Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Νομίζω πως ο νηματοθέτης κάνει ένα μεγάλο λάθος. Θεωρεί ως αποκλειστικό πρότυπο ανδρισμού ένα μοντέλο που, ευτυχώς, αποτελεί πλέον παρελθόν ή, έστω, μία ξεχασμένη καρικατούρα άλλων εποχών. Δε θεωρώ πως κάποιος που ακολουθεί το πρότυπο συμπεριφοράς, πόσο μάλλον το αισθητικό πρότυπο, του greek lover είναι κατ' ανάγκη πιο "άντρας" από κάποιον άλλο, με σαφώς πιο εκλεπτυσμένους τρόπους. Ούτε βέβαια θεωρώ πως το πρότυπο του κυνηγού είναι το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει έλξη σε μια γυναίκα (πώς μπορεί να νιώσει σιγουριά με κάποιον που ξέρει πως την αντιμετωπίζει ως άλλο ένα θήραμα; ). Όσον αφορά τη σύνδεση που γίνεται ανάμεσα σ' αυτό το brutal πρότυπο άντρα και τη δυνατότητα κυριαρχίας κάποιου, τη θεωρώ άτοπη. Μπορεί κάλλιστα να σε καθηλώσει, να σου δημιουργήσει την ανάγκη να υποταχθείς κάποιος άνθρωπος ήρεμων τόνων, χωρίς ίχνος βαρβατίλας.
     
  2. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Αυτό είπα κι εγώ madlene αλλά μάλλον δεν άρεσε η απάντησή μου...
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .



    Αγαπητή madlene,σεβαστή η αποψή σου αλλά θα πρέπει να σου πω ότι εγώ προσωπικά δεν θεωρώ πρότυπο ανδρισμού αυτό που εννοείς εσύ γιατί ο κάθε άντρας κατ' εμέ έχει την δικήν του προσωπικότητα και γίνεται επιθυμητός ή μη επιθυμητός από αυτήν και απο πολλά άλλα όπως εμφάνιση, τρόπους, κ.λ.π.

    Αν διαβάσεις καλύτερα το νήμα μου θα δεις ότι εγώ μέσα από ερωτήσεις περιμένω τις απόψεις σας για αυτό που λένε οι περισσότεροι και κυρίως οι γυναίκες δηλαδή ότι δεν υπάρχουν πια άντρες.

    Η δικιά σου άποψη γι' αυτο που λέγετε ποιά είναι; Υπάρχουν η δεν υπάρχουν αρσενικά ή οι περισσότεροι έχουμε γίνει γιούνισεξ;

    Και κάτι ακόμα, εσύ πως τον θέλεις τον άντρα; (Εδώ αν θέλεις απαντάς...).

    Υγ. 1ον Οι πρώτες δύο παράγραφοι είναι και απάντηση προς το ipakouo_skilaki.

    Υγ. 2ον Κατ΄ εμέ πάντα το brutal πρότυπο άντρα καμία σχέση δεν έχει με τον κυρίαρχο σαδιστή.
     
    Last edited: 27 Σεπτεμβρίου 2009
  4. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    ειπες μεγαλη αληθεια Περη
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όταν βλέπω ερωτήματα του τύπου "υπάρχουν άντρες;",
    υπάρχουν γυναίκες;", "που πήγαν οι αφέντρες;" κ.ο.κ. απλώς γελάω. Συνήθως το πρόβλημα υπάρχει σ' αυτόν που τίθεται το ερώτημα. Προσωπικά, πιστεύω πως φυσικά και υπάρχουν άντρες.

    Όσον αφορά το πώς τον θέλω εγώ, θεωρώ πως ο ιδανικός άντρας είναι έξυπνος, δυναμικός και με προσωπικότητα. Όταν αναφέρομαι σε δυναμικότητα, φυσικά και δεν εννοώ την υπερβολική έκκριση τεστοστερόνης. Ο τύπος του κουραδόμαγκα, του "γαμάω και δέρνω" μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές.
     
  6. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .


    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις απόψεις σου για το θέμα.
     
  7. Dark_passion

    Dark_passion Regular Member

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Χμμμ... Μια που ο νηματοθέτης θίγει το θέμα ποιοι ερωτικοί τύποι ανδρών υπάρχουν, εγώ θα σκιαγραφήσω με μια δόση χιούμορ κάποιους τύπους τους οποίους έτυχε να συναντήσω αρκετές φορές στη ζωή μου:

    - Homo tsontovius - ή, σε απλά ελληνικά, ο τσοντάκιας! Περνάει ατέλειωτες ώρες βλέποντας πορνό μέσα στο Ίντερνετ και παίζοντας με την αγαπημένη του, τη χήρα (χείρα) με τα πέντε ορφανά. Αν έχει και το κυριαρχικό στοιχείο μέσα του, εκπαιδεύεται για μάστερ φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο της BDSM Τσοντοταινίας (Master of the Arts). Έπειτα, θεωρεί τον εαυτό του ειδικό του είδους, πράγμα που ενίοτε μπορεί να τον καταστήσει επικίνδυνο (λόγω ημιμάθειας!).

    - Παντρεμένος με... ανησυχίες! Δεν λέω, και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή! Εκτός από ψυχή όμως, έχουν αποκτήσει και διαδικτυακή σύνδεση υψηλής ταχύτητας και έχουν εφορμήσει ακάθεκτοι στον κυβερνοχώρο σε αναζήτηση εξωσυζυγικών περιπετειών. Θα σας κλείσουν ραντεβού κατά τις 4.00 το απόγευμα για ένα session στα γρήγορα, γιατί στις 7.00 τους περιμένει η γυναίκα τους με την παντόφλα, συγγνώμη, με το ρολόι στο χέρι, ήθελα να πω! Αν είστε τυχερές, θα σας πουν εξαρχής ότι είναι παντρεμένοι. Αν όχι, θα σας το φυλάξουν για... έκπληξη!

    - Ο "απελευθερωμένος". Χα χα, εδώ πραγματικά σας περιμένουν εκπλήξεις! Το καινούριο σας αμόρε διατυμπανίζει σε κάθε τόνο το πάθος του για την ελευθερία στον έρωτα. Είναι κατά της ζήλειας, της κτητικότητας, της μονογαμίας και όποιων άλλων καταλοίπων της αστικής κοινωνίας/του Χριστιανισμού/της πατριαρχίας και δεν συμμαζεύεται - αρκεί να μην ακουμπήσει κανείς τη φιλενάδα του! Γιατί τότε... βάρδα και μη χρειαστεί να δείξει στην πράξη πόσο απελευθερωμένος είναι...

    Αυτά μεταξύ σοβαρού και αστείου. Τώρα στο θέμα αν ο άνδρας σήμερα είναι κυνηγός - γιατί θα 'πρεπε να είναι; Και τι σημαίνει "κυνηγός" σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων; Κάποιος ο οποίος τρέχει σήμερα πίσω μια γυναίκα-μπεκάτσα και αύριο πίσω από μια άλλη; Γιατί, ως γνωστόν, ένας κυνηγός δεν περιορίζεται σε ένα μόνο θήραμα, και φυσικά δεν κάνει τον κόπο να ρωτήσει την άποψη της λείας του για το θέμα! (Α, ξέχασα να σας πω ότι τον "κυνηγό" τον συναντάει κανείς συχνά μέσα στην κατηγορία του "απελευθερωμένου"...)

    Όσον αφορά τη σύγχυση των ρόλων, προσωπικά νομίζω πως αυτό είναι καλό σημάδι! Το στάδιο της σύγχυσης ωθεί τους ανθρώπους να ψάξουν ώσπου να ανακαλύψουν τους ρόλους που τους ταιριάζουν. Άλλωστε, το βόλεμα σε ένα κοινωνικά αποδεκτό στερεότυπο μάλλον δεν βοηθάει κανένα να βρει τον εαυτό του!

    Και μια που μιλάμε για αναζητήσεις σε σχέση με το ανδρικό φύλο, ίσως θα ήταν χρήσιμο να έχουμε υπόψιν ότι στο εξωτερικό έχουν γραφτεί πολλά και ενδιαφέροντα. Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιους τίτλους:

    Michael Meade, Men and the Water of Life: Initiation and the Tempering of Men

    K. L. Hagan (επ.) Women Respond to the Men’s Movement: A Feminist Collection

    John R. Stowe, Gay Spirit Warrior: An Empowerment Workbook for Men Who Love Men

    John Rowan, The Horned God: Feminism and Men as Wounding and Healing

    Καλή σας ανάγνωση!
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    Απαντώ ως semi-vanilla:

    Πώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι ψάχνουν να γίνουν δέκτες ερωτικής βίας και όχι το αντίστροφο; Σύμφωνα με την "προσφορά" (βάσει των στατιστικών του φόρουμ - Greek BDSM Community Forums - Profile Statistics) πιο λογικά θα προέκυπτε ως συμπέρασμα το δεύτερο (βάσει των αριθμών, αν μη τί άλλο).
     
  9. artemida

    artemida New Member

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Η συμπεριφορά των αντρών ή γυναικών αντιστοιχα στην ερωτική ζωή,είναι πάντα συνάρτηση της συνολικής τους προσωπικότητα, σε συνδυασμό με αυτό που θέλει( η νομίζουν πως θέλει) ο κοινωνικός τους περίγυρος. Τα πράγματα είανι πολυδιάστατα σήμερα, γι αυτό και βλέπουμε τόσους πολλούς τύπους αντρών, π.χ.τον τεμπέλη, ατολμο αντρα, που είναι ''Κυρίαρχος'' ερωτικά, η τον μεγαλοεπιχειρηματία που πληρώνει γυναίκες να τον μαστιγώνουν, και μετά φοράει σμόκιν και παέι σε μια δεξίωση με τη γυναίκα του. Βλέπει κανείς τόσο πολλούς συνδυασμούς..
     
  10. sexoula

    sexoula Regular Member

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    βασικα πιστευω οτι φταιμε κι εμεις οι γυναικες, εχουμε μαθει να διεκδικουμε τοσο εντονα αυτο που θελουμε που δεν αφηνουμε τους αντρες αν εκφρασοτυν και να λειτουργησουν αναλογα, ταυτοχρονα πιστευω οτι ολη αυτη η κατασταση τους εχει βολεψει και τα περιμενουν ολα στο πιατο
     
  11. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Μερικές σκόρπιες σκέψεις επί του θέματος..

    Ο άντρας,σταματά να είναι κυνηγός -με την έννοια που δηλώνεται παραπάνω- αμέσως μόλις συνειδητοποιεί και αποδέχεται το γεγονός πως,οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν επιλογή συντρόφου,και όχι οι ίδιοι. Κανένας άντρας δεν μπορεί να πείσει μια γυναίκα για ερωτική συνεύρεση,αν εκείνη δεν το επιθυμεί.

    Σίγουρα,παλαιότερα,υπήρχαν άντρες κυνηγοί,όπως υπήρχαν και γυναίκες που δεν εργάζονταν,και περνούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους,κεντώντας σταυροβελονιά και πλέκοντας με βελονάκι.
    Εξελισσόμαστε!
    Κατα την διάρκεια αυτής της εξέλιξης λοιπόν,η γυναίκα αποκτά περισσότερα δικαιώματα,σηκώνει κεφάλι από το κέντημά της και αποφασίζει να κάνει πράγματα για τον εαυτό της. Εργάζεται,μορφώνεται,φροντίζει περισσότερο το σώμα της και αρχίζει να κατανοεί τις ανάγκες της. Αρχίζει πια να αποκόπτεται από τη σκιά του άντρα,και να γίνεται ανεξάρτητη και η ίδια κυνηγός των επιθυμιών της. (Σημειώνω πως το κέντημα και το βελονάκι,καθόλου δεν τα υποτιμώ ως μέρος της λαϊκής μας κληρονομιάς. Δεν ξεχνώ άλλωστε πως είναι μια εξαιρετική ασχολία,καταπολέμησης του άγχους και του στρες! Γι'αυτό στις μέρες μας,υπάρχουν ΚΑΙ άντρες που τη ρίχνουν τη σταυροβελονιά τους!   )

    Ο άντρας από την άλλη,που και αυτός επίσης εξελίσσεται και αρχίζει να σκέφτεται με το πάνω κεφάλι,αν αποδεχθεί αυτές τις αλλαγές,προτιμά να μη σπαταλά τον χρόνο του,κυνηγώντας μια γυναίκα. Δεν λουφάζει όμως,ούτε περιμένει να τον επιλέξει μέσα στο πλήθος,χωρίς να κουνήσει λίγο την ουρά του. Φροντίζει λοιπόν, να της γνωστοποιεί απλά,τις προθέσεις του. Πετάει το γάντι στη γυναίκα,και αφήνει σε κείνη την απόφαση για την πορεία του πράγματος. Έτσι,απομακρύνει τον κίνδυνο της απόρριψης και ταυτόχρονα δεν γίνεται φορτικός.

    Ο άντρας,εν έτη 2009,έχει 1000 πράγματα στο μυαλό του και όχι μόνο :φαϊ,δουλειά,σεξ! Έχει μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα τις ανάγκες του και ενδιαφέρεται να μάθει και τις ανάγκες των γυναικών. Ο άντρας σήμερα,μαθαίνει να στηρίζεται στα πόδια του και πασχίζει για την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνια του. Καμιά γυναίκα δεν αντιστέκεται σε κάποιον άντρα αξιοπρεπή και τίμιο.


    Είμαι αντίθετη με τη σχέση "άντρας κυνηγός = ο άντρας ο σωστός" και "άντρας που λουφάζει = θηλυπρεπής" και διαφωνώ πως σήμερα δεν υπάρχουν άντρες. Μπορώ να καταλάβω όμως και εκείνους που διατυμπανίζουν την έλλειψη καθαρόαιμων αντρών. Τέτοιοι είναι,για παράδειγμα,οι γονείς μου που μόλις άρχισαν να διανύουν την πέμπτη δεκαετία τους.Μεγάλωσαν σε μια κοινωνία οπου ο άντρας για να είναι άντρας με τα όλα του,έπρεπε να κυνηγά (και γυναίκες και αγριογούρουνα) και αν κάποιος ξέφευγε από τα κοινωνικά αυτά πρότυπα,ήταν στη μαύρη λίστα τους. Έτσι,για αυτούς,είναι ίσως πιο δύσκολο να κατανοήσουν αυτή την αλλαγή των πραγμάτων. Εγώ όμως,βλέπω τα πράγματα διαφορετικά.. μεγάλωσα διαφορετικά και τα κοινωνικά μου πρότυπα,δεν έχουν καμιά σχέση,με τα πρότυπα ενός σημερινού 50άρη (και βάλε)!

    Το bdsm είναι κομμάτι και καθρέπτης της ζωής μας. Μπορεί να υπάρξει κυριαρχικός άντρας,ο οποίος εκεί έξω να μοιάζει θηλυπρεπής και λουφαδόρος. Μπορεί να υπάρξει υποτακτικής ψυχολογίας άντρας,ο οποίος εκεί έξω,να στέκει αγέρωχος και πάρα πολύ δραστήριος. Όμως αυτά τα έχουμε ξαναπεί.. ​
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Η ερωτική ταυτότητα των αντρών εν έτει 2009 . . .

    Συζηταμε για "προτυπα" λοιπον.
    Αληθεια,τι ειναι τα προτυπα; Στην ουσια ειναι φαντασματικες κοινωνικες συλληψεις - θεσμισεις που αποτυπωνονται στην ζωη σαν νομοι,κανονες ,γραπτοι η αγραφοι , ηθη και εθιμα.
    Κατι τετοιο ειναι και το παραδοσιακο "προτυπο" του αντρα - κυνηγου ,που αντιστοιχει ομως σε μια αλλη εποχη,που δεν εχει παρελθει βεβαιως παντου,υποχωρει ομως σταθερα.
    Οι απαιτησεις και ο κοινωνικος ρολος που η κοινωνια θετει - απαιτει για τα δυο φυλα αλλαζουν.Το αφηνω ετσι στην γενικοτητα του για να μην οδηγηθουμε και σε πολιτικες τοποθετησεις.
    Οταν λοιπον αλλαζει ο ρολος και η κοινωνικη συμπεριφορα που απαιτειται για να ανταπεξελθει το καθε φυλο στον νεο του ρολο,δεν ειναι φυσιολογικο να επηρεαζεται και η ερωτικη συμπεριφορα και των δυο φυλων;