Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

IN TO THE ZONE

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Yes, στις 16 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. Emma

    Emma Contributor

    Στη θέση σου θα το σκεφτόμουν δυό φορές πριν εκφράσω τέτοιες... προτιμήσεις.  

    /me σφυρίζει αδιάφορα

    ------------

    Επί του θέματος:

     ​

    Υ.Γ. Πώς/γιατί είναι bdsm related το θέμα αυτό;
     
  2. Yes

    Yes Regular Member

    Ναι, βέβαια. Φυσικά και είναι SM related η συγκεκριμένη φωτογραφία. Όπως είναι και ο πετροπόλεμος, οι ξύλο στο δημοτικό, το κυνήγι, οι δημόσιες εκτελέσεις, και φυσικά οι ωραίοι βρικόλακες πάνω από το θύμα τους.
    Αγαπητή Emma καταλαβαίνω την απορία του ΥΓ, αλλά με δυσκολία. Ελπίζω να μην σε έχει καταβάλει ο γραφικός (και εμπορικός) σαδομαζοχισμός του Sex-Shop-πρώτο-μαγαζί-γωνία.

    Πχ. Να ένα αναπάντεχο μέρος: Η επιθετικός αγγλικός ιδιωματισμός της επανάληψης της ερώτησης στο τέλος. Όπως “These people do not really get it, do they?”
    Η ακόμα αυτό το clip με τον Walken. Δεν έχει τίποτα από τα SM κλισέ. Εντούτοις…

    [nomedia=""]YouTube - Christopher Walken's Weapon of Choice[/nomedia]
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. Απάντηση: IN TO THE ZONE

    Μύριστηκα τεστοστερόνη. Αν είμαι εκτός, συγχωρείστε με. Είναι απολαυστικό, όπως και να 'χει.​


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Το υστερόγραφο της Emma, από ότι κατάλαβα, και αν μου επιτρέπει, δεν αναφερόταν στη φωτό αλλά στην τοποθέτηση του θέματος "Πώς βλέπω τον άντρα εν αντιθέσει με τα πρότυπα που επικρατούν εν έτει 2009" στο section με τις συζητήσεις περί BDSM. Πράγμα που επεσήμανα κι εγώ, δειλά δειλά, από την αρχή. Αλλά εγράφην where the sun don't shine, ως αναμενόμενο. 

    Θα επιχειρήσω παρόλα αυτά να συνδέσω το θέμα με το BDSM. Από την δική μου τριβή με το χώρο, και με βάση τις δικές μου γνωριμίες και εμπειρίες, θα ήθελα να καταθέσω ότι το image περί ανδρισμού στις μέρες μας είναι εντελώς παραπλανητικό για τις ραγισμένες οπτασίες που προσεγγίζουν το χώρο μας. Οι Κυρίαρχοι που αξίζουν τ' αρχίδια τους (καθώς και την αφοσίωση μίας σκλάβας που δεν τους χρησιμοποιεί για τους οποιουσδήποτε λόγους) είναι μετρημένοι. Και δεν είναι "γαμώ και δέρνω" ανθρωποειδή ή παιδαράδες ή όμορφοι σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, που αλλάζουν από εποχή σε εποχή και από περιοχή σε περιοχή και από κουλτούρα σε κουλτούρα, άντρες με υψηλό κοινωνικο-οικονομικό στάτους ή άντρες με το γνωστό εμετικό στυλάκι του τύπου "αποκτώ ότι επιθυμώ να αποκτήσω". Ούτε είναι απαραίτητο να είναι αθλητικοί, ούτε να έχουν το επιβλητικό βλέμμα του Φον Κάραγιαν, ούτε να είναι βρωμεροί κλανιάρηδες, να ρεύονται και να κλάνουν γύρω από μια φωτιά όπου ζέσταναν τα baked beans τους και τα χλαπάκιασαν μέσα από την κονσέρβα, χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά τους. Ούτε βέβαια μπεμπεκοευαίσθητοι, όπως πολύ σωστά επισημάνατε στο αρχικό σας ποστ. (Θεωρώ ότι η έλλειψη μήτρας στον άντρα έχει κάνει θαύματα για την δημιουργικότητά του, πάνω της βασίστηκε η πρόοδος της ανθρωπότητας, μάλλον. Αυτό, και το ότι είχε πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια του, ενώ η γυναίκα ήταν πολύ απασχολημένη με το να γεννάει και να μεγαλώνει τα παιδιά του...)

    Έχω γνωρίσει ανάπηρους που είχαν περισσότερη δύναμη μέσα τους από όλα μαζί τα ψευδοανδροειδή που συνάντησα (και γεύθηκα) στην πολυτάραχη ζωή μου. Έχω γνωρίσει απλούς ανθρώπους, ηπιότατους, που δεν σου γεμίζουν εξ αρχής το μάτι (όρα Κύριος Τίποτα, που όλες οι βλαμμένες σνομπάρουν) και που με έφεραν στα όρια της χυδαιότητας που μπορώ να ανεχθώ χωρίς να κάνω εμετό, οδηγώντας με σε εμπειρίες που ούτε καν είχα φανταστεί, φροντίζοντας πάντα για την ασφάλειά μου. Έχω γνωρίσει άντρες που θα νόμιζε κανείς ότι θα έπρεπε να είναι απρόσιτοι, αδιάφοροι προς μία γυναίκα με τόσα προβλήματα όπως εγώ, ή και προς άλλες sis, με ανάλογες αδυναμίες, που έσκυψαν κοντά μας με μία μεγαλοψυχία που αυτή τη στιγμή με έχει σχεδόν συντρίψει και δεν βλέπω ούτε τι γράφω.

    Με λίγα λόγια, εκεί που θα περίμενε κανείς να δει ένα δυναμικό πρότυπο αυτάρκειας, ομορφιάς, αγέρωχου ανδρισμού και τεστοστερόνης, εγώ βρήκα άντρες που απλά ήταν Άνθρωποι. Πολύ σπάνιο πράγμα στις μέρες μας, δεν νομίζετε;

    Συγνώμη για την παρεμβολή, ήθελα απλά, πριν συνεχίσω με βιντεάκια, να καταθέσω αυτή την άποψη περί ανδρισμού. Κατά πάσα πιθανότητα μειοψηφική.
     
    Last edited: 19 Σεπτεμβρίου 2009
  5. Emma

    Emma Contributor

    Ακριβώς.


    Παρανόησες  

    Ή μήπως παρανόησα εγώ;  
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. Yes

    Yes Regular Member

    Ναι Emma δεν σε κατάλαβα, αλλά εν πάσει περιπτώσει ευκαιρία ήταν να πω δυο τρία πραγματάκια για sex shop σαδομαζοχισμό. Τι φρίκη, Θεέ μου…

    Όπως και νά ’χει τα δύο θέματα ταιριάζουν. Προς απόδειξιν τούτου, συγκρίνετε το γνωστό, υπερξενέρωτo «είμαι κι εγώ διεστραμμένη και παίζω με τις φράουλες και την σαντιγί» super hit του ’80 με το original αριστούργημα του Randy Newman, σε μεταγενέστερη εκτέλεση στο BBC.

    Suspicious minds are talking.
    They’re trying to tear us apart.
    They say my love is wrong.
    They don’t know what love is.

    Εντελώς διεστραμμένος (και σαδιστής). Σας φαίνεται πορνόγερος; Σας μυρίζει τεστοστερόνη; (Δύσκολο λόγω ηλικίας.) Αντρίλα;
    Αυτή η πτυχή του Κυρίαρχου είναι που θα ήθελα να συζητηθεί σε αυτό το νήμα.
    Ανήκει στο παρελθόν;
    (Πρόσεξε στο τέλος πως ειρωνεύεται την διασκευή του γλυκερού Joe Cocker.)


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Απάντηση: Re: IN TO THE ZONE


    Καταπληκτικό, Dora.-
    Αν και εξακολουθώ να πιστεύω οτί δεν κατανόησα το αρχικό θέμα...  
     
  8. llazouli

    llazouli Contributor

    Re: Απάντηση: IN TO THE ZONE

    Στην κατάσταση που περιγράφεις δεν βλέπω κάτι που να μην είναι όπως φαίνεται.
    Από πότε θεωρείται διασκέδαση το ''Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο! ''  
    Ηλίου φαεινότερον πως η διασκέδαση του αξιοθρήνητου βαρόνου δεν είναι θέμα επιλογής αλλά ανάγκης. Τι να σου κάνει κι η βαρόνη, ενώπιον της προοπτικής να αραχνιάσει...αμαξάς και...παντεσπάνι!
    Προσφιλής συνήθεια, τότε όπως και τώρα να ποιούμε την ανάγκη φιλοτιμία, όταν είμαστε ανίκανοι να πράξουμε τα δέοντα.

    Μα είμαστε με τα καλά μας; Ούτε τα λιμασμένα κοπρόσκυλα δεν τρώνε ξερό το ψωμί !
    Μπελάς, η νοστιμιά;  
    Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι τα ''λιπαρά πασαλείμματα'' είναι τα πιο νόστιμα... Ορισμένοι ξέρουν και μπορούν, τα γεύονται ως το μεδούλι, ασχέτως καλλιέργειας κι ευαισθησίας κι άλλοι αδυνατούν και ανάγουν τη στέρηση σε φιλοσοφία ζωής.
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2009
  9. Emma

    Emma Contributor

    Τώρα ναι, σε καταλαβαίνω.

    Θα επανέλθω ίσως αύριο με απάντηση (αν και νομίζω ότι και ενστικτωδώς που απάντησα πριν -με τη φωτό- τα είπα όλα).
     
  10. Yes

    Yes Regular Member

    Re: Απάντηση: IN TO THE ZONE

    Επί της ουσίας, συμφωνώ. Προφανώς και υποστηρίζω το «άλειμμα το ψωμί», αλλά κάποιοι συνάνθρωποί μας την βρίσκουν αλλιώς. Τι να κάνουμε τώρα να τους πετάξουμε στον καιάδα; Το πρόβλημα προκύπτει όταν αυτοί γίνονται ρατσιστές και παθαίνουν υστερικά σοκ με την τεστοστερόνη. (Η καημένη η ορμονούλα τι άκουσε κι αυτή!)
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν εξηγούνται τα πάντα μέσω ορμονών, αλλά εξηγούνται πολλά. Θα ήθελα να μου επιτραπεί μία μικρή παρένθεση για να παραθέσω μερικά στοιχεία για την τεστοστερόνη. Έγινε αρκετός λόγος γι αυτήν και θεωρώ ότι καλό είναι να γνωρίζουμε για τι πράγμα μιλάμε. Αν θεωρείτε ότι είναι άσχετα με το νήμα, μπορεί η διαχείριση να τα μεταφέρει σε κάποιο άλλο section.

    Η τεστοστερόνη είναι μια στεροειδής ορμόνη που ανήκει στην ομάδα των ανδρογόνων. Στα θηλαστικά η τεστοστερόνη εκκρίνεται από τους όρχεις των αρσενικών και τις ωοθήκες των θηλυκών, αν και μικρές ποσότητες εκκρίνονται και από άλλους αδένες, όπως τα επινεφρίδια.

    Και στα δυο φύλα η τεστοστερόνη παίζει βασικό ρόλο σε ορισμένα θέματα υγείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς. Είναι μεταξύ άλλων υπεύθυνη για την ενίσχυση της λίμπιντο, για αυξημένη ενέργεια και παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Κατά μέσο όρο, ο ανδρικός οργανισμός παράγει περίπου σαράντα με εξήντα φορές περισσότερη τεστοστερόνη από τον γυναικείο.

    Πηγή: Βικιπαίδεια

    Η τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των δευτερογενών χαρακτηριστικών του ανδρικού φύλου όπως η αλλαγή της χροιάς της φωνής και η τριχοφυΐα του προσώπου.

    Η τεστοστερόνη επηρεάζει τη συμπεριφορά. Ορισμένα χαρακτηριστικά της ανδρικής συμπεριφοράς έχουν σχέση με τα επίπεδα της τεστοστερόνης που κυκλοφορούν στο αίμα.

    Υπάρχουν δεδομένα που υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης επηρεάζονται από κοινωνικές καταστάσεις, από τον αθλητισμό και από τον συναγωνισμό. Για παράδειγμα η τεστοστερόνη επηρεάζεται εάν σε ένα σπορ ένας άνδρας νιώσει ότι κερδίζει ή ότι χάνει...

    Σε μια πρόσφατη έρευνα, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο είναι διαφορετικά τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άνδρες που είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά, σε σύγκριση με τους ανύπανδρους άνδρες.

    Στην έρευνα έλαβαν μέρος 58 άνδρες από τη Βοστόνη. Από αυτούς, οι 29 ήσαν ανύπαντροι, οι 15 παντρεμένοι με παιδιά, και οι υπόλοιποι 14 παντρεμένοι χωρίς παιδιά.

    Οι μετρήσεις τους έδειξαν ότι οι παντρεμένοι άντρες με ή χωρίς παιδιά είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης παρά οι ανύπαντροι άντρες.

    Η διαφορά εντοπιζόταν στα επίπεδα της τεστοστερόνης που μετριόταν κατά τις βραδινές ώρες.

    Η τεστοστερόνη ακολουθεί ένα 24ωρο κύκλο, με τα πιο ψηλά επίπεδα στο αίμα να καταγράφονται το πρωί. [Εξ ου και οι πρωινές σηκωμάρες, όλοι μα όλοι ξυπνούν με στύση, σύμφωνα με δικές μου μετρήσεις.]

    Ενώ κατά τις πρωινές ώρες τα επίπεδα ήσαν ανάλογα και στις 3 ομάδες των ανδρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, κατά το βράδυ τα επίπεδα έδειχναν σημαντική διαφορά μεταξύ των παντρεμένων και των ανύπαντρων αντρών...

    Κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα:
    • Οι παντρεμένοι άντρες με παιδιά παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης γεγονός που συνδυάζεται με τη γονική πατρική τους συμπεριφορά.
    • Οι παντρεμένοι άντρες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για τα παιδιά τους και τη γυναίκα τους και μειώνεται η πιθανότητα λόγω χαμηλής τεστοστερόνης, να βγαίνουν έξω προς αναζήτηση άλλης γυναίκας ερωτικού συντρόφου ή ακόμη να εμπλέκονται σε ανταγωνιστικές συμπεριφορές.
    • Οι διαφορές αυτές μπορεί να είναι ένας μηχανισμός που ευνοήθηκε από τη φύση για να μένουν οι πατέρες, λόγω χαμηλής τεστοστερόνης, κοντά στις οικογένειές τους και στα παιδιά τους και να εξασκούν τα πατρικά και συζυγικά τους καθήκοντα παρά να βγαίνουν έξω προς αναζήτηση άλλων περιπετειών.
    • Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο μηχανισμός αυτός επιτυγχάνεται λόγω της επαφής με την οικογένεια, της οποίας η επίδραση στον ψυχολογικό κόσμο του άντρα προκαλεί τη μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης τα βράδια.

    Πηγή: http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=301

    Στα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των επιστημονικών στοιχείων που δείχνουν ότι η έλλειψη σε τεστοστερόνη σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου θανάτου από όλες τις αιτίες. Οι ενδείξεις αυτές θα μπορούσαν να είναι μια προειδοποίηση προς τους άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη για να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους.

    Πράγματι ο υγιεινός τρόπος που περιλαμβάνει τη διατήρηση κανονικού βάρους σώματος, τακτική σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή συμβάλλει διαχρονικά στη διατήρηση καλύτερων επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες.

    Μια νέα έρευνα που έγινε από Γερμανούς γιατρούς σε σχεδόν 2000 άνδρες ηλικίας 20 έως 79 ετών εξέτασε τη συγκέντρωση της τεστοστερόνης στο αίμα και τη σχέση της με την υγεία και το προσδώκιμο επιβίωσης των ανδρών. Η διάρκεια παρακολούθησής τους ήταν κατά μέσο όρο 7 χρόνια...

    Οι άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη βρέθηκαν να έχουν 2.5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου στα 10 χρόνια που ακολουθούσαν σε σύγκριση με άνδρες που είχαν ψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Η εν λόγω διαφορά δεν μπορούσε να εξηγηθεί από παράγοντες όπως η ηλικία, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, το επίπεδο σωματικής άσκησης και η περίμετρος κοιλιάς...

    Σε μια επί μέρους ειδικότερη ανάλυση των παραγόντων που προκαλούσαν τους θανάτους βρέθηκε ότι η χαμηλή τεστοστερόνη ήταν δείκτης αυξημένων πιθανοτήτων θανάτου λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου αλλά όχι από άλλη αιτία...

    Υπολογίζεται ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ανδρών που έχουν χαμηλή τεστοστερόνη αίματος. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το ποσοστό αυτό μπορεί να ανέρχεται έως το 25% του ανδρικού πληθυσμού. Ωστόσο η χαμηλή τεστοστερόνη στο αίμα δημιουργεί συμπτώματα μόνο σε πολύ μικρό ποσοστό, της τάξης του 6%.

    Πηγή: http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=2686

    Α ναι, να μην ξεχάσω το βιντεάκι... 

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: IN TO THE ZONE

    Ενδιαφέρον θέμα, αντιληπτό γιατί είναι στο bdsm discussion, δεν φταίει το concept του νήματος γι αυτό, το bdsm φταίει   ενώ ο νηματοθέτης αποκλείει a priori την τοποθέτησή του στο bdsm art and literature. Θα το ήθελα στο fetish discussion για να είμαι ειλικρινής ενώ πάει καιρός που αναζητώ στο διαδίκτυο ένα ταιριαστό με την αισθητική μου σετάκι φωτογραφιών με πόδια αντρών που φορούν μπότες, χωρίς αξιόλογη επιτυχία. Παραδόξως, πρέπει να είναι θέμα που σοκάρει στην μουλωχτή πορνογραφικότητά του. Ή ίσως να είναι αδιάφορο.

    Για μια διαμετρικά αντίθετη θεώρηση του αντρισμού, από αυτήν στην οποία παραπέμπει ο "αμαξάς και η βαρώνη", ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ κατά Λώρενς δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά, παραπέμπω στο

    Moravia's later works include IO E LUI (1971, The Two of Us), a story of a screenwriter who tries to understand his independently behaving large penis, which constantly leads him into humiliating situations.

    παρμένο από το Alberto Moravia

    Το βιβλίο κυκλοφορούσε και στα ελληνικά, από τον Ζαχαρόπουλο, δεν ξέρω αν έχει εξαντληθεί.

    Έχει το εξαιρετικά θετικό ότι το πρόσωπο που υφίσταται τις ψυχικές διακυμάνσεις λόγω του αντρισμού του, δεν κοιτάζεται στον καθρέφτη την ώρα εκείνη.

    Πέραν τούτων και αφού το θέμα μπήκε στο bdsm discussion, είναι δεδομένο ότι ζούμε σε μια εποχή που συστηματικά "ευνουχίζει" τους άντρες, και όποιος δεν το πιστεύει ας διαβάσει την μελέτη που παραθέτει η δώρα ακριβώς πάνω απ το ποστ αυτό, με λίγο υπεράνω διάθεση, ποιός την έγραψε και γιατί την έγραψε δηλαδή. Είναι επίσης δεδομένο ότι ζούμε σε εποχή που "αντροποιεί" τις γυναίκες. Δηλαδή, άφυλοι καιροί. Σε κοινωνίες που υφίστανται ακόμα το πολιτισμικό σοκ της μη ύπαρξης πλέον κοινωνικού ρόλου για τα φύλα και που δεν έχουν βρει τις απαντήσεις τους πάνω σε αυτό, θα ήταν κουτό να αρνούμαστε να αντιληφθούμε ότι ο παράγων "κοινωνικά επιβεβλημένη αφυλία" διαμορφώνει κατά ένα μέρος το υποσύνολο των αρχικά προσεταιριζόμενων το bdsm. Τίποτα πιο ξέμακρο από το bdsmικώς ποθούμενο στην πραγματικότητα, αφού πολλοί του χώρου, άθελά τους πιστεύω, δηλαδή όχι επειδή νομίζουν ότι έτσι πρέπει να κάνουν, πρώτα έλκονται από το στάτους και μετά από το φύλο του φέροντος το στάτους.

    Κατά τ άλλα,

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014