Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Bdsm και πολιτική ιδεολογία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 26 Μαϊου 2009.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Bdsm και πολιτική ιδεολογία

    Ασχετως της αφορμης,η παραπανω ιστορια δεν βρισκω να εχει καμμια απολυτως σχεση με το βδσμ η τον φετιχισμο εστω, σε συναρτηση με την πολιτικη,περαν του γεγονοτος ο,τι ηταν εκτος του νομικου και ηθικου πλαισιου της εποχης.
    Οι γενικοτερες κοινωνικοπολιτικες συνθηκες στο Σιδνευ το 1850 μου ειναι αγνωστες,ομολογω,αλλα προφανως εκει θα πρεπει να αναζητηθουν τα πραγματικα αιτια μιας (αποπειρας) λαικης εξεγερσης οπως αυτη που περιγραφηκε.
     
  2. XnX

    XnX Love Through Discipline

    Απάντηση: Bdsm και πολιτική ιδεολογία

    Δεν λέω πως τα αίτια της εξέγερσης ήταν το γεγονός ότι οι μπάτσοι την πέσαν στον crossdresser. η αφορμή ήταν που σχετίζεται με τον φετιχισμό... και σκέψου μιλάμε και για το 1850.
     
  3. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Χαιρετώ το forum και τα μέλη του. 'Ολως τυχαίως αυτές τις μέρες είχα κάποιες συζητήσεις για το θέμα πολιτική και bdsm με αφορμή τις απόψεις των φεμινιστριών. Για μένα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση τους απέναντι στο bdsm. Επειδή διαβάζω και ακούω πολύ συχνά ότι οι subs αναζητούν φεμινίστριες ή νοιώθουν όμορφα με την ιδέα και μόνο να κάνουν σχέση με φεμινίστριες, ήθελα να τους ρωτήσω κατά πόσο βέβαιοι είναι ότι μια φεμινίστρια θέλει να έχει σχέση μαζί τους, γιατί αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο φεμινισμός ως κοινωνικοπολιτικό και ιδεολογικό κίνημα είναι κάθετα αρνητικός απέναντι στο bdsm.

    Ειδικότερα έχω διαβάσει αρκετά άρθρα των γυναικών που είναι συνειδητές φεμινίστριες και σχεδόν όλες τους θεωρούν το bdsm και τους θιασώτες του προπομπούς ολοκληρωτικών καθεστώτων ή στην καλύτερη περίπτωση πιόνια του καπιταλιστικού συστήματος (μεταφέρω δικές τους φράσεις).'Εχω διαβάσει ακόμα ότι μας θεωρούν "κρέατα" που κρέμονται από τσιγκέλια, προιόντα που πουλιούνται κι αγοράζονται, σεξιστές, και άλλα πολλά. Καταφέρονται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς τόσο ενάντια στις υποτακτικές γυναίκες όσο και στους άντρες που είναι μέσα στο bdsm και θεωρούν ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό το bdsm με την έννοια ότι γι'αυτές στις d/S σχέσεις υπάρχει ανισότητα μεταξύ των φύλων (κάτι εντελώς αντίθετο με τις επιδώξεις και τα οράματα τους). Καλό είναι βεβαίως να διαχωρίσουμε τον φεμινισμό από το λεγόμενο Femdom πριν ξεκαθαρίσουν οι αντιλήψεις κάποιων.

    Οι subs με πλούσια φαντασία ενδεχομένως λέγοντας ότι αναζητούν απεγνωσμένα σχέσεις με φεμινίστριες, εννοούν τις Κυρίες από το Femdom. Αναφέρομαι στον ιδεολογικό Φεμινισμό όμως ως παράδειγμα ιδεολογικής στάσης ζωής και κοσμοθεωρίας, και όχι στο Femdom που ουκ ολίγες φορές περνάει τα σύνορα του fiction. Για τις συνεπείς προς την ιδεολογία τους φεμινίστριες λοιπόν, το bdsm είναι ένας λάθος δρόμος και οι d/S σχέσεις είναι συντήρηση και οπισθοδρόμηση.
     
  4. pax

    pax Regular Member

    Μπαρδόν; Για τι φεμινίστριες μιλάμε; Για τις "οι άνδρες είναι σκουλήκια" "φεμινίστριες"; Τις φεμινίστριες του δεύτερου κύματος ή του τρίτου; Τις σοσιαλίστριες φεμινίστριες; Τις ριζοσπαστικές φεμινίστριες; Τις φιλελεύθερες φεμινίστριες; Τις σεξουαλικά φιλελεύθερες φεμινίστριες; Τις κατά-πορνογραφίας φεμινίστριες;


    Κα φαντάζομαι απογοητεύονται οικτρά όταν ανακαλύπτουν πως αρκετές από τις συνειδοποιημένες φεμινίστριες είναι ίδιες subs.

    Το ότι μερικοί μπερδεύουν τον φεμινισμό με ιδέες περί γυναικείας υπεροχής αυτό είναι ένα θέμα και το κατά πόσο οι ιδέες περί γυναικείας υπεροχής είναι Femdom είναι ένα ακόμη.
     
    Last edited: 30 Ιουλίου 2009
  5. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Απάντηση: Bdsm και πολιτική ιδεολογία

    Πάρα πολύ σωστό. Δεν μπορώ να σου δώσω rep, αλλά το αξίζεις.
     
  6. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Για τις φεμινίστριες που δεν έχουν σχέση με το bdsm. Αυτές διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το bdsm είναι ανισότητα, καπιταλισμός, συντηρητισμός, μηχανή του κιμά, ναζισμός, σεξισμός. Μα δεν συμερίζομαι την άποψή τους, αλλά σπάνια έχω ακούσει φεμινίστρια να αγαπάει ή να υπερασπίζεται το bdsm. Μόνο στην φαντασία των subs οι φεμινίστριες είναι Αφέντρες και αυτοί κάνουν την υπεραπλούστευση Αφέντρα = φεμινίστρια.
     
  7. pax

    pax Regular Member

    Δεν είπα πως μια φεμινίστρια πρέπει να είναι σχετική με bdsm για να το δει ως κάτι θετικό, αυτό που είπα είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά φεμινιστικά κινήματα που υποστηρίζουν αρκετές φορές διαμετρικά αντίθετα πράγματα. Φεμινισμός δεν είναι μια μοναδική, στάσιμη και μονόπλευρη ιδεολογία. Και πως γι' αυτο το λόγο το:

    Δεν ισχύει.