Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 9 Αυγούστου 2009.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Αγαπητή llazouli, οι "κακουχίες" είναι ενδεικτικές, θα ήταν άσκοπο να αναφέρουμε εδώ όλη την γκάμα του βιτσιολόγιου - η οποία ουσιαστικά τελειωμό δεν έχει.

    Σχετικά με την απολυτότητα, προσωπικά την θεωρώ τμήμα του BDSM. Ίσως το βλέπω λίγο ρομαντικά το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω να το κάνω και τόσο ψυχρά - όσο συχνά διατείνομαι - όπως δεν ξέρω να το κάνω και "ελαφρώς". Δικό μου ελάττωμα, ενδεχομένως.

    Όσο για το αν αυτά αφορούν μόνο αυτόν που τα βιώνει και κανέναν άλλον, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε τούτο μόνο: για να περάσεις αυτό εδώ το ποτάμι (του BDSM) πρέπει να τα βρέξεις τα ποδαράκια σου. Άλλον τρόπο δεν έχει. Και αυτό - δυστυχώς - έχει καθολική ισχύ. Αλλιώς, δεν περνάς το ποτάμι, αλλά νομίζεις ότι περνάς το ποτάμι. Όσο να πεις, έχει διαφορά. Την ξέρω την διαφορά, γιατί κι εγώ νόμιζα. Δεν είμαι τόσο έξυπνη όσο παριστάνω.

    Εφόσον προσέχεις να μην βραχείς, όλα καλά. Όσο για την ταπεινότητα, ξέρεις την άποψή μου. Για το δε υπέρλαμπρο άστρο έχω σοβαρότατες επιφυλάξεις. Η ζωή είναι τόσο όμορφη εδώ κάτω, με όλες τις ασυμμετρίες της. Γιατί να θέλει κάποιος να υψωθεί τόσο μακριά;

    Το BDSM την κάνει υποφερτή αυτή την πουτάνα την πανέμορφη ζωή. Αυτό είναι όλο. Για μένα, at least. Πάντως, αναγνωρίζω το δικαίωμα των υπολοίπων να έχουν και άλλα ενδιαφέροντα...Αυτή η μεγαλοψυχία θα με φάει εμένα, να μου το θυμηθείς... 

    Έτσι ακριβώς είναι. Ιδίως όταν μιλάμε ουσιαστικά μεταξύ μας - με την έννοια ότι πράγματι ακούμε ο ένας τον άλλον, χωρίς να φορούμε τις παρωπίδες της βεβαιότητας (κατανοώ τα περί "παιχνιδιού" και δεν τα κατακρίνω, καθόλου, είναι μία όμορφη και σεβαστή προσέγγιση). Η δυσκολία σε τέτοιου είδους συζητήσεις, είναι ότι το BDSM κυρίως βιώνεται, δεν εξηγείται. Προσπαθώ συχνά να περάσω την αίσθηση σε κείμενα - λογοτεχνίζουσα κάπως - αλλά αμφιβάλλω αν πετυχαίνω ποτέ τον σκοπό μου. Πώς θα μπορούσα ποτέ να εξηγήσω ότι μου πήρε δυόμισι χρόνια (!) να πω την λέξη "Κύριε" και να την ΑΙΣΘΑΝΘΩ; (Ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω από το τραμπάκουλο. Νομίζω πως έχω σπάσει σε κομματάκια...)

    Το θεωρώ θηλυκό το λύγισμα, και η λέξη αναφέρθηκε κυρίως για τους άντρες υποτακτικούς, για τους οποίους ίσως αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Χωρίς να είναι ομοφυλόφιλοι οι άνθρωποι, έτσι; Θεωρώ δηλαδή ότι είναι μία "θηλυκή" προσέγγιση στο σχετίζεσθαι. Αυτό που εννοώ είναι ότι σε μία σχέση, δεν γίνεται να "γαμούν" και οι δύο ταυτοχρόνως. Γίνεται;

    Α ναι. Και οι ευθυτενείς να προσέχουν. Είναι προτιμότερο να λυγίζεις από το να σπας σε κομματάκια...
     
    Last edited: 12 Αυγούστου 2009
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;



    Περίμενα πιο σοβαρή αντιμετώπιση απέναντι απλά σε μια πρόταση.


    Γνωριζόμαστε προσωπικά και δεν το θυμάμαι;
    Από πού προκύπτουν οι γνώσεις για το τι είμαι και τι κάνω;

    Ακόμη κι αν είναι αλήθεια όσα γράφεις, ποιος σου έχει δώσει το δικαίωμα να ανακοινώνεις τι κάνω και τι όχι;

    Οι Moderators τι λένε για τα προσωπικά δεδομένα;


    Σημείωση: Ξέρετε, αν δείξετε ανοχή εδώ, δε μου είναι δύσκολο να πράξω ανάλογα με τον τρόπο της doras.


    Y.Γ. Δεν το κάνω ακόμη report περιμένω μια ικανοποιητική απάντηση από την ίδια ώστε να δω από που προκύπτουν οι γνώσεις της για μένα.
     
    Last edited: 12 Αυγούστου 2009
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    O καθένας μας, θέτει για τη σχέση του τους δικούς του κανόνες, ή υιοθετεί αυτούς που θεωρεί πως ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σχέσης του.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Το να κάνει ένας κάποια πρόταση στο forum και να δέχεται χαρακτηρισμούς, επιθέσεις και αναφορές στα προσωπικά του δεδομένα δείχνει και την κατάντια αυτού του χώρου, έτσι;
    Τα βλέπετε οι άλλοι;

    Φιλελεύθερος χώρος κατά τα λοιπά.

    Αυτήν την κατάντια δε θέλουν να την αλλάξουν μερικοί.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Με συγχωρείς αν σε έθιξα σε κάτι. Θεώρησα ότι είσαι αυτό που δηλώνεις: vanilla male. Εάν πράγματι έχεις εμπειρίες από το BDSM στο παρελθόν σου ή στο παρόν σου, σαφώς και δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Δεν έχει διαφανεί κάτι τέτοιο στα τελευταία 2 χρόνια κατά τα οποία διαβάζω αυτά που γράφεις στο φόρουμ. Εάν βέβαια κρατάς κρυφές τις γνώσεις σου και τις εμπειρίες σου, τότε πράγματι η εκτίμησή μου είναι λάθος.

    Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία επικριτική διάθεση από την μεριά μου. Δεν κατανοώ καν την ανάγκη του report, ούτε για ποια προσωπικά δεδομένα μιλάς. Εσύ ο ίδιος ανακοινώνεις το στάτους σου, κάτω από το νικ σου. Εάν το επιθυμείς και αν θεωρείς ότι σε έθιξα, θα αποσύρω την αναφορά στο στάτους σου πάραυτα.
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Έχω επισημάνει κατά το παρελθόν πως τα υπάρχοντα status ΔΕΝ ΜΕ εκφράζουν. Αν παρακολουθούσες 2 χρόνια τα γραπτά μου όπως αναφέρεις (αν και προσωπικά εδώ βρίσκομαι 3,5 χρόνια), θα το είχες προσέξει.
    Όπως και να έχει…


    Γιʼ αυτό το λόγο και για άλλη μια φορά λοιπόν, πρότεινα (σε αυτό μάλιστα το thread) να καταργηθεί η εμφάνιση του status για όσους δεν το επιθυμούν (βλ. πρόταση 3).

    Άραγε θα λαμβάνονταν «πιο σοβαρά» η πρόταση αν κάτω από το avatar μου είχα το status Master, slave ή ό,τι άλλο;
    Ή μήπως το status δηλώνει και εμπειρίες;
    Καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητή dora και υπόλοιποι γιατί δεν μπορούμε να κρίνουμε κάποιον για το τι είναι και τι κάνει μέσα από ένα forum;


    Ακόμη και σε αυτό το thread που ουσιαστικά αφορά απλά προτάσεις, βγαίνουν (με πολύ άσχημο τρόπο) όλα τα προβλήματα που δημιουργεί η παλιά λογική.
     
    Last edited: 12 Αυγούστου 2009
  7. Animator

    Animator Regular Member

    Παντως στην προταση 3 θα συμφωνουσα και εγω. Η πληρης ανωμαλια μου   δεν εκφραζεται μονο απο το "male perv" και αρα ειναι μια αραιη προσεγγιση που προδιαθετει τα ατομα-συνομιλητες στο να θεωρησουν πραγματα που δεν υφιστανται για καποιους εμου συμπεριλαμβανομενου (οπως εγινε και στα απο πανω ποστς).   Θα ηταν πιο ικανοποιητικο αν υπηρχε ειτε αυτη η δυνατοτητα να μην εμφανιζεται το status ειτε να υπαρχει και μια επιπλεον επιλογη του στυλ "δεν με εκφραζουν τα παραπανω   " για οσους τουλαχιστον το επιθυμουν.
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Είναι λοιπόν αποδεκτό πως οι «κανόνες» σε ένα χώρο όπως το bdsm πρέπει να υφίστανται για… διάφορους λόγους. Δεκτό και από τη δική μου πλευρά.

    Προκύπτουν όμως τα εξής ερωτήματα.
    Σήμερα:

    Ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες και που είναι καταγεγραμμένοι;
    Ποιος τους έχει γράψει;
    Και το κυριότερο όλων, πιστεύει κανείς πως είναι οι «σωστοί κανόνες» που αφορούν όλα τα status;

    Αν όχι, για ποιο λόγο δε γίνεται μια προσπάθεια αναθεώρησης ώστε να γίνουν γνωστοί και να γενικευθούν στο βαθμό που θα επιτρέψουν στον καθένα να δηλώσει αυτό που πιστεύει πως είναι;

    Δε θα ήταν πιο σωστό και πιο λειτουργικό;
    Δε θα έβαζε τέλος στις αντιδικίες για το «ποιος είναι πιο αληθινός» (wimps and posers leave the hall) και ποιος σωστός ή λάθος;

    Το παραπάνω δεν μπορεί να γίνει με κανένα άλλο τρόπο παρά με τη συνειδητοποίηση πως οι έννοιες και οι ορισμοί δεν μπορούν να προσδιοριστούν απόλυτα στο bdsm.

    Το πως επιλέγει κάποιος να κινείται στο χώρο του bdsm γίνεται βάσει των επιθυμιών του κι αυτές δεν μπορούν να καταγραφούν πουθενά.

    Επίσης, δεν ενδιαφέρουν οι bdsm εμπειρίες κανενός (στο ζήτημα αυτό) και δεν μπορεί κανένας «έμπειρος» να ορίσει αυτό που επιθυμεί ο καθένας σε αυτό το forum. Ούτε να το ονομάσει μπορεί αλλά ούτε και να ορίσει το πώς θα λειτουργεί.
    Δεν του πέφτει λόγος άλλωστε. Κι αν θέλει να το κάνει, κάποιο «άλλο» σκοπό θα έχει.

    Προφανώς καταλαβαίνετε και πιθανότατα το έχετε παρατηρήσει…
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Elysium συμφωνώ μαζί σου, δεν υπάρχουν "πρέπει" σε μια σχέση... η χημεία δυο ανθρώπων γεννάει τους -όποιους- κανόνες μεταξύ τους και έτσι ορίζεται η σχέση τους... έξω από το χορό πολλά τραγούδια μπορεί να ακούγονται, αλλά μόνο οι χορευτές ακολουθούν τα βήματα και κρατάνε το ρυθμό  

    μπορεί κάποιος να πει πως δεν είμαι σκλάβα επειδή δε γράφω με κεφαλαία τις αντωνυμίες, ή δε μιλάω στον πληθυντικό ή επειδή δεν ξυρίζω το αιδοίο μου καθημερινά... ποσώς με ενδιαφέρει... πάνω απ' όλα με ενδιαφέρει η συνειδητοποίηση και αποδοχή των δικών μου συναισθημάτων και αναγκών... γι' αυτό και θεωρώ πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς όταν αποφασίσει να "χορέψει" είναι να έχει μάθει να ακούει τη φωνούλα μέσα του, αλλά το κυριότερο: να την ακολουθεί
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    Χμμμ...
    για να χορεψεις υπαρχουν δυο τροποι:
    Πρωτον,να μαθεις και ν'ακολουθεις πιστα τα βηματα και τις φιγουρες που ειναι τα ιδια για σενα και για ολους οσους χορευουν τον ιδιο χορο...
    Δευτερον, να χοροπηδας κατα πως βαραει ο εσωτερικος σου ταμπουρας....
    ...κατι σαν τον Ζορμπα ενα πραμα
     
     
  11. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;

    underherfeet, υπάρχουν χοροί και χοροί... ο καθένας ακολουθεί αυτό που του αρέσει  
     
  12. gallant

    gallant Regular Member

    Re: Απάντηση: Μας χρειάζονται οι «bdsm κανόνες»;


    Ή ακολουθείς στην αρχή πιστά τα βήματα και τις φιγούρες και παίρνοντας το κολάει αρχίζεις να αυτοσχεδιάζεις