Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ιδιοκτησία στο bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 13 Ιουλίου 2009.

  1. urmiaa

    urmiaa Regular Member

    Αν δεν ανήκει,δεν τον ορίζει.
    Αν δεν τον ορίζει,δεν τον διαθέτει,ούτε και τον παραχωρεί.
    Υπό άλλες συνθήκες,μιλάμε και για άλλη κατηγορία...."μη έχων σώας τας φρένας".
     
  2. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Aυτό ακριβώς εννοούσα,αγαπητέ,λέγοντας "υπο ενοικίαση". Την αυτο-παραχώρηση του σκλάβου στην ιδιοκτησία του Κυριαρχου του. Το θέσατε πιο εύστοχα,σαφώς,και σας ευχαριστώ.
    Έχει δίκιο ο Durcet,όταν -δίδοντας τον ορισμό της "ιδιοκτησίας"- λέει πως,δεν υφίσταται ιδιοκτησία ανθρώπου,από άνθρωπο,αλλά από την άλλη,το έχω δει να συμβαίνει,από πολύ κοντά. Αυτό το "παραχώρηση της γλώσσας" με καλύπτει και φαντάζομαι και τον Durcet!  
     
  3. Το παιχνιδι το ορίζουν 2 . Απο την στιγμή που δέχεσαι να συμετάσχεις ακολουθείς τους κανόνες. Με οτι αυτό σημαίνει.

    ΜΙανος
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Aπλά ανήκει στον εαυτό του,περισσότερο απο ό,τι σε οποιονδήποτε άλλο.
     
  5. john_m

    john_m Bollocks mandola

    Απάντηση: Re: Ιδιοκτησία στο bdsm

    Το παιχνιδι το ορίζουν 2 . Απο την στιγμή που δέχεσαι να συμετάσχεις ακολουθείς τους κανόνες. Με οτι αυτό σημαίνει.
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ιδιοκτησία στο bdsm

    οι κανονεs πρεπει να ειναι κοινοι και αποδεκτοι και απο τουs δυο.....Γι'άυτο θα πρεπει να ειναι σιγουροι και οι δυο απο την μερια του σκλαβου)οτι ολα οσα ακολουθησουν γινονται για καποιο σκοπο και οχι απλα για να γινονται!!! [/QUOTE]

    Γιατί αναφερόμαστε μόνο στην πλευρά του σκλάβου; Ότι κάνει ο Κυρίαρχος δε γίνεται για κάποιο σκοπό; Επίσης δεν είναι χρέος του Κυρίαρχου να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο πρέπει ο σκλάβος να κάνει κάτι;
     
  7. john_m

    john_m Bollocks mandola

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδιοκτησία στο bdsm

    Γιατί αναφερόμαστε μόνο στην πλευρά του σκλάβου; Ότι κάνει ο Κυρίαρχος δε γίνεται για κάποιο σκοπό; Επίσης δεν είναι χρέος του Κυρίαρχου να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο πρέπει ο σκλάβος να κάνει κάτι;[/QUOTE]

    δυστηχοs ο δαιμων του τυπογραφειου εκοψε την λεξη ''κυριωs απο την μερια του σκλαβου''.Βεβαιοs και ο Κυριαρχοs ειναι ο πρωτοs που πρεπει να ξερει γιατι και πωs,αλλιωs δεν λεγεται Κ αλλα  .
    Oσο για το πωs θα εκπαιδευση ο Κ τo S αυτο το αφεινω στην κριση του καθε Κ,αλλα επειδη θελω να πω την αποψη μου και για αυτο το κομματι...ναι πρεπει ο Κ να εξηγησει κατα την εκπαιδευση του S, αρκει αυτοs να εχει αυτια για να ακουει και να εχει ξεκαθαρισει τη εμπειριεs θελει να κερδιση απ'όλο αυτο.
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδιοκτησία στο bdsm

    Βλέπω μία εμμονή στην υπακοή του σκλάβου. Από την εμπειρία μου ξέρω πως πολλές φορές τυχόν ανυπακοή δεν οφείλεται σε αδυναμία του σκλάβου να ακούσει αλλά σε λανθασμένο τρόπο επιβολής του Κ. Και να ρωτήσω κάτι; Μια bdsm σχέση έχει σαν στόχο το να κερδίσουν εμπειρίες τα μέλη της; Εγώ δεν το βλέπω έτσι...
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Ωραία βάση για συζήτηση madlene. Θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε λοιπόν, ότι στο βαθμό που κάποιος ανήκει στον εαυτό του, μπορεί να 'παραχωρήσει' αυτή την ιδιοκτησία σε κάποιον τρίτο. Σωστά;
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Νομίζω πως δε μπορείς να παραχωρήσεις την ιδιοκτησία του ίδιου σου του εαυτού. Το δικαίωμα χρήσης, υπό όρους, μπορείς. Αλλά όχι την ίδια την ιδιοκτησία.
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    madlene δεν στέκομαι καθόλου στο αν το 'παραχωρεί' είναι ορθότερο να οριστεί ως 'θέτει στην υπηρεσία' με την έννοια της επικαρπίας και όχι της μεταβίβασης ψιλής κυριότητας (ιδιαίτερα δε εφόσον γίνεται λόγος για ποσοστό ενός ατόμου - παρεκτός και αν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού) ή ΄της κοινοπραξίας ως διοικήσεως βάσει συμβολαίου. Όχι μόνο γιατί συμφωνώ μαζί σου, αλλά και γιατί δεν είναι αυτό που διερωτόμαι εδώ.

    Ρωτώ, αν κάποιος λέγοντας πως 'δίνεται' (με την BDSMική έννοια του όρου) σε κάποιον, του παραχωρεί αυτό το ποσοστό του εαυτού του που ο ίδιος κατέχει. Δηλαδή αν αυτό που παραχωρεί, είναι αυτό που και ο ίδιος ορίζει, ή είναι κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο από αυτό. Ποσοτικό το ζήτημα.

    Ο λόγος που επιμένω να εστιάζω στο τί ακριβώς είναι αυτό που 'παραχωρείται', είναι το γεγονός πως η φύση αυτού που 'παραχωρείται' είναι αυτή που ορίζει εν τέλει και τη φύση της 'παραχώρησης'.

    Κατηγορηματικά, όχι.
     
    Last edited: 18 Ιουλίου 2009
  12. john_m

    john_m Bollocks mandola

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιδιοκτησία στο bdsm