Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει ένα trial

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 30 Ιουλίου 2009.

  1. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Μέρες, εβδομάδες, μήνες ; Πόσο καιρό πιστεύετε ότι είναι ένα trial πραγματικό και όχι κοροιδία ; Κυρίες, Κύριοι, θα ήθελα την γνώση σας και την άποψή σας. Ακόμα πώς εννοεί κανείς το trial ; Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ένα long distance trial αληθινό και ποιός ο λόγος να είναι ένα trial long distance ; Τί ακριβώς θα θεωρούσατε εσείς trial και εάν γνωρίζετε αν αυτό είναι κάτι που συζητιέται ή συνηθίζεται στην ελληνική κοινότητα. Ευχαριστώ.
     
  2. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Καθώς αναφέρθηκε η λέξη "κοροϊδία", θα μπορούσα να πω πως θεωρώ κάθε είδους trial ως κοροϊδία. Δε μπορώ να φανταστώ σε τι θα εξυπηρετούσε μία περίοδος "δοκιμής". Να διαπιστώσεις αν ο άλλος σου κάνει; Αυτό δε μπορείς να το καταλάβεις εκ των προτέρων, πριν μπεις σε μία σχέση μαζί του; Επιπλέον, η ίδια η σχέση δεν είναι, κατά μία έννοια, μία δοκιμασία για τα μέλη της;
     
  3. Room29

    Room29 New Member

    Κατ'αρχάς βρίσκω πολύ ψυχρό να σου ανακοινώνεται ότι περνάς από την όποια εξέταση, ιερά ή μη...Δηλαδή, τι μπορεί να είσαι; Το τυράκι που θα δοκιμάσει η κυρία από το ψυγείο του μπακάλη να δει αν είναι καλή η φέτα;
    Είναι τόσο ψυχρά συμβατική μια σχέση δύο ανθρώπων, που μάλιστα δεν έχει αρχίσει ακόμα; Τη σήμερον ημέρα; Για ποιο λόγο; Τι ανάγκη να έχει κανείς ώστε να δεχτεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία; Όχι, όχι, φίλε μου. Πολύ κακώς εννοούμενη μου φαίνεται ότι είναι η φάση Κ/υ σε μία τέτοια περίπτωση και δεν πρόκειται να προχωρήσει. Για την εξ αποστάσεως δοκιμασία πάλι, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
    Από καθαρή παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των σχέσεων τα λέω αυτά κι όχι από γνώση του πώς λειτουργεί η παρούσα "θεματική" ελληνική κοινότητα στο σύνολο της. Δε νομίζω ότι έχει τόση σημασία αν κάποια μερίδα κόσμου έχει κάποιες συνήθειες. Το θέμα είναι πώς σου "κάθεται" εσένα μια τετοια συμπεριφορά. Προχώρα ανάλογα θα έλεγα...
     
  4. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    To θέμα δεν είναι τι θα κάνω εγώ, γιατί στην παρούσα φάση δεν αντιμετωπίζω τέτοιο δίλημα. Γράφεις "είναι τόσο ψυχρά συμβατική μια σχέση δυο ανθρώπων ;" 'Εχεις δίκιο, αλλά ξεχνάμε ότι δεν είναι οποιεσδήποτε σχέσεις αυτές, είναι d/S σχέσεις, οπότε εξετάζονται με άλλη οπτική. Εμένα περισσσότερο με απασχολούν οι όποιες συνθήκες του trial και η διάρκειά του παρά το ίδιο το trial ως ιδέα. Αυτό π.χ που έγραψες για την εξ αποστάσεως δοκιμασία "τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται" πολύ θα ήθελα να σταθούμε και να ακούσουμε κι άλλες γνώμες. Ελεύθερα, είναι καιρός για σκληρές αλήθειες...
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Η μόνη ουσιαστική διαφορά που βρίσκω ανάμεσα στις σχέσεις με bdsm στοιχεία και τις "οποιεσδήποτε" σχέσεις είναι η προκαθορισμένη διαφορά δυναμικού ανάμεσα στα μέλη που τις αποτελούν. Από εκεί και πέρα σε τι άλλο διαφέρουν; Τι είναι αυτό που τις κάνει να μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο, τέτοιο που να δικαιολογεί ακόμα και περίοδο δοκιμασίας;
     
  6. Room29

    Room29 New Member

    Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, Durcet. Για να το πάω, μάλιστα, και λίγο παραπέρα, θα έλεγα ότι διαφορά δυναμικού και μάλιστα προκαθορισμένη έχω προσωπικά δει να υφίσταται συχνότατα (μη σου πω και σχεδόν πάντα) και σε απόλυτα vanilla σχέσεις χωρίς φυσικά την ύπαρξη κανενός επίσημου τελετουργικού, ή, session, αλλά με όλα τα άυλα στοιχεία που δηλώνουν τη διαφορά αυτή.

    ---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

    Και βέβαια και σε αυτές τις περιπτώσεις ακούς και πάλι για περιόδους δοκιμασίας άμεσα ή έμμεσα. Οπότε, hephestus, κι εκεί καλείσαι να αποφασίσεις αν θα δεχτείς ή όχι, αν θα είναι εξ αποστάσεως ή μη, αν θα κρατήσει πολύ ή όχι.
     
  7. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Τί είναι όμως τότε αυτό που έχει επιβάλει άγραφο νόμο το trial σε πολλές περιπτώσεις ; Κάποιος λόγος θα υπάρχει, εκτός αν είναι μια απλή βαρύγδουπη λέξη για λόγους γοήτρου ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι απλό έθιμο που έχει διασωθεί ούτε μόδα.
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Φυσικά και υπάρχει διαφορά δυναμικού. Όπως είχα διαβάσει κάποτε (εδώ μέσα απ' όσο θυμάμαι) κάθε σχέση είναι σχέση εξουσίας. Ωστόσο, εμμένω στο ότι μόνο στις σχέσεις με bdsm στοιχεία η διαφορά δυναμικού είναι προκαθορισμένη, κοινώς ορίζεται εξ' αρχής ποιος είναι ο εξουσιαστής και ποιος ο εξουσιαζόμενος. Στις υπόλοιπες, πιστεύω πως προκύπτει κατά τη διάρκεια της σχέσης, από την τριβή ανάμεσα στα μέλη που την αποτελούν. Εκτός βέβαια κι αν αναφερόμαστε σε, ευτυχώς, μακρινές εποχές και αντιλήψεις, με προκαθορισμένους ρόλους με βάση το κριτήριο του φύλου.
     
  9. pax

    pax Regular Member

    Νομίζω πως το συγκεκριμένο thread έχει συνεννόηση μηδέν. Έχω μια αμυδρή υποψία πως για άλλο πράγμα μιλάει ο νημοθέτης και για άλλο οι συμμετέχοντες.

    Να αρχίσουμε από δω; Πριν ρωτήσεις τους άλλους, hephestus, εσύ πως το εννοείς; Και γιατί ένα trial χρειάζεται να είναι ή να μην είναι long distance;
     
  10. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Δεν έχω πάρει θέση αν πρέπει ή δεν πρέπει να είναι long distance. Trial προσωπικά εννοώ μια περίοδο δοκιμασίας πριν περάσει το κολλάρο στον σκλάβο η Κυρία ή ο Κύριος, μια διαδικασία που ακολουθείται μέχρι να αποφασίσει εάν αυτός ο άντρας (ή η γυναίκα ανάλογα) θα γίνει σκλάβος.
     
  11. Room29

    Room29 New Member

    Λοιπόν, στα γρήγορα, γιατί ναι, δεν είναι σχετικό: υπάρχει άρρητα αυτή η διαφορά δυναμικού και στις μη bdsm σχέσεις χωρίς να έχει προηγηθεί τριβή γιατί, απλούστατα, ο ένας έχει "το πάνω χέρι" κι ο άλλος όχι. Και είναι επίσης άρρητη η δοκιμαστική περίοδος. Μπορεί να περνάς δοκιμασία και να μην το ξέρεις δλδ. Δε θα το προτιμούσα.

    Τώρα, όσον αφορά στα όσα θέλει να μάθει ο hephestus που θέτει τα ερωτήματά του, το πώς μπορεί να γεννήθηκε μια συγκεκριμένη τυποποιημένη συμπεριφορά ή συνήθεια μάλλον χρήζει απάντησης από έναν ιστορικό που να έχει ψάξει τα σχετικά με την απανταχού bdsmική κοινότητα.
    Ποιος ήταν τάχα ο trendsetter;
    Ποιο να είναι το ανέκδοτο που μας μιλά για την πρώτη ever φορά που κάποιος/α δοκιμάστηκε επίσημα;
    Εγώ ρωτάω ακόμα:
    Πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι αυτή η περίοδος και για τις δύο πλευρές;
    Όταν ξέρεις ότι τώρα δοκιμάζεσαι ή δοκιμάζεις, μήπως "πρέπει" να δείξεις ότι γνωρίζεις τα του ρόλου σου καλά; Μήπως τελικά γίνεται λίγο φορσέ όλο αυτό το σκηνικό; Μήπως, λέω.
     
  12. pax

    pax Regular Member

    Σύντομη version: Ήταν κάτι άνδρες που γύρισαν από το πόλεμο και τους άρεσαν τα τελετουργικά και ιεραρχίες, the rest is history (ή μάλλον μύθος).