικαιολογιες που προσπαθουν να καλυψουν αυτον τον μεγαλο Εγωισμο και τις οποιες ενοχες προκαλει η επιγνωση της ουσιαστικης σημασιας της αμβλωσης,δηλαδη η καταδικη εις θανατον καποιου που δεν προλαβε καν να ζησει.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Άμβλωση

    @underherfeet...
    Όσο εγωιστικό είναι να μη φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, τόσο εγωιστικό είναι και να το φέρεις... (αν το καλοσκεφτείς) 
     
  8. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Aυτογκόλ.  
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Άμβλωση

    Σαφως.Ο καθενας πρεπει να αναλαμβανει την ευθυνη των επιλογων του ομως και να μην ψαχνει αλλοθι.
    Η αφαιρεση εξ αλλου μιας ζωης,ειτε ενδομητρια ειναι αυτη (αμβλωση) ειτε οχι (θανατικη καταδικη) εχει την ιδια βαρυτητα σωστα; Δεν πρεπει να αντιμετωπιζεται με τις ιδιες αρχες; Τα ιδια κριτηρια;

    με την εννοια της συνειδητης υπαρξης,μη κρυβομαστε πισω απο τις λεξεις.
     
    Last edited: 1 Ιουνίου 2009
  10. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Άμβλωση

    μου φαινεται οτι δεν ζειτε εντος της ελληνικης πραγματικοτητος και δη παραεξω απο το κεντρο της αθηνας, κανετε σαν να μη ξερετε ποιος τραβαει το λουκι των παιδιων εως τα 18 τους χρονια.
    ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΙΚΟΣ .......
    ΟΥΤΟΠΙΑ .....
     
  11. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    @underherfeet: Οι λέξεις φτιάχνουν πραγματικότητα. Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως δηλώνω αναρμόδιος να ορίσω τι συνιστά την έναρξη μιας ζωής, συνεπώς και να συντάσω και τα ανάλογα κατηγορητήρια.
    Βρίσκεις ανακόλουθους αυτούς που υπερασπίζονται και την ιερότητα της ζωής και την άμβλωση; σε άλλες χώρες όξω από μας, οι πύρκαυλοι προστάτες του "ιερού δικαιώματος της ζωής", σκοτώνουν χαλαρά γιατρούς για να το εξασφαλίσουν!
    @Θάλεια: μετριοπαθή σε βρίσκω. Στην "ελληνική πραγματικότητα" και μετά τα 18, και τα 28, μη σου πώ και τα 38 συνεχίζεται το ντάντεμα της μάνας.Aλλά και η αφαίμαξη του πατέρα.
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η γονιμοποιηση του ωαριου θετει σε κινηση την διαδικασια γενεσης μιας νεας ζωης.Ασφαλως το εμβρυο ολιγων ημερων η μηνων δεν ειναι ανθρωπος,ειναι ομως δυναμει ανθρωπος.
    Εχουμε αραγε δικαιωμα ζωης η θανατου πανω σε ενα δυναμει ανθρωπο,ομοιο με αυτο που (δεν) εχουμε σε ενα ανθρωπο;...