Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 9 Αυγούστου 2009.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;


    Δεν κατάλαβες τίποτα.

    Αυτό που προτείνω είναι να γίνει κατανοητό πως οι ορισμοί είναι τόσο γενικοί που μόνο κατά προσέγγιση μπορούν να εξεταστούν. Αυτό θα είναι χρήσιμο ώστε να σταματήσουν ορισμένοι να «αποφασίζουν» για το αν ανήκουν ή όχι οι συνομιλητές τους σε κάποιο status, όπως επίσης θα πάψουν να μας ζαλίζουν για το πως τους δίδαξε την υποτακτικότητα ο Κύριος ή η Κυρία τους και από που διάβασε το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας στη σχέση του.
    Στα παλιά μας τα παπούτσια. Κανέναν δεν ενδιαφέρουν αυτά και κανείς δε θα έπρεπε να τα πιστεύει.
    Κι όχι μόνο δεν ενδιαφέρουν αλλά όταν θέλουν μερικοί να τα περάσουν ως θέσφατα χαρακτηρίζοντας βάσει αυτών τους συνομιλητές τους, δημιουργούν και εκνευρισμό (γι’ αυτό και οι εντάσεις).




    Αν και φαίνεται πως συμφωνείς εδώ μαζί μου μιας και αυτά ακριβώς υποστήριξα σε πρόσφατο post μου σε άλλο νήμα, σου διαφεύγει πως τα manuals αυτά τα διαβάζουμε εδώ κι όχι «έξω». Όπως σου διαφεύγει επίσης πως αρκετά threads αν και δεν φέρουν τον τίτλο «Εγχειρίδιο του Καλού...», πλασάρονται ως τέτοια και όταν αμφισβητούνται αρχίζουν τα κλάματα πως ο χώρος καταστρέφεται, δε μοιάζει με αυτό που ήταν κλπ. (Ευτυχώς)



    Οι παλιές ερμηνείες του bdsm σιγά σιγά ευτυχώς πεθαίνουν. Το βλέπετε  


    Προσδοκώ στο να διαβάζω κάτι ρεαλιστικότερο. Γι’ αυτό και οι προτάσεις αυτές.



    Φυσικά όλα τα μέλη.
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    βάλε μου κακό βαθμό  

    Ουδείς το αρνείται να εξετάζονται κατά προσέγγιση και αυτό γίνεται εκεί που διαφωνώ είναι να χάνουν το νόημά τους. Για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Κάτι που σε μια σχέση M/s είναι πανέμορφο σε μια σχέση οτιδήποτε εκτός από M/s μπορεί να είναι κόλαση και αιτία διαζυγίου και εν πάσει περιπτώσει μη αποδεκτό.

    Ο καθένας μπορεί να δαπανά το χρόνο του όπως νομίζει. Ας κάνει κάποιος δυο τρία χρόνια ασχολούμενος με την τάδε μέχρι να δει το οφθαλμοφανές απ την αρχή, ότι δεν είναι υποτακτική όπως του έλεγε, λες να νοιάζει κανέναν;  

    Συνιστώ ασπιρίνες. Και ignore thread. Για το "πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας στη σχέση του", μόνο κατόπιν ερώτησης και με πολλές επιφυλάξεις λένε οι άλλοι απόψεις.

    Sorry, αλλά δεν είμαι ο κανένας, τουλάχιστον όχι για σένα   Με ενδιαφέρουν και μου αρέσει να διαβάζω πότε πότε και ποστ κάποιου που λειτουργεί ανάλογα μ εμένα. Πειράζει, λες; Να βρω κανέναν τρόπο να γίνω κατσαρίδα;  

    Αφού οι συνομιλητές δεν ενδιαφέρονται και είναι υπεράνω ορισμών, στάτους και κανόνων, τότε γιατί συγχίζονται;

    Σου έχει διαφύγει πέρα ως πέρα και είναι φανερό από τις προτάσεις που κάνεις και από αυτά που θεωρείς προβλήματα, ότι το bdsm είναι κάτι που πρωτίστως βιώνεται και μετά κάτι για το οποίο γράφουμε και διαβάζουμε, εσύ μάλλον έχεις δει το αντίθετο. Όταν λέω "οι απέξω" εννοώ αυτούς που διαβάζουν μάνουαλς, γιατί τα διαβάζουν μετ επιτάσεως, για βδσμ σχέσεις αλλά δεν έχουν κάνει τέτοιες σχέσεις και έτσι δεν ξέρουν αν και κατά πόσο τις φωτογραφίζουν τα μάνιουαλ. Ξέρεις, από τον τσελεμεντέ και μόνον, ούτε μακαρόνια με τυρί τριμμένο δεν μπορείς να φτιάξεις αν δεν τα έχεις δει ποτέ μπροστά σου.

    Παραδείγματα; Πόσα τέτοια στις πόσες αφιερώσεις και φωτογραφίες;

    Η ουσία του με νοιάζει, οι ερμηνείες - τί ακριβώς εννοείς εσύ λέγοντας "ερμηνείες"; - έρχονται και παρέρχονται.

    Έχω να προτείνω κάτι ρεαλιστικότερο. Αντί να λέμε πάντα πόσο π.χ. μας αρέσει το πρωκτικό σεξ και ότι όλοι και καλά φτάνουν πάντα σε οργασμό από αυτό ή πόσο μας απογειώνουν όλες ανεξαιρέτως οι ταπεινώσεις, να αρχίσουμε να λέμε και για περιπτώσεις που φάγαμε τα μούτρα μας, που δεν μας άρεσε διόλου κάτι, που πανικοβληθήκαμε σ ένα session, που, που, που...

    Αν γίνει αυτό, θα πάψουν όλοι που δεν το έχουν ζήσει να νομίζουν ότι μια σαδομαζοχιστική σχέση είναι παράδεισος και κατάλληλη δια πάσαν νόσον και μαλακία και θα τσαντίζονταιι λιγότερο όταν βλέπουν ότι δεν λειτουργεί πάνω τους.

    Πολύ καλό    
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    1. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο να μετριαστεί ο προκλητικός λόγος.
    Η πρόκληση μέσω του net δεν είναι μαγκιά και το έχω επαναλάβει πολλές φορές αυτό.


    Ποιος επιθυμεί να χάσουν το νόημά τους και με ποιον διαφωνείς σε αυτό;


    Ακριβώς αυτό πρέπει να γίνεται αν το επιθυμεί κάποιος.
    Οι μαγικές δυνάμεις που μέσω γραπτών και gossip αποφασίζουν για το τι είναι ο καθένας δεν μπορούν να αφορούν σοβαρούς ανθρώπους
    Ευτυχώς μπαλκόνια bdsm νομίζω δεν υπάρχουν αλλά ούτε και χρειάζονται λαϊκά δικαστήρια επειδή κάποιος «ψεύδεται» για το status του.


    Βλ. 1 (για αυτήν και τις άλλες περιπτώσεις και δε θα το επαναλάβω). Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε να συστήνουμε ο ένας στον άλλο πράγματα που δεν χρειάζονται  


    Το ερώτημα είναι αν κάποιος έχει δικαίωμα να ανοίγει το στόμα του και να λέει οτιδήποτε κι όχι αν ο άλλος εκνευρίζεται όταν τον χαρακτηρίζουν.
    Αυτό πρέπει να γίνει σαφές.


    Είσαι σίγουρη γι’ αυτό;
    Αν ναι, αγνοείς πως το bdsm έχει ως βάση του το σαδομαζοχισμό, συνεπώς για να βιώσει κάποιος οτιδήποτε θα ήταν προτιμότερο να διαβάσει πρώτα γι’ αυτό.
    Θα ήθελες να εφαρμόσεις electric play ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική του bdsm χωρίς να διαβάσεις γι’ αυτή; Σίγουρα όχι.
    Μόνο η περίπτωση των σχέσεων (χωρίς s/m) μπορεί να εξαιρεθεί από το παραπάνω.


    Δεν πιστεύω πως έχει σημασία πόσα παραδείγματα υπάρχουν ανάμεσα στις φωτογραφίες μιας και οι τελευταίες συνήθως αφορούν το χώρο. Και οι αφιερώσεις επίσης σίγουρα δεν παραπλανούν.


    Ακόμη και η ουσία του bdsm είναι σχετική για τον καθένα. Για άλλον η ουσία είναι η Κυριαρχία, για άλλον ο πόνος, για άλλον η εκτόνωση του σαδισμού του κ.ο.κ.



    Αυτή είναι μια δική σου πρόταση. Σεβαστή  
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2009
  4. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Re: Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Ω ναί.
     
  5. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    [nomedia=""]YouTube - Midnight Express - Bad Machine 2[/COLO"]400 Bad Request[/nomedia]

    Προσωπικα οι μονοι κανονες που αποδεχομαι ειναι ''ασφαλεια κ συναινεση''..τα υπολοιπα ειναι τοσο ρευστα(ακομη κ τα status πολλες φορες) που δεν χρειαζεται να τα παιρνουμε τοις μετρητοις.
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    ...αέρα επανάστασης... διαβλέπω στο φόρουμ. 
     
  7. s/m

    s/m Regular Member

    σαφως και ο καθενας εχει το δικο του bdsm και ο καθενας πρατει με τον δικο του τροπο,,ειτε απολυτα ,ειτε με καποιο συμβιβασμο με το αλλο (υποψηφιο) μισο...

    οι κανονες συμπεριφορας υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν,,αν καταργηθουν τα στατους δεν υπαρχει νοημα στο bdsm,,πατε πλαγιως για ενα γαμησι, με διαφορους και ενναλακτικους τροπους....

    καποιος που εχει το bdsm τροπο ζωης,εκφρασης,εκτονωσης, δεν νομιζω να θελει να καταργηθη..παντα θα υπαρχουν κοντρες,παντα καποιοι θα συμφωνουν και καποιοι θα διαφωνουν γιατι αν ισοπεδωθουν ολα δεν εχει νοημα...δεν θα λεγεται πλεον bdsm, αλλα ενα chat με διαφορες γνωμες ηπιων τονων....

    οσο για το αληθινο στατους δεν φτανουν μονο τα βιβλια και το ιντερνετ αλλα θελει και πραξη το θεμα
    ο σεβασμος ειναι κατι που κερδιζεται σιγα σιγα ,οχι μονο πισω απο μια οθονη,,αλλα και μετα απο καποιες συναντησεις

    μεσες ακρες σε καποια πραγματα,,ναι,, ειμαι απολυτος,,αλλα στα περισσοτερα ειμαι συζητησιμος και συμβιβαστικος
    απο κει και περα ο χρονος τα δειχνει ολα, και ολα λυνονται με εναν ειλικρινη διαλογο......αυτααααα.....
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Καλό είναι να κρατιούνται κάπως μετρημένοι οι τόνοι, όμως, μετά από αυτά

    είχα τη διάθεση, που σπάνια με πιάνει, να χρησιμοποιήσω ανάλογους τόνους, δεν ήταν από μαγκιά του πληκτρολογίου και το ξέρεις  

    Και κανείς να μην το επιθυμεί, είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του ξεχειλώματος των ορισμών. Όταν δεν ξέρουμε για τί μιλάμε κατ αρχήν και πάντα προσεγγιστικά, σε αυτό συμφωνώ μαζί σου, τότε σύντομα χάνεται το νόημα.

    Με βρίσκεις σύμφωνη, αλλά πρόκειται για μια πρόταση που έχει να κάνει με την κοινωνική μας συμπεριφορά ως προς βδσμ, όχι με τον τρόπο που κάνουμε βδσμ. Εκτός - δεν το λέω ειρωνικά - και αν έπαθε κανείς κρίση προσανατολισμού επειδή του είπαν κάτι έστω άκομψο ή έτσι το εξέλαβε σε κάποιο ποστ.

    Από πλευράς μου, έχω γνωρίσει ανθρώπους που τηρούσαν το γράμμα του νόμου του στάτους τους χωρίς την παραμικρή απόκλιση, ιδίως ως προς τα τερπνά και στην τελική δεν είχαν την παραμικρή σχέση με αυτό που δήλωναν και το ήξεραν. Άλλοι κατέχουν το πνεύμα του νόμου και απο και και πέρα δεν τους απασχολεί ενώ ορισμένοι δεν ακολουθούν κανόνες επειδή πραγματικά τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού και είναι στ αλήθεια υπεράνω, αλλά αυτοί έχουν τους δικούς τους, πολύ αυστηρότερους κανόνες και τους τηρούν με μεγάλη πειθαρχία. Υπάρχουν ακόμα αρνητές των κανόνων για λόγους αρχής αλλά αυτοί δεν πηγαίνουν αρκετά μακριά από άποψη σαδομαζοχισμού απ ό,τι έχω παρατηρήσει και είναι πιο πολύ της ελευθεριότητας, θαυμάσια, μερικοί καλότατοι φίλοι μου λειτουργούν έτσι.

    Ασφαλώς και έχει στην πράξη το δικαίωμα ο κάθε συνομιλητής εδώ να πει σχεδόν ό.τι θέλει. Από κει και πέρα, αυτός που μιλάει κρίνεται πάντα, όχι αυτός για τον οποίο μιλάει.

    δηλαδή ότι,

    Κατά το μάλλον ή το ήττον ναι, είμαι σίγουρη, επειδή είπες,

    Τα αποτελέσματα των προτάσεών σου έχουν να κάνουν με την εδώ συναναστροφή κυρίως και λίγο με τη φάση της αναζήτησης συντρόφου. Επί της ουσίας, όταν θα στήνεται μια σχέση, δεν έχουν να πουν κάτι.

    Ακόμα, από τις προτάσεις σου μόνο η 2) έχει σχέση με τη βδσμ πραγματικότητα του καθένα και είναι σωστό και όποιος είναι λογικός αυτό ακριβώς κάνει και πιστεύω ότι πολύ λίγοι και μάλλον οι λιγότερο σχετικοί με το άθλημα είναι τόσο παραπλανημένοι ώστε να κάνουν αυτό που λένε τα εγχειρίδια χωρίς να τους αρέσει ή να το επιθυμούν. Κρίνοντας από μένα, υποθέτω ότι οι περισσότεροι που διάβασαν πέντε πράγματα το έκαναν σε αρχικό στάδιο για κάποια επιβεβαίωση ότι είναι και άλλοι σαν κι αυτούς και αργότερα για λόγους τεχνικής επάρκειας, όπως λες και πιο κάτω.

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και όχι μόνο να διαβάσει, αλλά και να ρωτήσει και να πειραματιστεί με ασφάλεια πάνω σε αυτό που σκοπεύει να κάνει και ει δυνατόν να το δει να γίνεται πριν το επιχειρήσει.

    Και, αυτό είναι το δικό μου κόλλημα, δεν καταλαβαίνω από σχέσεις βδσμ χωρίς S/M. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσω ότι είμαι μαζοχίστρια, ξανά και ξανά, για να ξέρω αν έχω θέση στο χώρο κατ αρχήν ή όχι. Αυτό με έπεισε και αυτά που ένιωσα και έζησα στο πετσί μου, όχι το οποιοδήποτε μάνιουαλ. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σκουντήξω ενοχλητικά όποιον νιώθει ότι μπορεί να κάνει βδσμ αποκλείοντας εκ προοιμίου τον πόνο. Απλά θα αδιαφορήσω.

    Το περί παραπλάνησης με είχε απασχολήσει αρκετά ως προς τους κανόνες και τα "μάνιουαλ". Αλλά, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, υποτίθεται ότι έχουμε κρίση πάνω σε αυτά που διαβάζουμε, αν επιλέγουμε να διαβάζουμε  

    Στην τελική, η γνώμη μου είναι ότι βοηθάει πάρα πολύ τον καθένα στις σχέσεις του να ξέρει ο ίδιος τί είναι και να καθήσει σοβαρά να βρει και να σιγουρέψει την προσωπική του ταυτότητα γιατί έτσι θα ξέρει τί θέλει, αλλιώς θα είναι θολό το τοπίο γι αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και εκεί οι "κανόνες" μπορεί λίγο να βοηθούν, μπορεί, όπως λες και να αποπροσανατολίζουν, σημασία έχει όχι να μην υπάρχουν αλλά να ξέρει ο καθένας πώς να τους χειριστεί.
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Εξαιρετική η απάντηση της tender lilly, στην αποφυγή περαιτέρω πρόκλησης. Προσωπικά θα μου ήταν πολύ δύσκολο να μην είμαι προκλητική προς κάποιον ο οποίος θα ήθελε να μιλήσει για την αιωροπτέρηση ενώ ο ίδιος ποτέ δεν την είχε δοκιμάσει, εάν για μένα αυτό αποτελούσε την κύρια ασχολία της ζωής μου. Πείτε με χαζή, πείτε με ότι θέλετε. Γιατί όμως κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει το σπορ να ήθελε να προτείνει αλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού; Σαφώς θα το δεχόμουν από κάποιον ο οποίος αποδεδειγμένα γνωρίζει το σπορ και δεν μας διαφεύγουν οι εμπειρίες του. Εκεί θα μπορούσα να το συζητήσω, ακόμη και αν δεν συμφωνούσαμε τελικά.

    Η μόνη ερμηνεία που έρχεται πρόχειρη στο νου είναι ότι κάποιος - ο νηματοθέτης εν προκειμένω - θέλει να ακυρώσει όλο το παιχνίδι Μας, το φόρουμ Μας, την μούρλα Μας, το χύσι Μας, την έκστασή Μας, επειδή απλά δεν την καταλαβαίνει. Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος και αναμένω κάποια άλλη εξήγηση. Η αφορμή της άρσης των κανόνων και των πρωτοκόλων δεν με πείθει. God knows, είμαι από τους πρωτεργάτες μίας διαφορετικής θέασης του BDSM, αλλά θα ήμουν απλά μια ανόητη αν δεν καταλάβαινα ότι λειτουργεί - όταν λειτουργεί - λόγω ειδικών κανόνων. Ειδάλλως είναι βανίλλα με μία δόση kink. Σαφώς το BDSM έχει συγκεκριμένη θεωρία, τεχνική και στόχους, όλα εκ των οποίων προσαρμόζονται ελαφρώς - ή και βαρέως - έτσι ώστε να γίνονται αποτελεσματικά κατά τον μέγιστο βαθμό, σε προσωπικό επίπεδο.

    Δυστυχώς, ο "έξω" κόσμος αυτό βλέπει μόνο: μία ανομογοιογένεια μεθόδων και στόχων χωρίς κοινή προοπτική. Λάθος. Απλά δεν κάνει τους απαραίτητους συνειρμούς, δεν συνδέει επαρκώς, διότι κρίνει ορμώμενος από ένα πλαίσιο δοτό, εκ της κοινωνίας, εσφαλμένο - και αν μου επιτρέψετε - πρόστυχο. Πρόστυχο διότι δεν επιχειρεί τον απίθανο ρομαντισμό του BDSM, την αποφυγή της κοινής και διαδεδομένης θεωρίας της ανταλλαγής παρόμοιων αγαθών, όπως στάτους και ιδιοκτησίας, και επιχειρεί την συναλλαγή σε επίπεδο ανόμοιων, πλην ισότιμων και πολύτιμων (και κυρίως σπάνιων) αγαθών.

    Προσπαθεί λοιπόν - ο έξωθεν ορμώμενος, με βάση ένα στρεβλό, πολύ απομακρυσμένο και, ουσιαστικά, ανήθικο πλαίσιο - να κρίνει με βάση τις δικές του εμπειρίες. Εάν είχε το branding στο πετσί του, μία εμπειρία δανεισμού όπου τον ξεκώλιασε ένας άσχετος, μετά από δανεισμό, οκτώ μήνες αδιαφορίας, ένα πάμπλικ με ξεπέτσιασμα, ουροποσία στην ημερήσια διάταξη, εντολές που να να αντιβαίνουν στην βασική του κοσμοθεωρία, ταυτόχρονα με μία εκστατική σχέση απόλυτης ένωσης και δοσίματος, δεν θα είχε καν τον χρόνο να ασχολείται με το εάν οι βασικές έννοιες του BDSM είναι βασικές όπως και δεν θα αναρωτιόταν εάν ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή. Ο Ήλιος μας ανατέλλει πάντα εκεί που είναι ο Αφέντης μας, καμία αυτάρκεια και καμία τάση ελευθερίας δεν το αναιρεί αυτό. Είναι δυνατόν ποτέ σε ένα αυστηρά κανονιστικό πλαίσιο να μην ξέρουμε τι μας γίνεται; Εδώ είδαμε και πάθαμε για να βρούμε αυτό που μας λείπει και θα το πετάξουμε τώρα, μην τυχόν και μας πουν εξαρτημένες και αρτηριοσκληρωτικές; Όχι δα.

    Οι αμφισβητήσεις δέον όπως προέρχονται μετά από βαθύτατη και προσωπική γνώση. Ειδάλλως, θεωρώ ότι είναι στη χειρότερη περίπτωση κακοπροαίρετες και στην καλύτερη, αδαείς. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να αμφισβητήσω κενές, ανούσιες προτροπές προς την κενή, άνευ λόγου υπακοή προς έναν οποιονδηποτε Κυρίαρχο, ή προς την κενή, άνευ λόγου υπακοή σε κάποιον χλιμίντζουρα, ή προς τις χυδαίες υποκλίσεις μπροστά σε οποιονδήποτε, ή προς την γενικότερη σεμνοτυφία ή ταπεινοφροσύνη υπό τον μανδύα μίας...σκλαβοσύνης. Άνευ λόγου, άνευ ερείσματος, άνευ ουσίας, κατ' εμέ. Δεν θεωρώ ότι η υπακοή ή η ταπεινοφροσύνη (ή ακόμη και η σκλαβοσύνη) είναι στον πυρήνα του BDSM. Τουναντίον. Παραμένω Κυριαρχικο-κεντρική, στην θέαση του BDSM, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Και παραμένω η κατακρημνίζουσα τείχη εκ των έσω, αντί να σκύβω το κεφάλι και να λέω, "Μάλιστα Κύριε". Η κάθε σχέση βρίσκει τις δικές της ισορροπίες. Όμως, στο κέντρο, και παρά τις διαφορετικές μεθόδους, βρίσκουμε αυτό το υπέροχο, θηλυκό, πανέμορφο λύγισμα του ανθρώπου. Λύγισμα, χωρίς να σπάει.

    Αυτό λοιπόν απέχει πολύ από το να αναιρώ όλη την έννοια του BDSM, έννοια που την νιώθω στο πετσί μου. Με ενοχλούν τα σπαστικά πρωτόκολλα βέβαια, αλλά παραδέχομαι ότι το BDSM είναι ένα εκπληκτικό, ευγενές, άξιο, ευφυέστατο σπορ, ένας τρόπος ζωής και ένας τρόπος έρωτα, που διακατέχεται από τα δικά του τερτίπια, τις δικές του μεταφορές, τον δικό του χορό, την δική του σημειολογία.

    Αυτό - τουλάχιστον για μας εδώ - είναι αναμφισβήτητο, πράγμα που αποδεικνύεται από την παρουσία μας και την επένδυσή μας σε ενέργεια και χρόνο. Όποιος είναι εδώ, όχι επειδή δεν θέλει να σκαλίζει την μαγεία του BDSM, αλλά επειδή θέλει να σκαλίζει την άρνησή του προς την μαγεία του BDSM, ζει αρνητικά. Θα μπορούσε να είναι σε κάποιο άλλο φόρουμ, λογοτεχνίας, φιλοσοφίας ή πολιτικής, φερ' ειπείν, όπου θα είχε μία θετική προσέγγιση προς κάτι που του αρέσει και τον ευχαριστεί και τον εκφράζει. Ελπίζω ο νηματοθέτης να μην εκλάβει το ποστ αρνητκά αλλά να κατανοήσει τις δικές μου ανησυχίες περί συμμετοχής στο φόρουμ από άτομα που είναι εξ αρχής αρνητικά στις δικές μας τάσεις, δεν επιθυμούν να δοκιμάσουν ή να κατανοήσουν τις εμπειρίες άλλων και επιθυμούν μόνο να κατακρίνουν αυτές.

    Για παράδειγμα: δεν με φαντάζομαι ποτέ να εισέρχομαι σε φόρουμ φασιστοειδών κακόμουτρων για να τους πω πόσο μαλάκες είναι. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου και δεν κατέχω άπειρο στην διάθεσή μου. Θέλω να ζω θετικά. Τα φασιστοειδή κακόμουτρα είναι άξια της μοίρας τους και είμαι βέβαιη ότι θα καταφέρουν να γίνουν αρκούντως δυστυχισμένα και χωρίς την συμβολή μου.

    Γι αυτό ουσιαστικά βρίσκομαι εδώ, ακόμη και αφού ολοκλήρωσα την αναζήτησή μου για κάποιον ερωτικό σύντροφο. Επειδή σας γουστάρω και σας θέλω. Δεν είμαι εδώ για να κατακρίνω ή για να πάω κόντρα, αν και κάποιες φορές η αμφισβήτηση μπορεί να αποβεί θετική.

    Βλέπω λοιπόν το νήμα ως μία ευκαιρία για να γίνει περισσότερο κατανοητή η όλη φάση του BDSM, μέσα από μία γόνιμη συζήτηση. Δεν είναι μία αφορμή για να γίνουν καυγάδες, ή για να την πούμε ο ένας στον άλλον, αλλά για να καταλάβουμε αν καλά κάνουμε που είμαστε εδώ, αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και ίσως να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τον λόγο για τον οποίο είμαστε εδώ.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    +ρεπ από μένα και στις δύο.
    Με εξαίρεση τα περι ταπεινοφροσυνης για τα οποία ακόμα συζητάμε και μοιάζει να έχουμε διαφορετική άποψη ή τα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά, συνυπογράφω στα πιο πάνω ποστ.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Παρακολουθησα την συζητηση με προσοχη.
    Θα αποφυγω την απαντηση σε αποψεις που με βρισκουν αντιθετο,αν το εκανα θα γινομουν οξυς και δεν το θελω αυτο και θα εκθεσω απλα την δικια μου αποψη.

    Κανονες σε μια μορφη κοινωνικης συνυπαρξης θετουν οι μετεχοντες στην συγκεκριμενη κοινωνια , οι διορισμενοι η εκλεγμενοι αντιπροσωποι τους ,η οι τυρρανοι.
    Εν προκειμενω,για ποια μορφη κοινωνικου μορφωματος μιλαμε,ωστε να τεθουν τα πλαισια λειτουργιας του;
    (Δεν αναφερομαι φυσικα στο φορουμ και στους κανονες λειτουργιας του,αλλα στους "βδσμ κανονες").
    Υπαρχουν ασφαλως καποιοι,που θελουν να μετεχουν σε αυτο που ονομαζουν βδσμ "σκηνη" και εχουν ορισει η αποδεχθει,-μου ειναι αδιαφορο- το πλαισιο και τους κανονες της δημοσιας εκφρασης τους.
    Οι κοινωνικη,δημοσια εκφραση του βδσμ ομως εξαντλειται εκει.
    Ολα τα αλλα αφορουν τον ιδιωτικο χωρο 2,3,5 η και 15 ανθρωπων ,που αρεσκονται να εκφραζονται ερωτικα η και να ζουν επι 24ωρου βασεως με ορους σαδομαζοχισμου η ανταλλαγης εξουσιας.

    Στον ιδιωτικο χωρο,αυτον που αφορα ενα ζευγαρι η εναν οποιονδηποτε συνδυασμο τελος παντων,τους κανονες τους θετουν οι μετεχοντες.Αποκλειστικα.Οριζουν τα στατους και τους κανονες κατα πως τους καυλωνει.Αποκλειστικα.Και δεν εχουν να δωσουν ασφαλως σε κανεναν λογο γι'αυτο .

    Οταν προσερχομαστε σε ενα ανοικτο, δημοσιο συζητητηριο ομως, ασφαλως θα πρεπει να εχουμε ενα κοινο μπουσουλα.Ειτε αυτο αφορα ορους και στατους ειτε τυποποιημενες αντιληψεις και πρακτικες.Δεκτον.
    Το απαραδεκτον ειναι αυτες οι τυποποιημενες πρακτικες και αντιληψεις να γινονται μετρο ,μετρο ορθοδοξου μπιντιεσεμισμου και βασει αυτου να αποθεωνονται η να κατακρινονται οι συνομιλητες.,να αναγορευονται δηλαδη σε κανονες.

    Μια παρεκβαση εδω: Η συμμετοχη στο φορουμ ασφαλως συνεπαγεται διαλογο και ο διαλογος αναδεικνυει διαφωνιες που καποιες φορες εκτραχυνονται σε ακομψες η και προσβλητικες εκφρασεις.Ανθρωπινο,κατανοητο και συγχωρητεο,αρκει να αναγνωριζεται και να επανορθωνεται η παρεκτροπη..Δεν ειμαστε δα και στη βουλη των λορδων...
    Εχω ομως παρατηρησει ο,τι καποια μελη εχουν μια....μυγα   : Θεωρουν προσβολη της προσωπικοτητας τους μια κριτικη που γινεται πανω στις αποψεις τους και τα συμπερασματα τους.Θετουν ετσι ρητα η υπορρητα,μια "απαιτηση" αυτολογοκρισιας των διαφωνουντων με αυτους ωστε να μην αισθανονται οτι λοιδωρουνται ,μερικα μαλιστα ,κανοντας αυτο ακριβως για το οποιο κατηγορουν τους αλλους: Προσβαλλοντας και απαξιωνοντας τους.("Δεν δικαιουστε δια να ομιλειτε ασχετοι,συντηρικλες,βανιλλες ",κλπ κλπ).
    Προσωπικα εχω προσπαθησει να κρατηθω εξω απο τετοιες αντιπαραθεσεις (οχι παντα επιτυχως) καθως δεν ειμαι εδω περα ουτε για να βγαζω τα σωψυχα μου ουτε για να κρινω η να σχολιαζω τα σωψυχα των αλλων,ιδιαιτερα απο την στιγμη που αντεληφθην την ... μυγα που κουβαλανε.
    Δεν γινεται ομως ετσι διαλογος παιδες , ειτε σε νεροβραστη σουπα καταληξουμε,ειτε σε ανταλλαγη .πυροβολισμων, η νοοτροπια αυτη οδηγει το φορουμ στον εκφυλισμο κατα την ταπεινη μου γνωμη.

    Πισω στους κανονες τωρα:
    Ασχετως αν καποιοι τους ασπαζονται εν ολω , εν μερει η καθολου, αποτελουν μια καλη βαση για κουβεντα και κριτικη χωρις αυτο να σημαινει οτι κριτικαρονται προσωπικα οι υποστηρικτες τους.
    Η κουβεντα αυτη μπορει να ειναι ειτε επι της αρχης - χρειαζονται; ποιος (νομιμοποιειται να) τους θετει; - ειτε "κατ'αρθρον" .
    Επι της αρχης,για να καταληξω στο αρχικο ερωτημα του νηματοθετη ,η απαντηση μου ,οπως θα πρεπει ηδη να εχει διαφανει ,ειναι καθετα αρνητικη.
    Κανενας δεν θα μου καθορισει εμενα πως θα "πρεπει" να γουσταρω και να συμπεριφερομαο ωστε να φερω το παρασημο του καλου ΒΔΣΜιστη στο πετο.(Δεν το θελω και το παρασημο ετσι κι'αλλιως).
    Καθε σχεση που γεννιεται απο δυο μοναδικους ανθρωπους ειναι και αυτη μοναδικη ,αυτοκαθοριζεται,αυτοπροσδιοριζεται και αυτονομειται,παει να πει θετει τους δικους της νομους και κανονες ο πιο σημαντικος των οποιων κατα την γνωμη μου ειναι η διαρκης αμφισβητηση και αναθεωρηση τους.
    Η θεση μου αυτη ,συμβατη με την αντιληψη που εχω εγω για την ελευθερια και την αναζητηση της, μπορει να μην σας ακουγεται και πολυ ΒΔΣΜικη , μπορει να χωρεσει ομως ολα τα πρωτοκολλα και ολους τους κανονες μεσα.Οπως μπορει και τους φτυσει ολους.
     
  12. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Re: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Aγαπητή Δώρα, όλες αυτές οι κακουχίες που λες ότι πρέπει να συντρέχουν σε συνδυασμό με τα απόλυτα δοσίματα, έχω τη γνώμη πως δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο παρά προσωπικές, υποκειμενικές αξιολογήσεις που δεν αφορούν κανέναν άλλο, μόνο αυτόν που τις βιώνει και θα συμφωνείς πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον ανόητο να προσδώσουμε σ' αυτές καθολική ισχύ. Σ' ό,τι αφορά εμένα, προτιμώ να το βλέπω σαν ''παιχνίδι'' που με κινητοποιεί , με ενθουσιάζει, σχεδόν παιδικά, με τις διάφορες παραλλαγές του να επιτείνουν, μεγιστοποιούν την απόλαυση, χωρίς να το συνδέω σώνει και καλά με οτιδήποτε απόλυτο, υπερβατικό δόσιμο που θα δημιουργήσει τις συνθήκες μέσω της ταπεινότητας να υψωθώ ως υπέρλαμπρο άστρο στο διαξαλαξιακό στερέωμα.
    Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον τρόπο μας, έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε, λέγοντας το μακρύ και το κοντό μας, έστω κι αν οι κουβέντες γίνονται απλά για να λεχθούν χωρίς κάποιο ουσιαστική αλληλεπίδραση.
    Όσο για τους κανόνες, μπορεί να είναι γοητευτικοί, μπορεί και αδιάφοροι, αναλόγως...πάντως δε με χαλάνε και θα συμφωνήσω μετά του κρινακίου :'' Και εκεί οι "κανόνες" μπορεί λίγο να βοηθούν, μπορεί, όπως λες και να αποπροσανατολίζουν, σημασία έχει όχι να μην υπάρχουν αλλά να ξέρει ο καθένας πώς να τους χειριστεί.''

    Γιατί, θηλυκό το λύγισμα;   Δε νομίζω ότι έχει φύλο. Απαξάπαντες λυγάμε, ίσως πολύ περισσότερο οι ευθυτενείς κι όσοι έχουν καταπιεί μπαστούνι! Όμως έχεις δίκιο, είναι πανέμορφο!!