Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ευθύνες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος pax, στις 21 Ιουλίου 2009.

?

Ποιος έχει την ευθύνη;

  1. Ο κυριαρχικός

    3 vote(s)
    12,0%
  2. Ο υποτακτικός

    0 vote(s)
    0,0%
  3. Και οι δυο το ίδιο

    2 vote(s)
    8,0%
  4. Και οι δύο, αλλά ο κυριαρχικός πιο πολύ

    6 vote(s)
    24,0%
  5. Και οι δύο, αλλά ο υποτακτικός πιο πολύ

    0 vote(s)
    0,0%
  6. Και οι δύο, αλλά ο καθένας διαφορετικές (μη συγκρίσιμες)

    14 vote(s)
    56,0%
  1. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Απάντηση: Ευθύνες

    Μια από τις λίγες φορές που συμφωνώ με τους περισσότερους. Σαφώς η τελευταία επιλογή. Αυτή είναι, νομίζω η πεμτουσία του bdsm. Και οι δύο με διαφορετικό τρόπο.
     
  2. puppetmaster

    puppetmaster Regular Member

    Το τελευταίο. Και οι δύο.
     
  3. skia

    skia Contributor

    Απάντηση: Ευθύνες

    ψήφισα την τελευταία επιλογή. έχουν και οι δύο ευθύνες, αλλά δε μπορούν συγκριθούν, εφόσον ο Κυρίαρχος έχει την ευθύνη ενός δεύτερου ανθρώπου επάνω Του, ενώ ο υποτακτικός έχει την ευθύνη του να υπακούει και να πειθαρχεί.
     
  4. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Ευθύνες

    Σε ολα εμας τους Ελληνες μας διακρινει μια ''υπευθυνοτητα''.......εδω θα ελειπε.....??????!!!!!!!!!
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Απάντηση: Ευθύνες

    Την ευθύνη την έχει αυτός που θέλει να την έχει. Πρέπει δεν υπάρχει, τι νόημα υπάρχει στο να πρέπει να έχει την ευθύνη ο κυριαρχικός ή υποτακτικός αν δεν θέλει να την έχει;

    Ή μήπως από την ευθύνη καθορίζεται το status; Ή το status καθορίζει την ευθύνη;

    Ερωτήσεις...ερωτήσεις...ερωτήσεις, που αναζητούν απαντήσεις.
    Στην πορεία μίας τέτοιας σχέσης σου έρχονται οι απαντήσεις. Και οι απαντήσεις ταιριάζουν στην προσωπικότητα του καθενός, άρα μην προσπαθείτε να βρείτε τις απαντήσεις, για να ταιριάξετε μετά την προσωπικότητα σε αυτές...
     
  6. puppetmaster

    puppetmaster Regular Member

    Re: Απάντηση: Ευθύνες

    Έχεις δίκιο φίλε μου. Η συνήθης μπανανόφλουδα της αέναης εκλογίκευσης, ακόμα και πραγμάτων που η λογική είναι ακατάλληλο εργαλείο. Η δε "ευθύνη" (pun intended) εμπλέκει και ζητήματα ενοχικότητας, όπου υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά.
     
  7. john_m

    john_m Bollocks mandola

    Απάντηση: Ευθύνες

    το τελευταίο.Και οι δύο, αλλά ο καθένας διαφορετικές.....
     
  8. mochitos

    mochitos New Member

    Απάντηση: Ευθύνες

    το τελευταίο
     
  9. Larendas

    Larendas Guest

    Πιστεύω πως σε όλων των ειδών ανθρωπίνων σχέσων ο καθένας μας εχει την ευθύνη του εαυτου του....
    Ειμαστε τυχεροί γιατί ζουμε σε μια σχετικά φιλελεύθερη εποχή και μπορούμε να χαιρόμαστε ελεύθερα τον έρωτα, να διαλέγουμε τους σεξουαλικούς μας συντρόφους , και να πειραματιζόμαστε πάνω στην σεξουαλικότητα μας. Ιδίως σε σχέσεις S@M λίγο πολύ όλοι έχουμε στο μυαλό μας τι μας αρέσει και ποια ειναι τα όρια μας και βάσει των δεδομένων αυτών ελέυθερα επιλέγουμε τον, την, η τους σεξουαλικούς μας συντρόφους .Απο εκει και πέρα το πως θα λειτουργήσουμε μέσα στη σχέση είναι θέμα χημειας.
    Κατά την άποψη μου πάντα, στα παιχνίδια S@M υπάρχουν διακριτοί ρόλλοι , τους οποιους παίζουμε με την θέληση μας, χωρις ο ρόλος να προσδιορίζει ότι καποιος έχει περισσότερη ευθύνη έναντι του άλλου
    Αυτά.....
     
  10. mochitos

    mochitos New Member

    Απάντηση: Re: Ευθύνες

    συμφωνω μαζι σου Larendas νωμιζω οτι επιασες το θεμα απ'τα μαλλια
    Κατα την αποψη μου θα προσθεσω μονο οτι στο θεμα ''ρολος'' χρειαζετε πολυ μεγαλη συζητηση σε μια σχεση και σιγουρα πρεπει να γινετε στην αρχη της σχεσης και απο τους δυο με μεγαλη προσοχη
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Η ευθύνη συνοδεύει πάντα τον έλεγχο, με την έννοια πως ο που έχει τον έλεγχο μιας κατάστασης και ο που είναι αρμόδιος για τη λήψη μιας απόφασης, φέρει και την ευθύνη για την όποια έκβαση της κατάστασης μετά την απόφαση αυτή.

    Η παρατήρηση του Ηλία αναφορικά με τη συνεπαγωγική σχέση status και ευθύνης είναι πολύ σωστή. Η δική μου εκτίμηση είναι πως όταν μια σχέση διαρθρώνεται εξ αρχής σε όρους BDSM αρχικά ορίζεται το πεδίο εξουσίας καθενός συναρτήσει του status του, και κατόπιν διανέμονται αναλόγως οι ευθύνες. Έξω από τις BDSMικές νόρμες είθισται η δυναμική μεταξύ δύο ανθρώπων να δίνει το αποτέλεσμα του πώς μοιράζεται η εξουσία, και συνεπώς οι ευθύνες (κατόπιν εισέρχονται σε BDSM fora και ζητούν να μάθουν ποιο status περιχαρακώνει την ιδιοσυγκρασία τους). Για τούτο και οι συχνοί διαπληκτισμοί περί του τί είναι σκλάβος, τί είναι αφέντης κ.ο.κ.. Δεν ορίζω εδώ το τί είναι προτιμότερο να συμβαίνει από τα δύο, μα για να μπορεί κανείς να στήσει μια σχέση με την πρώτη μέθοδο θα πρέπει νωρίτερα πολλάκις να την έχει βιώσει στημένη με τη δεύτερη.

    Είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός πως οι απαντήσεις #2 και #5 δεν επιλέχθηκαν από κανέναν.* Κακώς εννοούμενη σκλαβοκεντρική θεωρία από ένα forum με μακράν περισσότερους των κυριαρχικών υποτακτικούς ανθρώπους, υποθέτω. Κακώς εννοούμενη δε, γιατί ακόμη και η βάση της σκλαβοκεντρικής θεωρίας προϋποθέτει ευθύνη του υποτακτικού. Αναφέρομαι στην ευθύνη του να παραχωρεί διαρκώς τον πλήρη έλεγχο - πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει και γι αυτό δεν υπάρχουν 'τέλειες' M/s σχέσεις. Κοντολογίς, για να είναι σε θέση το υποτακτικό μέλος να μεταφέρει πλήρως την ευθύνη στο κυριαρχικό, οφείλει να του έχει μεταφέρει νωρίτερα όλο τον έλεγχο. Έχει λοιπόν ευθύνη για την παράδοση του ελέγχου, έχει ευθύνη για το βαθμό ελέγχου του εαυτού του που παραδίδει (το τί ακριβώς παραχωρεί ένας υποτακτικός άνθρωπος που ο ίδιος δεν ελέγχει τον εαυτό του είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση άλλωστε), και έχει ευθύνη για την επιλογή του κατάλληλου κυρίαρχου (που θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του με τρόπο ωφέλιμο και για τους δύο), ακριβώς επειδή ποτέ μα ποτέ δεν θα πάψει να έχει ευθύνη για το πώς επιλέγει να ζήσει τη ζωή του. Ποτέ ένας υποτακτικός άνθρωπος δεν μπορεί να αποποιηθεί συλλήβδην την ευθύνη, ακόμη και αν ήταν εφικτό να μετατραπεί σε αντικείμενο η ευθύνη γι αυτή την μετατροπή είναι δική του. Άρα η απάντηση #1, πάντα λαμβάνοντας υπόψη την υποσημείωσή μου με αστερίσκο δεν θα μπορούσε να είναι σωστή. Αυτονοήτως ούτε και η #2. Οι δε απαντήσεις #3, #4 και #5 προϋποθέτουν το ότι οι ευθύνες μέσα σε μία σχέση μπορούν να μετρηθούν σε επιμέρους ή συγκεντρωτικές κλίμακες και να συγκριθούν για να προκύψει μια σχέση του τύπου =, < ή >, πράγμα το οποίο τεχνικώς δεν μπορεί να συμβεί (είναι σε άλλο νήμα άλλωστε που διατείνομαι ότι υπάρχουν metrics για όλα, χαχαχαχ). Reductio ad absurdum λοιπόν, και με την προϋπόθεση ότι οι απαντήσεις του poll καλύπτουν όλο το φάσμα πιθανών απαντήσεων, η μόνη λογικά σωστή απάντηση είναι η τελευταία.

    Παρότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: σε ποια ακριβώς ευθύνη αναφέρεται η νηματοθέτις;



    * Βεβαίως ούτως ή αλλιώς οι απαντήσεις #4 και #5 δεν έχουν νόημα όσο υπάρχει εκείνο το "μεγαλύτερη" στην ερώτηση, αλλά εικάζω ότι οι περισσότεροι απλώς το αγνόησαν, γι αυτό και δεν επεσήμαναν το παράλογο των απαντήσεων, συνεπώς λαμβάνω υπόψη την απάντηση #1 ως πλήρη απόδοση ευθύνης στο κυρίαρχο μέλος και τη #2 αντίστοιχα στο υποτακτικό.
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Ευθύνες

    Απάντησα το 1 λαμβάνοντας υπ' όψιν την ερώτηση όπως ακριβώς διατυπώθηκε. Γι αυτό τα υπό στοιχεία 5 και 6 τα αγνόησα ως πλεονασμό..Το poll είναι αρκετά κακοδιατυπωμένο.
     
    Last edited: 23 Ιουλίου 2009