Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Άμβλωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 31 Μαϊου 2009.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Άμβλωση

    Να μη σου κάνει. Στις μέρες μας ακόμα και οι πιο σκοταδιστικές απόψεις μοιάζουν λογικές. Δυστυχώς η ιστορία δεν είναι μια γραμμική εξέλιξη, αλλά σαν τον καπιταλισμό, διέρχεται τις κυκλικές της κρίσεις. Σήμερα ζούμε ένα ναδίρ (και είχαν δίκιο – αν οι προλετάριοι δεν εξαθλιωθούν δεν κάνουν επανάσταση) αλλά δε φτάσαμε ακόμα στην απόλυτη εξαθλίωση φαίνεται, γι αυτό και ανθούν αυτές οι απόψεις.

    Λοιπόν ναι. Ας δεχθώ (ως υπόθεση εργασίας) την ηθική κρίση του φόνου. Δεν είναι φόνος. Είναι Δολοφονία εκ Προθέσεως. Διότι η έκτρωση γίνεται για ίδιο όφελος της κυοφορούσης η οποία συνειδητά και εκ προθέσεως αφαιρεί μια ζωή. Αίσχος για όσες το κάνουν. Αιμοσταγείς δολοφόνισσες φτου σας. Αίσχος και για όσους ναι μεν το δέχονται ως φόνο, αλλά δεν κινούν γη και ουρανό για να τιμωρηθεί ποινικά, ηθικά, κοινωνικά το έγκλημα. Γιατί περί κοινού, ειδεχθούς εγκλήματος πρόκειται. Και όσοι δεν κινούν γη και ουρανό για να ποινικοποιηθεί είναι Ηθικοί Αυτουργοί σε Δολοφονίες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο πρότερος έντιμος βίος μπορεί να μειώσει την ποινή αλλά υποψιάζομαι ότι υπάρχουν μεταξύ μας κατά συρροή Δολοφόνοι με πάνω από μία έκτρωση. Ως έντιμος, φορολογούμενος, θεάρεστος πολίτης κατανοώ το σφάλμα μου να θεωρώ τη έκτρωση ως απλή ιατρική επέμβαση και προκαλώ τα μέλη του bdsmcommunity forum, ως μέλη του bdsmcommunity forum, να μαζέψουμε υπογραφές για την ποινικοποίηση του αδικήματος.

    Σε δεύτερο στάδιο θα κινηθούμε για την ποινικοποίηση της βίας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Γιατί η βία, οφείλουμε να το παραδεχθούμε, έστω κι αν είναι συναινετική, δεν παύει να είναι βία, όπως ο φόνος είναι φόνος.
     
    Last edited: 6 Ιουνίου 2009
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @G_E: λέτε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη αγαπητέ, αρκετά με το πότε έτσι και πότε γιουβέτσι  
     
  3. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    @Μindmaster: δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς: σοφιστεία του κερατά είναι αυτό που έγραψα, και ως τέτοια το έγραψα-και πάλι.Για να δείξω με ένα ακραίο αντεπιχείρημα (που ναι, σωστά επεσήμανες, δεν ειναι σύμφωνο με τις θέσεις μου) πόσο ακραίο ήταν το επιχείρημα.
    Και ναί, δεν έχω μετακινηθεί απο τη θέση μου ότι δεν υπάρχουν αμετακίνητες θέσεις.
    Στα οντολογικά ζητήματα που θέτεις ειλικρινά δεν έχω θέση.Δε σου κάνω πλάκα: δεν ξέρω τι συνιστά "άνθρωπο", και θεωρώ ότι το ζήτημα ξεπερνάει τις δυνατότητες όχι μόνο των συμμετεχόντων σ΄ αυτό το φόρουμ, αλλά του 100% της ανθρωπότητας. Υπέροχα καλλιτεχνικά έργα που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα, από το "ο Τζώνυ πήρε τ' όπλο του" μέχρι το "Blade Runner" είναι το πλησιέστερο που μπορώ να σκεφτώ σαν ικανοποιητικές προσεγγίσεις στο ζήτημα, και αυτά στην καλύτερη περίιπτωση καταφέρανε μόνο να θέσουν κάπως πιό σωστά τις ερωτήσεις.
    Γι αυτό ναι, θα με συγχωρήσεις που δε θα συμφωνήσω με όσους εύκολα και ανέξοδα ισχυρίζονται ότι ξέρουν την απάντηση.
    Κάπου εκεί που προσπαθείς να ορίσεις ποιό είναι "αυτό που συζητάμε" συμπάθα με αλλά κάπου με έχασες.Εσύ μπορεί να συζητάς μόνο γι αυτά που αναφέρεις, αλλά εγώ βλέπω ότι εκ της φύσης του θέματος έχουν τεθεί και όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεσαι ότι δεν είναι το θέμα.
    Ελπίζω να μη σου άφησα κάτι αναπάντητο, γιατι (και θα με συγχωρήσεις ελπίζω) είναι η τελευταία φορά που θα μπώ στον κόπο να εξηγώ επι μακρόν πράγματα που δε νομίζω ότι στερούνται σαφήνειας επειδή στερούνται δοκιμιακού μεγέθους.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Οι λάθος αντιλήψεις αλλάζουν αργά αλλά σταθερά.

    Να είστε αισιόδοξοι  
     
  5. Mimie

    Mimie Regular Member

    Πολύ δύσκολο θέμα...... 
    Έχω κάνει έκτρωση τρεις φορές. Δεν το γνωρίζει κανείς, ούτε η οικογένεια ούτε οι φίλοι μου. Οι τότε σύντροφοί μου λυπήθηκαν όσο κι εγώ, και ανακουφίστηκαν επίσης όσο κι εγώ. Δεν το έχω μετανιώσει, με την έννοια ότι υπό τις ίδιες συνθήκες θα το ξαναέκανα. Τώρα, 21 χρόνια μετά την πρώτη, 12 χρόνια μετά τη δεύτερη και 11 χρόνια μετά την τρίτη, κρίνω ότι ήταν η σωστή επιλογή και για μένα αλλά και για τα υποψήφια παιδιά μου....
    Δεν το έχω μετανιώσει, είπα. Δεν το έχω και ξεχάσει όμως. Ποτέ. Μου έρχονται σκέψεις "θα ήταν τόσων χρονών σήμερα", "θα τέλειωνε το σχολείο τώρα"..... αισθάνομαι ένοχη, και βέβαια έχω τύψεις, πώς αλλιώς?
    Είναι δολοφονία? δεν ξέρω, η συζήτηση περί συνειδητότητας είναι μεγάλη. Εκτέλεση όμως είναι σίγουρα....
     
  6. Όπως προανέφερα / τοποθετήθηκα, με βάση το νήμα, δεν πιστεύω ότι είναι κάτι ευχάριστο (ελπίζω, δηλαδή, να μην είναι από την πλειοψηφία και να μην καταφεύγουνε σ΄αυτό έτσι στο χύμα) για όσες (μητέρες) και όσους (υποψήφιοι πατέρες) καταφεύγουν σε αυτή την λύση (και την θεωρώ ύστατη λύση).

    Θεωρώ, δε, ότι πρέπει να έχουνε γνώση και οι 2 σύντροφοι πάνω στο ζήτημα, εκτός πια και αν μιλάμε για περιπτώσεις άλλου τύπου. Τέλος, πιστεύω ότι το έμβρυο είναι ένας ζωντανός οργανισμός.

    υ.γ. Μην πάρει κανείς τα όσα λέω "χριστιανικά", προσωπικά είμαι άθεος / άθρησκος. Η κάθε μια με το σώμα της έχει αναφέρετο δικαίωμα να κάνει ότι θέλει.
     
  7. Aetos30

    Aetos30 Regular Member

    Πολύς λόγος για αυτούς που δεν γεννήθηκαν. Κακό πράγμα η εκτρώσεις αλλά ακόμα χειρότερο είναι κάποιος να ξεκινά την ζωή του ως ανεπιθύμητος. Δεν αφήνουμε τα αγέννητα να κοιτάξουμε λίγο περισσότερο τα γεννημένα? Ξέρετε πόσα εκκατομυρια παιδιά είναι παρατημένα? Με μια διάθεση υπερβολής θα πω ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνουμε παιδιά αλλά να υιοθετούμε. Έτσι δεν διαιωνίζουμε και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού που είναι μεγαλο. Αλλά υπάρχει ο εγωισμός της διαιώνισης των γονιδίων μας. Πολύ εγωιστικό να θες το παιδί που θα μεγαλώσεις να είναι από τα δικά σου γονίδια. Φυσικό αλλά και εγωιστικό συνάμα.
     
  8. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    +1

    αλλα το χειροτερο ειναι οτι κανουν παιδια απο παραδοση και οχι απο συνειη=δηση, και επισης για τα πρωτα 10 χρονια πο τα παιδια ειναι γλυκουλικα και γοθτσου γουτσου. λες και ειναι pets.
     
  9. Vanda

    Vanda Regular Member

    Εκανα εκτρωση στα 17 μου, δεν το μετανιωσα αλλα δεν το ξεχασα και ποτε. Αυτο με εκανε να προσεχω για να μην μου ξανασυμβει, πλεον δεν θα ξαναεκανα αλλα θα αναλαμβανα τις ευθυνες των πραξεων μου.
     
  10. Το ποιό σημαντικό για σένα αν μου επιτρέπεις είναι τι ήταν αυτό που σε έφτασε 3 φορές στο χειρουργικό κρεβάτι , δεν νομίζω ότι απλώς λέγεται απροσεξία
    είμαι σίγουρος όμως οτι το χεις σκεφτεί και έχεις τις απαντήσεις σου
     
  11. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Άμβλωση


    το να περιμενεις να σου μεγαλωσει αλλος τα διαιωνισμενα απο τη μαλακια σου γονιδια τι ειναι ?
     
  12. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Άμβλωση

    Ένα ποσοστό. Το υπολοιπο αποτελείται από ορφανά, εξαφανισμένα/απαχθέντα, και προϊόντα φτώχειας και ανέχειας.Γενικά, κύκλων και καταστάσεων που αν τα χαρακτηρίσεις "μαλακία" γυρνάει λίγο μπούμεραγκ.