Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

The Story Of O (1975)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος master1, στις 13 Ιουλίου 2009.

  1. master1

    master1 New Member

     

    Παραθέτω Για Εκπαιδευτικούς Λόγους Την Πασίγνωστη
    Νουβέλα Της Pauline Réage (Anne Desclos) Η Ιστορία Της Ο
    Σε Έκδοση Του 1975 Σε Σκηνοθεσία Του Just Jaeckin
    Είναι Σε Μορφή DivX Στην Αγγλική Γλώσσα (Χωρίς Υποτίτλους)
    Για Να Θυμούνται Οι Παλαιοί Και Να Μαθαίνουν Οι Νεότεροι/ες…..

    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
     
  2. Garfield

    Garfield Regular Member

    Απάντηση: The Story Of O (1975)

    Το απόλυτο έργο!
     
  3. butterfly

    butterfly New Member

    Απάντηση: The Story Of O (1975)

    Πραγματικά τέλειο!
     
  4. deppie_cd

    deppie_cd Regular Member

    Απάντηση: The Story Of O (1975)

    αχ...... το λάτρευα ΠΑΝΤΑ
     
  5. glafki

    glafki New Member

    Απάντηση: The Story Of O (1975)

    Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω πού αλλά πιτσιρίκα είχα πετύχει σκηνές από την ταινία. Ήταν σεισμός 8 ρίχτερ στον εγκέφαλό μου. Όταν πέτυχα το κείμενο το διάβασα μονορούφι.
     
  6. Απάντηση: The Story Of O (1975)

    Reage Pauline: Η Ιστορία Της Όμικρον

    Γαλλίδα συγγραφέας που γεννήθηκε στο Rochefort-sur-Mer, της Charente-Maritime, στις 23 Σεπτέμβρη του 1907 και το 'Πολίν Ρεάζ' ήτανε ψευδώνυμο. Το πραγματικό της όνομα ήταν Anne Desclos κι έγραψε και με το ψευδώνυμο 'Dominique Aury', που τανε και το πιο γνωστό για όλη τη συγγραφική ζωή της. Το ποια ήτανε πραγματικά συγγραφέας της 'Ο', είχε μείνει επτασφράγιστο μυστικό για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Το παραδέχτηκε δημόσια δε, σχεδόν 40 χρόνια μετά την έκδοσή του.
    Γεννήθηκε σε δίγλωσση οικογένεια κι έτσι πρώτα τα γαλλικά κι αμέσως μετά τ' αγγλικά, γίνανε κτήμα της. Όταν τέλειωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευση, εισήλθε πανηγυρικά στη Σορβόννη (Sorbonne) κι όταν αποφοίτησε, άρχισε να εργάζεται σαν δημοσιογράφος σε διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες, ως το 1946, όπου μπαίνει σαν υπεύθυνη έκδοσης, στο Gallimard Publishers, εκδοτικό οίκο κι εκεί αρχίζει να γράφει και να μεταφράζει μεγάλους συγγραφείς της εποχής, στα γαλλικά, όπως οι: Έλιοτ, Φιτζέραλντ, Γουλφ κλπ. Ήτανε θαυμάσια στη δουλειά της κι έτσι γρήγορα κέρδισε τον σεβασμό και μαζί μ' αυτόν μια θέση κριτικού λογοτεχνίας και μάλιστα μέλος της επιτροπής πολλών κρατικών λογοτεχνικών βραβείων.
    Εκ των υστέρων μας έγινε γνωστό πως ο εργοδότης κι εραστής της, Jean Paulhan, της έκαμε κάποια στιγμή τη σωβινιστική παρατήρηση, πως κανένα θηλυκό δε μπορεί να γράψει ερωτικό μυθιστόρημα. Έτσι, για να του αποδείξει το λάθος του, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Ιστορία Της Ο» (Histoire D' O), που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 1953, από τις εκδόσεις Olympia Press, -του ίδιου εκδοτικού που αργότερα εξέδωσε και τη "Λολίτα" του Βλαντιμίρ Ναμπόκωφ (Vladimir Nabokov).
    Αυτό το βιβλίο μιλά για τις ερωτικές περιπέτειες μιας κοπέλας, όμως ουσιαστικά είναι γεμάτο με γυναικείες ερωτικές φαντασιώσεις εκπεφρασμένες ωστόσο με μεγάλη, αξιομνημόνευτη σεμνοτυφία και με απαράμιλλη τέχνη και τεχνική. Την εποχήν εκείνην όμως γνώρισε τη δημόσια κατακραυγή και σύρθηκε στα δικαστήρια, τόσο το βιβλίο όσο κι η άγνωστη συγγραφέας. Πέτυχαν ν' απαγορευτεί η ανατύπωσή του κι επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο στον εκδοτικό (1959). Αργότερα, το 1967, άρθηκεν η απαγόρευση και το βιβλίο αυτό, είναι το πιο πολυδιαβασμένο γαλλικό κείμενο, μετά τον "Μικρό Πρίγκηπα", του Εξιπερί. Το κυριότερον όμως ήταν πως αμφισβητήθηκεν έντονα η ταυτότητα του συγγραφέα, όσον αφορά στο φύλο. Κανείς δε πίστεψε πως το ‘χε γράψει γυναίκα. Το 1968 πεθαίνει ο σύντροφός της Jean Paulhan.
    Το 1975, -τη χρονιά που το βιβλίο έγινε ταινία με τη Κορίν Κλερί στο ρόλο της Ο- έδωσε μια συνέντευξη για την ερωτική λογοτεχνία, χωρίς ακόμα φυσικά να 'χει αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο συγγραφέας του. Αυτό, το παραδέχτηκε δημόσια, αργότερα, πολύ αργότερα, το 1995, σε συνέντευξή της στο περιοδικό The New Yorker. Υπήρξε παντρεμμένη κι είχε ένα παιδί. Κατά καιρούς υπήρξε κι αμφιφυλόφιλη. Λέγεται μάλιστα πως μετά την άρση της απαγόρευσης του βιβλίου, έγραψε και τη συνέχειά του, με τίτλο "Επιστροφή Στο Ρουασί" (Retour a Roissy, 1967), μα τούτο δεν έχει αποδειχθεί κι η ίδια δε το παραδέχτηκε ποτέ, λένε οι βιογράφοι της.
    Πέθανε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 27 Απρίλη του 1998, στο Corbeil-Essonnes, Ile-de-France, κοντά στο Παρίσι, πλήρης ημερών, σ' ηλικία 91 ετών.​

    Νομίζω αξίζει η αναφορά στην συγγραφέα.
    Όσο για το έργο... διερωτώμαι αν υπάρχει o Sir Stephen...​
     
  7. Kostas31yo

    Kostas31yo New Member

    Απάντηση: The Story Of O (1975)

    Γνωρίζει κανείς αν έχει γίνει ταινία και το Venus in Furs?
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: The Story Of O (1975)


    O θείος Google, ξέρει   :

    Venus in Furs (1995)