Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βυζιά, χειρισμός τους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος monster, στις 27 Σεπτεμβρίου 2009.

  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βυζιά, χειρισμός τους...



    Προσωπικά αμφιβάλλω περί του ότι υπάρχει οτιδήποτε το ελπιδοφόρο σ' αυτά, κατά τα άλλα όμως, δεν θα μπορούσε να ειπωθεί τίποτε ορθότερο, είτε γιά το παράλογο του συλλογισμού, είτε γιά το παράλογο της υπεράσπισής του, είτε γιά την μη τεκμηρίωση...

    Η φωτογραφία θα είχε θέση στο νήμα, μόνο εάν κάποιος την είχε συνοδεύσει με κάποιο κείμενο που να εξηγεί ποιοί "χειρησμοί" (και δη ερωτικής υφής) θα έπρεπε να αποφεύγονται, διότι μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη όγκου στο μαστό. Το να μας λέει κάποιος απλώς ότι υπάρχει καρκίνος του μαστού είναι τουλάχιστον περιττό, όλοι το ξέρουμε, ούτως ή άλλως. Θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει -τουλάχιστον- η λεπτότητα και η ευθιξία να αποσυρθεί (έστω και χωρίς αίτηση συγγνώμης, αφού αυτό είναι τόσο εξαιρετικά δύσκολο) εφ' όσον υπάρχει ένα έστω μέλος του φόρουμ που λίγο-πολύ στα ίσα δήλωσε ότι είναι η ίδια καρκινοπαθής και ενοχλείται από τη συγκεκριμένη εικόνα (δεν κρίνω γιατί και με ποιόν τρόπο ενοχλείται, όπως και κανείς μη καρκινοπαθής πιστεύω, δεν μπορεί να κρίνει ή να καταλάβει). Αντ' αυτού, είχαμε την παντελώς ανάλγητη προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων, και μετονομασίας των δικαίων σε αδίκους και τούμπαλιν...


    Edit: "Drama Queening"; Αδημονώ να δω τί λέει ένας μη καρκινοπαθής σε έναν καρκινοπαθή, γιά να του αποδείξει πως αντιδρά ως Drama Queen. "Έλα ρε συ, πώς κάνεις έτσι, όλοι θα πεθάνουμε", όπως περίπου γράφτηκε νωρίτερα;




     
  2. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βυζιά, χειρισμός τους...

    Η παράθεση ιατρικής βιβλιογραφίας θα άρκουσε..
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Απάντηση: Βυζιά, χειρισμός τους...

    Αρκετά άτομα έχουν το σαδισμό στην σφαίρα της φαντασίας τους. Αντιλαμβάνονται τα άτομα που θέλουν ή έχουν υπό τους, ως αντικείμενα ανθεκτικά προς όποια χρήση.

    Η αντίληψη αυτή συνήθως βασίζεται σε υποσυνείδητες εικόνες που έχουν καθιερωθεί πια ως πολλαπλές μνήμες φαντασιώσεων. Με απλά λόγια φαντάστηκα πολλές φορές να βασανίζω ένα στήθος, στην φαντασία μου άντεχε πολλά και άρα το ίδιο θα συμβαίνει στην πραγματικότητα.

    Για πιο άμεση επαναφορά στην πραγματικότητα χτυπάς απευθείας στο υποσυνείδητο. Τα λόγια, οι λέξεις, οι ισχυρισμοί, θα είχαν πιθανόν αποτέλεσμα σε κάποιον ο οποίος το πιθανότερο και από μόνος του θα είχε φτάσει στο ορθό αποτέλεσμα.

    Μία φωτογραφία δίχως λόγια χτυπάει όμως απευθείας στις εικόνες του υποσυνειδήτου. Μην λησμονούμε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες κατά του καπνίσματος που δείχνουν σάπια ή μαύρα πνευμόνια. Δεν εξηγείς στον άλλον το τι. Είναι σα να τον προετοιμάζεις να αμυνθεί.

    Ήμουν μεταξύ όρχεων με καρκίνο ή στήθος με καρκίνο. Το πρώτο είναι πιο μακριά συνειρμικά από το γιατί, αλλά καθώς το φύλο του νηματοθέτη είναι άρρεν θα είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά θα του προκαλούσε σύγχυση.

    Αυτή ήταν η λογική μου. Οι προθέσεις μου με βάση τα κίνητρα των ατόμων που μου έκαναν σχεδόν προσωπικές επιθέσεις ήταν οι σωστές. Τι ήταν λοιπόν αυτό που συνέβη και δημιούργησε το έντονο του κλίματος;

    Ήταν το οδυνηρό της εικόνας; Η προκατάληψη απέναντι στο άτομο που έβαλε την φωτογραφία; Και τα δύο μαζί;

    Ιατρική βιβλιογραφία για ποιο πράγμα; Για την κίνηση μου;
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Βυζιά, χειρισμός τους...


    Σου απάντησα πιό πάνω. Το ότι κάποιοι προφανώς έχουν σοβαρότατους λόγους να ενοχλούνται (εκείνοι ξέρουν ποιοί ακριβώς είναι, εγώ ευτυχώς όχι, εσύ δεν εξήγησες τί ξέρεις και τί δεν ξέρεις), ενώ εσύ δεν είχες το ίδιο σοβαρούς λόγους γιά να επιμένεις πως αυτή η φωτογραφία που τόσο τελικά ενόχλησε, πρέπει να μείνει ντε και καλά αναρτημένη.



     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Απάντηση: Βυζιά, χειρισμός τους...

    Δεν είναι σοβαρός λόγος να αποτρέψεις όχι έναν, δύο, δεκάδες ίσως που θα μπούνε εδώ μέσα και θα αρχίσουν να βαράνε αβέρτα όποιο στήθος βρούνε;;;

    Δεν είναι σοβαρός λόγος το να αποτρέψεις την προχειρότητα και την ανευθυνότητα;

    Ίσως αντί να σπαταλούσατε χρόνο με τον να χλευάζετε απλά, που όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά εξοργίζει και κάνει τον άλλο, να θέλει να σκίσει το πρώτο στήθος που θα βρει, ίσως να κάνατε κάτι για αυτό με ποιο αποτελεσματικό τρόπο από ότι εγώ.
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Βυζιά, χειρισμός τους...

    @ Ηλιας

    Το κάπνισμα και τα μαύρα πνευμόνια έχουν ιατρική συνάφεια. Ο καρκίνος του μαστού με το bdsm, καμία. To να χτυπάμε στο υποσυνείδητο με άσχετους συνειρμούς «bdsm – καρκίνος», δεν είναι λιγότερο ανεύθυνο από το να χτυπάς βάναυσα ένα στήθος.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    G_E: δεν αντελήφθην το αντεπιχείρημά σου προς το δικό μου επιχείρημα υπέρ της συνάφειας καρκίνου μαστού και χειρισμού "πρηξίματος" στήθους, αν θέλεις, επαναδιατύπωσε.

    spectrum: Δεν χρειάζομαι κάποια εισήγηση από τον poster για να συνδέσω τη φωτογραφία που ανάρτησε με το θέμα του νήματος. Διαβλέπω σε αυτά μονάχη μου μια σχέση, αν δεν διέβλεπα καμία, θα τον ρωτούσα πώς σχετίζεται στο σχόλιό του με το νήμα.
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Βυζιά, χειρισμός τους...

    Δεν θα το ξαναπώ, καταντάει τελείως βαρετό, εκτός από ανούσιο: Το μόνο που έδειξες, το μόνο που είπες, είναι ένας καρκίνος. Οι πάντες ξέρουν ότι υπάρχει, κανέναν δεν ενημέρωσες γιά τίποτε και κανέναν δεν απέτρεψες από τίποτε.

    Έχεις στοιχεία περί του ότι ο καρκίνος του στήθους προέρχεται από το bondage, τα χτυπήματα με την παλάμη, το μαστίγωμα, το piercing, το κάψιμο με τσιγάρο, τα κλιπς στις ρώγες, το τράβηγμα, το μάλαγμα, το ζούληγμα, το δάγκωμα, τις γροθιές, τις κλωτσιές ή ότι άλλο μπορεί να σου περάσει απ' το μυαλό πως συγκαταλέγεται στους "χειρησμούς" γιά τους οποίους άνοιξε το νήμα ο monster; Αν όντως έχεις στοιχεία, μαζί με τη μαστογραφία, παρουσίασέ τα.

    Δεν έχεις στοιχεία; Έχεις απλά ακούσει φήμες και διαδόσεις; Διάβασες κάτι κάπου, και δεν θυμάσαι πού; Σου είπε η θειά σου η Μαρίτσα ότι η κόρη της κουνιάδας της αναδεξιμιάς του περιπτερά της ξαδέρφης της ανέπτυξε όγκο στο στήθος διότι ο άντρας της το κακομεταχειριζόταν κατά τον άλφα, βήτα, γάμα τρόπο; Ακόμη κι έτσι, ακόμη και σαν πληροφορία που δεν μπορεί να εξακριβωθεί ή να υποστηριχτεί, το δέχομαι, πες "ρε παιδιά, άκουσα πως μπορεί να συμβεί αυτό, καλού-κακού, προσέχτε"...

    Τότε, Ηλία, και μόνο τότε, θα είχες -ίσως- προσφέρει σε κάποιον, κάτι. Ίσως να είχες αποτρέψει κάποιον από κάτι, που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Γιά τελευταία όμως φορά: Κοτσάροντας μιά ξερή φωτογραφία που το μόνο που λέει είναι "υπάρχει καρκίνος του μαστού", δεν είπες σε κανέναν τίποτε που δεν το ήξερε από πριν, και δεν απέτρεψες κανέναν από τίποτε... Υπάρχει και καρκίνος του στομάχου. Εάν αύριο βάλεις μιάν εικόνα που να τον δείχνει, πιστεύεις πως θ' αποτρέψεις κανέναν από το να ξαναφάει; Το μόνο που μπορεί να πετύχεις με κάτι τέτοιο, είναι να τον αποτρέψεις από το να φάει το επόμενο γεύμα, γιατί θα του έχεις χαλάσει -γιά άλλη μιά φορά ασκόπως- το στομάχι...


    Ευχαρίστως να δεχθώ, πως οι προθέσεις σου ήταν άριστες. Ο τρόπος που επέλεξες να πεις όμως αυτό που λες πως ήθελες να πεις, ήταν τελείως αποτυχημένος. Και ενόχλησε. Πιστεύεις πως αυτή η πιθανότητα αποτροπής κινδύνων που επικαλείσαι, αξίζει όντως όλη αυτή την ενόχληση που είναι δεδομένο ότι προκλήθηκε; Σκέψου και πράξε ώριμα, κάνε ένα βηματάκι πίσω, δεν πειράζει, δεν είναι γκρεμός, αντί να προσπαθείς να πείσεις αυτούς που -δυστυχώς- ξέρουν πολύ καλά γιατί ενοχλούνται, ότι δεν θά 'πρεπε να ενοχλούνται. Ή ότι δηλώνοντας πως ενοχλήθηκαν, αμφισβητούν τα δικά σου δικαιώματα...




     
  9. hermis

    hermis Regular Member

    Re: Απάντηση: Βυζιά, χειρισμός τους...

    Το συνεχίζεις Ηλία αλλά δεν το σώνεις.

    Δεν πείθεις ούτε εσύ ούτε και οι άλλοι mod που συμφωνούν μαζί σου.

    Η αξονική τομογραφία που περιγράφει καρκίνο του μαστού δεν έχει θέση σε αυτό το νήμα και θα σου πω το γιατί αμέσως.

    Πρώτον διότι δεν μπορείς να αποδείξεις επιστημονικά πως bdsm τακτικές είναι ικανές να προκαλέσουν την επάρατη νόσο και δεύτερον η ΕΠΑΡΑΤΗ νόσο δεν είναι τρικ προς παραδειγματισμό!

    Άρα το σχόλιο σου είναι καταχρηστικά προσβλητικό και ενοχλητικό πρώτον από τα άτομα που έχουν την επάρατη νόσο και δεύτερον από τα άτομα που τους διακρίνει η ελάχιστη λεπτότητα και ευπρέπεια προς τον συνάνθρωπό τους.

    Υ.Γ. Να οι λύσεις .... Να από πού να αρχίσετε.

    Αν μη τι άλλο ένας συντονιστής (mod) πρέπει να φέρνει ισορροπία σε ένα νήμα και όχι αλαλούμ.
     
  10. spectrum

    spectrum Regular Member

    Συμφωνω απολυτα με τον MindMaster και θελω να πω και τα εξης..
    Επειδη το θεμα ειναι πολυ σοβαρο γιατι απο εξεχοντα μελη του φορουμ γινεται συνδεση bdsm πρακτικων με τον καρκινο(μαστου αλλα και ορχεων) θα ηθελα παρα πολυ οσοι εχουν στοιχεια
    να ανοιξουν νημα σχετικο με βδσμ-καρκινο ωστε να υπαρξει πληρης ενημερωση..
    Οσοι ξερουν λοιπον κατι παραπανω ας μας δωσουν τα φωτα τους..
     
  11. ariadni

    ariadni Regular Member

    Προσωπικά δε μπορώ να κατανοήσω το λόγο που το θέμα πήρε τέτοια έκταση...

    Οι έρευνες που γίνοντε στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα σχετικα με το κατά πόσο οι διάφοροι τραυματισμοί του στήθος μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού. Παραθέτω σχετικό απόσπασμα..

    Research into injury and breast cancer
    Generally, doctors don't believe that an injury to the breast can lead to cancer. An injury can cause fibrous scar tissue to form and this may be mistaken for cancer. Or inflammation may make a breast lump that is already there more obvious. But one study published in 2002 suggested there may be a link. Some women wonder if a past injury could have caused their breast cancer. Again, scientific evidence hasn't identified this as a definite risk factor. But one study did suggest that there might be a link.

    In 2002, a study took place within the North Lancashire Breast Screening Service. The researchers used questionnaires and interviews to collect information from 67 women with breast cancer and 134 women (the control group) who did not have breast cancer. The study said that the women with breast cancer were more likely to report an injury to the breast in the last 5 years. From their results, the researchers thought there might be a link between injury and cancer. But this is only one study looking at a small group of women in one area. Larger studies are needed to prove or disprove these results.

    Πηγή: Stress, injury and breast cancer: Cancer Research UK: CancerHelp UK

    Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εαν έχουν γίνει συγκεκριμένες έρευνες που να συσχετίζουν συστηματικούς τραυματισμούς, μικροτραυματισμούς, ή συγκεκριμένες πρακτικές που εφαρμόζονται στο bdsm (π.χ needle play ) με την εμφάνιση καρκίνου στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, ο εντοπισμός ακόμη κι ενός σχετικά αθώου ευρήματος (π.χ ινοαδένωμα κτλ) , καλό είναι να μας κάνει πιο προσεκτικούς.
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Βυζιά, χειρισμός τους...

    Που ακριβώς αναφέρω ότι πρακτικές του bdsm προκαλούν καρκίνο;

    Από ότι βλέπω συνεχίζουμε τους χαρακτηρισμούς με σκοπό τι άραγε;
    Επιχειρήματα;