Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος ipakouo_skilaki, στις 18 Ιουλίου 2009.

  1. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Τελικά μία Κυριαρχική την υπηρετούμε ή την εξυπηρετούμε ; Όταν πάμε να Της πάρουμε πχ τσιγάρα ή όταν Την πάμε κάπου με το αυτοκίνητο τι κάνουμε ;
     
  2. pax

    pax Regular Member

    Εξαρτάται.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Έτσι όπως το περιγράφεις και από τη διάθεση που διακρίνεται στο ποστ σου, μου δίνεις την εντύπωση ότι μάλλον την εξυπηρετείς. Η γνώμη μου, με πολύ περιθώριο σφάλματος είναι ότι από τη στιγμή που αναρωτιέσαι, δεν υπηρετείς.

    Αν αυτή απαιτούσε να είσαι στη διάθεσή της για εξυπηρετήσεις και εσύ ήσουν σε service mode και ψυχικά διαθέσιμος, το έκανες με την ψυχή σου ολόκληρη και καβλώνατε και οι δύο, τότε θα την υπηρετούσες.

    Αν ήταν μια στάνταρ απαίτησή της από εσένα ορισμένες εξυπηρετήσεις και τις έκανες με συναίσθηση της λειτουργίας σου ως σταθερός υποχείριός της, τότε πάλι θα την υπηρετούσες.

    Είναι θέμα πώς το έχετε ορίσει στη σχέση σας και πώς το νιώθετε. Ανάλογα και με το intimacy της συγκεκριμένης ενέργειας. Και από το αν το κάνεις για άλλον.

    Για σένα, προτείνω κριτήριο να είναι το πώς το νιώθεις ο ίδιος. Αν νιώθεις ότι υπηρετείς, τότε υπηρετείς, αν νιώθεις ότι εξυπηρετείς, τότε δεν υπάρχει περίπτωση - κατ εμέ - να υπηρετείς. Σε έχει χάσει η Μαντάμ προσώρας. Μέχρι νεωτέρας.

    Από πλευράς μου όταν εξυπηρετώ, νιώθω απλά ευχάριστα και ότι κρατώ τη θέση μου, τίποτα ουσιαστικό δεν μου προσθέτει ως προς τον Άλλο, τίποτα δεν μου αφαιρεί. Όταν υπηρετώ... είναι τελείως άλλο πράγμα.
     
  4. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Φταίει ο υποτακτικός εάν νιώθει κάποιες στιγμές ότι εξυπηρετεί και ότι η Κυριαρχική εκμεταλλεύεται την κατάσταση προς όφελος Της;
    pax αν και όταν έχεις χρόνο θα ήθελα να γίνει πιο συγκεκριμένη.Θα χαρώ πολύ
    tender_lilly άρα εάν νιώσω εγώ ότι απλά εξυπηρετώ το παιχνίδι χάθηκε;Ή μάλλον Εκείνη το έχασε;Έχεις δίκιο πάντως...αν ο υποτακτικός έχει υποψία ότι εκείνη τη στιγμή εξυπηρετεί τότε κάτι δεν πάει καλά...
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Συνήθως εξυπηρέτηση ονομάζουμε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια (όπως τις περιπτώσεις που ανέφερες).
    Ενώ υπηρεσία είναι ένα γενικότερο και συνεχές «καθήκον».
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Μπορεί να φταίει ο υποτακτικός αν εκείνη τη μέρα, για ένα εκατομμύριο λόγους, αδυνατεί να συγκεντρωθεί για να μπει σε service mode.

    Αλλά μπορεί κάποια αγαρμπιά να έχει κάνει το Κυρίαρχο μέλος στο χειρισμό του και το υποτακτικό να το νιώθει. Είναι κολασμένα ευαίσθητοι λήπτες οι υποτακτικοί σε κάτι τέτοια.

    Πάντως δεν είναι και καλά λάθος του υποτακτικού. Κι εγώ είμαι ενοχική, είναι τόσο εύκολο να τα ρίχνουμε όλα πάνω μας γιατί με αυτόν τον τρόπο κρατάμε το άλλοθί μας στέρεο, που θα υποστήριζε, ίσως η Syrah, αλλά κάνουν λάθη και οι Κυρίαρχοι   μόνο που δεν είναι δική μας δουλειά να τα εντοπίσουμε ή να τα κρίνουμε ή να πούμε πώς θα διορθωθούν.

    για εκείνη την ώρα χάθηκε, όχι συνολικά  
     
    Last edited by a moderator: 18 Ιουλίου 2009
  7. pax

    pax Regular Member

    Re: Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Εξαρτάται από τη δυναμική που έχει ο υποτακτικός με τη κυριαρχική. Εξαρτάται από το πώς προσδιορίζει κανείς την υπηρεσία και την εξυπηρέτηση. Εξαρτάται από το τι γίνεται στο κεφάλι του υποτακτικού, δηλαδή πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος τις ενέργειες του. Εξαρτάται από το τι γίνεται στο κεφάλι της κυριαρχικής, δηλαδή πως αντιλαμβάνεται η ίδια τις ενέργειες του υποτακτικού.

    Πιθανών να εξαρτάται από ένα σωρό αλλά πράγματα που δεν τα έχω σκεφτεί καν (και το εννοώ σε πρακτικό επίπεδο και όχι σε φιλοσοφικό), οπότε γενικώς: "εξαρτάται".

    Όσο για το φταίξιμο, (αν υποθέσουμε ότι φταίει κάποιος, δηλαδή) είναι επικοινωνιακό το ζήτημα, φταίνε και οι δύο.

    Είναι χαριτωμένο πάντως να θέλουμε να τα βάλουμε όλα σε όμορφα κουτάκια με προσεκτικά γραμμένες ταμπελίτσες.
     
  8. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Elysium εκεί είναι το θέμα...να το κάνει ο υποτακτικός χωρίς να νιώθει ότι κάνει εξυπηρέτηση.
    tender_lilly και pax ευχαριστώ.Πάντως tender_lilly δεν το προσωποποιώ.Γενικώς ρωτάω και το θέμα είναι πως το βλέπουν και οι 2 πλευρές...
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Γιατί σε φοβίζουν οι λέξεις ipakouo_skιlaki;
    Μα περί εξυπηρετήσεων πρόκειται οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο ρόλο του υποτακτικού - «υπηρέτη».

    Αν βέβαια αυτού του είδους οι εξυπηρετήσεις είναι συχνές και μη ευχάριστες ή απαιτούνται από τους κυρίαρχους για λόγους μη ερωτικούς (καθόλου απίθανο   ) επικαλούμενοι δήθεν τον υποτακτικό του ρόλο, για μένα δεν πρέπει να γίνονται. Είναι θέμα του υποτακτικού να αντιληφθεί τι συμβαίνει.
     
  10. gallant

    gallant Regular Member


    Εχμ... το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Ας πάρουμε το πρώτο παράδειγμα. Τουλάχιστον ένας από τους δυο την βρίσκει (αν όχι τότε μιλάμε για αρρωστημένη κατάσταση) και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
    Η κυριαρχική θα έχει τα τσιγάρα της.
     
  11. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Elysium διαφωνούμε μόνο στο ότι κάποιες φορές τέτοια πράγματα αν και δεν είναι ερωτικού περιεχομένου θεωρώ ότι με κάνουν να την ΥΠΗΡΕΤΩ ,ενώ κάποιες άλλες φορές ότι την ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ.
    gallant με συγχωρείς αλλά αν ήθελα να κάνω εξυπηρέτηση κάνω σε πολύ κόσμο που μπορεί να το χρειάζεται και να το έχει ανάγκη.πχ να πάω τον πατέρα μου σε μία δουλειά που έχει,  
     
  12. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Αν εξυπηρέτηση ορίζεται η ενέργεια που καλύπτει και ικανοποιεί συγκεκριμένη ανάγκη και έλλειψη κάποιου, τότε προφανώς αυτό που προκαλεί ενδεχομένως τη δυσφορία σε μια D/s σχέση, δεν είναι το αποτέλεσμα (κάλυψη, ικανοποίηση), αλλά το αίτιο (ανάγκη, έλλειψη). Δυσφορία που υποθέτω δεν θα υπήρχε αν η κάλυψη ή ικανοποίηση αφορούσε επιθυμίες ή ακόμη και παραξενιές.

    Κατά το μέρος που, ο εν γένει ασθενέστερος της σχέσης, αισθάνεται ότι, ο εν γένει ισχυρότερος εξαρτάται για την κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων του απ αυτόν, η φορά της σχέσης έχει αντιστραφεί. Ο εν γένει ισχυρότερος σε αυτά τα σημεία εμφανίζεται ασθενέστερος του ασθενέστερου.

    Αν η εξάρτηση του “ισχυρότερου” από τον “ασθενέστερο” εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό της σχέσης, η αμφισβήτηση της δυνατότητας κυριαρχίας του πρώτου επί του δεύτερου, δεν νομίζω ότι μπορεί να αποφευχθεί (και εξηγεί τα εισαγωγικά στην αρχή της πρότασης μου). Καθώς επίσης και αυτός που οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του ισχυρότερου (κυρίαρχου) στην σχέση, δεν θα μπορέσει να αποφύγει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί από αυτόν που έχει αναλάβει το ρόλο του ασθενέστερου (υποτακτικού) για υποκρισία.


    Πρόλαβα και διάβασα το τελευταίο σου post πριν δώσω την απάντηση μου και νομίζω ότι κινείται στο ίδιο πνεύμα με τη δική μου. Κατ εμέ δηλαδή απαντάς ήδη μόνος σου εδώ: