Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λήξη μιας M/s σχέσης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 25 Ιουνίου 2009.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Λήξη μιας M/s σχέσης

    Σύνθετο ερώτημα, νομίζω. Θεωρώ ότι κατά βάση η διάσπαση μιας M/s σχέσης θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τη διάσπαση οιασδήποτε άλλης ερωτικής σχέσης, λαμβανομένου υπ' όψιν και της ιδιοσυγκρασίας των μερών της ξεχωριστά και στην αλληλεπίδρασή τους...

    Πιθανολογώ ότι περαιτέρω λόγω της ιδιομορφίας της θα υπάρχουν κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά ή θα είναι πιο αδρά και έντονα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά (ειδικά αν είναι μια ουσιαστική M/s σχέση και όχι κατ΄επίφαση).
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Λήξη μιας M/s σχέσης

    εκτιμώ πως η συναισθηματική επένδυση αλλά και η ενέργεια που εναποθέτεται σε μια M/s σχέση (εκατέρωθεν) είναι ένα κλικ παραπάνω από τα αντίστοιχα στις vanilla... είναι αναμενόμενο λοιπόν, η οδύνη που δημιουργεί η λήξη μιας τέτοιας σχέσης (ανεξάρτητα ποιός και γιατί το ζήτησε) να είναι αυξημένη... ο χειρισμός της απώλειας είναι υποκειμενική υπόθεση και ως τέτοια δεν μπορεί να εκφραστεί με ακρίβεια

    αναφορικά με τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από τον τερματισμό μιας τέτοιας σχέσης, θα συμφωνήσω με τον underherfeet πως έχει να κάνει με το ποιός και γιατί ζήτησε το τέλος της (επιπλέον για το υποτακτικό μέλος της σχέσης πώς ήταν εκπαιδευμένο)... ενδεχομένως ο τερματισμός να φέρνει και τη λύτρωση γι' αυτόν που το ζήτησε (χωρίς να σημαίνει πως η λύτρωση συνεπάγεται και μη οδύνη)

    αν μιλάμε για θάνατο, τότε είμαστε στην περίπτωση της μη επιλογής του τερματισμού, οπότε αφενός βρίσκεται ο εναπομείναντας αντιμέτωπος με το βασικότερο ανθρώπινο φόβο (το θάνατο) αφετέρου έχει να αντιμετωπίσει και τη μοναξιά (με όλα τα συνεπακόλουθά της) την οποία δεν είχε επιλέξει


    θα συμφωνήσω με την elfcat πως πρόκειται για περίπλοκο θέμα με πολλές παραμέτρους και υποκειμενικούς χειρισμούς των δυσκολιών
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.

    Προσωπικά εκτιμώ (και βιωματικά γνωρίζω) ότι οι δυσκολίες που αναδύονται με τη διάλυση μιας Μ/s σχέσης, τόσο για το κυρίαρχο, όσο και για το υποτακτικό μέλος, πόρρω απέχουν από τις αντίστοιχες μιας vanilla σχέσης. Δεν θα επεκταθώ για να δώσω χώρο στο νήμα, και αργότερα θα τοποθετηθώ και εγώ.
     
  4. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Παρατηρώ πως γίνεται αναφορά σε συναισθηματική επένδυση και ενέργεια μέσα σε μία M/s σχέση, που, όπως αναφέρεται, είναι ανώτερη από αυτή σε vanilla σχέσεις (προσωπικά διαφωνώ, το βάθος των συναισθημάτων έχει να κάνει με τα άτομα που απαρτίζουν τη σχέση και όχι με το είδος της). Ακόμα όμως κι αν ίσχυε αυτό, το γεγονός πως κάποιο από τα μέλη επιλέγει συνειδητά να τερματίσει αυτή τη σχέση (δεν εξετάζω τη λήξη λόγω ανωτέρας βίας) δε σημαίνει πως η όποια (μεγαλύτερη) συναισθηματική επένδυση έχει προ πολλού αποσβεστεί; Επομένως, γιατί να υπάρχει διαφορά με τις vanilla σχέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της απώλειας;

    Από εκεί και πέρα, κατανοώ πως μπορεί να προκύψουν δυσκολίες εξαιτίας της διάλυσης μίας M/s σχέσης, αλλά και αυτές δε νομίζω πως είναι τόσο διαφορετικές από αυτές που θα προέκυπταν με τη διάλυση μίας οποιασδήποτε άλλης σχέσης. Έχουν να κάνουν κυρίως με την εξοικείωση στην κατάσταση του "ελεύθερου βίου" και, ίσως, εφόσον υπάρχει επιθυμία, την αναζήτηση νέου συντρόφου.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Θα συμφωνησω με τον Ντυρσε οσον αφορα το αδοκιμον της σταθμισης της συναισθηματικης επενδυσης μιας μ/ς και μιας βανιλλα σχεσης.Ειναι εξ αλλου πολυ δυσκολα θεμελιωσιμη μια τετοια σταθμιση και παντως ακρως υποκειμενικη,στο βαθμο που καποιος εχει αμφοτερες τις εμπειριες.

    Θα δεχομουν ομως μια επιπλεον δυσκολια για καποιους εκ των υ,αν κρινω απο αυτα που εχω διαβασει κατα καιρους εδω .Ενδεχομενως να επανελθει το αγχος της ευθυνης και της αναληψης πρωτοβουλιας σε διαφορους τομεις ,κατι που ειχαν εναποθεσει οσο διαρκουσε η σχεση στον Κ...
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Λήξη μιας M/s σχέσης

    Πιθανότατα θα επανέλθει. Γι' αυτό και όλη η ουσία, κατ' εμέ, βρίσκεται στην παρακάτω φράση:



    .
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @MM:Υπάρχει καμία διαφορά με τη διαδικασία εξοικείωσης που υπάρχει σε κάθε άλλη σχέση; Δε νομίζω.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το θέμα του νήματος δεν είναι η αξιολόγηση του βάθους των συναισθημάτων μιας M/s σχέσης και η σύγκρισή του με το αντίστοιχο vanilla. Επίσης, είναι αυτονόητο ότι το πώς διαχειρίζεται κανείς τη λήξη μιας σχέσης άπτεται καταρχήν της ιδιοσυγκρασίας του και δευτερευόντως της σχέσης καθεαυτής, γι αυτό και το ερώτημα δεν αναφέρεται στο πως εν γένει κανείς αντιμετωπίζει μια απώλεια. Τέλος, για όσους δεν έχουν υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε M/s σχέση, θα ήθελα να εξηγήσω ότι όπως κάποιος μπορεί να αγαπάει εξίσου τη μητέρα και τον πατέρα του και το μέγεθος της απώλειας να είναι ίδιο, πλην όμως άλλα κενά θα προκύψουν από το χαμό της μητέρας και άλλα από τον αντίστοιχο πατρικό, έτσι και το να χάνεις τον ερωτικό σου σύντροφο είναι άλλο πράγμα, και άλλο είναι το να χάνεις το σκλάβο σου ή τον αφέντη σου. Όχι καλύτερο, ούτε χειρότερο. Όμως διαφορετικό. Ελπίζω να γίνομαι κάπως περισσότερο κατανοητή.
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ο σκλαβος η ο αφεντης δε ταυτιζονται με τον ερωτικο συντροφο σε μια M/s ( μονογαμικη υποθετουμε) σχεση;
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Λήξη μιας M/s σχέσης


    Εγώ όμως, νομίζω. Αλληλεξάρτηση ανάμεσα στα μέλη δημιουργείται σε κάθε σχέση, αυτή όμως που δημιουργείται σε μιά M/s σχέση, μπορεί να είναι τελείως διαφορετική, και πολύ ισχυρότερη (και δεν έχει αυτό να κάνει με τα συναισθήματα, αλλά με τη δόμησή της)... Δες και τί έγραψε η Syrah στο ποστ #20.



    Ταυτίζονται, αλλά δεν ισούνται.  


     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Λήξη μιας M/s σχέσης



    Ασφαλως .Αν ομως δεν απτεται της συναισθηματικης σφαιρας η αισθηση της απωλειας του ερωτικου συντροφου απο τη μια και του σκλαβου/αφεντη που ομως ειναι και ερωτικος συντροφος, τινος πραγματος απτεται; Αυτο προσπαθω να καταλαβω.(Εν μερει για τους υ εδωσα μια εξηγηση)
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    underherfeet: Όχι, δεν υπάρχει ταύτιση. Εδώ δεν γίνεται λόγος για μια D/s σχέση όπου δύο ερωτικοί σύντροφοι έχουν από κοινού συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί ότι ένας εξ αυτών έχει περισσότερη εξουσία από τον άλλο, και κατά τα λοιπά η σχεση τους δομείται στα αρχέτυπα μιας vanilla λογικής.

    Η διαφοροποίηση των δυσκολιών που αναδύονται από τη λύση μιας vanilla και μιας M/s σχέσης, εν πολλοίς βασίζεται στο ότι ο σκλάβος έχει παραιτηθεί από θεμελιώδη δικαιώματα.