Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άμβλωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 31 Μαϊου 2009.

  1. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Αν το νούμερο 250,000 δεν είναι πλασματικό, δεν σας ενοχλεί οτι οι εκτρώσεις χρησιμοποιούνται ως μέσο αντισύλληψης,τη στιγμή που τα προφυλακτικά πωλούνται πια παντού;

    Δεν σας θλίβει το γεγονός πως εν έτη 2009 υπάρχει άγνοια επι του θέματος και ελλειπής σεξουαλική διαπαιδαγώγηση;
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Syrah: και όμως η λέξη φόνος στα ελληνικά είναι αρνητικά φορτισμένη ασχετα αν αυτο ειναι συνειδητό ή όχι καθώς:

    φόνος ο [fónos] O18 : βίαιη αφαίρεση της ζωής ανθρώπου από άνθρωπο· (πρβ. ανθρωποκτονία). || (νομ.) η προμελετημένη ανθρωποκτονία: Kατηγορείται για το φόνο δύο ατόμων. Διαπράττω / κάνω φόνο, σκοτώνω. Tα αίτια του φόνου παραμένουν άγνωστα και ο δράστης ασύλληπτος. [λόγ. < αρχ. φόνος]

    όπου στον ίδιο τον ορισμό υπεισέρχεται η έννοια της βίας.

    Συμφωνώ τόσο με το

    οσο και με την αξιοσημείωτη απουσία της χρήσης της έκφρασης "αφαίρεση ζωής" έναντι της χρήσης λέξης "φόνος"

    @G_E: καταννοώ την αγανάκτηση και συμφωνώ, βρίσκω όμως άδικο το "τσουβάλιασμα", πέραν του ότι δεν σας αρμόζει.

    @Lady_Dementia: Είναι μέν θλιβερό, αλλά θα ήταν κατά την γνώμη μου εθελοτυφλία να παρακαμφθει η συζήτηση περί του ηθικού διλήμματος που θέτει το νήμα λόγω θλίψης.
     
    Last edited: 5 Ιουνίου 2009
  3. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    κι εσενα.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Άμβλωση

    Το να είναι κάποιος υπέρ της άμβλωσης, δεν σημαίνει ότι είναι κατά της αντισύλληψης... Αντιθέτως το θέμα το εξετάζουμε από τη στιγμή που η πρόληψη (αντισύλληψη) έσπασε τα μούτρα της και μετά... άλλως η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα. Ουδείς ερίζει επί της αντισύλληψης...
     
  5. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Άμβλωση

    Όχι δεν είμαι κάθετα κατά τις έκτρωσης όμως θα ήθελα να είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι με το θέμα και να μην το παίρνουμε με ελαφριά καρδιά, ώστε να προλαμβάνουμε μια τέτοια κατάσταση με την αντισύλληψη.
    Γενικά δεν υπάρχει ένας σεβασμός στην ζωή, σε κάθε μορφή ζωής αυτό είναι αποδεδειγμένο. Το βλέπουμε καθημερινά. Oι άνθρωποι δεν σέβονται την ζωή, δεν σέβονται τα ζώα και τα φυτά. Την ίδια ευαισθησία δείχνουν σε μια πατημένη γάτα στον δρόμο και την ίδια σε μια έκτρωση δλδ σαν να είναι κάτι φυσιολογικό να συμβαίνει.

    Έχεις τρελαθεί? Ξέρεις για πόσα χρήματα μιλάμε? Να εκπαιδευτεί ο κόσμος και μετά να χαθεί το πακέτο? Όλοι αυτοί οι γιατροί που κάνουν εκτρώσεις και τα νοσοκομεία δλδ να γίνουν κλέφτες?

    Επειδή αξίζει να διαβαστεί ξανά … και ξανά …. Και ξανά.
    +1000000 ελπίδες , ευχές για αφύπνιση.
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2009
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Θεωρω σκοπιμο να αποσαφηνισω την θεση μου σε σχεση με οσα εχουν γραφτει παραπανω και ως απαντηση σε δικες μου αποψεις:
    Η αμβλωση ειναι αφαιρεση ζωης.Αν αυτο νομικα συνεπαγεται φονο ,μετα δολου η ανευ,δεν ειμαι αρμοδιος ουτε θελω να το κρινω.Σημειωστε εδω οτι μεχρι την 5η-6η εβδομαδα της κυησης σωμα.κεφαλι και ακρα του εμβρυου εχουν ηδη σχηματισθει,αν και αυτο για μενα λιγη σημασια εχει,η ζωη ξεκιναει απο την ωρα της γονιμοποιησης του ωαριου.
    Η πιστευεις στην αξια της ανθρωπινης ζωης ως υπερτατη τοιαυτη , μη δυναμενη ηθικα να αφαιρεθει απο οποιοδηποτε φυσικο προσωπο η πολιτειακο οργανο η οχι. Σοφιστειες του τυπου "το εμβρυο δεν ειναι ανθρωπος" "καθε γυναικα εχει το δικαιωμα αυτοδιαθεσης του σωματος της" ,λειτουργουν απλα ως δικαιολογιες και αλλοθι στην πραγματικοτητα της πρωτης προτασης για οσους την πιστευουν και της αντιφασης που προκυπτει οταν ερχονται να υπερασπιστουν τις αμβλωσεις.

    Ειμαι υπερ των αμβλωσεων ,εφ'οσον αυτο αποφασιζει ο,τι πρεπει να πραξει η εγκυος γυναικα. Θεωρω ο,τι τον πρωτο και τελευταιο λογο πρεπει να τον εχει αυτη-και να μην ακουω βδσμικες μπουρδες περι στατους που αποφασιζει και αλλα φαιδρα- ,χωρις αυτο να σημαινει βεβαιως οτι δεν πρεπει να το συζητησει σοβαρα και υπευθυνα με τον συντροφο της.
    Ασφαλως μια εγκυμοσυνη αλλαζει πολλες φορες δραματικα τις συνθηκες ζωης καθε γυναικας η ζευγαριου,ειδικα οταν αυτη ειναι ανεπιθυμητη.Ασφαλως και το ιδιο το παιδι που θα γεννηθει ,αν γεννηθει, μεσα απο μια τετοια διαδικασια ειναι πολυ αμφιβολο αν θα μεγαλωσει σωστα και τελικα εχει τις ευκαιριες και δυνατοτητες για μια ισορροπημενη και καλη ζωη.
    Αυτο ομως δεν αναιρει την πραγματικοτητα που λεει ο,τι η αποφαση να διακοψει την κυηση ειναι αποφαση να διακοψει ,να σκοτωσει μια (δυναμει) ανθρωπινη ζωη και αυτη τελικα η πραγματικοτητα θα μπει στη αλλη πλαστιγγα για να ζυγισθει (αποφασιστει) τι βαραινει περισσοτερο γι'αυτον που θα αποφασισει.


    Προσωπικη μου ηθικη αποψη ειναι πως η ανθρωπινη ζωη ετσι γενικως και αοριστως δεν ειναι Η απολυτη και ανωτατη αξια, απομονωμενη και ανεξαρτητη απο τις συνθηκες μεσα στις οποιες αυτη αναπτυσσεται και υπαρχει, εξ ου και η θεση μου για την θανατικη ποινη ,αλλα και υπερ της ευθανασιας και κατα περιπτωση των αμβλωσεων.
    Προσωπικη μου ηθικη θεση ομως ειναι και η απαιτηση -πρωτιστως απο τον εαυτο μου-μιας υπευθυνης αντιμετωπισης καθε ενεργειας και πραξης οπως και η αναλυψη της ευθυνης και των συνεπειων που αυτες μπορουν να επιφερουν.

    Κοντολογις: οταν πηδιεσαι γνωριζεις τι μπορει να συμβει.Δεν μπορει να αδιαφορεις μπροστα στην καυλα της στιγμης για τις συνεπειες και μετα ελαφρα τη καρδια να ριχνεις και μια εκτρωση, απαιτωντας κι'απο πανω να σου χαιδεψουμε και το κεφαλακι με κατανοηση ...

    Οι 250.000 εκτρωσεις ετησιως δεν ειναι αυθαιρετο νουμερο,δυστυχως.Σε ενα ιατρικο φορουμ που μπηκα,καποιος γιατρος αναφερει για 200.000 καταγεγραμμενα περιστατικα. Βεβαια,απο την στιγμη που οι περισσοτερες γινονται στη ζουλα δεν μπορει να υπαρξει επισημη πηγη επιβεβαιωσης.Ποσες απο αυτες να αφορουν ατυχεις συγκυριες ,αποτελεσματα βιασμου, προληπτικες επεμβασεις για την προφυλαξη της ζωης της εγκυου η επιβεβλημενη ενεργεια λογω ανιχνευσης παθολογικου συνδρομου του εμβρυου;

    Ειναι τυχαιο ο,τι το 4% των γυναικων στην Ελλαδα χρησιμοποιουν αντισυλληπτικα χαπια ενω το αντιστοιχο ποσοστο στην Ευρωπη ειναι 23%;

    Ειναι τυχαιο ,οτι πανω απο 200.000 συσκευασιες ετησιως του "χαπιου της επομενης μερας" -που σημειωτεον, δεν αποτελει μεθοδο αντισυλληψης - καταναλωνονται στην Ελλαδα;

    Η ελαφροτητα του ειναι τελικα καθε αλλο παρα αβασταχτη αποδεικνυεται στην πατριδα μας...
     
  7. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    αυτογκόλ 2  
     
  8. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Άμβλωση

    καπου πηρε το ματι μου οτι το εμβρυο ειναι κομματι του σωματος της μητερας ......
    να γελασω ή να κλαψω ?

    ας καταδεχτω να απαντησω το απαντημενο απο την επιστημη

    το εμβρυο δεν ειναι παραφυαδα, εχει καρδια, εγκεφαλο, οργανα, κ.λ.π. κ.λ.π.
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Άμβλωση

    Τί εννοείς μ' αυτά τα "αυτογκόλ", αγαπητέ Dolcett;



     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Είναι γεγονός πως μέσα στο γενικότερο κλίμα της political correct φιλοσοφίας που πλήττει τις κοινωνίες σήμερα, ο κόσμος ζητά να απενοχοποιήσει τις πράξεις του μέσω των λέξεων.

    Έτσι σήμερα, δε λέμε νέγρος (που είναι και το πιο σωστό) αλλά έγχρωμος.

    Δε λέμε άνθρωπος με αναπηρία, αλλά άνθρωπος με «ειδικές ικανότητες».

    Δε λέμε γύφτος, αλλά Roma.

    Τέλος, σκεφθείτε τι αντιδράσεις προκαλεί η λέξη «ανωμαλία» σε αυτό το forum, η οποία σημαίνει απλά κάτι το οποίο είναι «εκτός μέσου όρου».

    Μπορούμε φυσικά να αλλάξουμε όσες φορές θέλουμε τις λέξεις και τους ορισμούς στα πλαίσια της «αντι-ρατσιστικής» πολιτικής ή στην προσπάθειά μας να απενεχοποιήσουμε τις όποιες δράσεις μας κατά το παρελθόν. Η ουσία φυσικά δε θα αλλάξει.

    Αντί αυτού όμως, ίσως θα ήταν προτιμότερο να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης ώστε να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και οι εκφράσεις μας να γίνουν περισσότερο ειλικρινείς και λιγότερο υστερικές ώστε να μην αναγκαζόμαστε να μεταβάλλουμε συνεχώς τις λέξεις και το νόημα αυτών.


    @MindMaster το να παραδεχθεί κάποιος πως προβληματίζεται από την αντίθεση των ίδιων του απόψεων που δημιουργούν κάποιες διαφορετικές περιπτώσεις οι οποίες έχουν κοινό παρανομαστή είναι δύσκολο, Είσαι ένας από τους λίγους που θα είχαν την ειλικρίνεια να το κάνει. Σε ευχαριστώ και σε συγχαίρω δημόσια για άλλη μια φορά. Διαφωνούμε σε αρκετά ζητήματα αλλά η ειλικρίνειά σου είναι οδηγός για μένα (ελπίζω και για πολλούς άλλους).
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2009
  11. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    @Μindmaster: Όταν κάποιος προσπαθεί να στηλιτεύσει τις μεσοβέζικες εκφράσεις και να ορίσει την άμβλωση ως φόνο μιας ανθρώπινης ζωής και στα καπάκια αναφέρεται σε "δυνάμει ζωή" και "κάποιον που δεν πρόλαβε να ζήσει" εσύ τι (δεν) καταλαβαίνεις;
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Άμβλωση


    Είχα καταλάβει, αλλά ήθελα να σιγουρευτώ, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

    Επειδή λοιπόν το ζήτημα δεν είναι να παίζουμε παιχνίδια εντυπώσεων με τις λέξεις, αλλά ν' αναζητούμε την ουσία,
    οφείλω να πω πως στα σφυρίγματα των "αυτογκόλ" εγώ είδα "φάουλ", ή τουλάχιστον, "un-fair play"...