Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος llazouli, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Περί υπαταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    Όντως πολύ ενδιαφέρον αυτό που λέει η llazouli (για να τη χρησιμοποιήσω κι εγώ λίγο). Εάν όμως δεν έχει με κάποιον τρόπο δηλωθεί η επιθυμία της υποταγής και η "πάλη" αναδείξει νικητή αυτόν που δεν θα ήθελε να έχει τέτοιο ρόλο στη σχέση, δεν είναι επόμενο ότι θα χάσει το ενδιαφέρον του και την επιθυμία του να προχωρήσει σε κάτι που δεν τον εκφράζει; Τουλάχιστον έχοντας εκ των προτέρων δηλώσει την επιθυμία του, μετά δεν θα χρειάζεται καν να εξηγήσει γιατί αποχωρεί.

    Κάποιος να διορθώσει τον τίτλο του νήματος; Αυτή η "υπαταγή" βγάζει λίγο μάτι...
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @alnair: φρονώ πως είναι, γιατί όμως να προ(σ)χωρήσει αναλαμβάνοντας έναν ρόλο, που δεν τον εκκφράζει; Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ θα ήταν να μην θέλει να πάει χαμένη η "πάλη", εκτος αν έχεις κατά νου το πιτσιρίκο με τα φτερά και τα βέλη ως αιτία.

    ΥΓ. επατάχθη...
     
  3. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    MasterJp, ο έρωτας μπορεί να είναι τυφλός, δεν είναι όμως ηλίθιος. Αναδεικνύει τάσεις και αγγίζει χορδές τις οποίες αν αναλύσουμε, θα έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στο τι ακριβώς μας εκφράζει. Για κάποιον που τον εκφράζει πραγματικά η κυριαρχία, φαντάζομαι ότι κι ο έρωτας με αυτή τη μορφή θα έρθει.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    όμορφο 
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @alnair: ίσως οχι τυχαία οι αρχαίοι ημών,επέλεξαν μια παιδική μορφή για να εκπροσωπίσει την συγκεκριμένη θεότητα, ο έρωτας θολώνει την κρίση, νόμιζα όμως πως αναφερόμασταν στην υποταγή, πως προέκυψε η αναφορά στην κυριαρχία;

    Εν κατακλείδει, παρ'οτι πιθανόν θα απομακρύνει την συζήτηση από το θέμα του νήματος, η αναφορά σου στον νικητή της "πάλης" αφορούσε κάποιον χωρίς κυριαρχικές βλέψεις;;
     
  6. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    Η κυριαρχία ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα. Επέλεξα να μη χρησιμοποιώ συνέχεια την υποταγή ώστε να μην κατηγορηθώ για φαβοριτισμό. Κατανοώ την απέχθεια πολλών προς τον φτερωτό, αλλά νομίζω ότι οι αρχαίοι φαντάζονταν τον έρωτα ως παιδί επειδή είναι πανέξυπνα και οι κοινωνικές συμβάσεις δεν έχουν προλάβει ακόμα να τους γίνουν κλύσμα και να τα ευνουχίσουν.

    Είχα στο νου μου κάποιον που ναι μεν δεν έχει κυριαρχικές βλέψεις, αλλά παράλληλα δεν είναι διατεθειμένος να κάνει λοβοτομή ώστε να χαρίσει τη νίκη στον κάθε τυχάρπαστο που έχει κυριαρχικές ιδεοληψίες. Γι' αυτό και προσωπικά δεν δέχομαι τη συναίνεση στο ξεκίνημα ενός συσχετισμού που αποσκοπεί στο D/s - συμφωνώ δηλαδή με αυτό που λέει η llazouli, με μόνη τη διαφορά που αναφέρω στο παραπάνω ποστ μου. Στην πορεία βέβαια, και εφόσον οι συσχετισμοί δύναμης έχουν παγιωθεί και έχουν αναδείξει κυρίαρχο και υποτακτικό (και είναι επιθυμητό αυτό το σχήμα), τότε ναι, η συνθηκολόγηση (aka SSC, κανόνες) αποτελεί αναγκαία συνθήκη επιβίωσης για το υποτακτικό μέρος. Τάδε έφη alnair φυσικά - για να μην παρεξηγούμαι.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @alnair: αν κατάλαβα καλά η προσέγγιση σου είναι μια σχέση να ξεκινά ως vanilla ασχέτως αν τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν στο βάθος του μυαλόυ τους κάτι διαφορετικό;

    Δεν καταλαβα την αναφορα στην απέχθεια με έναυσμα το ποστ μου.
     
  8. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    MasterJp, ο τρόπος που το έχω στο μυαλό μου συνοψίζεται σε κάτι που έγραψε πρόσφατα ο SadalMelik στο blog του, ότι το D/s δεν είναι αφετηρία αλλά προορισμός. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι αποτελεί και πολύ ωραίο θέμα για καινούργιο νήμα.

    Καμία απέχθεια λοιπόν προς τον φτερωτό. Ίσως παρερμήνευσα κάτι τότε. Μπαρδόν! Αφήνω το νήμα να ανασάνει λίγο, γιατί το έχω πάρει μονότερμα.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @alnair
    'Οντως ωραίο θέμα.

    Συγχωρεμένη.

    Σεμνη?
     
  10. Απάντηση: Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    Αρχικό μήνυμα από MasterJp:

    Το δύσκολό σημείο είναι οτι ενα υ, είτε ωθούμενο από τις επιτεγές του χαρακτήρα του, είτε από της επιτεγές της λανθασμένης ερμηνίας αποδοχής της θέσης του τείνει να "τα περιμένει όλα έτοιμα" μη εκδηλόνοντας πρωτοβουλία ακόμη και οταν αυτό του έχει ζητηθεί.


    Το υ, είναι δεμένο χειροπόδαρα, με φιμωμένο το στόμα, πιθανόν και τα μάτια.
    Ακούει το μπαλάκι που του πετάτε (άρση πρωτοβουλίας), τρομάζει από τον ήχο, δεν είναι σε θέση να το πιάσει, λόγω της κατάστασης που βρίσκεται κι έχει μάθει, κι έχει συνηθίσει ενδεχομένως (υποταγή - υπακοή). Επομένως, ποια ακριβώς αναμένεται να είναι η αντίδρασή του??

    Στην καλύτερη περίπτωση, -όταν θα του δωθεί η άδεια να πάρει πρωτοβουλία, ή ακόμη πιο σωστά, όταν θα του δωθεί η εντολή να πάρει πρωτοβουλία-, θα σκεφτεί κάτι τέτοιο υποψιάζομαι...:

    τί κάνω τώρα?
    πρέπει να αποδείξω την αξία της θέσης μου
    θέλω να αποδείξω την αξία της θέσης μου
    μα δεν εκπαιδεύτηκα να μου πετάει το μπαλάκι
    ούτε να χάνω τη μπάλα (βεβαίως βεβαίως)


    Δεν νομίζω οτί ένα υ, τα περιμένει όλα έτοιμα.
    θεωρώ οτί παίρνει πάρα πολλές αποφάσεις για την σχέση, καθημερινά, άσχετα αν τις αντιλαμβάνεται ή όχι,ο Κ.
    Όπως επίσης, δεν συμφωνώ, οτί πρέπει να του ζητηθεί να πάρει πρωτοβουλία.
    Ίσως, σε ορισμένες περιπτώσεις, να χρειαστεί να το φέρεις στην θέση να πάρει πρωτοβουλία, αφήνοντας να φανεί οτί δεν έχει άλλη επιλογή. Και να το κάνει ασυνείδητα, εκεί θα φανεί, για μένα, το ορθόν της επιλογής, εκ του αποτελέσματος.
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    Τί ακριβώς εννοείς; Θα τις λαμβάνει μόνος/η του κατά το δοκούν;
     
  12. Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί υπoταγης και προσυμφωνημένων ρόλων

    Όχι.
    Εννοώ, πως δεν συμφωνώ με το εξής:
    "Ήρθε η ώρα να σε δω να παίρνεις πρωτοβουλία"
    Είναι ψυχαναγκαστικό για τον καθένα, πόσο μάλλον για ένα υ, και είναι κατ' εμέ, σχεδόν σίγουρο, οτί σε μία τέτοια περίπτωση, θα γίνει λάθος.
    Άδικα.
    Εφόσον ο Κ λειτουργεί προστατευτικά, καλό θα είναι να προστατεύει το υ από πιθανά λάθη.