Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

The Smoke

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

?

Καπνίζεις;

  1. Ναι

    161 vote(s)
    61,0%
  2. Κάπνιζα, αλλά το έκοψα.

    28 vote(s)
    10,6%
  3. Όχι

    75 vote(s)
    28,4%
  1. Sofia

    Sofia Regular Member

    εγω πειραζει που δε θελω να το κοψω αλλα προσπαθουν να με αναγαγουν στον καινουριο λεπρο της κοινωνιας?
    και για να μη παρεξηγηθω δε λεω πως διαφωνω απολυτα με το καινουριο νομο...σιγουρα πρεπει να προστατευτουν οι μη καπνιζοντες αλλα και γω ανθρωπος ελευθερος με τα ιδια δικαιωματα με του τελευταιους ειμαι...γιατι εμενα να με αναγκασει να κλειστω στο σπιτι μου?μηπως πρεπει να μερημνησει λοιπον και για την αλλη ομαδα ανθρωπων?
     
  2. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor


    Ξεκίνα από σήμερα κιόλας ..ευνοεί η συγκεκριμένα ημέρα,κάθε τέτοια προσπάθεια. Άσε που και οι πλανήτες είναι στη σωστή θέση και θα σου είναι πιο εύκολο! 


    Εγώ μετράω 3,5 μήνες ατσίγαρη.. δεν φαντάζεσαι τι διαφορές έχω δει σε σχέση με πριν! 
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    ασε απο αυριο γιατι ηδη με τον καφε εχω κανει μισο πακετο
     
  4. cider

    cider Kitchen master

    Ας ξεκινήσω από το δια ταύτα: δεν καπνίζω.

    Ή μάλλον, καπνίζω ένα με δύο τσιγάρα τον χρόνο. (Άρα δεν καπνίζω).

    Όμως η αντιφατική μου στάση απέναντι στο τσιγάρο δεν σταματά εδώ.

    Καταρχάς, δηλώνω ότι έχω απόλυτα πειστεί ότι είναι απίστευτα βλαβερό. Ο πατέρας μου φτηνά τη γλίτωσε με το έμφραγμα (στα νορμάλ του έκανε 3 πακέτα Καρέλια κασετίνα, όταν είχε τις μαύρες του έφτανε τα 7 -- τη μέρα!), ο αδερφός του πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι, ο ξάδερφός μου (από της μάνας μου τη μεριά) έσβησε από καρκίνο του πνεύμονα, φουγάρο κι αυτός.

    Ωστόσο, αντιμετωπίζω με διάφορους τρόπους τους καπνιστές ανάλογα με τον χώρο. Ή μάλλον, αντιμετωπίζω τους χώρους διαφορετικά ανάλογα με τους καπνιστές.

    Θεωρώ ότι σε χώρους διασκέδασης (μπαρ, κέντρα κ.λπ.) το κάπνισμα είναι δεδομένο. Όχι μόνο το ανέχομαι, αλλά δεν ξέρω αν θα δεχόμουν την απουσία του.
    Θέατρα, κινηματογράφοι κ.λπ.: δεν το ανέχομαι στην αίθουσα, κανένα πρόβλημα στο μπαρ.
    Δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία κ.λπ.: δεν μπορώ να το ανεχτώ. Θέλω να νιώθω άνετα για να κάνω τη δουλειά μου, και το κάπνισμα σε τέτοιες περιπτώσεις με ενοχλεί.
    Νοσοκομεία: πουθενά.
    Μέσα μεταφοράς: εδώ δεν το ανέχομαι με τίποτα. Αρκεί να ανάψει τσιγάρο ο οδηγός του ΚΤΕΛ για να του πάω τη σακουλίτσα με τον εμετό μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα. Παλιά στα αεροπλάνα υπέφερα. Στο αμάξι μου δεν καπνίζει κανείς. Στα αμάξια καπνιστών δεν μπαίνω. Προτιμώ να πάρω το ΚΤΕΛ.
    Σπίτια: όταν πάω σε σπίτια καπνιστών δεν ενοχλούμαι. Αν, επειδή ρε αδερφέ δεν νιώθω καλά εκείνη τη μέρα, με ενοχλήσει, θα το πω, αναφέροντας και την αιτία. Σπίτι μου γενικά τους ζητώ να το περιορίσουν, ή να καπνίζουν όξω.
    Γενικά, είμαι υπέρ της απαγόρευσης εκεί όπου ο μη-καπνιστής δεν έχει άλλη επιλογή. Εξηγούμαι, ε, δεν είναι δυνατόν να το κόβει με το πόδι παντού επειδή κάποιοι θέλουν να καπνίζουν στο λεωφορείο, δεν είναι δυνατόν να μην πάει στο νοσοκομείο, δεν είναι δυνατόν να μην πάει στην εφορία για κάποια υπόθεση. Αν τον ενοχλεί τόσο το κάπνισμα στο μπουζουξίδικο, ε, ας μην πάει!

    Αγανακτώ και εγώ με την αντιμετώπιση λεπρού, και μάλιστα έχω δηλώσει μισοαστεία μισοσοβαρά ότι αντί να υιοθετούμε κι εμείς την απαγόρευση, καλό θα ήταν μεν να απαγορεύσουμε το κάπνισμα εκεί που πραγματκά μετράει (υπηρεσίες υγείας, μέσα μεταφοράς, γραφεία που δέχονται κοινό), αλλά να το αφήσουμε ελεύθερο σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια κ.λπ. διαφημίζοντας παράλληλα την Ελλάδα ως "παράδεισο του καπνιστή".

    Live your smoking myth in Greece.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μυρωδιάς του στόματος. Το τσιγάρο συχνά καλύπτει προβλήματα δυσοσμίας του στόματος. Άνθρωποι που προσέχουν τη στοματική τους υγιεινή δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, άρα το κάπνισμα δεν προσφέρει τίποτα. Και ναι, έχω φιλήσει κοπέλα και ήταν σαν να έγλυφα το τασάκι. Διόλου ευχάριστο. Της το είπα, βέβαια.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: The Smoke

    Καλό κουράγιο στους καπνιστές αυτού του μάταιου κόσμου...
     
  6. puppetmaster

    puppetmaster Regular Member

    Συμφωνώ, όσον αφορά την καταστρεπτικότητα του τσιγάρου
    και τις επιπτώσεις του. Δεν μου αρέσει όμως ο φαρισαϊσμός
    των proper, politically correct, απόψεων.
    Δηλαδή π.χ. το τσιγάρο είναι μορφή "λέπρας" και όσοι καπνίζουν είναι
    "λεπροί", αλλά κατά τα άλλα οι Θ/Η σταθμοί παραγωγής
    ρεύματος που λειτουργούν με λιγνίτη και έχουν
    πλημμελέστατα συστήματα φιλτραρίσματος των καυσαερίων
    (επειδή είναι "οικονομικότεροι"), δεν μας ενοχλούν...
    Είναι "για το καλό της κοινωνίας", τους σκουπίζουμε
    κάτω από το χαλί. Και όσοι υποφέρουν/πεθαίνουν από
    αναπνευστικές παθήσεις και καρκίνο, επειδή ζούν γύρω
    από τους σταθμούς "είναι απλά άτυχοι"...
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: The Smoke

    εναντιώνομαι σε κάθε μορφή απαγόρευσης που χτυπάει το αποτέλεσμα και όχι την πηγή ενός προβλήματος... αν θέλουν το καλό μας ας κλείσουν όλες τις καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως... αλλά κάτι τέτοιο δε θα τους συνέφερε



    This film tells the true story of Jeffrey Wigand, a former tobacco executive, who decided to appear on the CBS-TV News show "60 Minutes." As matter of conscience partially prodded by producer Lowell Bergman, he revealed that, the tobacco industry was not only aware that cigarettes are addictive & harmful, but deliberately worked on increasing that addictiveness. Unfortunately, both protagonists of this story learn the hard way that simply telling the truth is not enough as they struggle against both Big Tobacco's attempts to silence them and the CBS TV Network's own cowardly complict preference of putting money as a higher priority over the truth. (πηγή: The Insider (1999) - Plot summary)
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  8. Vishal

    Vishal Regular Member

    Τι αλλαγές είδες?

    Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί να χαλάσω τα λεφτά μου σε κάτι που μετά απο λίγη ώρα θα γίνει...καπνός. Υπάρχουν και άλλα βλαβερά που καταναλώνουμε βέβαια αλλά τουλάχιστον αυτά μας χορταίνουν, το τσιγάρο όμως δεν προσφέρει κάτι, υπάρχουν τόσα πράγματα να εστιάσεις όταν σε πιέζουν όπως να πάρεις ένα μολύβι και να ξεσπάσεις στο χαρτί ή να βγείς έξω...
    sapfw έχεις δίκιο, μόνο αν φτάσει το τσιγάρο 10 ευρώ θα κοπεί, δεν τους συμφέρει και δεν μας συμφέρει να κλείσουν γιατί πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι... απο τον αγρότη μέχρι τον νεαρό στο εργοστάσιο μέχρι τις κοπέλες που κάνουν promotion...

    Είναι όλα θέμα συνήθειας, εγώ ευτυχώς έχω εθισμό με τον νερό! 
     
  9. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: The Smoke

    Δυνατη ταινια με φανταστικη μουσικη
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: The Smoke

    όχι, δεν είναι αυτή λύση γιατί κι αυτή χτυπάει το αποτέλεσμα... και σιγά μη σκέφτονται τους εργαζόμενους... τις μίζες από τις καπνοβιομηχανίες σκέφτονται
     
  11. LordAini

    LordAini Regular Member

    Εγώ σκέφτομαι την αιτιολόγηση. Ακριβώς με τα ίδια επιχειρήματα, μπορώ και εγώ να απαιτήσω να κλείνουν όλοι τα κινητά τους στους δημόσιους χώρους, γιατί με ενοχλεί και με βλάπτει η ακτινοβολία.
    Χμ....
    Τι λέμε τώρα? Άμα ήθελαν να μην έχουν πρόβλημα οι παθητικοί καπνιστές σε τέτοιους χώρους, να επέβαλαν καλύτερα στάνταρ ανακύκλωσης του αέρα.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: The Smoke

    Ε, καλά είπαμε, μην το παρατραβάμε κιόλας 
    Καλώς απαγορεύτηκε το κάπνισμα, Ό,τι και να πούμε είναι μια κάκιστη συνήθεια επιβλαβής για τον καπνιστή (αλλά δικαίωμά του να πεθάνει, όπως επιθυμεί) αλλά επιβλαβές και για τον τρίτο, ο οποίος δε φταίει σε τίποτε... Όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα δεν ακυρώνουν τα παραπάνω...

    Προσωπικά και εγώ δεν πολυγουστάρω τα κινητά... ίσως κάποτε...