Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

AIDS!!! μηπως μας δουλευουν κανονικά?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος extreme32, στις 6 Μαρτίου 2008.

  1. Jomaru

    Jomaru Guest

    ναι τσαντησου τωρα γιατι λες ανακριβιες! πχ οι ρετροιοι δεν παρασιτουν και καταστρεφουν!
     
  2. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    χμ οκ, τότε τα βιβλία που χρησιμοποιούν στις σχολές χημείας, βιολογίας λένε ανακρίβειες. Θα σου πρότεινα να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για να διορθώσεις τον Stryer.

    Επίσης, το ότι δε με ενδιαφέρει το πως αντιλαμβάνεσαι εσύ κάποια πράματα δε σημαίνει ότι νευρίασα
     
  3. Jomaru

    Jomaru Guest


    δεν σχολιαζω καποια βιβλιογραφια που δεν μπαινεις καν στον κοπο ν'αναφερεις , αλλα τα γραφόμενα σου.

    για να ολοκληρωσω την αποψη μου. πιστευω οτι καποιος ιος ή καποια αιτια αν θελετε που προκαλει βλάβη στο ανοσοποιητικο συστημα υπαρχει. τωρα διαφωνω οτι αυτος ειναι αυτο που περιγραφουν γιατι μου δημιουργουνται διαφορες αποριες. το θεμα ειναι να βρεθει το προβλημα κατ 'αρχην και στη συνεχεια να εντοπιστει.
     
    Last edited by a moderator: 15 Ιουνίου 2009
  4. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    Έχεις δίκιο ως προς την βιβλιογραφία, αλλά σκέφτηκα ότι το όνομα του Stryer θα σου ήταν οικείο
    ορίστε η βιβλιογραφία

    Βιοχημεία τόμος Ι και ΙΙ, Lubert Stryer, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
     
  5. Jomaru

    Jomaru Guest

    πιστευω οτι δεν καταλαβαινομαστε. κατ' αρχην προειπα οτι δεν εχω σχεση με τον χωρο παρα απο προσωπικη ερευνα ή αναγκη για γνωση αν θελεις. ο Στράιερ μου ειναι γνωστος, το ποιο βιβλιο του διαβαζεις και τι λεει εκει δεν δυναμαι να ξερω. Σε αυτο που ενισταμαι στα γραφομενα σου ή στην ''εκλαικευση'' των κειμενων που αναφερεις ειναι οτι σε μια διαγωνια αναγνωση φαινονται εντυπωσιακα και ισως ορθα, αλλα με μια προσεκτικοτερη ματια και αναγνωση ειναι πολλα που προβληματιζουν.
     
  6. extreme32

    extreme32 Regular Member

    να και κατι πιστευω ενδιαφερον. Η Μαρία εκανε μια ομορφη αγωγη. Δεν ειμαι νομικος για να τα καταλαβω ολα. Ουτε γιατρος. Ομως πιστευω οτι θα εξελιχθει μια ενδιαφερουσα ιστορια και με κανει να περιμενω με αγωνια να δω τι λαυρακια θα βγουν απο αυτη. Εδω νομιζω οτι σταματαει το θεμα πληροφορηση (ή παραπληροφορηση για οσους θελουν) και δειχνει τουλαχιστον οτι τελικα η φιλεναδα Μαρια την εχει ψαξει αρκετα για να φτασει ως εκει.

    H Αγωγή


    ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ




    Της Μαριας Παπαγιαννιδου,δημοσιογραφου,κατοικου Αθηνων,.........

    Κ Α Τ Α

    1. –του Ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργο Οικονομικών

    2. –Του Υπουργειου Υγείας και Πρόνοιας, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας

    που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα,

    3.-του Ν.Π.Ι.Δ., με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα

    4.- του Εθνικου Οργανισμου Φαρμακου, που εδρευει στην Αθηνα, οδος Βας. Σοφιας αρ.

    5.-του Ν.Π.Δ.Δ «Περιφερειακο Λαικο Νοσοκομειο Αθηνων», που εδρευει στην Αθηνα, οδος Μικρας Ασιας αρ.






    • ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ




    - Ελλειμμα νομιμότητας στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης.

    Το να ανακοινώνεις σε κάποιον ότι έχει μολυνθεί από έναν θανατηφόρο ιό ή ότι μπορεί να μολυνθεί, είναι μάλλον σοβαρό για να το αφήσεις χωρίς αποδείξεις. Θα έπρεπε να του προσφέρεις τόση πληροφόρηση για το θέμα ώστε να είναι σε θέση να δώσει «συγκατάθεση κατόπιν ενημέρωσης» πριν κάνει το τεστ που θα τον βγάλει ετοιμοθάνατο και πριν αρχίσει τη θεραπεία για την υποτιθέμενη αρρώστια που τον βρήκε. Προσωπικά, δεν έλαβα επαρκή πληροφόρηση για το νεόκοπο σύνδρομο. [Και βεβαιως η μεγιστη πλειοψηφια των «οροθετικων» η και των «ασθενων του AIDS » ιδιες καταστασεις εχουν βιωσει και βιωνουν και σημερα ακομα...] Δεν με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε για την ύπαρξη του ιού, ούτε για την παθογένειά του, ούτε για τη μεταδοτικότητά του μέσω σεξ, ούτε για την ανίχνευσή του με οποιοδήποτε τεστ, και ότι όλα αυτά βασίζονται σε μια τεχνητή επιστημονική ομοφωνία που διογκώνεται καθημερινά με νέες γενναίες επιχορηγήσεις. Δεν έλαβα γνώση ζητημάτων που αγγίζουν τη σφαίρα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, ή τη λογοκρισία των κριτικών αντιρρήσεων πάνω στο θέμα. Μου έδωσαν μόνο να καταλάβω τη νοοτροπία ταμπού που καλλιεργείται στην κοινωνία γύρω από το ζήτημα. Παρʼ ολίγον να συμπεριληφθώ οριστικά στα θύματα της υποθεσης, αλλά τελευταία στιγμή ανακάλυψα τον αντίλογο που έλειπε από το προσκήνιο. Η κριτική αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, έστω και αργά, αποδείχθηκε στην περίπτωσή μου η θεραπεία για το AIDS. Αν είναι έτσι, τότε αυτό που συντελείται γύρω μας είναι έγκλημα.

    ---

    Παραβαινοντας ετσι το

    • Αρθρο:11 του Νόμου 3418 /2005

    (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας).




    Συνέπειες



    Κοινωνική ζωή: Με έκαναν άρρωστη και η ζωή μου από πολλές απόψεις καταστράφηκε για πολύ μακρύ διάστημα, από το 1985 μέχρι πριν από δύο χρόνια, δηλαδή για πάνω από 20 χρόνια.

    Δεν μπόρεσα να κάνω οικογένεια από τα 20 ως τα 40 μου, προσπαθώ να το πετύχω τώρα με υψηλό ψυχικό κόστος και πίεση χρόνου. Μετά από το χρονικό διάστημα που ήμουν καταδικασμένη στην απραξία και το υπερβολικό άγχος, έχω χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη διασκέδαση. Αισθάνομαι ψυχική κούραση και δυσκολεύομαι πια να βρω τη δύναμη και τη ζωτικότητα για κοινωνική ζωή. Εχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα ενέργειάς μου.

    Η επαγγελματική σταδιοδρομία: φρέναρε στο σημείο που βρισκόταν το 1995 και έκτοτε μηδενίστηκε. Είχα αλματώδη άνοδο ως το σημείο αυτό με προοπτική να γίνω αρχισυντάκτης στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας "Το Βήμα", και σήμερα είμαι εκ των πραγμάτων στην εφεδρεία. Χωρίς καμία ελπίδα ανέλιξης.

    Η οικονομική κατάσταση: χαμένα έσοδα από τα χρόνια που ήμουν πολύ άρρωστη για να δουλέψω. Ο μισθός μου παραμένει καθηλωμένος στα επίπεδα του 1995, και δεν υπάρχει περίπτωση να μου εμπιστευτούν κάτι μεγαλύτερο ή πιο υπεύθυνο με μεγαλύτερη αμοιβή. Δεν μπορώ επίσης να αλλάξω δουλειά: έχω υποφέρει τόσο πολύ ψυχικά και σωματικά ώστε νιώθω πως δεν έχω πια καθόλου δύναμη για να καταβάλω νέες προσπάθειες

    Η υγεία: Δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποκατασταθεί η βλάβη στον οργανισμό από την αντιρετροϊκή αγωγή που πήρα επί 12 χρόνια: Από τις 10 Μαρτίου 1995 ως τις 23 Νοεμβρίου μου χορηγήθηκε ΑΖΤ. Από τις 23 Νοεμβρίου 1995 ως τις 24 Σεπτεμβρίου 1996, ΑΖΤ και Hivid. Από τις 25 Σεπτεμβρίου 1996 ως τις 26 Μαΐου 1999, το πρώτο κοκτέιλ αναστολέων πρωτεάσης Norvir, Hivid, 3TC. Από τις 27 Μαΐου 1999 ως τον Ιανουάριο του 2005, το κοκτέιλ Crixivan, Hivid, 3TC. Και από τον Ιανουάριο του 2005 ως τις 23 Απριλίου 2007, Stokrin και Emtriva.

    Αποτέλεσμα:

    • Ζημιά στη λειτουργία του εγκεφάλου. Δεν θυμάμαι λέξεις, πληροφορίες, πράγματα που συνέβησαν λίγο πριν. Η μερική αμνησία που είχα πάθει από τα φάρμακα την εποχή που έπαιρνα το Crixivan (1999-2005) έχει μεν υποχωρήσει αλλά ακόμα υφίσταται. Ξεκινώ να μιλήσω και ξεχνώ τι ήθελα να πω. Εχω δυσκολία στο να αρθρώσω μια ολοκληρωμένη πρόταση. Χάνεται ο ειρμός. Η σκέψη μου μπερδεύεται. Η γλώσσα μου δένεται, δεν υπακουει στη σκεψη μου. Στον γραπτό λόγο επίσης δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της δουλειάς μου - είμαι δημοσιογράφος, γράφω άρθρα. Σημειωτέον ότι ήμουν - και παραμένει ακόμα η φήμη μου - δεινή στον χειρισμό του λόγου.

    • Υποφέρω από διάφορες ενοχλήσεις, χωρίς όμως να βρίσκεται καμία εξήγηση για αυτές στις εξετάσεις της κλασικής ιατρικής. Σύμφωνα με τη διαγνωστική εξέταση ΒΕ-Τ-Α (Βιοηλεκτρονική ανάλυση εσωτερικού περιβάλλοντος του οργανισμού), που έκανα στο ιατρείο της ειδικού παθολόγου Ανίτας Μάλερ (Αναβρύτων 12, Μαρούσι) στις 18/05/2009, διαγνώστηκε σε μένα:

    • Οξέωση του αίματος λόγω της επιβάρυνσης από τοξίνες και λόγω του οξειδωτικού στρες. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα παρακρατάει το οξυγόνο και δεν το μεταφέρει στα κύτταρα, οπότε χάνω γρήγορα τις δυνάμεις μου και κουράζομαι εύκολα μέσα στην ημέρα. Εχουν καταστραφεί τα μιτοχόνδρια των κυττάρων μου, τα οποία είναι δομικά συστατικά τους. Η ανάπλασή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

    • Χρόνια επιβάρυνση του πεπτικού συστήματος, διαταραχή μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου, υπολειτουργία των νεφρών. Προσπαθώ τώρα να αποκαταστήσω την ισορροπία του οργανισμού μου αλλάζοντας την διατροφή, τον τρόπο ζωής και κάνοντας τη σωστή θεραπεία (με βιολογικά φάρμακα και άλλες εναλλακτικές θεραπείες) με την καθοδήγηση της γιατρού Ανίτας Μάλερ στην Αθήνα και της γιατρού Juliane Sacher (Wielandstr.12, 60313 Frankfurt) στη Γερμανία.



    Η λιποδυστροφία που προκλήθηκε από τα φάρμακα του AIDS δεν είναι εύκολο να διορθωθεί. Ο,τι και αν έχω κάνει για να απαλλαγώ, τα σημάδια του AIDS παραμένουν πάνω μου για να μου υπενθυμίζουν τι πέρασα.



    • Παρατεινόμενο άγχος: Η υποχρεωτική χορήγηση αντιρετροϊκής θεραπείας στις εγκύους οροθετικές γυναίκες και τα παιδιά τους μου δημιουργεί τεράστιο άγχος και ένταση.

    Αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να δω το παιδί μου να δηλητηριάζεται με τον ίδιο τρόπο που έκαναν σε μένα. Ενώ μπορώ ακόμα να δημιουργήσω την οικογένεια που άδικα μου στέρησαν τόσα χρόνια, βρίσκω τους δήμιους πάλι μπροστά μου. Εχω την αίσθηση ότι δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγώ από αυτούς. Αυτά είναι τοξικά συναισθήματα.

    Και υποφέρω ακόμα από αυτά, συν τον θυμό που έχει προστεθεί.

    Δεν είναι εύκολο να απαλλάξεις τον εαυτό σου από όλα αυτά τα τοξικά συναισθήματα, έχεις όλες τις απαγορεύσεις ακόμα μέσα σου. Ανακτάς την ελευθερία σου και δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις τρόπο σκέψης ξανά τόσο γρήγορα.



    I. Τα ειδικωτερα ιατρικα λαθη στην περιπτωση μου:

    II. .Υποθετικες διαγνωσεις

    Πνευμοκύστωση αρχικά (το 1995). Η διαγνωση αυτή εγινε μονο με ακτινολογικά ευρήματα,διχως την επιβεβαίωση με μικροβιολογική εξέταση. Ετυχε να εχω πνευμονία μετα απο 10 χρονια οροθετικοτητας.

    ΙΙ. Αμφιβληστροειδιτιδα απο κυτταρομεγαλοιο

    -Η διαγνωση αυτή ηταν υποθετικη,αφου δεν στηριχθηκε σε εξετασεις αιματος και ουρων αλλα με οφθαλμοσκοπιο.Το οφθαλμοσκοπιο δεν βλεπει τον ιο .Η πραγματικη παθηση μου ηταν παρενεργεια των αντιρετροικων

    ΙΙΙ. Βλαβη του κεντρικου νευρικου συστηματος απο τα αντιρετροικα, οταν πηγα στην Αγγλια.

    ΙV. Η διαγνωση φυματιωδους μηνιγγτιδας δεν στηριχθηκε σε πραγματικα αντικειμενικα ευρηματα. Δεν βρεθηκε στο αρχειο μου καλλιεργεια θετικη για μυκοβακτηριδιο.Μονο μια αμφιβολη μικροσκοπικη εξεταση με χρωση Ziel-Nielsen.

    IV.Παρενεργειες του ΑΖΤ-Αναιμια, απίσχνανση, μεταγγισεις αιματος για να κρατηθώ στη ζωή. Παραλίγο να γίνω άλλη μια στατιστική του AIDS, θα με είχαν σκοτώσει και θα απέδιδαν τον θάνατό μου στο ΑIDS.


    Τo ελληνικο κρατος ωφειλε να εφαρμοζει και θεραπειες που δεν προερχονται απο το καρτελ των φαρμακευτικων εταιριων, οπως οι θεραπειες με μικροθρεπτικα ,οπως και εχουν προταθει απο ανεξαρτητους ερευνητικους φορεις,( Κ. Λιανου,Pauling,Rath, Jul.Sacher.)

    Η οροθετικοτητα δεν ειναι αθενεια .Η πνευμονια δεν ειναι AIDS. Κακως μου χορηγηθηκε τοξικη «θεραπεια» με ΑΖΤ.


    Αποτελει δε μεγα σκανδαλο και παρανομια η κατ ουσιαν ανευ καμμιάς προτερας αναζητησεως τουλαχιστον και της επιστημονικης γνωμης των ελληνων ιατρων, άμεση υιοθετηση και ανεπιφύλακτη αποδοχη και επιβολη της ως ανω θεωριας και «θεραπευτικης αγωγης» (που,επαναλαμβανουμε,επεβληθη εν μια νυκτι με μια συνεντευξη τυπου και με την δυναμη των ελεγχομενων απο το καρτελ του φαρμακου κυριοτερων μεσων ενημερωσης στον κοσμο ) απο το υπουργειο Υγειας και τους συνεναγομενους δημοσιους οργανισμους, χωρις την επιβαλλομενη, εστω ακομα και απο τυπικο υπαλληλικο καθηκον, εξεταση των σφοδροτατων αντιρρησεων επιστημονων τεραστιου επιστημονικου αναστηματος ,οπως ο Πητερ Ντουεσμπεργκ,ο μεγιστος των συγ-χρονων ιολογων,ο Καρρυ Μουλλις, «ο Αινσταιν της Βιολογιας» του 20ου αιωνα,(Νομπελ Βιολογίας 1993), ο μεγας ειδικος της ιατρικης των ογκων και των ηλεκτρομικροσκοπιων καθ. Ετιεν ντε Αρβαν, η βιοφυσικος του Περθ – Αυστραλια Ελενη Παπαδοπουλου-Ελεοπουλου, εμψυχωτρια της «ομαδος του Περθ», με παγκοσμια ακτινοβολια και συνεχεις επιστημονικες ερευνες και δημοσιευσεις, και τοσοι αλλοι (Βλ. Και Βιβλιογρ.) απεναντι σε επιστημονικες (και παγκοσμιως αγνωστες μεχρι τοτε (1984 ) μετριοτητες τυπου Γκαλλο και Μοντανιε, αλλα βεβαια προθυμες να παιξουν το παιχνιδι των συμφεροντων του καρτελ του φαρμακου...

    Το δε κωμικοτραγικο αποτελεσμα ολων τουτων ειναι να αναμενουμε ποτε θα αποσυρθει απο την κυκλοφορια ως επικινδυνο ενα «φαρμακο» του AIDS απο την εταιρια που το κυκλοφορει,για να το αποσυρει και το ελληνικο υπουργειο την επομενη. Αυτο ειναι εξευτελισμος καθε εννοιας ευθυνης εναντι των ασθενων ,αλλα και του ελληνικου ιατρικου κοσμου. Και οι ευτυχεις υπηκοοι της φαρμακοβιομηχανιας που μεχρι την ημερα εκεινη το επαιρναν ανελλιπως, εχοντας και την επιδοκιμασια των αρμοδιων ιατρων τους, «μοιραιοι και αβουλοι ανταμα,να περιμενουν το μεγαλο θαμα» ,οπως εγραψε και ο ποιητης...



    . Οι εναγόμενοι με τις ως ανω περιγραφομενες πραξεις τους και δη με

    Την ανευ ορων και χωρις καμμια ανεξαρτητη ερευνα απο τις αρμοδιες υπηρεσιες ,παρα την εκ καθηκοντος υποχρεωση τους εις τουτο (αλλως, διερωταται κανεις, ποίος ο λογος υπαρξεως τους, εφοσον ολα ερευνωνται και διατασσονται απο το υπερυπουργειο υγειας των ΗΠΑ) (3ο κ 4ο εναγομενους) υιοθετηση και μαλιστα σε χρονο-ρεκορ, αμεσως μετα την αναγγελια του κ. Γκαλλο και του υπ. Υγειας των ΗΠΑ περι δηθεν «ανακαλυψεως » του ιου ΗΙV,(ως πιθανης, μαλιστα κατ' αυτους, αιτίας του μεχρι τοτε ονομαζομενου συνδρομου των ομοφυλοφιλων, μετονομασθεντος εκτοτε) ολων των προταθεντων απο αυτους τεστ και του θανατηφορου δηλητηριου ΑΖΤ ως δηθεν «φαρμακου», (επαναλαμβανω οτι δεν ειχε χρησιμοποιηθει ποτε ως φαρμακο, ουτε καν σε καρκινοπαθεις, λογω της φοβερης τοξικοτητος του)

    παρεβησαν ολες τις τοτε και τωρα ισχυουσες διαταξεις περι φαρμακευτικης κ ιατρικης δεοντολογιας, περαν δε τουτου, με τη θεσπιση υποχρεωτικων πρωτοκολλων «θεραπειας», παρεβησαν και τις διαταξεις του α.ν. 1565/1939 «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος» τις ανάλογες του σημερον ισχυοντος αρθρου 3 του Νόμου 3418 /2005

    με τις ως ανω χρονικα παραλληλες και εν τοις πραγμασι παραπληρωματικες πραξεις και παραλειψεις τους (ψευδεις διαγνωσεις, ακαταλληλες και εσφαλμενες θεραπευτικες αγωγες, αδιαφορια για τς παρενεργειες των χορηγουμενων σκευασματων, ελλειψη ενημερωσης για την ολη βαση της θεραπευτικης αγωγης και την καθ ομολογια των ιδιων μη εξειδικευση των αρχικων τεστ της δηθεν οροθετικοτητας (βλ. Ανωτερω βαση της αγωγης μου) την οποια και σημερα ακομη επιμελως και δολιως αποκρυπτουν απο τους ασθενεις, με την συμπαρομαρτουσα λογικως και πραγματικως ελλειψη συναινεσεως μου στην θεραπευτικη αγωγη, η οποια θα επρεπε να ειναι δεοντολογικως απόρροια πληρους ενημερωσεως μου, την οποια βεβαια αποδεδειγμενα δεν εχουν ποτε καμει σε κανενα ασθενη, τους οποιους θεωρουν απλως ως μελλοθανατους καταναλωτες τοξικων ουσιων- «φαρμακων»

    περαν της ευθειας προσβολης των διαταξεων περι ιατρικου επαγγελματος και ιατρικης δεοντολογιας, [άρθρ. 13 και 24 του α.ν. 1565/1939 «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος»και Νομ. 3418 /2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας). ] ετέλεσαν βαρεία προσβολή της προσωπικότητας μου, κατα την εννοια των άρθρων 57,59 ΑΚ, την οποία συνιστά κάθε παράνομη, με πράξη ή παράλειψη, προσβολή των αγαθών που συνδέονται αναπόσπαστα με το πρόσωπο και συγκροτούν τη σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική ατομικότητα μου, με τις σε βάρος εμου τελεσθείσες σωρευτικως αδικοπραξίες (κατα τήν εννοια των 914, 920 ,932 ΑΚ ) μου προξένησαν ηθική βλάβη, και επίσης βεβαίως μου επροξένησαν μεγίστη ψυχική στενοχωρία , ( Επειδή υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της ως άνω πράξεως των εναγομένων και της επελθούσας ηθικής μου βλάβης,η οποία πρέπει να αποκατασταθεί, θα πρέπει να καταδικασθούν , προς ανόρθωσιν της ηθικης μου βλάβης εξ αυτής της αιτίας, να μου καταβάλουν αλληλεγγύως τό ποσόν των 6.000.000 ευρώ




    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου



    ΖΗΤΩ

    Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή μου. Η εκδοθησομένη απόφασις να καταδικάση τους εναγομένους να μου καταβάλουν, υπό τις παραπάνω ιδιότητές τους, εις ολόκληρον ευθυνόμενοι πρός τούτο, το ποσό των 6.000.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση για την ως ανω ηθική βλάβη μου, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της παρούσας αγωγής μέχρι την πλήρη εξόφληση του παραπάνω ποσού.

    Να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή

    . Να απειληθεί προσωπική κράτηση 3 μηνών των εναγομένων, ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.

    Να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στην καταβολή της δικαστικής μου δαπάνης.

    Αθήναι, 8 Ιουλιου 2009

    Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

    Χρήστος Παρίσης


    Τα συμπερασματα δικα σας και παντα ευπροσδεκτα για εναν ομορφο διαλογο....
     
  7. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Οι απόψεις της συγκεκριμένης κυρίας, όπως και άλλων σε άλλες χώρες, κινούνται έξω από την πραγματικότητα και τα επιστημονικά δεδομένα της τελευταιάς 25ετίας σε σχέση με το θέμα AIDS - HIV. Ένα μίγμα μισαλλοδοξίας, συνομωσιολογίας, στενών προσωπικών εμπειριών κλπ, προκαλούν το κοινό αίσθημα για την προστασία από έναν σοβαρό κίνδυνο της ανθρώπινης υγείας. Όχι πως οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν σήμερα το βάρος της έρευνας και της δημιουργίας φαρμάκων δεν έχουν ευθύνες με την πολιτική του κέρδους που εφαρμόζυν εις βάρος της δημόσιας υγείας. αλλά οι συγκεριμένου τύπου απόψεις που αρχίζουν και κυκλοφορούν τα τελευταία δύο χρόνια, παραποιούν της πραγμτικότητα σε άθλιο βαθμό και με πρωτοφανή αναίδεια πετούν στα σκουπίδια τις παραπάνω από 120,000 δημοσιεύσεις για HIV & AIDS της τελευταίας 25ετίας.
    Δυστυχώς για αυτούς όμως, παρόμοιες ιστορίες στο εξωτερικό όπως στην Αυστραλία, απογυμνώθηκαν πλήρως μόλις έπεσε πάνω τους ο φακός της έρευνας και αποκαλύφτηκε σε κάποιες περιπτώσεις ότι μόνον η δυσαιδεμονία κρυβόταν από πίσω τους.
     
  8. extreme32

    extreme32 Regular Member

    Φιλε μου δεν ξερω αν διαβασες αρκετα πανω στο θεμα που εχω θεσει. Η συγκεκριμενη κυρια δεν πεταει στο ακουπιδια 120.000 δημοσιεύσεις. Απλα ζηταει μια συγκεκριμενη. Γι αυτη τη συγκεκριμενη εκανε την αγωγη ,και αυτο τουλαχιστον εμενα μου λεει οτι κατι τρεχει εφοσων για να την βγαλουν λαθος θα πρεπει να της την δειξουν. Και για να φτασει στο σημειο να κανει αυτη την αγωγη και να σταματησει τα φαρμακα της για να βρει την υγεια της, (την οποια και βρηκε, εστω και απο θαυμα) παει να πει (για μενα και μερικες χιλιαδες ατομων ακομα) οτι ξεφευγει λιγο απο το να θελει να παιξει το παιχνιδι της συνομωσιολογίας ανευ λογου. Να σου πω οτι για το θεμα (οπως εχω γραψει παραπανω) πρωτοδιαβασα το 1998 (πριν 11 χρονια δηλαδη και οχι πριν δυο). Το να χτυπιουνται επισης τοσοι επιστημονες και να διακινδυνευουν τις θεσεις τους απλα λογω της δεισιδαιμονίας που τους διακατεχει ,επισης μου κανει λιγο παρανοϊκό. Θα ηθελα ομως αν εχεις την καλοσυνη (γιατι κι εγω στην ουσια μια μικρη ερευνα κανω, απλα στο ολο θεμα συνανταω κενα), να μου βρεις καποια στοιχεια για της παρομοιες ιστοριες στο εξωτερικο που απογυμνωθηκαν για να εχουμε μια συγκεκριμενη εικονα.
    Σ'ευχαριστω πολυ.


    ΥΓ: Και τελος παντων ο Πητερ Ντουεσμπεργκ,ο μεγιστος των συγ-χρονων ιολογων,ο Καρρυ Μουλλις, «ο Αινσταιν της Βιολογιας» του 20ου αιωνα,(Νομπελ Βιολογίας 1993), ο μεγας ειδικος της ιατρικης των ογκων και των ηλεκτρομικροσκοπιων καθ. Ετιεν ντε Αρβαν, η βιοφυσικος του Περθ – Αυστραλια Ελενη Παπαδοπουλου-Ελεοπουλου, εμψυχωτρια της «ομαδος του Περθ», με παγκοσμια ακτινοβολια και συνεχεις επιστημονικες ερευνες και δημοσιευσεις, ηταν ολοι τους βλακες και εμεις ειμαστε οι εξυπνοι που τους αμφισβητουμε;;; ε; (πολυ το γουσταρω αυτο το copy/paste).
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: AIDS!!! μηπως μας δουλευουν κανονικά?


    extreme, μιά κι εξακολουθείς να διατείνεσαι πως "κάνεις έρευνα" (λες και δεν ξέρουμε ανάγνωση γιά να καταλαβαίνουμε το πόσο απολογητικός των επικίνδυνων γελοιοτήτων της Μαρίας Παπαγιαννίδου που εκτός του ότι έκανε εκ του μη όντος καριέρα με όχημα το "ανύπαρκτο" AIDS, προσπαθεί να τα οικονομήσει τώρα και χοντρά με την αγωγή -αν υποθέσουμε πως θα της επιδικασθεί το ποσό των 6.000.000 ευρώ, πού θα διατεθεί; "Προς ανόρθωσιν της ηθικής της βλάβης";- είναι ο λόγος σου), οφείλω να σου υπενθυμίσω πως εκκρεμεί μιά απάντηση σχετική με το θέμα, την οποία έχεις υποσχεθεί από τις 25 Μαΐου να ψάξεις, κι ακόμη την περιμένουμε (https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t10969-6/#post260297 και https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t10969-6/#post260300).



    Επίσης, έχω καιρό να θέσω το ερώτημα (προς εσένα, και όποιον άλλο υποστηρίζει την ανυπαρξία του AIDS): Με το ξυραφάκι του οροθετικού, εσύ ξυρίζεσαι; Με την οδοντόβουρτσά του, πλένεις τα δόντια σου;

    Μήπως πρέπει να ξεπεράσουμε το στάδιο των ερωτήσεων (που δεν κοστίζουν τίποτε, όπως κι οι απαντήσεις), και να περάσουμε στις προτάσεις και τις πράξεις; Στο επόμενο μήτινγκ του φόρουμ λοιπόν, θα είχε μήπως τη διάθεση όποιος πιστεύει και υποστηρίζει πως το AIDS δεν υπάρχει, να μας κάνει μιάν επίδειξη της σοβαρότητας της πεποίθησης και των λόγων του; Εγώ αναλαμβάνω να φέρω το ξυραφάκι και την οδοντόβουρτσα, που λέγαμε πιό πάνω. Υπάρχει κάποιος, πρόθυμος να τα χρησιμοποιήσει; Αναμένω δηλώσεις συμμετοχής...



    Θα ήθελα ακόμη -πιστεύω πως δικαιούμαστε να ξέρουμε- την εξής διευκρίνιση: Η σχέση σου με την Παπαγιαννίδου, ποιά ακριβώς είναι; Φιλική, συνεργασίας, οικειοθελούς προσφοράς, επαγγελματική;


    Edit
    Προς τους νομομαθείς του φόρουμ: Τα 6.000.000 ευρώ είναι ταρίφα, γιά όλες τις αναλόγου σοβαρότητος αγωγές;
    Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο ακριβώς ποσό έχουν επίσης ζητήσει με αγωγές τους από το Λαζόπουλο, η Έφη Σαρρή και ο Καρατζαφέρης...


     
    Last edited: 18 Αυγούστου 2009
  10. extreme32

    extreme32 Regular Member

    Ωπα. Σιγα σιγα. Μη βαρας. Κατ αρχας ετοιμαζομουν να παραθεσω την αντιθετη αποψη απο ενα αλλο φορουμ (fititis.gr) που αναφερεται στις αποδειξεις τις οποιες η Παπαγιαννιδου και ΣΙΑ ισχυριζονται οτι δεν υπαρχουν. Συνεχεια ψαχνω και ναι, κανω ερευνα, και ναι ψαχνω απαντησεις. Δεν αμφισβητω οτι ξερεις αναγνωση απλα απαντουσα στον φιλο fullbody69 που μπορει να μην εχει διαβασει 8 σελιδες posts. Πριν απαντησω στις ερωτησεις σου, η αντιθετη αποψη που καταρριπτει ισως οσα εχω γραψει (και αντιγραψει) μεχρι τωρα, υπαρχει εδω. fititis.gr - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο HIV ΠΡΟΚΑΛΕΙ AIDS - Φοιτητής.gr Forums

    Για το ξυραφακι και την οδοντοβουρτσα νομιζα οτι ειχα απαντησει. Δεν θυμαμαι που αλλα οχι ,δεν θα χρησιμοποιουσα ξυραφακι απο αλλο μαγουλο παρα μονο απο τα ποδια της καλης μου, ή οδοντοβουρτσα απο αλλο ατομο εκτος απο της καλης μου. Συχαινομαι, δεν ξερω τι αλλο μπορει να κολλησω και επισης δεν ειμαι 100% σιγουρος για το τι τελικα συμβαινει με το aids.Για τα θεματα που λες οτι δεν απαντησα δηλαδη για το aids στην Αφρικη ,ειχα βρει τοτε ενα κειμενο και πραγματικα δεν ξερω ποσο σημαντικο ειναι να ψαξω κι αλλα για το θεμα της Αφρικής. Δεν εχω διστυχως τοσο πολυ χρονο για να ασχοληθω τωρα.
    Δεν πιστευω επισης οτι το πιο σοβαρο που μπορουμε να κανουμε για να γινει μια σωστη συζητηση ,ειναι να δηλωσουμε συμμετοχη σε οροθετικο ξυρισμα για να υποστηριξουμε τις αποψεις μας.
    Η σχεση μου με την Παπαγιαννιδου ηταν ανυπαρκτη οταν ξεκινησα το παρον νημα. Μετα την γνωρισα μεσω ιντερνετ, στην συνεχεια γιναμε φιλοι με αυτη και με τον ανδρα της, την θαυμασα γι αυτα που περασε, και γι αυτα που ξεπερασε, και στις συζητησεις για το θεμα "η αλλη πλευρα του aids" ανελαβα το μουσικο διασκεδαστικο κομματι μετα απο την πολυωρη συζητηση με ενα πανελ στο οποιο υπηρχαν ερευνητες, γιατροι και οροθετικοί. Δεν πληρωθηκα και δεν εχω καμια επαγγελματικη σχεση μαζι της λοιπον. Φιλικη σχεση και οικειοθελους προσφορας.

    Ο συσχετισμος μεταξυ παπαγιαννιδου και Εφης Σαρρη νομιζω οτι ειναι απλα χαριτωμενος.

    Επιτελους μην μου την πεφτεις ετσι ρε ΜΜ.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: AIDS!!! μηπως μας δουλευουν κανονικά?

    ... κατ εμέ, ότι τα φάρμακα που έχουν μείνει στον οργανισμό της κάνουν δουλειά ακόμα. Από αυτή την άποψη, σε καλό πρέπει να της βγήκε που τα έκοψε γιατί τις ισορροπίες του οργανισμού της δεν τις ξέρει κανένας καλύτερα από την ίδια, αλλά και πάλι, δεν έχουν όλοι το ένστικτο να ξέρουν τί είναι καλό για το σώμα τους και τί κακό. Η εξωστρεφής επιθετικότητα της κας Παπαγιαννίδιου με πείθει ότι δεν πρόκειται περί ενστίκτου αυτοσυντήρησης αλλά ότι είναι απλά ένα κλασσικό παράδειγμα άρνησης. Ομολογώ ότι απορώ πώς κανένας δεν το έχει παρατηρήσει εδώ και τόσα ποστ.

    Όταν ξαφνικά η υγεία και η ζωή κάποιου γίνεται (πολύ) αβέβαιη, κάτι ιδιαίτερα σκληρό για την ανθρώπινη ψυχή, η πιο απλή αντίδραση είναι η άρνηση. Εμένα όλη η στάση της κας Παπαγιαννίδου αυτό μου βγάζει. Ό,τι κάνει θεωρώ ότι έχει αυτό το κίνητρο, να θεμελιώσει γερά, να κτίσει και να προστατέψει αυτή την άρνηση. Υπάρχουν και γιατροί που δεν αντέχουν διόλου τον θάνατο και μάλιστα είναι πιο ευαίσθητοι στην ιδέα του θανάτου απ ότι οι μη γιατροί.

    Γενικότερα, η άποψή μου είναι ότι δεν μας δουλεύουν διόλου για το AIDS αλλά ότι σαφώς και υπάρχει πουριτανική υστερία γύρω από αυτό, γιατί υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι σκληρά θανάσιμοι HIV εκτός από τον IV, αν θυμάμαι καλά, που παραπέμπει στο AIDS αλλά γι αυτούς δεν μιλάει κανένας. Και το AIDS δεν είναι από αυτούς που "μεταλλάσονται ταχύτατα". Υπάρχουν ρετροίοί που μπροστά τους το AIDS είναι το πολύ ανεμοβλογιά.

    Ακόμα, έχω την άποψη ότι για τέτοιες ασθένειες με μη ντετερμινιστική διάγνωση, μακροχρόνιες, που μόνο συντηρητική θεραπεία σηκώνουν και αυτή πολύ βαριά, θα πρέπει να αφήνονται οι ασθενείς να αποφασίζουν αν θα παίρνουν φάρμακα ή όχι, με ευθύνη τους και αφού έχουν πληροφορηθεί όλες τις (γνωστές) συνέπειες της κάθε απόφασής τους.

    Μου φαίνεται ότι είναι ένα βήμα πιο πίσω από τους Ζαμπιανούς   Αυτοί δεν έχουν άρνηση, αναγνωρίζουν το πρόβλημα και η λύση που προτείνουν κάποια βάση θα είχε για τα μέρη τους, άσχετα αν φανερά δεν κάνει τίποτα και φαίνεται κουλή σ εμάς τους δυτικούς. Που έτσι και αλλιώς, ποτέ δεν καταλάβαμε, δηλαδή αντιληφθήκαμε την Αφρική, καθόλου μα καθόλου...
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: AIDS!!! μηπως μας δουλευουν κανονικά?

    Παραθέτω ένα κριτικό άρθρο από το skepdic.gr, αναφορικά με τους αρνητές του HIV/AIDS. Είναι ενδιαφέρον να το διαβάσει κανείς ανεξαρτήτως της θέσης που παίρνει. (δεν ήλεγξα αν έχει ήδη αναρτηθεί εδώ).
    Καλή ανάγνωση

    Άρνηση του HIV/AIDS

    "...το περιοδικό Continuum, το οποίο εξέδιδαν αντιφρονούντες φορείς του HIV,
    έκλεισε όταν όλοι οι εκδότες του πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το AIDS"*


    Η άρνηση πως υπάρχουν ακαταμάχητα στοιχεία ότι ο HIV (Ιός Ανθρώπινης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας) προκαλεί AIDS (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας). Κατά γενική συναίνεση η επιστημονική κοινότητα δέχεται ότι το AIDS έχει σκοτώσει πάνω από 25 εκατομμύρια ανθρώπους παγκόσμια και ότι ο HIV προκαλεί το AIDS. (δείτε Viviana Simon, et al. "HIV/AIDS epidemiology, pathogenesis, prevention, and treatment." Lancet August 5, 2006: 489-504.)

    Έχουν δοθεί αρκετοί λόγοι για ν' αμφισβητήσει κανείς ότι τα στοιχεία που συνδέουν το AIDS με τον HIV είναι ακαταμάχητα:

    Το AIDS δεν είναι μια σαφώς ορισμένη παθογόνος οντότητα αλλά ένα κοινωνικό-πολιτικό κατασκεύασμα (Culshaw) ή ένα ενιαίο όνομα για μια πληθώρα ασθενειών.
    Ο HIV δεν έχει ποτέ απομονωθεί σε καθαρή μορφή, οπότε και η ύπαρξη του είναι αμφισβητήσιμη όπως επίσης και η εγκυρότητα των τεστ για τον HIV.
    Οι αντιρετροϊκές θεραπείες δεν έχουν ελεγχθεί κάτω από σωστά ελεγχόμενες δοκιμές για την επίδειξη κλινικής βελτίωσης ή καλύτερης υγείας, πόσο μάλλον για την παράταση της ζωής.
    Η ύπαρξη του HIV δεν έχει αποδειχτεί. Τα τεστ του HIV είναι αναξιόπιστα. Επίσης δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη σεξουαλική μετάδοση του HIV (Papadopulos-Eleopulos*).
    Ο HIV υπάρχει αλλά είναι αβλαβής (Duesberg, μεταξύ άλλων).
    Ο HIV δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος και δεν προκαλεί AIDS (Henry Bauer, μεταξύ άλλων).
    Οι φαρμακευτικές εταιρίες γνωρίζουν πως τα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι αναποτελεσματικά για την καταπολέμηση του AIDS αλλά αποτελεσματικά για την πρόκληση του AIDS (Rath and Farber).
    Οι θάνατοι από το AIDS προκαλούνται από υποσιτισμό, ναρκωτικά και τα αντιρετροϊκά φάρμακα.
    Ορισμένοι από τους πιο επιφανείς αρνητές του HIV/AIDS είναι ο Henry Bauer, συνταξιούχος καθηγητής χημείας και συγγραφέας (The Origin, Persistence, and Failings of HIV/AIDS Theory 2007), ο Hiram Caton, φιλόσοφος της ηθικής και συνταξιούχος καθηγητής πολιτικής και ιστορίας, (The AIDS Mirage 1995), η Rebecca Culshaw, μαθηματική βιολόγος (Science Sold Out: Does HIV Really Cause AIDS? 2007), ο Peter Duesberg, καθηγητής μοριακής και κυτταρικής βιολογίας (Inventing the AIDS Virus 1997), η Celia Farber, δημοσιογράφος (Serious Adverse Events: An Uncensored History of AIDS 2006; "Out of Control: AIDS and the Corruption of Medical Science", Harper's, March, 37-52; 2006), ο Neville Hodgkinson, ιατρικός δημοσιογράφος (AIDS: The Failure of Contemporary Science 1996), ο John Lauritsen, αναλυτής και ακτιβιστής των gay (Poison by Prescription: The AZT Story 1990; The AIDS War: Propaganda, Profiteering, and Genocide from the Medical-Industrial Complex 1993; Death Rush: Poppers & AIDS Lauritsen & Wilson 1986; The AIDS Cult: Essays on the Gay Health Crisis Lauritsen & Young 1997), η Christine Maggiore, μια οροθετική που δούλευε στη διαφήμιση και στο marketing (What If Everything You Thought You Knew about AIDS War Wrong? 2000), ο Gary Null, εκφωνητής ραδιοφώνου και υποστηρικτής του "φυσικού τρόπου ζωής " (AIDS: A Second Opinion 2001), η Ελένη Παπαδοπούλου-Ελεοπούλου ( Eleni Papadopulos-Eleopulos), εργαζομένη σε νοσοκομείο με πτυχίο στην πυρηνική φυσική από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου (The Perth Group), ο David Rasnick, βιοχημικός, σχεδιαστής των αναστολέων πρωτεάσης και ανώτερος ερευνητής στο Mathias Rath Health Foundation, ο Mathias Rath, ιατρός, ο Rodney Richards, χημικός οργανικής και πρώην υπάλληλος της Amgen , και η Joan Shenton, ιατρική δημοσιογράφος (Positively False: Exposing the Myths Around HIV and AIDS 1998).

    Υπάρχουν επίσης πολλές ιστοσελίδες που υποστηρίζουν αυτή την άρνηση όπως οι Rethinking AIDS, Alive and Well, HEAL καθώς επίσης και η ιστοσελίδα του παραρτήματος του Σαν Φρανσίσκο της οργάνωσης AIDS Coalition to Unleash Power (ACT UP). Το παράρτημα στο Σ.Φ. ζητούσε παλιά από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την έρευνα πάνω στο AIDS. Τώρα στέλνει επιστολές σε μέλη του Κονγκρέσου ζητώντας τους να σταματήσει η χρηματοδότηση * . Η ιστοσελίδα διακηρύσσει πως,

    Ο HIV δεν προκαλεί το AIDS...
    Τα τεστ που ελέγχουν για αντισώματα του HIV είναι λανθασμένα και επικίνδυνα...
    Τα φάρμακα κατά του AIDS είναι δηλητήριο...

    Άλλα παραρτήματα του ACT UP έχουν αποδοκιμάσει το παράρτημα του Σαν Φρανσίσκο.

    Φυσικά, υπάρχουν και ιστοσελίδες που αντιμάχονται τους αρνητές του AIDS: το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών των Η.Π.Α. (National Institute of Allergies and Infectious Diseases) έχει δημοσιεύσει τα Στοιχεία για το ότι ο HIV Προκαλεί το AIDS. Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης (Centers for Disease Control and Prevention) δημοσίευσε ένα Κατάλογο Αποδεδειγμένων Γεγονότων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια σελίδα για το HIV/AIDS. Το AIDS.ORG: Educating - Raising HIV Awareness - Building Community δημοσίευσε μια Απάντηση στους Αρνητές του AIDS: Είναι το AIDS πραγματικό; Το AIDSTruth.org δημοσίευσε μια σελίδα που Καταρρίπτει τους Μύθους των Αρνητών του AIDS, και το τμήμα φυσικής του Southern Methodist δημοσίευσε το "Η Άρνηση του AIDS είναι Ψευδοεπιστήμη".

    Δυο περίεργα γεγονότα ξεχωρίζουν από την προηγούμενη λίστα των αρνητών του AIDS. Πρώτον, λίγοι είναι υψηλά ειδικευμένοι επιστήμονες με πτυχία από ευυπόληπτα πανεπιστήμια και δεύτερον, κανένας τους δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο στην επιδημιολογία και να έχει άμεσα ασχοληθεί με την έρευνα πάνω στον HIV και το AIDS. Οι πιο σχετικοί που μπορούμε να βρούμε να έχουνε ασχοληθεί με τον τομέα είναι ο Δρ. Culshaw ο οποίος έχει δημιουργήσει μαθηματικά μοντέλα της μόλυνσης του HIV, ο Δρ. Richards, που δούλευε για την εταιρία που παρήγαγε τα πρώτα τεστ αντισωμάτων του HIV, και τον Δρ. Rasnick που παρήγαγε αναστολείς πρωτεάσης παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του AIDS. Οι αρνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους κυρίως με το να συνάγουν συμπεράσματα από την προσωπική τους εμπειρία και από ανεκδοτολογικά πειστήρια, ή από δημοσιευμένα άρθρα άλλων. Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: Γιατί οι αρνητές έχουν οποιαδήποτε αξιοπιστία; Αφού απαντήσουμε αυτή την ερώτηση, μπορούμε να ρωτήσουμε για το αν οι αρνητές έχουν βγάλει σωστά συμπεράσματα από τις ανεκδοτολογικές μαρτυρίες και τα δεδομένα που αναφέρουν και αν έχουν συλλέξει επιλεκτικά τα δεδομένα.

    Λόγω των πεποιθήσεων τους, οι αρνητές προτείνουν πως οι ασθενείς του AIDS πρέπει να νοσηλεύονται με βιταμίνες και βότανα, μασάζ, ομοιοπαθητική και μια ποικιλία αναπόδεικτων θεραπειών*. Τρεις από τους πιο ευθαρσείς αρνητές είναι ο Gary Null, ο David Rasnick και ο Mathias Rath οι οποίο βγάζουν μερικώς τα προς το ζην πουλώντας βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα. Πριν από μερικά χρόνια, οι πιο σημαντικοί αρνητές ήταν ο Thabo Mbeki, πρόεδρος της νότιας Αφρικής, ο Manto Tshabalala-Msimang, υπουργός υγείας της Νότιας Αφρικής και ο Anthony Brink, διευθυντής του Treatment Information Group (TIG), που ιδρύθηκε για να στηρίξει τον δικό του ισχυρισμό ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι μια μορφή φαρμακολογικής γενοκτονίας. Ο Brink είναι αυτοδίδακτος στην φαρμακολογία. Τα τελευταία χρόνια ο Mbeki κράτησε αποστάσεις από τον Brink* . Στο παρελθόν ο Mbeki λάμβανε κάποιες τουλάχιστον από τις συμβουλές του από το Διαδίκτυο και από μυθιστορήματα όπως Ο Επίμονος Κηπουρός (Nattrass 2007), και προσκάλεσε τους αρνητές να διοργανώσουν συνέδριο στη χώρα του* αλλά πρόσφατα το κόμμα του (African National Congress) υιοθέτησε την άποψη της επιστημονικής κοινότητας *. Ο Tshabalala-Msimang έχει κάποια εκπαίδευση στην ιατρική, στη μαιευτική και τη γυναικολογία όπως επίσης και ένα Μάστερ στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Antwerp. Κανένας από τους νοτιο-Αφρικανούς αρνητές δεν έχει υπόβαθρο στην έρευνα του AIDS ή του HIV αλλά κάποια στιγμή όλοι ήταν πεπεισμένοι πως τα αντιρετροϊκά φάρμακα ήταν σχεδιασμένα για να σκοτώνουν ανθρώπους και πρότειναν πράγματα όπως το σκόρδο ή τα παντζάρια για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να καταπολεμηθεί το AIDS. Απ' όσο ξέρω, ο Brink συνεχίζει να υποστηρίζει αυτές τις απόψεις.

    Στη Νότιο Αφρική σήμερα, ζούνε με τον HIV περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άτομα ενώ πεθαίνουν γύρω στα 1000 την ημέρα λόγω του AIDS * . Σ' αυτή τη χώρα έχουν πεθάνει μέχρι τώρα από την ασθένεια σχεδόν δύο εκατομμύρια. Με άλλα λόγια, το ένα τέταρτο περίπου του πληθυσμού είτε έχει AIDS είτε έχει πεθάνει από το AIDS. Οι Νοτιοαφρικανοί περνούν περισσότερη ώρα σε κηδείες παρά στο να πηγαίνουν για κούρεμα * . Οι αρνητές δεν είχαν καμία επίδραση πάνω στην επιστημονική κοινότητα αλλά αυτό που έχει συμβεί στη Νότιο Αφρική είναι απόδειξη πως έχουνε σημαντική επίδραση σε μη-επιστημονικές κοινότητες. Οι Smith και Novella τονίζουν: "Καθώς αυτή η αμφισβήτηση των επικρατούντων θεωριών έχει συμβεί ως επί το πλείστον έξω από την επιστημονική βιβλιογραφία, πολλοί ιατροί και ερευνητές είχαν την πολυτέλεια να τις αγνοήσουν ως περιθωριακές και συνεπώς, ασήμαντες" (2007). Αυτό έχει ξανασυμβεί σε πεδία όπως η έρευνα του παραφυσικού, οι ισχυρισμοί για ελεύθερη ενέργεια (αέναη κίνηση), καθώς και πολλών ειδών άλλων λεγόμενων "εναλλακτικών" ιατρικών πρακτικών και ψυχολογικών θεραπειών. Όταν προσθέσει κανείς και την ψευδοσυμμετρία των ΜΜΕ στο γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα είναι πολύ απασχολημένη με το να παράγει επιστήμη από το να λιώνειι τις μύγες των ακραίων πεποιθήσεων, τότε καταλήγουμε με μία περιθωριακή κοινότητα με μηδαμινή αξιοπιστία στην επιστημονική κοινότητα η οποία όμως έχει μεγάλο αντίκτυπο σε τμήματα της κοινωνίας.

    Γιατί να δώσει κανείς οποιαδήποτε αξιοπιστία στους ισχυρισμούς των αρνητών; Κανείς σχεδόν δεν προέρχεται από τον τομέα της έρευνας πάνω στον HIV/AIDS και ελάχιστοι από αυτούς έχουν επιστημονικό υπόβαθρο. Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματιών υγείας και ερευνητών μπορεί να κάνουν λάθος αλλά είναι μάλλον περίεργο που ούτε ένας του τομέα δεν συμπλέει με τους αρνητές. Πόσο πιθανό είναι να παραμένουν σιωπηλοί επειδή όλοι φοβούνται να χάσουν εισοδήματα ή γιατί βρίσκονται στο τσεπάκι της Μεγάλης Φαρμακευτικής; Γιατί οι επιστήμονες που βρίσκονται μεταξύ των αρνητών, όπως ο Henry Bauer, δεν δημοσιεύουν σε ιατρικά περιοδικά; Είναι πιθανό να υπάρχει μια συνομωσία για να συγκαληφθούν οι ιδέες αυτών που πάνε ενάντια στις επικρατούσες θεωρίες της επιστήμης; Δεν νομίζω. Πιστεύω ότι ο λόγος που οι αρνητές έχουν οποιαδήποτε αξιοπιστία είναι γιατί παρέχουν ένα ελκυστικό μήνυμα σε πολλούς ανθρώπους που διακατέχονται από φόβο και που δεν εμπιστεύονται την επιστήμη, την Μεγάλη Φαρμακευτική ή την κυβέρνηση. Το μήνυμα είναι ελκυστικό σε αυτούς που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο HIV συνδέεται με τον τρόπο ζωής τους ή ότι πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Το μήνυμα είναι ελκυστικό σε αυτούς που είναι οροθετικοί και που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι τους έχει δοθεί μια θανατική καταδίκη.

    Υπάρχουν όμως ισχυρά στοιχεία που να δίνουν αξιοπιστία στους αρνητές; Δεν μπόρεσα να τα βρω. Για παράδειγμα η Maggiore ισχυρίζεται ότι μιας και οι επιπτώσεις του HIV μπορούν να προκληθούν και από άλλα πράγματα πέρα από τον ιό, τότε ο HIV δεν προκαλεί AIDS. Αυτό είναι σαν να ισχυρίζεται ότι μιας και ο καρκίνος του πνεύμονα δεν προκαλείται μόνο από το τσιγάρο, τότε το τσιγάρο δεν προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα. Ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχουν πολλές λανθασμένες διαγνώσεις AIDS αλλά τα επιχειρήματα της είναι σοφιστείες *. Η αναγνωρισμένη άποψη της επιστημονικής κοινότητας δεν είναι ότι ο HIV αποτελεί απόλυτα αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε από τις σχετιζόμενες με το AIDS ασθένειες όπως το σάρκωμα Καπόζι, η πνευμονία από πνευμονοκύστη carinii (PCP), η δάαρροια, η στοματική λευκοπλακία, η δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας κλπ. Ούτε είναι αναγνωρισμένη η άποψη ότι το να έχει κάποιος μια από τις παθήσεις που χαρακτηρίζουν το AIDS, επαρκεί για τη διάγνωση του AIDS.

    Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι το AZT ή άλλα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του AIDS, είναι απλά ψέμα *. Μάλιστα, μια από τις πρώτες μελέτες που κατέγραψαν την αποτελεσματικότητα του AZT είχε γίνει από ερευνητές που ήταν τόσο εστιασμένοι στο ν' αποδείξουν ότι οι προσευχές αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με AIDS ώστε να μην αναφέρουν το γεγονός πως ο λόγος που δεν πέθανε κανένας ασθενής τους κατά τη διάρκεια της μελέτης τους ήταν μάλλον γιατί έπαιρναν αντιρετροϊκά φάρμακα *. Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να βλάφτηκε λαμβάνοντας το AZT, ενώ δεν είχε AIDS, είναι άσχετο με το αν είναι αποτελεσματικό για τους ασθενείς.

    Ο ισχυρισμός ότι οι συσχετισμοί μεταξύ του HIV και του AIDS είναι επίπλαστοι, είναι απλά ψευδής και φαίνεται αληθοφανής μόνο λόγω της επιλεκτικής χρήσης ανεκδοτολογικών μαρτυριών και αναφορών *.

    Οι αποδείξεις ότι ο HIV προκαλεί το AIDS είναι συντριπτικές όπως επίσης και το ότι "η ετεροφυλοφιλική συνουσία ευθύνεται πλέον για το 70-80% όλων των μεταδόσεων του ιού παγκόσμια *". Ο ισχυρισμός ότι το AIDS προκαλείται κυρίως από ναρκωτικά, δεν στηρίζεται από στοιχεία *. Ο ισχυρισμός ότι το πρόβλημα του AIDS στην Αφρική οφείλεται στη φτώχεια ή ότι δεν υπάρχει καν τέτοιο πρόβλημα στην Αφρική, είναι απλά λάθος και βασίζεται σε διαστρέβλωση και απόκρυψη γεγονότων *.

    Ο Henry Bauer αρχίζει τον πρόλογο του καινούργιου του βιβλίου "The Origin, Persistence, and Failings of HIV/AIDS Theory" (Η Καταγωγή, η Διατήρηση και η Κατάρρευση της Θεωρίας HIV/AIDS) με τον ισχυρισμό:

    ...η καθιερωμένη άποψη συνεχώς παροτρύνει για "ασφαλές σεξ", ειδικά για τη χρήση προφυλακτικών, στηριζόμενη στη βάση ότι το HIV/AIDS μεταδίδεται σεξουαλικά. Όμως, μελέτες οι οποίος λαμβάνουν υπόψιν διαφορετικούς βαθμούς χρήσης των προφυλακτικών έχουν βρει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά. Επίσης, παρατηρήσεις της μετάδοσης με σεξουαλικό τρόπο έχουν βρει ότι αυτή είναι ασήμαντα μικρή: ετεροφυλοφιλική συνουσία χωρίς προφύλαξη μεταξύ ενός οροθετικού με ένα υγιές άτομο φέρει πιθανότητα 1:1000 ορομετατροπής του υγιούς -να γίνει οροθετικό-, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ταϋλάνδη, στην Αϊτή και στην Αφρική όπου σύμφωνα με επίσημες αναγγελίες, η ετεροφυλοφιλική συνουσία είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού.

    Ο Bauer έχει δίκιο σχετικά με το ποσοστό ορομετατροπής. Σύμφωνα με τη Nancy Padian:

    Η τρέχουσα πιθανότητα μετάδοσης του ιού από άντρα σε γυναίκα μετά από μία έκθεση στον ιο του HIV είναι 0.01-0.32% και η μετάδοση από γυναίκα σε άντρα ύστερα από έκθεση είναι 0.01-0.1%.

    Όμως δεν συνάγεται από το γεγονός αυτό ότι τα προφυλακτικά δεν κάνουν τίποτα. Όπως σημειώνει η Padian:

    ...ένας άντρας ή μια γυναίκα μπορεί να γίνει οροθετική ύστερα και από μια και μόνο επαφή. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά στην υπο-σαχάρια Αφρική, αρκετοί παράγοντες (μόλυνση και με άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, πρακτικές περιτομής, μικρή αποδοχή των προφυλακτικών, πρότυπα επιλογής σεξουαλικών συντρόφων, τοπικοί ιικοί τύποι που κυκλοφορούν στην περιοχή, υψηλά ιικά φορτία μεταξύ των οροθετικών κλπ) μπορούν ν' αυξήσουν την πιθανότητα ετεροφυλοφιλικής μετάδοσης στο 20% ή και υψηλότερα. Στοιχεία που καταγράφουν ειδικά την ετεροφυλοφιλική μετάδοση του ιού προέρχονται από οροασύμβατα ζευγάρια (ζευγάρια όπου το ένα μέλος είναι οροθετικό και το άλλο όχι). Με την πάροδο του χρόνο ο HIV μεταδίδεται και στο άλλο μέλος. Άλλες μελέτες έχουν καταγράψει τη μετάδοση του HIV μέσα από τη δικτύωση των σεξουαλικών συντρόφων. Επιπρόσθετα στοιχεία προέρχονται από επεμβατικές μελέτες οι οποίες, για παράδειγμα, προωθούν τη χρήση των προφυλακτικών ή παροτρύνουν τη μείωση του αριθμού των σεξουαλικών συντρόφων: η καταγεγραμμένη επιτυχία αυτών των επεμβάσεων οφείλεται στο ότι αποτρέπουν τη μετάδοση του HIV.

    Με λίγα λόγια, τα στοιχεία για τη σεξουαλική μετάδοση του HIV είναι επαρκώς καταγεγραμμένα, οριστικά και βασισμένα πάνω στις πρότυπες, αναμφισβήτητες μεθόδους και πρακτικές της ιατρικής επιστήμης. Άτομα που αναφέρουν τη δημοσίευση της Padian κ.α. του 1997 ή δεδομένα από άλλες μελέτες της ερευνητικής μας ομάδας με σκοπό το να δώσουν υπόσταση στο μύθο ότι ο HIV δεν μεταδίδεται σεξουαλικά, αν μη τι άλλο δεν είναι καλά πληροφορημένοι. Η κατάχρηση που κάνουν σε αυτά τα αποτελέσματα των μελετών είναι παραπλανητική, ανεύθυνη και ενδεχομένως επιβλαβής για το κοινό.

    Ο Bauer, ο συνταξιούχος χημικός και συγγραφέας, ισχυρίζεται επίσης ότι "ο HIV δεν έχει απομονωθεί πότε σε καθαρή μορφή, οπότε και τα τεστ για τον HIV δεν έχουν τεκμηριωθεί - στ' αλήθεια λοιπόν, μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει και την ίδια την ύπαρξη του HIV"* . Αυτοί όμως που κάνουν έρευνα πάνω στο AIDS ισχυρίζονται ότι:

    ...μοντέρνες τεχνικές καλλιέργειας έχουν επιτρέψει την απομόνωση του HIV σε όλους ουσιαστικά τους ασθενείς με AIDS καθώς επίσης και σε όλα τα HIV οροθετικά άτομα, τόσο με αρχικά όσο και με προχωρημένα στάδια της νόσου. Επιπρόσθετα, η αλυσίδα πολυμεράσης (PCR) και άλλες εξελιγμένες μοριακές τεχνικές έχουν επιτρέψει στους ερευνητές να καταγράψουν την παρουσία γονιδίων του HIV σε όλους ουσιαστικά τους ασθενείς του AIDS, καθώς επίσης και σε άτομα που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου του HIV.*

    Ο Bauer λέει επίσης ότι "οι αντιρετροϊκές θεραπείες δεν έχουν ελεγχθεί πότε σε ελεγχόμενες μελέτες για την κλινική αποτελεσματικότητα τους ή για την βελτίωση της υγείας του ασθενή, πόσο μάλλον για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής *". Εδώ που τα λέμε, το βιβλίο-άρνηση του HIV που έχει γράψει μοιάζει με μια πλήρη λίστα του προγράμματος των αρνητών του HIV. Συνεπώς αν κάποιος θέλει να βρει μαζεμένα σε ένα μέρος το τι ισχυρίζονται οι αρνητές του AIDS και το τι στοιχεία νομίζουν πως στηρίζουν τις θέσεις τους, μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του Bauer.

    Από την άλλη, αν κάποιος ενδιαφέρεται ν' ακούσει το τι έχουν να πούνε για τον HIV και το AIDS οι επιστήμονες που κάνουν έρευνα πάνω στο θέμα, τότε προτείνω στους αναγνώστες να διαβάσουν κάποιες από τις δημοσιεύσεις τους ή τουλάχιστον να δουν τις ιστοσελίδες που έχουν δημιουργήσει ως απάντηση στους αρνητές.

    Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί διαπρεπείς επιστήμονες που κάποτε συσχετίζονταν με τους αρνητές, έχουν πλέον αλλάξει την άποψη τους και αποδέχονται πως ο HIV είναι ένας σημαντικός αιτιώδης παράγοντας για την ανάπτυξη του AIDS: ο Robert Root-Bernstein, καθηγητής επιστημών υγείας στο Michigan State University (Rethinking AIDS: The Tragic Cost of Premature Consensus 1993), ο Joseph Sonnabend, συνταξιούχος γιατρός, επιστήμονας και ερευνητής πάνω στο AIDS, και ο Walter Gilbert κάτοχος του Νόμπελ Χημείας του 1980.


    --------------------------------------------------------------------------------

    Περισσότερες Πληροφορίες

    Treatment Action Campaign
    Ignorance is not bliss
    Errors in Celia Farber's March 2006 article in Harper's Magazine (2006). Robert Gallo et al.
    HIV Denial in the Internet Era. 2007. Tara C. Smith and Steven P. Novella
    Evaluating Personal Experiences by Robert T. Carroll (2007)
    Answering the AIDS Denialists: Is AIDS Real? (2000). by Bruce Mirken
    Mass Media Funk: May 6, 2000; Mbeki invites Duesberg to Pretoria
    Mass Media Funk: May 11, 2000; Mbeki blames poverty for AIDS
    SD Newsletter 46: September 9, 2004: AIDS dissident and advisor to the South African Health Minister, Dr. Robert Giraldo, recently recommended that HIV+ patients take a mixture of olive oil, lemon juice, garlic, and African potato.
    Mass Media Funk: September 16, 2004; Wangari Maathai, the Kenyan assistant minister for environment and natural resources and a professor of biology at Nairobi University, claims that HIV/AIDS is a biological weapon manufactured by the developed world to wipe out the black race from developing countries
    Mass Media Funk: February 15, 2007; Mbeki improves but president of Gambia picks up the baton
    Nicoli Nattrass. (2007). "AIDS: Denialism vs. Science" September/October issue of Skeptical Inquirer; 31-37.
    Iliffe, John. 2006. The African AIDS Epidemic: A History. Ohio University Press.

    Nicoli Nattrass. (2007). Mortal Combat: AIDS Denialism and the Struggle for Antiretrovirals in South Africa. University of KwaZulu-Natal Press.

    Padian N. et al. 1993. Prevention of heterosexual transmission of human immunodeficiency virus through couple counseling. Journal of Acquired Immune Deficiency Syndrome. Sep;6(9):1043-8

    Padian N. et al. 1997. Heterosexual transmission of human immunodeficiency virus (HIV) in Northern California: results from a ten-year study. American Journal of Epidemiology; 146:350-7.