Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Κούραση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 30 Αυγούστου 2009.

  1. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Έρχεται κάποτε η αποφράδα ώρα που μια σχέση κουράζεται. Εκείνο που ήταν καινούριο και λαμπρό, τώρα μοιάζει παλιωμένο και θαμπό. Οι εκπλήξεις αντικαθίσταται από απολύτως προβλέψιμες κινήσεις. Όσα μας γοήτευαν τώρα μας εκνευρίζουν. Ενώ θέλαμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τον σύντροφό μας, τώρα τον αποφεύγουμε και προτιμάμε να κάνουμε άλλα πράγματα. Όσο δε για το σεξ, καλύτερα ας πάμε για μαθήματα ικεμπάνα.

    Το σημείο αυτό δεν έχει επιστροφή, οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

    Πώς όμως φτάνουν τα πράγματα ως εκεί; Πρόκειται για μια μοιραία, προδιαγεγραμμένη πορεία και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς; Ή οι άνθρωποι αφήνονται στην ρουτίνα, θεωρούν δεδομένα τα κεκτημένα και βουλιάζουν στην επανάληψη; Τι μπορεί να κάνει κανείς για να μην οδηγηθεί σ’ αυτήν την παρακμιακή πορεία;

    Ειδικότερα σε BDSM πλαίσιο, το θέμα είναι ίσως ακόμα περισσότερο ακανθώδες και το ενδιαφέρον αναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα. Αρκεί να φανταστούμε μια σκλάβα, η οποία τη στιγμή που ο κύριός της τής κλείνει τα μάτια με την μεταξωτή κορδέλα σκέφτεται «τώρα θα μου κάνει αυτό και μετά εκείνο και ουφ, άντε να δούμε αν θα προλάβω τα μαγαζιά ανοιχτά». Άκρως ντεκαβλέ ε;

    Το θέμα θα είναι μάλλον αδιάφορο αν όχι ακατανόητο για άτομα κάτω των 25, καθώς απαιτεί βιωματικό υπόβαθρο και συνδέεται άμεσα με τον χρόνο. Φυσικά, δεν αποτρέπω κανέναν από το να σχολιάσει, απλώς βαριέμαι να ακούω πράγματα για τη δύναμη της αγάπης και του έρωτα, καθώς και για υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και μετουσιώσεις.

    ΥΓ. Σχετικό-άσχετο: γιατί βαριέμαι πλέον τόσο θανάσιμα σ’ αυτό το φόρουμ; Είμαι εγώ που ξεθώριασα ή εσείς που προτιμάτε το ψάρεμα;
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Η Κούραση

    Τίποτα δε γλυτώνει από τη φθορά του χρόνου και τη βαρεμάρα του ανθρώπου.
    Υποσχέσεις «αιώνιας πίστης, έρωτα, υποταγής κλπ», τα έχει για παιχνιδάκι ο χρόνος και η ανθρώπινη φύση.
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αν και κάτω των 25 (δυστυχώς όχι για πολύ ακόμα), θέλω να εκφράσω μία απορία: γιατί θεωρούμε πως εντός BDSM πλαισίου η κούραση επέρχεται πιο γρήγορα; Ακολουθώντας τη λογική που εκφράστηκε και λίγο πολύ λέει πως η επανάληψη των ίδιων σεξουαλικών πρακτικών και συμπεριφορών είνα αυτή που φέρνει την κούραση, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πως στα vanilla ζευγάρια λογικό θα ήταν να επέρχεται πιο γρήγορα (δεδομένου του πιο περιορισμένου τρόπου ερωτικής έκφρασης).
    Εκτός, βέβαια, αν θεωρούμε πως εντός BDSM το μόνο κριτήριο για σύναψη σχέσης είναι η συμβατότητα πρακτικών και ρόλων και πως όλα τα άλλα (άσχετα με την αμιγώς σεξουαλική ζωή) στοιχεία είναι παντελώς αδιάφορα. Τότε ναι, βρίσκω απόλυτα λογικό να επέρχεται γρηγορότερα η ώρα της πλήξης.
     
  4. Eri

    Eri

    Καποια στιγμη, απλα, φτανει ο κορεσμος.....
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Κούραση

    Λίγοι έχουν την ικανότητα του σχετίζεσθαι... Οι περισσότεροι είναι ανεκπαίδευτοι..
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Ταυτίζεται η μείωση του ενδιαφέροντος με την επαναληψιμότητα των αρχικά γνωστών συμπεριφορικών / αισθητικών στοιχείων, ή μήπως αντιθέτως με την φθορά τους, όπως αυτά εντυπώθηκαν στο σύντροφο ενός;

    Έχω μια ευαισθησία στην όσφρηση, το ενδιαφέρον μου για το σύντροφό μου δεν θα μειώνονταν ούτε στο ελάχιστο από τη γνώριμη -και προβλέψιμη πλέον- οσμή του, αλλά θα απειλούνταν πάραυτα αν το επίπεδο υγιεινής του δεν τηρούνταν τόσο υψηλό στο πέρασμα του χρόνου.

    Θέλω με το παράδειγμα αυτό να πω κοντολογίς πως κατά τη δική μου εκτίμηση οι σχέσεις ξεθωριάζουν γιατί οι άνθρωποι αφήνουν τους εαυτούς τους να ξεθωριάσουν μέσα σε αυτές. Οι σχέσεις δεν είναι λιμάνια για να αράζουμε - είναι θάλασσες.
     
  7. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Η Κούραση

    Παιδιά, για όλες τις σχέσεις, στόχος του καθενός πρέπει να είναι η ανανέωση! Αν γίνεις βαρετός, την έκατσε (η σχέση)!
     
  8. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Η Κούραση

    Από τα ζώα που έχει τύχει να παρατηρήσω για εύλογο χρονικό διάστημα, μόνο ο σκύλος αντλεί βαθιά ικανοποίηση από τη ρουτίνα. Όσο πιο πιστά τηρείται το καθημερινό του πρόγραμμα, τόσο πιο χαρούμενος είναι. Άμα δε ο αφέντης του του προκύψει κομματάκι άστατος, σκαρφίζεται διάφορα τερτίπια για να τον επαναφέρει στην τάξη - ακόμα και τιμωρίες επιβάλλει. Με τον σκύλο μου δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να βρούμε κάποια ισορροπία ως προς την πειθαρχία που απαιτεί από μένα. Μόλις όμως μπω σε μια σειρά, θα σας περιγράψω το είδος και το μέγεθος της ικανοποίησης που αντλεί από την επανάληψη.

    Το 'πιασα καθόλου το θέμα ή να πάω για ψάρεμα;
     
  9. gallant

    gallant Regular Member

    Re: Απάντηση: Η Κούραση

    Εχμ... καλάμι ή καθετή;
    Πάντως το ίδιο έχω ανακαλύψει και με τον δικό μου. Το κάθαρμα μου κάνει
    την ζωή πατίνι σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Να υποθέσω οτι στον άνθρωπο ισχύει το ακριβώς αντιθετο. Θέλει ποικιλία...
    μυστήριο ζώο ο άνθρωπος.
     
  10. Τί γίνεται, μάγκες; Εσείς οι 2 στο τελευταίο θρανίο. Πιάσαμε τον Κούντερα σε ελεύθερη μεταφορά;
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @camera_obscura: η λύση είναι να κρατάς το μυαλό (και όχι το σώμα) του άλλου στην "τσίτα", αυτή άλλωστε δεν είναι η αιτία της ερώτησης - υστερογράφου; Φυσικά τα ερωτήματα που θέτεις δεν αφορούν το "γιατί" αυτό το αναλύεις ή ίδια (αναφορίκα τ/χιστον με τον "όγκο" του), αλλά το "πως δεν θα".

    @Durcet: Γιατί οι θιασωτές του εναλλακτικού ερωτισμού είναι πιο επιρεπείς στην αναζήτηση της ποικιλίας από αυτους του καθεστηκώτος.

    @alnair: θα μπορούσε η πειθαρχία να οδηγήσει στο απρόβλεπτο αντί στο όλο και περισσότερο προβλέψιμο; Ασκηση για το σπίτι   (νομίζω πως γλύτωσες το ψάρεμα).
     
  12. Gandalf

    Gandalf Storyteller, Rebel, Mentor

    Απάντηση: Re: Η Κούραση

    +1